Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Akkor használj ingyenes programot! Van egy pár: KiCAD, ProfiCAD free verzió, Eagle free változat, Diptrace free változat, stb.„most nincs lóvém ilyesmire.” Idézet: Nem könnyű a Windows-t kitakarítani (beleértve a rendszer könyvtárakat, a felhasználónál tárolt rejtett mappákat és a registry adatbázist. Talán egyszerűbb újrarakni az egészet. „Nem lehet meg oldani másképp egy régebbi verzióval?”
Szevasz hogy értve hogy újra az egészet?, a Windows -ra érted?. A programot, már vagy 5-ször telepítettem már újra. A Diptrace fent van a gépen de nem tetszik, mert számomra nagyon nehezen kezelhető. De meg próbálom a többi programot is ami a listádba van.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
Diptrace a kategóriájában egyik legkönnyebben kezelhető program. Kedvencem .(a hagymásbab) Ha az nem megy, akkor a többivel még nagyobb bajban leszel. Vannak a youtuben tutoriálok, onnan megtanulható a kezelése. De bármelyik másik programé is. Ne ijedj meg tőle, gyerekjáték a használata.
Hát nehezebben kezelhető szerintem, mint a Splan, amúgy hogy lehet ki exportálni belőle egy rajzot hogy mondjuk jpg, vagy pdf fájl legyen belőle?(Diptrace). icserny: a program neveket amiket fel tettél egyet sem leltem a neten ami letölthető volna. nem tudsz egy jo linket véletlen ahonnan le lehetne tölteni bármelyiket is?. Ki próbálnám azokat is!
Valószínüen köbzolinak van igaza, továbbra is a legális verziót ajánlom.
A kódok jelentésére konkrétabb infóm nekem sincs. Egyébként teljesen egyetértek veled, hogy megszeretted a programot, én sem tudok ennél jobbat ebben a kategóriában. Sok éve használom már, egészen a 3.0 verziótól, csak ajánlani tudom továbbra is mindenkinek.
Ez így van nagyon könnyen kezelhető kis program, nagyon szeretem!, és kb 2 óra alatt rá is jöttem nagyjából mi mire is való, és mi miért is van. Nagyon jó kis program!
Megnyitottam a Diptrace magyarosítása topikot.Ott leírtam a képfájlba való mentés pár lépését.
Oké, köszönöm!.
Sziasztok,
Itthon ki forgalmazza ezt a szoftvert? Valahogy nem találom meg. Köszönöm a segitséget
Klavio, vagy a készítő honlapján keresztül is beszerezhet
Idézet: „tudtok ajánlani egy jó NYÁK tervező programot?” - Sprint Layout (PCB) - EAGLE (SCH+PCB) - DipTrace (SCH+PCB) - Tina9 (SCH+Sym+PCB) - ProfiCAD (SCH) SCH=kapcs.rajz készítés PCB=nyák rajz készítés Vannak hozzájuk külön topicok. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Sprint Layout (NYÁK tervező)----Sokak álltal kedvelt program
SPlan (Kapcsolási rajz tervező)---ezt honnan lehet letölteni Front Designer (Előlap tervező program) Ezek egy programcsalád részei http://www.abacom-online.de/uk/html/splan.html Express PCB (NYÁK tervező)--egyszerűen kezelhető progi Express SCH (kapcsolási rajz tervező)
Rádió technika magazinban is volt reklámozva
Tessék az SPlan letöltési helyen , csak válaszd ki a sebességet , és már jön is.
Remélem ez kellett ? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Sziasztok !
Meguntam a sok demo és próbaverziót , a legtöbb helyen csak reg után lehet letölteni , ahol meg kulccsal együtt van feltöltve az megy lehet hogy kémprogik és vírusok tárhelye. Én így még semmit sem tudtam használni. Úgyhogy megvettem számlával az SPLAN 7.0 et . 9+áfa . Nem veszélyes . Szerintem jobban használható mint a proficad . Üdv : mezga A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Köszi
Sikerült leszedni, felrakni, de kritz-kratz a karaktertáblája, hol lehet hozzá magyar vagy angol nyelvet leszedni? A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Megoldás az előző hozzászólásban "mezga"-tól. Az a tuti
Az sPlan-nak készül a 8. verziója. http://www.abacom-online.de/html/news.html
Ha valakinek van fejlesztési ötlete, meg tud jól fogalmazni németül vagy angolul, írhat Nekik.
Sziasztok.
Tudnátok segíteni, hogyan lehet Splan 7.0 -ban olyan projektet létrehozni. Hogy tartalmazza a alul a lapon projektnevet, szerkesztőt stb információkat?
Nem tudom pontosan mire is gondolsz.
Az sPlan-nak két rajz rétege van. Egy háttér ill. egy "rajz" réteg. A háttér az angol nyelvü alkalmazásban a "Forms" menüben szerkeszthető, nemet nyelv esetén "Formblatt". Itt szokás kezelni a rajzkeretet és benne a szöveg, felirat információkat. Ebben elhelyezhető olyan szöveg elemek is melyek automatikusan íródnak be, mint pl. dátum, file név, elérési út, oldal ill. lapszámok. Projekt név a lehetőségek között nincs, de pl. file név megfelelő elnevezése esetén megoldható a dolog. Továbbá felhasználó által is definiálhatóak szövegek, ide be lehet előre írni az elnevezéseket és azok későbbiekben könnyen előhívhatóak.
Gondoltam, hogy nem tudok pontosan fogalmazni de ezek szerint a háttéroldal érdekelne elsősorban ahol megadható a tervező neve, illetve a kapcsolás neve.
Mióta használod a programot? Mekkora tapasztalatod van? Mit kell elmagyaráznom, hogy segíthessek?
Az előzőek mennyire segítettek?
Igazából múlt hét pénteken jött meg a program, így 2 napos az összes tapasztalatom vele.
Megtaláltam amit mondtál a programban, csak nem tudom hogyan lehet előhozni azt a hátteret, és utána szerkeszteni a kapcsolást már erre a háttérre.
Még nem árultad el, hogy melyik nyelven használod mert a kifejezéseket pontosabban adnám meg. Gondolom angolul.
Mellékelten küldök egy rövid magyar nyelvű leírást, bár erre elég kevés infót ad. Ha a "Forms" menüben a "Load form from file.."-re kattintasz, betöldhetsz egy "gyári" keretet, formát (itt csak A4-esek vannak). Utánna az "Edit form" bekapcsolásával szerkesztheted ezt, ekkor a rajzlap felett villogó figyelmeztetés van, hogy a hátsó rétegen dolgozol. A keretet és tartalmát akár teljesen át is alakíthatod, készíthetsz újakat is és elmentheted. Ha viszont rajzolni akarsz, kapcsold ki a "Edit form"-ot. Ezután nem férsz hozzá a kerethez és bátran készítheted a kapcsolási rajzot vagy bármi más rajzolást. Készíthetsz bármennyi saját rajzelemet is, csoportosíthatod, bármikor átszerkesztheted, törölheted. Külön könyvtárakat is csinálhatsz belőlük. Ajánlom a korábbi hozzászólásokat átolvasni is, csak négy oldal. Természetesen válaszolok további kérdéseidre is.
Köszi szépen átolvasom.
Igen angolul használom,és honnan tudok betölteni ilyen háttereket én azt hittem van gyári háttér ilyen használatra.
Közben megtaláltam a gyári űrlapokat sikerült is betölteni!
Praktikus jó tanács: remélem két particiós a géped, hozz létre könyvtárakat a D partición a munkáknak, alkatrészeknek (BIBO, components), keretekeknek (forms). Oda érdemes gyűjteni mind, mert ha a C meghajtó az operációs rendszer miatt összeomlik, ezek továbbra is megmaradnak. Ezeket a helyeket az Options , General settings-nél kezelheted.
Tanulmányozd a rajzjeleket, háttér (keret) példákat és ezek alapján készíts sajátokat melyek Neked is megfelelnek. Csoportosítsd a rajzjel készletet saját szükségleted, izlésed szerint. Nem kell vegyesen egy könyvtárban lennie mindnek egyszerre. Ha átnézed a korábbi hozzászólásokat, lehetőséget találsz magyar nyelvű verziót is használni, remélem legális vásárolt programod van mert különben működési zavaraid lehetnek. Frissítéseket használd. Fejlesztik a 8-as verziót, az már nem jelent frissítést, hanem új verziót. Sok sikert a felfedezésbe!
Igen legális a szoftver, szerintem ennyi pénzt nagyon is megér!
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Szia OZotyo!
Korábban megadtad az sPlan magyar verziójának linkjét. Megjelent egy frissítése, de nem tudom azon a linken letölteni. Tudsz ebben segíteni? Egyébként vásárolt programomat kellene frissíteni most is magyarra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |