Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2150 / 3614
(#) Gafly válasza pilotitalia hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Én nem látok sehol semmi fekete zászlót és nem is tudom miről beszéltek.

Ha nem publikus, akkor legalább privátban ossza meg velem valaki, hátha ismertem személyesen is...
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Ma már nincs tegnap volt. Erről van szó.
(#) nedudgi válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Ha a tápegység nem bírja a vincseszter többletterhelését, egy külső (USB) ház megoldás lehet. Ilyenkor az energiát a külső ház adja a lemeznek.
A legnagyobb biztonságot a több példányban készített, és különböző fizikai helyeken tárolt másolatok adják.
A CD/DVD/BD cserélhatő adathordozók megfelelő minőségben (de drágán) szerezhetők be, élettartamuk függ a tárolástól, és az írást végző eszközöktől. Rendszeres ellenőrzéssel, megfelelő kezeléssel, és a legkisebb olvasási bizonytalanság esetén új példány készítésével élettartamuk megfelelhet egy általános felhasználó igényeinek.
Ha abszolút biztonság kell, akkor RAID. Manapság a merevlemezek ára kezd elfogadható lenni, üzembiztonságuk is elfogadható. Itt fontos, hogy azonos típusú, egy sorozatból legyenek az egységek, ha egy elromlik, legalább az elektronika cserélhető legyen. Ez annyit jelent, hogy legalább 5 darab azonos lemez legyen - ezt az átlagember nem igen engedheti meg magának.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) Schnitt hozzászólása Aug 26, 2013 /

Az adattárolásra megoldás lehet hosszú távon:
Datatresordisc

Ha már az adatmentések szóba kerültek
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Láttál már belőle 160 éveset?
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Nem, de ha csak negyedét tudja, nekem már akkor is elég lesz
(#) pjg válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

A fontos dolgaimat DVD-RAM-ra írom. Reménykedem.
(#) ktamas66 válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Nem kell spéci DVD:

Bár pár év múlva olvasó sem lesz.

DSC00931.JPG

(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Tapasztalat még arra nézve sincs. Amikor a DVD-k megjelentek azt mondták 50-60 év, de már tudjuk a tizede is ritkán.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Legjobb a magnókazetta.
Nemrég egy haver vett egy C64-est, nosztalgiából. Nekem porosodott még a fiókban pár játékkazetta a 80-as évekből, amit kipróbáltunk, és némi magnófej állítgatással mindet be tudta olvasni.
(#) laszlo raduj válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

En nemreg a szuleim szalagaibol szotem pokhalot a szoba sarkaba diszbol, eppen ,hogy csak nem folyt le rola az a barna masza. RAgadt, nyulott, fogott.
(#) Frankye válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Sajnos, aktualitása miatt most is ott van.
(#) Dióda hozzászólása Aug 26, 2013 /

Lassan kezd összeállni a szinti rendszerem bár még rengeteg mindent össze kell hangolni és rendezni. Kezdeti szárnycsapásom Bővebben: Link .
Remélem nem olyan szörnyű . Bár párszor mellényúltam de szorgalmasan gyakorlok így vén fejemmel. Konkrétan semmiről sem szól csak úgy agymenetből jött.
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Reggel nem volt, meg is lepett.
(#) sargarigo válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Idézet:
„Amugy melyik a bisztonsagos adathordozo ami soha nem veszti el a rajta levo informaciot?”

Szerintem a merevlemez. Persze a "soha" elég sokáig tart, arra azért nincs garancia.

Mondom a tutit, amit könnyen kivitelezhetsz is!
A mostani haldokló gépből kiveszed a hűdefontoswinyót, és átteszed az újba, mint másodlagos. Fontos, hogy ne erről induljon a gép, hanem az új gép a saját winyójával induljon. A régi gépet behajítod a sarokba.
Most már át tudod másolni a dolgaidat az új gépen akárhová. Nem gond a táp. Régi winyó kipipálva.
Ami az adatokat illeti, nekem ami nagyon bevált mindenféle varázslások nélkül a tartalék merevlemez.
Tegyük fel, hogy van 40giga családi fényképed, ami ugye pótolhatatlan. Ezt összeszedted mondjuk 5 év alatt. Ekkor érdemes egy legalább 200gigás winyóra felmásolni az egészet, és a lényeg, hogy ezután kiveszed a gépből. Ráírod egy matricára a mentés dátumát, és szépen elteszed egy fiókba. Aztán szépen rendeszeresen mondjuk havonta fél évente visszarakod a gépbe és az azóta keletkezett dolgokat felmásolod rá. Aztán vissza a fiókba. Természetesen a hurcolászáshoz érdemes egy mobilrack-be beletenni, és akkor nem kell bontani.
Ha bármi gebasz történik, akkor "csak" az utolsó mentés óta eltelt idő adatai vesznek el.
Megfordulhat a fejedben, hogy elfér az a winyó a gépben is (és nem kell hurcibálni), de nem ajánlom. Mint tudjuk a villám mindig akkor vág be valahol, amikor a legnagyobb kárt tudja okozni. És erre még mindig a fiók a legbiztonságosabb hely. Esetleg alufóliába csomagolva, de az már nagyon para
Én így csinálom, nekem nagyon jól bevált.
(#) Norberto válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Idézet:
„érdemes egy legalább 200gigás winyóra felmásolni az egészet, és a lényeg, hogy ezután kiveszed a gépből. Ráírod egy matricára a mentés dátumát, és szépen elteszed egy fiókba. Aztán szépen rendeszeresen mondjuk havonta fél évente visszarakod a gépbe és az azóta keletkezett dolgokat felmásolod rá. Aztán vissza a fiókba.”

Én is ezt a módszert alkalmazom, kb. 3 éve. Teljes nyugalomban élek azóta, már ami a fontos adataimat illeti.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Sajna nekem ez a módszer is befuccsolt, mert a napokban elővett 640-es WD ződ, tele adattal megadta magát.
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Aug 26, 2013 / 1

Detto. Én DVD-re archiválok, ami egy kis szalicillal légmentesen lezárva kerül a befőttes üvegbe. Ha öreganyám lekvárja kibírta a 30évet, akkor DVD-vel is kell működnie.
(#) laszlo raduj válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Szia!

Idézet:
„egy mobilrack-be beletenni,”

Van egy nagyon regi gepem, abban van egy ilyen fiok, olyan kulcsos, igaz ki kell torjem a kulcsos reszt mert nincs meg a kulcs.Azt hasznalhatom, vagyis megprobalhatom ? Bekapcsolt alapotban (a gep) kihuzhatom a fiokot?
(#) laszlo raduj válasza vicsys hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Szia!

Idézet:
„ami egy kis szalicillal légmentesen lezárva kerül a befőttes üvegbe”

Ez most viccccc? Mire jo a szalicil nem romlos anyaghoz?
(#) granpa válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Most írták le többször: romlik!
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Természetesen vicc a befőttes üveggel együtt. De ha folytatódik a téma keresni kell neki egy másik helyet.
(#) mps válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Ne húzd ki bekapcsolt állapotban! Persze be se told. Csak kikapcsolt gépnél szabad ki-be tenni!
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

A linkedbol ajanlanam a 4-diket (temat)
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Én nembánom amíg köbzolinak jó.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Szerintem most mar igy jo , off-oltuk a temat es visszatertunk a rendes mederben. Amugy meg nem hiszem ,hogy tevedtunk volna.
(#) Gery78 válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Én is ezt csináltam, hogy a régi vinyót kivettem a gépből, és betettem (volna) az új gépbe, ha nem lett volna egy kis probléma amit szerencsére orvosolni tudtam. A régi vinyóm még párhuzamos portos volt (40 tűs csatlakozóval PATA-s, ha ez mond valamit nektek) amit nem tudtam egy az egyben áttenni az új gépbe, ugyanis nem volt hozzá az alaplapon csatlakozó. Kellett vennem egy PATA -> SATA átalakítót amivel már az új alaplapon lévő SATA-s vinyó csatlakozóba be tudtam illeszteni a 40 tűs csatlakozójú vinyómat. A másolás tragikusan lassú volt, de a régi vinyóról átkerültek a fontos adataim az újra. Szerintem is a több vinyós adattárolás a legbiztonságosabb, csak hát ezt ki tudja megfizetni. Ha meg vihar van, én mindíg kihúzom a gépet a konnektorból, és az internet csatlakozást is kihúzom. Haveromnak egy ilyen villámcsapás alkalmával ment tönkre az alaplapi LAN portja.
(#) sargarigo válasza vicsys hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

DVD-ROM?? Mert másképp nem nagyon férne bele abba az üvegbe! Így mondjuk még akár a 160 évet is kibírja. Más kérdés hogy az adatot úgy kell kilapátolni az üvegből
(#) sargarigo válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Én egy USB-sre gondoltam. Ha annyira fontosak azok az adatok, szerintem kár spórolni azon a pár ezresen.
(#) sargarigo hozzászólása Aug 26, 2013 /

Idézet:
„Kezdő electronista vagyok”

Úgy birom, hogy amikor valaki kezdőként jelenik meg, akkor olyan fontoskodóan fogalmaz.
Következő: »»   2150 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem