Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! köszi a segítséget majd itt szétnézek és össze rakok innen egyet amelyik szimpatikusabb lesz.
Nekem egy olyan vezérlés kellene amely áramfelvételt figyel és be lehetne állítani konkrét értékeket. Ha az áramfelvétel alacsonyabb mint a beállított akkor feszültséget növelne, ha magasabb akkor feszültséget csökkentene. Nem tudom lehet-e ilyet csinálni vagy , hogy milyen eszközzel lehetne ezt megvalósítani. Ha valaki tudna ebben segíteni akkor szívesen hallgatnám , miként lehetne megoldani.
Hello!
Ezt úgy hívják, hogy áramgenerátor. Topikot is találsz hozzá. De mivel ez a topik motorról szól, megkérdőjelezhető annak használhatósága/értelme motorhoz.. Mert ennek eldöntéséhez az alkalmazási igényt és a motor karakterisztikát kell figyelembe venni. De konkrét áramköri igény esetén, a tápfeszültség, és a motoráram sem mellőzhető adat.. üdv! proli007
Szia proli007! A feljebb lévő szabályozóról nincsen Neked .lay formátumod? Megszeretném építeni az erősítőmhőz. Előre is köszönöm válaszod.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Hello!
Én nem használok Sprint-et. De nem oly nagy durranás egy kész nyáktervet átrajzolni gondolom én.. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Valaki csinált már LM2576T Adj alkatrészből + NTC -ből ventillátor szabályozást. Nekem elindult, és nagyon jól működik, egyenlőre. egy potival be lehet állítani, hogy mennyi foknál még ne menjen. Ezt egy Li-ion akku töltéséhez építettem, aztán véletlenül kipróbáltam. Ennyi. 3A a terhelhetősége, oda egy kis hűtőborda már kell.
Üdv: K.Gy
Sziasztok!
Elkészítettem Proli007 egyik cikkében közölt ventilátor vezérlését. Az egyszerűbbiket, itt elolvashatjátok az egészet: Tovább a cikkhez. Nagyon elmés a megoldás, nekem nagyon tetszett. Egy-két helyen módosítottam, és készítettem hozzá egy nyáktervet, SMD-ben. Ahol két ellenállás van sorosan (és még sok más furcsa dolog), annak csak annyi az oka, hogy a fiókból dolgoztam. Két zöld LED-et használtam a visszacsatoló ágban, mert egy darabon túl kevés feszültség esett. 7805-ös stabilizátort használtam, amit megpatkoltam ellenállásokkal, így 12.22V-ot stabilizál. Ha lesz lehetőségem, biztosan készítek még egy nyákot, ahol már nem lesz szükség ilyen házibarkács megoldásokra. Mivel nekem 2k2-os hő érzékelő ellenállásom volt, ezért az alatta levő osztót a tizedére vettem, 220ohm-ra, így megfelelő volt a bekapcsolási pont, kb. 40-45fok. Nem a dicséret miatt rakom fel, mert arra nem méltó, hanem hogy ha valakinek megtetszik a kapcsolás, azonnal át tudja alakítani, nyákot tervezni hozzá, stb. De a nyákterv ebben a formában is tökéletesen működőképes! 12VAC-t kér minimum a kapcsolás, én 16VDC-ről tápláltam, alig melegedett a stabilizátor. Az erősítő belső oldalához lehet a nyákot csavarozni, és nem is kell vele törődni. Plusz további ötleteket szívesen fogadok. A nyák mérete: 4.2x3.3cm.
Szia!
Eloszor is koszonjuk. masodsorban, szabadna kerni egy 1:1 pdf file-t a foliarajzolatrol? -mondjuk vasalashoz- A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Szívesen. Felraktam a brd. fájlt, eaglevel megnyitod, és ki tudod nyomtatni, ahogy neked jó, plusz a saját alkatrészeidhez is tudod igazítani.De ha nem értesz a programhoz, rakok fel! Vagy mondok jobbat. Felrakom azt a verziót, amiben 7812, és pontos ellenállások vannak. Lehet meg a potit is betervezem úgy, hogy helyette könnyen be lehessen forrasztani egy ellennállást is. Egyébként Proli is készített hozzá tervet, az is jó.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Hello! A rajzon P-csatornás Fet van, holott N-csatornásra van szükség. A fet és a Led összekötésénél hiányzik egy csomóponti jelölés, az R4-nél viszont egy felesleges van.
(Egyébként szörnyű otromba ez a SAS kapcsolási rajz, ahol minden felirat egymás hegyén-hátán van..) üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Alaplapról találtam egy FETet, és csak a lábkiosztást néztem, ezért van benne P csatornás. Nem diplomamunkának szántam, a feliratrétegeket ki lehet kapcsolgatni.
Nem érted? Azért szóltam,mert a P-csatornás Fet nem jó bele. Ha csak a rajzon van P-fet, a valóságban nem, az is az is baj, mert félrevezető ha valaki megnézi.. üdv!
Értem, köszi. Néztem, és nem találtam N csatornás FET-et, aminek ugyanilyen lenne a tokozása. Odaírom nagy betűkkel, hogy N csatornás FET kell bele. Jogos az észrevétel.
Oké, de a Drain és a Source is a rajzon fordítva van. Ha megfordítod, akkor sem jó, mert a parazita dióda nyitóirányba lesz.
Javasolj valamit, hogyan változtassam meg a FET-et? A feliratokat már kijavítottam, 7812-t beraktam, feliratoztam rendesen. Kijavítom a FET-et, aztán felrakom ide mindennel együtt.
Egyszerűen úgy, hogy N-csatornás Fet képet mutasson, a negatívon legyen a Source. Ha más nem a Paint-ben át lehet karmolni.
A pdf fájl vasalásra és levilágításra is jó. Én még módosítanék a nyákon, összébb húznám, de legyen most ennyi is elég, akinek van kedve, megteheti, felraktam a szerkeszthető fájlokat is.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Hello! Na látod, mégsem szóltam hiába. Így már még is csak értelmesebben néz ki nem? üdv!
Egyértelmű! Köszi! Bár a nyákterv még elég szétszórt, össze kell még kapni.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Sziasztok
Beszereztem egy pár 3 erű (vezérlehető ventilátort ) amit egy potenciométer segítségével szeretném vezérelni egyesével. Megoldható lenne ez és hogyan? A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Hi Mesterek!
Evvel a cikkel kapcsolatba lenne kérdésem: Hűtőborda hőmérséklet szabályozása és kijelzése Én egy TDA 7294 hűtését/kijelzését szeretném vele megoldani. A tda 145C kapcsolja le magát, ahogy néztem ntc vel a max 100C fok a méréshatár. Tehát a kérdésem az lenne hogy kell e valamilyen alkatrészt értéket változtatnia hogy a ledek 50C foktól max.-ig jelez ennek azaz 100C fokig?
Sikerült, megyen tökéletesen, köszönet a cikk megalkotóinak
Hello! Főleg ha tudtuk is volna miről van szó, mi a gondod, és mi lett a megoldás.. Mert ez itt egy fórum, ahol az ember általában nem önmagával beszélget.. üdv!
Sziasztok!
Lehet, hogy nem itt a helye a keresemnek,ezert elnezest kerek. De talan ezt a topicot olvassak kozuletek a legtobben. Nekem egy olyan elektronikara lenne szuksegem, ami egy ohm-os bemeno jelet figyel, es ha leesik az ellenallas, akkor meghuz egy relet. ha az ellenalas erteke vissza megy egy beallitott ertek fole, elenged a rele. az lenne a jo ha ezt a ket erteket egy potival vagy valami modon allitani tudnam. Miert is lenne erre szuksegem? Van egy regi motorom amin a hutoviz nem gombaval van mar megoldva,hanem egy elekrtomos homerseklet szenzor figyeli a vizhofokot. ennek a jele a motorvezerlobe megy es az donti el mikor kapcsoljon be es mikor ki a hutoventi. Nah de a motorvez ugy dontott nem szeretne kapcsolni a ventilatort. ezert lenne szuksegem egy elektronikara ami kivaltana a motorvez szerepet. ha valaki ezt meg tudna nekem epiteni, meg meg is vasarolnam. koszi elore is minden jellegu segitseget! udv: Reity
Hello! Ez eddig egy komparátor, de tudni kellene Hány volt a tápfeszültség, hány fokon mekkora az érzékelő ellenállása, és hol szeretnéd kb. hogy kapcsoljon. üdv!
Hát az úgy volt hogy nem mentem ki a leírásból. S össze raktam megvilágosodott minden . Végül is nem kellet kicserélni semmit. A 2db trimerrel szépen belehetett állítani a kívánt hőfokokat.
Szia proli007.
Csatolok egy diagrammot. Kb 85-90foknál szeretném ha kapcsolna be és 75-80 között kapcsolna ki. Üdv: Reity
85-90 foknál még éppen csak nyit a termosztát. A ventilátor általában 100 fok körül kapcsol be. Mivel a rendszerben nyomás van, így a víz alapból kb 110 fok körül forr.
Hello! Jó ez a grafikon, csak pont az nem látszik, ahol számítana az értéke. Ez 25°C-on egy 2kohm-os NTC lenne? üdv!
Szia!
Most csináltam meg a kapcsolást, szerinted mennyi az a milliamper amivel még működik? 250 mA-nél nem mozdulnak a motorok... Két motor felvétele, 170 mA-nél hibátlanul működik. Ennek örülünk. Segítségedet előre is köszönöm. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |