Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   925 / 1387
(#) Schnitt válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Előlapra én azért tennék egy öntapadós fóliát, az meg az olajos felületen szerintem nem állna meg.
Vagy plexi kell elé, valami mechanikus rögzítéssel.
(#) CHZ válasza Schnitt hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Előlap estén WD40 után zsírtalanítás és lakkozást is kap.
(#) jdani hozzászólása Máj 27, 2013 /

Szevasztok. Hol lehet a hiba az elkészítésben, hogy ilyen a nyákom? Úgy veszem észre, hogy csak a nyák szélei, tehát középtől, minél kijjebb annál mosódottabb. Szinte minden nagyobb nyák vasalásakor ilyen, mit tegyek ellene másképp?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Még mindig csodálkozok azon , hogy van olyan valaki , aki nem veszi figyelembe a már sokadjára leírt részleteket , bele esik saját maga hibáiba.
Feltettem neked a hibákat képekben .Nagyon elkapkodott , és egyáltalán nem jól előkészített nyákot találtam a feltett képeiden.
És még csodálkozol , hogy
Idézet:
„Szinte minden nagyobb nyák vasalásakor ilyen, mit tegyek ellene másképp?”
.

Nos leírom neked , és legyen másnak is tanulság ez.A nyák szélek totál sorjásak csodálkozok , hogy egyáltalán még ennyire is rajta maradt. Ott ahol kiemelte a vasalót a sorja meg is olvadt a rajzolat , mivel ugyebár tovább kellett vasalni, hogy áttapadjon, de ezzel azt érted el , hogy meg is olvadt, összefolyt.Az elmosódás amiről írtál az pedig azért van , mert amíg nem tudott megtapadni a rajzolat , de már nagy erővel oda vissza mozgattad a vasalót , ezért a rajzolat szélei elcsúsztak , és valójában amikor kezdett volna átmelegedni újra a rajzolat , és igazából megtapadni , akkor már a szélek elváltak , és ezért lett olyan szellemképes. Ha ezeken a hibákon nem fogsz változtatni , és másképp csinálni mindig ilyen végeredményt fogsz kapni sajna.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Szevasz. Lehet hogy képen sorjásnak néz ki, de igazából a sorja oldalvást áll el a nyáktól, nempedig fel a réz felé, ami megemelné a vasalót. A sorját mindig leszedem előtte, ami megemelné a vasalót, mégis ilyen :S
(#) _vl_ válasza jdani hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Azért ilyen, mert miután már egyszer odatapadt, utána elmozdul.
Nekem (nem vasalok, hanem laminálok) akkor volt ilyen, amikor pl. különböző irányokból próbáltam átengedni a laminálón a panelt. Amióta úgy csinálom, hogy a papírnak csak egy, vagy két szomszédos oldala van rögzítve ragasztóval, és mindig ugyanabból az irányból engedem át, azóta nincs ilyen.
(#) jdani válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Vasaláskor mi a megoldás? Én nem rögzítem, leteszem a nyákot, rá a papírt, és vasalom...
Nade minden esetben elmozdulna a papír?...
(#) Attilawap hozzászólása Máj 28, 2013 /

Sziasztok! Van egy NYÁK rajzom PDF formátumban. A rajz méretarányos, csak az a baj, hogy nem 100%-os a képméret, hanem nagyobb.Tudtok valami segédletet mondani, hogy hogy lehetne valós méretre zsugorítani? Üdv!
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Azert vannak azok a forresemek ott, hogy kifurva ossze lehessen kotni a masok oldallal. A malahogy hazilag meg lehet oldani a furatok galvanizalasat??
(#) Gabó válasza jdani hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Szellemképes, elmosódás az egyik ok, hogy túl erősen vasalhattad, ezáltal a tinta szétkenődött. A másik ok a nyomtató. Amikor szétkenődik, akkor valószínűleg túl sötétre van állítva a nyomtatási minőség, ezáltal sok toner kerül a papírra, ami könnyen kenődést okoz. Ilyenkor célszerűbb kisebb nyomtatási sötétségre állítani a nyomtatót, ill kitapasztalni, hogy ahhoz a nyomtató tonerhez milyen hőfok az ideális. Én vasalni szoktam, de a panelt is előmelegítem, hogy első vasalásnál a papírt rátéve, ne legyen nagy hőkülönbség a papír-nyák és a vasaló közt. Ill célszerű rendesen előkészített panelt használni.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Voltak erre próbálkozások , ha kicsit keresel a fórumban , de körülményes nagyon.
(#) eyess válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Ezt most nem értem, azt írod a rajz méret arányos , de nem 100% os a képméret.Ha kinyomtatva jó , akkor nem mindegy , hogy milyen a monitoron a képméret ?
(#) Attilawap válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Ezt úgy kell érteni, hogy van egy NYÁK rajz, amit le kellene kicsinyíteni, de nem tudom, hogy hány %-al, mert felnagyított a kép. Magyarul, ha nagyobb a kép, akkor nem fog pl. egy IC foglalat beleférni a nyákba, ha kisebb, akkor szintén zenész. De ha nagyobb, vagy kisebb, akkor is méretarányosak, mert a NYÁK mindkét oldala tartja a méretezési %-ot. Érted? Na ilyen megoldás kellene, hogy a megfelelő kicsinyítést megtaláljam.
(#) Kovidivi válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Kinyomtatod a nyákot, lemérsz egy olyan dolgot a nyomaton, aminek tudod, hogy mennyinek kellene lennie, ez legyen A méret. Pl. soklábú IC legtávolabbi lábai. Leméred az IC-nek a valós méretét, ez legyen B méret. B-t elosztod A-val, megszorzod 100-zal, és megkapod, hogy hány %-kal kell a pdf-et más méretben kinyomtatni.
(#) Attilawap válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

A soklábú IC-nek meg ha jól tudom, akkor 2,54mm a két lába közötti távolsága.
(#) elektros90 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok. Hogyan lehetne legegyszerűbben megoldani a "furatgalvánt"? Nem véletlen az idézőjel.
Esetleg, valami vezető gélt fecskendezni a furatokba, ami melegités során ráolvadna? Esetleg leragasztani a panelt fúrás elött, utána befújni valami vezető lakkal? Járhatók egyáltalán ezek az utak, próbálkozott valaki valami hasonlóval?
(#) _vl_ válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

(#) eyess válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szóval még is csak nagyobb méretű rajz van ami pdf ben van , és nem stimmelnek az alkatrész lábak így.És nem tudod , hogy mennyire kell lekicsinyíteni , hogy pont jó legyen.
Olyan nincs , hogy a nyák mindkét oldala tartja a méretezési arányt , és a rajz pedig nem változik .Az az oldalakkal együtt változik .Ha még is , így lenne , akkor csak a körülötte lévő keretet változtatod a rajzot nem.
Jobbat tudok tedd fel a pdf et ide , és meglátjuk mit tehetünk .
(#) Attilawap válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Tessék:

PCB.pdf

(#) Kovidivi válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Jól tudod, de érdemes lenne a nagy IC legtávolabbi lábaival számolni, és akkor elég a normál vonalzó is a méréshez. Sikerült megoldani? Mekkora az IC 1-es és 14-es láb középpontjai közötti távolság a kinyomtatott papíron? Ugye 13x2,54-nek kell lennie. Tehát szinte már minden adat meg van, már csak számológép kell.
(#) _vl_ válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Egy ekkora kis panelról van csak szó? Szerintem kb. ugyanannyi idő és energia megrajzolni a kedvenc tervezőprogramodban, mint méricskélni meg szórakozni a PDF-fel, hiszen az már megvan, hogy mit hova kell pakolni, meg merre kell vezetni a vonalakat...
(#) pjg válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Kinyomtattam. Nálam mérethelyes. A nyák mérete: 80x48,25mm
(#) eyess válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Nos tessék parancsolj nyomtasd ki , és ellenőrizd , ha valami nem jó , akkor nyugodtan jelezd , és alakítunk még rajta .De szerintem neked valami ilyesmi kellett igaz ?És így a nyák méret 79,835x49,143 mm re alakult , aminél már pontosan oda esnek az ic lábai ahová kell.
Egyébként én is kinyomtattam még előtte , és tényleg nem stimmelt. Igy már igen.

Üdv .eyess
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013

PCB.pdf

(#) Attilawap válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Köszi a segítséget. Most sajnos nem tudom kinyomtatni, majd később. Egyébként tudtok ajánlani egy jó NYÁK tervező programot?
(#) pjg válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Sprint Layout. Van topicja. Sokan használjuk. Van (Alkotó társunk jóvoltából) nagyon jól használható magyar nyelvű leírás. Olcsón megvásárolható. Csak kérdezz!
(#) Doky586 válasza Attilawap hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Egy figyelmetlen modi valamiért feleslegesen és rossz topicba mozgatta a nyáktervezővel kapcsolatos válaszom.
(#) cross51 hozzászólása Máj 31, 2013 /

Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne a TN160-al kapcsolatban.
Ha készítek egy kétoldalas NYÁK-ot és kémiai ónozom akkor ez is létrehoz a két oldal között egy átmenetet mint a furatgalvanizálás ?
(#) pjg válasza cross51 hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Nem!
(#) havranarpi válasza cross51 hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

A Tn160 csak a fémfeületekre pontosabban a rézre tapad ha te átfúrod ott a furatbelső az üvegszállap lesz oda pedig nem tapad
(#) Doky586 válasza cross51 hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Furatgalvanizálás.

Mintha már az ókortól használták volna a fémgőzöléses eljárást aranyozáshoz, díszítéshez, valószínű az arany jól tapad mindenféle felületre, csak nem biztos hogy megéri..
Következő: »»   925 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem