Fórum témák
» Több friss téma |
A kivitel szép de lenne egy észrevételem a 2 tranyó túl messze van és a felső sokkal melegebb mint az alsó de lehet ez nem baj !
Igen ezt jól gondolod ezt tapasztaltam a kezemmel, de működésben egyenlőre nem jelentkezik, hogy baj lenne.
Jaj hát én sem szeretem alul méretezni a dolgaimat de a tiéd még az enyéimen is tul mutat , nem gond a túlköltekezés nincs azzal semmi gond sokszor én is azt teszem be ami van és nem zavar ha netán dupla méretű a trafó mint mondjuk amire szügség van .
Maga az erősítőd az melyik változat , a doboz belvilágát is meg mutathatnád! JLH A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Milyen hosszú a borda? Én 30 cm darabokat használok egy egy végfokhoz.Trafóból 250 w / vég.
Persze elsőnek én is szeretem kipróbálni itthoni cuccokból, hogy mégis milyen, de miután jónak bizonyult a kapcsolás úgy gondoltam megépítem tiszteségesen új alkatrészekből. A kapcsolás a mellékletben van ezt építettem meg. Persze a képen lévő Q3 és Q4 nem olyan, mint a rajzon feliratozva van. Belvilágtól lehet rosszul leszel ha megmutatom. Így is akarod látni ?
Jóval több a vezetékem mint neked az erősítőbe és kuszábbak is.
35cm hosszúak a bordák és 10cm szélesek. A trafó 450W a két oldalra. 2X24VAC
Na ja megértelek , én ha egyszer megépitem akkor már nem szivesen szedném szét , az én példányom szigoruan az itthon található cuccokból épül fel és nem hinném hogy hiányt szenvedne valamiben egy üzletben vásárolt cuccokkal felépitettel szemben .
Szeretném látni természetesen , láttam én már sok mindent , / ha nem szeretnéd nyilvánosan akkor mehet privátban ./ A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Most nézem nincs is a kész belvilágról képem. Nem tudom, hogy történhetett ez meg velem. De egy majdnem kész kép van. Hosszú tranyó vezetékre sajnos szükség volt, hogy szerelhető legyen valamennyire a belvilág.
Máris itt egy jó idevágó kérdés , a tul hosszu vezetékek okoznak e valamilyen zavart , mérted vagy csak hallgatózásra nem érzékeny a különböző zavarokra?
Na jo megfogalmaztam de remélem érthető ?
Persze nem mondtam, hogy az itthoni cuccaim nem jók vagy a tieid csak, hogy minden egyformán legyen a panelen én ezt szeretem. Túlsok mindenem nincs itthon főleg nem 2db egyforma bármiből sajnos. Bár néha elviselném és természetesen nyilvános
Értem persze a kérdésedet. Sajnos nincs sok műszerem (van 2 multim kb ennyi) amivel bármit is jobban megtudnék mérni a nyugalmi áramon illetve feszültségen kívül. De bárhol fogdosom nincs semmilyen zavar a hangjában. Legalábbis nem hallom aztán lehet, hogy mérve meglepődnék. Sajnos szkópom sincs.
Ez egy nagyon rossz elképzelés volt,mármint a hosszú vezetékek.Akármilyen magyarázat is volt rá ez egy rossz meg oldás. - Szépen megcsináltál mindent ,jól túlméreteztél dolgokat és el baltázod a lényeges dolgot. ----- javítsd ki. Egyébként szépen dolgoztál.Csak így tovább.
Egyetértek. A panelra ültetett végtranyóknak nincs párja. Semmi huzal, semmi gerjedés -ha jó a terv-.
Köszönöm a tanácsodat és a dícséretedet Hidd el gondolkodom más megoldáson is csak egyenlőre ez jött.
Ha jól működik, és elégedett vagy vele, akkor egyáltalán ne törődj senki más véleményével. Hallgasd élvezettel, és örülj az élménynek.
Hiba nélkül működik így is természetesen és élvezet hallgatni nem kell más erősítő Az elrendezést bármikor átlehet alakítani
Vízhűtéses JLH érdekes
http://www.youtube.com/watch?v=YKrHafciI-A
Egy műszerész kollégám 30 évnél régebben már előadta ezt...
Szerintem nem csak neki jutott eszébe kipróbálni valami telj. tranyót hipp-hopp.
Üdv.!
Megépítettem a Jlh-t.Szépen működik nem is lenne gondd. 3055ös tranyókat használtam A 69es terv alapján amiben 220K-s trimmerrel lehet szabályizni a féltápfeszt illetve 1K-sal a nyugalmit. Beforrasztottam a 220K.s trimmerrel párhuzamosan egy 150K-s ellenállást is ahogyan a leírásban szerepelt. 200VA 2*28V Ac-s toroidom van hozzá ,Dc-be kb 39V-ra jön ki a Pufferek után. A Problémám! az ,hogy féltápfeszt csak 12V-ig tudom állítani utána nem nő az értéke illetve ha tovább tekerem a hangfalakon fehér zaj hallatszik . Próbáltam már hogy kivettem a 150Ks ellenállást a trimmer mellől illetve cseréltem kisebbre nagyobbra nem oldotta meg a problémát, kiszedtem a trimmert tettem fix ellenállást 12volt féltápfesznél nem ment feljebb.. Nyugalmit sikerül állítanom bármilyen értékre. Kérdésem az lenne mit kéne változtatni a kapcsoláson hogy tudjam növelni /helyesen beállítani a féltápfeszt .. Szörnyen idegesít a dolog.. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Szia! Ez lenne az? Szeretnék az alkatrész pozíciószámokra hivatkozni.
Szia! Bocsi ,hogy csak most reagálok.
NEm ,,egy másikról lenne szó: http://www.avx.hu/forum/uploads/post-28-1264409922.jpg Ugyan így építettem meg ,, kihagytam a C4 R5 kompenzálást, és a P1 trimmerrel párhuzamosan van egy 150K-s ellenállás.
A mellékelt nyákterv alapján csináltam , illetve az eredeti kapcsolást is mellékeltem. Puffernek oldalanként 6800uf-ot használok de nem hiszem , hogy ez gond lenne, mivel a féltápfeszes problémámat leszámítva pár napja szépen műlödik. A 2 oldal negatívja a pufferkondiknál van összekötve ennek "csillagpontjából " megy a nyákra a negatív tápfesz. Féltápfeszt lefele tudok állítani ,,felfele 12volt környékén megáll hiába csavarom feljebb átmegy fehér zajba,,illetve nem tudom pontosan ,hogy van de ha jól tudom a trimmer fél állás után már nem is szabályoz. Ezt lehet rosszul tudom én így vettem észre.
Köszönöm előre is a segítséget.
Mérj feszültséget C3 100µF kondenzátoron testhez képest. Ellenőrizd helyes polaritással ültetted-e be, kellő feszültségtűrésű-e.
Helyes polaritással ültettem be ,,63V feszültségtűrésű. Hát a feszültség mérést amennyiben jól csináltam 29 voltot mértem.
(Mérőműszer +ágát a kondi pozitív lábára ,,negatív zsinórt a kondi negatív lábára érintettem.)
A nyákrajz GND megszakításában 10ohmos ellenállást használtam gondolom ez nem befolyásolja a dolgot.
Nyugalmi áramom jelenleg 1amperen van mindkét csatornán,, próbáltam úgyis állítani a féltápfeszt hogy feljebb emeltem 1,3amperre de a helyzet nem változott.
A mérést jól végezted el, az eredmény nagyon rossz, ha valóban 39V a jelenlegi tápfeszültség. Mielőtt hosszabb fejtegetésbe fognék kérlek add meg a tápfeszültség jelenlegi értékét.
Itt állok beélesített szimulátor kapcsolással, könnyen a végére tudunk járni az esetnek
Ott tartunk, hogy a 11,5V kimenti feszültség, és a C3-on mérhető 29V akkor áll elő 37-38V tápnál, ha P1 értéke 50k. A trimmer ellenőrizendő.
R2 és R3 értékpontosságát is ajánlom megvizsgálni. Szerk: a P1 számított beállítási értéke most 120k lenne. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |