Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
A gate trafó kezdő szálait nem keverted? Vagy a fő trafó 2 szekundere nem dolgozott egymásra? Kezdő szálakat jól csináltad és jól is kötötted?
Egyébként nagyon tetszetős munka csak ennél a gépnél nincs védelem! Jelöld be a kezdő szálakat a gate trafónál, hogy nálad hogy van az áramkörben és tedd ide A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Sanyi,szerintem,ott a hiba láthatóan a képen,már Te sem emlékszel (?)
nem! 56 vagyok csak erre emlékszem! Mire gondolsz, hogy látszik?
Csörgess meg ezen a számon, hogy eltudjalak menteni magamnak a későbbiekre!
06305524318
Én meg 54. Ott sasol 8 darab 0.51 ohm/3W huzalellenállás.Tudtommal,ide csak kizárólag indukció mentes SMD ellenállások váltak be,egyébként mindig elszállt a végfok.
csak csörgess meg, hogy eltudjam menteni a számodat!
Teszel fel majd képeket is esetleg a kész gépek beléről? Különben köszönjük, hogy közzétetted a terveket és a leírást!
Sziasztok,
SMD és huzal ellenálláson kivűl még mit lehetne söntnek alkalmazni?
Tehergépjárművekben, autóbuszokban alkalmaztak ilyeneket. Bontásból tudnál hozzájutni, mert amit árulnak elég húzós. Esetleg megpróbálhatod manganin huzalból rövid darabok párhuzamos kapcsolásával kialakítani. Viszonylag kis fezültséget adnak le 50A/50mV, valószínüleg erősíteni kell majd.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Ha a hegesztődben szeretnéd használni a mostani huzalellenállások helyett söntnek akkor oda csak az smd indukció mentes kivitel felel meg,nincs más alternatíva.Hidd el nem hülyeségből mondjuk.Szerintem a géped most azért szállt el mert az általad használt huzalellenállásokon terhelésen kialakult indukcióból származó jelek megbolondították a vezérlésedet.Amikor üresen ketyegett a géped,ezek a jelek nem voltak olyan számottevőek,de biztosan akkor is hatással voltak a vezérlésre csak nem érték el a "kritikus" határt.Ennek a gépnek ez a kritikus pontja ahol nincs megalkuvás,ha az egyéb védelmi hiányosságoktól eltekintek.
Az alapvető probléma az, hogy rossz rajz alapján dolgoztál. Erről hiányoznak a diódák a tranyókról, de ezt már többször leírtam mivel ezen a fórumon utólag már semmin sem lehet módosítani. Ha ezek a diódák hiányoznak akkor teljesen megbolondulhat a vezérlés, és pukk lesz.
Söntnek sima 2W-os fémréteg ellenállásokat használj, és ne olyat ami huzalból van tekerve. Illetve tekerhetsz hozzá áramváltót is, de akkor valamivel bonyolultabb lesz. A gate trafód is messze van egy picit az IGBT-ktől, közvetlenül föléjük kellett volna tenni, oda ahol az a fekete kábel van. Régebben tettem föl erről képet, nézd meg hogy az enyém hogy van megoldva. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Találtam 1ohm 1w smd-t,16db-ot(0,0625ohm) összerakok az talán jó lesz,meg rakok a tranyók mellé 4148-at és újra próba.
Csak forrassz az SMD-k mellé a panelra nyákból vagy horganyzott lemezből egy pici fület is hűtésnek, különben olyan melegek lesznek hogy kiforrasztják magukat.
Én kétwattos fémréteget raktam bele,jól működik.
Itt vannak a colt vezérlésű gépek fotói a 110A és a140A !
140a gépek
helyesen tekert és bekötött gate meghajtó trafó és fordítottan bekötött
ferrit magra-ferritgyűrűre és porvasra tekert meghajtó jelalakok, bocs, hogy nem húztam ki egy periódusra, ahol jobban láthatóak lennének a fel és le futások, tüskék.
Köszi a véleményed! A fotók nagyon tükröződnek sajnos, élőbe jobban néznek ki!
Itt van az a Colt próba panel ahol az elsőn E20 ferrit magot a másikon ferrit gyűrűt majd porvas magot hasonlítottam össze. Ezen a panelen még a segéd táp viper 50-nel készült.
Helló Mindenkinek.
Régebben egyszer Gábor írt róla,hogy a maci 0 fok alatt nem nagyon akar bekapcsolni.- 5 fok alatt már kritikus a helyzet.Először is az érdekelne,hogy mi van ha a gép mégis elindul,de a hűtés miatt a vezérlő áramkör nagyon lehűl és leáll.Vagy ez nem fordulhat elő ha már egyszer elindult?Másodszor.Gábos akkor mondta,hogy vezérlő ic-nek uc 2845-öt az 555-ök helyett pedig se vagy na tipust javasol.Nos nekem 1 db 556 van ezek helyett.Csak épp nem találtam sehol ilyen ic-ket,csak azt ami most is benn van a gépben.Valamint érdekelne még,hogy mi a helyzet a cd 4093-al?Az bírja a hideget,vagy a helyett is kéne valami.Még ezt a cserét megejteném ha be tudnám szerezni ezeket az ic-ket
sa555d vagy n a 4093 úgy jó ahogy van bírja a hideget -55C'-+70C'
Köszi.Esetleg egy helyet tudsz ahol kapható is?Lomexben hestorén kontell-nél néztem de nincs.3-4 helyről meg nem rendelek.Horribilis lenne a posta az ic-k árához képest
Ja az ne 556 helyett sa556 kell az -40C'
SA 555 és SA556 van a hqvideonál 150-200ft
Milyen hőfokon akarod üzemeltetni a gépet, mert más alkatrészeknek is van hőfok tűrésük A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |