Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   905 / 1385
(#) mekkmesterke válasza Mdavid hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Helló
Szerintem az hogy megéri e belefogni az attól függ, hogy mennyire vagy hozzáértő az elkészítéséhez. Ha össze tudod rakni akkor szerintem megéri. Anyagköltsége így ránézésre nem lehet sok. Ha úgy van hulladék fémekből is össze lehet rakni 1 hasonlót. Ha viszont csináltatni akarod valakivel pénzért, akkor lehet többe fog kerülni a leves mint a hús.
(#) Melphi hozzászólása Ápr 2, 2013 /
 
Sziasztok,valaki tudna segíteni, hogy van 4db pdf filem és ezeket szeretném egy lapra tenni, hogy a fóliát teljesen ki tudjam tölteni, ezeket hogy kell összehozni egy pdf-é.
Köszönöm.
(#) Melphi válasza Mdavid hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Szia, látom kicsi a világ, én is gondolkodtam h építek egy állványos fúrót, és csodák csodájára egy ugyan olyan levegős fúrót találtam mint amit a belinkelt oldalon, a srác rászerelt az állványra.
(#) Mdavid válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Ennek a linkjét el tudnád küldeni? Amúgy szerinted érdemes ilyennel foglalkozni?
(#) Melphi hozzászólása Ápr 2, 2013 /
 
Minek a linkjét, te adtál meg egy linket azt néztem meg.
(#) Melphi válasza Mdavid hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
http://www.instructables.com/id/%2430-High-Speed-PCB-Drill-Press/
Lehet, hogy építek egyet, de nem levegőset.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
(#) _vl_ válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Ez amúgy tök jó, de a leírásban szereplő "hozzávalók" listán levő dolgokat megpróbáltad már fellelni? Szóljál, ha $30-ért összejött, mert ennyiért nekem is kéne egy ilyen.
(#) pjg válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
A hozzászólásokban is írják, hogy több éves árak. Ma már sokkal több. Ráadásul kell hozzá egy jó kis kompresszor, mert eszi a levegőt. Amúgy nem látnám szívesen a lakásban állandóan csühögő kompresszort.
Az 50 ezres fordulatszámnál már lehet olvadna is a nyák anyaga.
(#) _vl_ válasza pjg hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Szerintem a fordulatszám nyomásfüggő is... Egyébként az 50ezres fordulatszámot én nem érzem problémásnak - nekem a fúróm tud 35ezret, és nagyon is rendben van az.
De a gond nem ez, és nem az, hogy több az ár. Hanem hogy konkrétan a belinkelt fúró maga sehol nincs már. Se ennyiért, se 10x ennyiért. Így a mini fényképen kívül azt se tudom, hogy ez hogy is néz ki valójában.

Tulajdonképpen ha egy rendes fúrót akarsz odarakni, meg nem is gondolod, hogy ennyiből kijön, akkor mennyivel leszel előrébb, mintha vennél egy olyan fúrót, ami már másoknál bizonyított, és hozzá egy gyári állványt, ami másoknál már bizonyított?

Ja bocs, látom, hogy nem az eredeti kérdező válaszolt...
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
(#) pjg válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Dehogy nem. Itt kapható.
És itt a tokmány: Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza pjg hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Akkor én voltam a béna...

Viszont a drill press jig, az nem a tokmány, hanem a képen alul az alumínium csőbefogó (hogy hova kell ez az eredeti linkelt cucchoz, azt mondjuk nem értettem már az elején se).
(#) Mdavid válasza pjg hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /
 
Én amúgy egy minidrillt raknék bele, mert kompresszorom a lakásomban nincs (), és az lenne a legjobb megoldás, az egyetemen meg meghegeszteném a szerkezetet, ott van anyag is.
(#) slogan válasza eyess hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /
 
Szia !

Nem hagyott nyugodni a dolog ,úgyhogy tegnap este megint előpakoltam és rákészültem a hosszas tesztekre.Sikerrel jártam az eddig nem használható toner porommal.
- Visszavettem a festékadagolásból ,de a sokadik nyomtatásra sem volt jó ,így meg sem vasaltam.
- Utána visszaálltam a default nyomtatóbeállításra és a hőfokkal jócskán lementem.Talán túl is ,úgyhogy kicsit feljebb - feljebb és egyszer csak jó lett !
Nem kell óvatoskodni a vasaló "rányomásával" (emberi határok között),viszont annyi a macera ,hogy sokkal gondosabban körbe kell járni a vasalandó területeket és akkor tapad mindenhol.
Hőfokot nem tudok mondani (nekem jelölve van a vasalón filccel),ha majd valakinek ugyan ilyen gondja lesz ,esetleg megmérhető.

Köszönöm még egyszer a segítséget !

Üdv : István
(#) eyess válasza slogan hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /
 
Szívesen a vasaló rányomására azt értettem , hogy csak annyira ahogy írtad is , hogy emberi határok között.Szóval csakis, azért kell óvatosan , hogy a vonalak a rajzolat a túlzó nyomástól nehogy deformálódjanak, és a hőfok meg azért kell alacsonyabbra , hogy ha mindenhol meg kell tapadjon a por rendesen, ahhoz többet kell vasalni , tehát időbe telhet , és a magas hőfok miatt ugyancsak olvadhat a por nem kívánt mértékben.

Örülök , hogy sikerült , és még ha kis időt szánsz rá a papír fajták , illetve többféle papír vastagságot kipróbálva + hőfok beállítás , mert minél vékonyabb papírhoz alacsonyabb hő kell.Szóval szerintem amire azt hitted , hogy az már az alsó határ vasalás tekintetében , azt felül fogod teljesíteni.Ha be tudod lőni ezeket amiket leírtam , akkor fogsz igazán örülni.
(#) slogan válasza eyess hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /
 
Köszönöm !Mint írtam sok száz nyákon vagyok túl ,nem változtatok semmi olyanon ,ami bevált !A papírt a Stadionnál veszem ,tökéletes.Ez a macera is csak a tonerváltás miatt van.
(#) kiborg hozzászólása Ápr 4, 2013 /
 
Sziasztok!
Ha sósav és hidrogén-peroxidból készítek maratószert (10:1 arányban) az mekkora panelfelületre lehet elegendő? A keverék 110ml összesen.
Kiborg
(#) eyess válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
A 10:1 arány lehet gyenge lesz.A 110ml pedig nem sok két kávés pohárnyi elegy lesz.
Ha kétszer fogsz tudni benne maratni 5*5 nyák lemezt , akkor örülhetsz neki.
(#) kiborg válasza eyess hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Szia!
Próba alapján: 2db 5x10cm és 1db 7,5x9,2cm-s egyoldalas panelt a fent említett mennyiség és keverési arány gond nélkül lemart, ezután kiöntöttem. Arra lettem volna kíváncsi, hogy lett volna-e még benne szufla, vagy már nem sok mindenre lett volna használható.
Kiborg

ui: sósav 20%, hidrogén-peroxid 35%
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
(#) eyess válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
A nyák maratás sok minden függvénye pl: kétoldalas e , vagy a felület hány % át kell lemaratni , milyen mikron vastagságú a felület stb stb stb .
Egyébként meg ha még marattál volna vele biztos aktív lett volna , csak a maratási idő megnövekedik , persze ha már túl sok időbe telik az már nem olyan jó.Telítődik az oldat , akkor már kuka , ja és veszélyes hulladéknak számít tehát úgy is kezelendő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
(#) lfuli hozzászólása Ápr 4, 2013 /
 
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani nekem, hogy pontosan milyen folyadék van a TN191 nevű maratásálló lakkfilcben? Illetve hol lehet kapni folyadék (nem toll vagy spray) formájában?
(#) havranarpi hozzászólása Ápr 6, 2013 /
 
Nyákot vasalhatok laminálóval?
110 C-ra melegít FIX-en(Tesco Value)
(#) havranarpi válasza lfuli hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Én ezt már próbáltam és összehasonlítottam a Sima Eddig140-S filcel.
Valószinüleg ugyan az az alkoholos tinta van bennük ,mert nem sok eltérés volt végeredményben. A TN191 -el kicsit jobb lett a végeredmény.
Folyadék formájában nem tudom ,hogy lenne
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Igen minden további nélkül .Bár a 110 C fok lehetne kicsit több 120-140 már inkább megfelelőbb lenne.
(#) _vl_ válasza eyess hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
De olyat nem kap a tacskóban készen, mert mindegyik "kici-óccó" 110 fokos, és igazából nem is 120-140, hanem nyomtató/tonerfajtától függően inkább 150-170 fokos kellene.
A másik kritikus probléma, hogy rugós rögzítésű-e egymáshoz a két henger, vagy fix. Ha fix, akkor tuti nem fér be a panel, tehát még szét is kell faragni a fogaskerekeknél, ami azért kétesélyes kimenetelű mechanikai beavatkozás.
A harmadik kérdés pedig az, hogy egy fűtőtt henger van-e, vagy kettő, mert az első esetben sokkal macerásabb (de nem lehetetlen) kétoldalasat csinálni.
Ha nem állítható a sebessége, vagy a legalacsonyabb sebesség is túl nagy, akkor megintcsak hozzá kell nyúlni, hogy át tudja rendesen adni a meleget.

Egyszóval: persze, lehet használni, átalakítás után.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
(#) eyess válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Azt nem írta , hogy már meg van e neki , vagy csak kinézte az említett helyen.Persze sok minden függvénye még , hogy olyan legyen amilyen kell neki , de ha van egy ilyen gépe , és kreatív , akkor biztos megoldja.És ehhez azt hiszem bőven talál információt , csak nem pont itt.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Bővebben: Link Erre válaszolva: Nos, kipróbáltam. Sajnos nekem nem jött be, mert foltos lett az ónozás és szemmel láthatóan vékonyabb lett a réteg, mert halványan átüt a réz színe. Viszont egyenletesen matt szürke lett. Csak egy kicsit lett rondább mint volt.
Viszont alakul a másik oldal...

DSCN0026.JPG
    
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Sajnálom , annyit elfelejtettem , hogy én nem kémiai ónozót használtam , így lehet az , hogy vagy foltos , vagy matt lett , vagy sötétebb lett a színe a más ónozottság miatt.
De a folyamat biztos , hogy jó , amit leírtam , és megpróbálom megkeresni , azt a képet ahol ez látszik is.Pill.

Ők azok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) kocsgab002 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Szia.
Szép fehér nyák. Attila86 féle?
Ha készen lesz, publikus lesz esetleg?
Köszi.
(#) _vl_ válasza eyess hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Idézet:
„Sajnálom , annyit elfelejtettem , hogy én nem kémiai ónozót használtam”

Jaj. Pont ez a lényege a dolognak. A kémiai ónozó egy nagyon vékony és harmatgyenge bevonatot ad, ha az ujjamat sokáig rajtahagyom, kb. annyitól is lejön. Mutogathatod, hogy a más módon felvitt ónt milyen szépen lehet fényesre suvickolni, de ez a kémiai ónozót használókon nem segít.
(#) vicsys válasza kocsgab002 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Még messze van a késztől...! Természetesen, szivesen megosztom.
Melyik kapcsolására gondolsz Attilának? Mert ez egy hibrid fejhallgató erősítő lesz.
Következő: »»   905 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem