Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   69 / 117
(#) kaqkk válasza Gabó hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Sajnos a régi már nincs meg , de megpróbálom a töltetést köszönöm
(#) Pyte válasza spgabor hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia!
Ez Error 6 is szkenner hiba vagy is én ezt találtam.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) spgabor válasza Pyte hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia!

Én is, de azt, hogy pontosan mi azt nem. Vagyis csak annyit, mintha az ötös hiba pozicionálási hiba lenne. A hatos pedig fényerősség/fénymérés hiba. Lehet, hogy hülyeséget írok, de külföldi fórumokon, amit kihámoztam a válaszokból ere enged következtetni. Mindkettőre azt írja mindenki, hogy egy kiadós takarítás talán segít.
A 6-os hibára még olvastam ccfl cserét is, ha elgyengült. Bár az enyém eléggé nagy fényt ad, ezért nem gondolom, hogy az a baja.
(#) Pyte válasza spgabor hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia! Én még soha nem cseréltem ccfl csövet szerintem a takarítás megoldja a dolgot.
(#) pika75 válasza spgabor hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia, Pyte kollegank javaslatat en is alairom., a szkenner optikanak a tisztitasa megoldja a problemat. Csak nagyon ovatosan a ccfl csovel es a muanyag fulekkel. Udv.
(#) spgabor válasza pika75 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Este szétszedem és alaposan megtisztítom. Jelentkezem, hogy mire juttam.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Sziasztok! Szétszedtem a fejet, fülpiszkával megpucoltam a tükröket. A ccfl-t csak felülről tisztítottam meg. Viszont összerakás után sajnos a helyzet nem változott. Mostmár a pozícióját megtalálja, de mindig 6-os hibát ír.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Elvileg azt jelenti a 6 os hiba kód , hogy nem működik a szkennelési funkció.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Tegnap éjjel ezt csináltam. De sajnos nem jutottam előbbre, kipucoltam az egész belsejét, bár szép állapotban volt és nem találtam benne jelentős mennyiségű koszt... Szóval az ötös hibaüzenet nem jön már elő, mert be pozicionálja magát az alapértelmezett helyére. De a hatos hibát mindig írja. Az az érdekes, hogy a hatos hibát a hét elején kezdte csak kiírni, egy nappal, mielőtt szétszedtem, úgyhogy az sem lehet, hogy rosszul raktam össze.
Olvastam valahol, hogy oxidálódott vezetékek is okozhatnak ilyen jelenséget. Lehúztam a vezérlésbe menő szalagkábeleket. A szélesebb egyik oldalán elég csúnya feketedés volt tapasztalható, ami átfedett kb 3 érintkezőt. Ezért a csatlakozót és a szalagkábelt is megpucoltam kontakt spray-vel és fogkefével. Utána sem lett jobb.
Most jön a csavar... Szereztem egy másik ugyanilyen nyomtató szkenner egységét. Azt is szétszedtem. Annak a fejét beletettem az enyémbe, megpucolt szalagkábellel. Sajnos a helyzet ugyanaz volt, 6-os hibakód. Ezért a fejet visszatettem a a frissen szerzett szkenner egységben. Háromszor próbáltam indítani a nyomtatót fél órás időkülönbségekkel, hogy a ccfl is kihűljön. Mindháromszor elindult a nyomtató.
Tehát a konklúzió az, hogy a nyomtató eredeti szkenner egysége már nem ír ki 5-ös, vagyis pozicionálási hibát, de hatos hibát igen. A másik egység pedig elindul rendesen. A fejcserélgetésből arra következtetek, hogy a szalagkábel lehet a ludas esetleg?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

A szalag kábelt ki lehet mérni .
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Ki is mérem, csak sokáig barkácsoltam este és már fáradt voltam hozzá. Bár szerintem nem lesz szakadt, mert jó állapotúnak tűnik, csak lehet kontaktos még mindig a csatlakozónál.
(#) Leraz hozzászólása Nov 27, 2013 /

Szervusztok.
Vettem egy HP 6L lézernyomtatót.Rendesen dolgozik csak nagyon halvány a nyomat.
Kitakarítottam, az SM szerint átnéztem.A gép rendbe is lenne de a nyomtatása már nem igazán jó.
Toner csere ezen javít?
(#) zsoltee0001 válasza Leraz hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Szia
Ha csak halvány (nincs kontraszt) akkor toner csere kell.
De ha hátterez is mellette akkor a dob (opc) oda van, vagy a toner ami benne van xar.
Úgy általába ez az általános szabály.
Üdv
(#) sprofan hozzászólása Nov 29, 2013 /

Sziasztok!
A minap szert tettem egy Toshiba TC1210 nyomtatóra, ami csak annyit csinált hogy villog a kis villáskulcs. Azóta rájöttem hogyan lehet belépni a szervizmenübe, és megtaláltam az aktuális hibakódit is ami:
C7 - Fusing unit warm-up error, defective thermistor, fusing lamp or thermofuse
Ha jól értem ez 3 különböző dolgot foglal magában, mielőtt szétszedném azért megpróbálnám megcsinálni, viszont ehhez tudnom kellene hogy ezeket a részeket nagyjából merre keressem a nyomtatóban. Lézernyomtató javításában nem vagyok túl jártas, inkább a bontásukban
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
(#) Ricsi89 válasza sprofan hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Ez a fixáló henger felfűtés hiba. Vagy szakadás van az áramkörben, vagy hibás hőérzékelő. A nyomtató papírkiadó részénél van, ez "süti" rá a festéket a lapra. Itt van egy fűtött hengerpár, meg a hőfokérzékelő és egy hőbiztosíték is. Ezeket kell ellenőrizni.
(#) sprofan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Hmm igen, így már tudom hogy hol van az. Még nézegettem is hogy jó lamináló lesz belőle ha nem sikerül életre kelteni mert egy kis kompakt része a nyomtatónak. Holnap ki is szedem és reménykedem hogy csak a hőbiztosíték adta fel a harcot.
(#) sprofan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szétszedtem és az NTC lába el volt szakadva mert szétrozsdált. Azt sikerült orvosolni és már mérhető az ellenállása is, azonban a villáskulcs továbbra is maradt. Gondolom resetelni kéne, vagy lehet lesz itt még valami más hiba is? Ha lehúzom a "fűtőszálról" a kábelt akkor mérhető a hálózati fesz rajta, azonban amint visszadugom az rögtön leesik 0-ra. Ez így rendben van?
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Azt hiszem nem foglalkozom tovább vele, majd odaajándékozom valami kezdő hobbisnak hagy szedje szét. Egyébként fűtés jó, az azt meghajtó tirisztor és opto szintén jók, külső 3V-al be is indul tehát a proci nem ad neki jelet. A hőérzékelő jó, az azt meghajtó dual opa szintén jó, ezután meg már megint a proci következik... szóval innentől feladtam. Jó de mégsem.
(#) Ricsi89 válasza sprofan hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Akkor lehet a hibát kellene valahogy törölni, mivel lehet addig nem engedélyezi a fűtést, amíg a hiba fennáll.
(#) sprofan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Az egész gépen kívül-belül sehol semmi csatlakozó vagy valami ahol ilyet el lehetne követni kivéve a rejtett kapcsoló mellett amivel a szervizmenübe lehet lépni, ott van 1db két tüskés csatlakozó, de azzal én mit tudnék kipróbálni? Próbáltam keresni a neten, hátha valami gombokat kell csak nyomkodni ehhez de nem találtam semmit.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) Chipmunk1960 válasza Leraz hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia, Kipróbálhatod másik tonerrel, az a legegyszerűbb, de a laser egység szokott elkoszolódni, abban kell a tükrüket plexiket kitakarítani. Mit takarítottál ki benne? Ez egy fekete lapos egység a tetején, ha a burkot leveszed.
(#) Leraz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia.
Kössz a tanácsot.Burkolatot levetem,levegővel kifújtam majd finom ecsettel takarítottam ami maradt.Valami még nem jó.A karakterekben is vannak kihagyások.Másik toner a jövőhéten jön.
Holnap jobban szétszedem és megnézem.
(#) Chipmunk1960 válasza Leraz hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szia, Valami fültiszttíóval, vagy szerrel átitatott tisztítókendővel / ami nem bomlik szálaira/ kellene áttörölgetni, az említett részeket. Lényeg, hogy a műanyagot ne oldja, s ne hagyjon foltot. leheletnyi vékonyan rajta van mindenhol, mint az autó szélvédőn, amit csak akkor látsz, mikor azt is letörlöd belül. A lézer lencse a forgó tükör s minden sorban amin a fény áthalad a hengerig. Azt meg úgy tudod megnézni, hogy nyomtatás közben, félúton kihúzod a konnektorból. Ha a tonert kiveszed a fényhengeren látnod kell a betűket, szépen élesen. itt már nincsenek "koronaszálak" a festékpor adagolást, kisütést a tonerben lévő görgők végzik, ezért nem árt a két oldalán lévő érintkezőket is áttörölni. Rá szokott hullani a festékpor. De ha a fényhenger állapotát, színét megnézed, az már sokat elárul. A HP-k ben szép világoskék, ha barnult, vagy zöldes, már valószínű fényt kapott, érzéketlen. Ezért kell a fekete fóliában tárolni. Ha a felületen sok csík látszik, akkor már sokat ment, de ha nagyok a nyomtatáson is látszanak.
(#) Leraz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szia.
Egyenlőre a másik tonert megvárom mert a mostani egy utángyártott és - a régi tulaj szerint - után töltött is.(?) A benne levő henger zöld színű és nagyon csíkosan van rajta a por.
Tisztítás előtt csak középen nyomtatott de ott is nagyon csíkosan.Most már mindenhol nyomtatna de halványan és - mint írtam - kihagyásokkal.Biztos,hogy cserére szorul.Az SM alapján megint szétszedtem,takarítottam. Nem is próbálkozom tovább míg nem ér ide az új,eredeti toner. Kössz a segítséget.
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Nagy nehezen találtam egy ilyen leírást:
Idézet:
„All codes, except fuser errors are reset by turning the machine off and back on again. To clear fuser errors, turn on power while holding down “0” and “8”. Enter 400, Press Start. Change status to “0”. Press Enter or “Interrupt”. Shut power and turn back On”

Kipróbáltam de nem csinált semmit... most már tényleg nem tudom mit tudnék még kipróbálni.
(#) Leraz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Szia.
Ma megérkezett az eredeti toner. Helyére téve megint tökéletes a nyomtatás.
Kicsit húzós az ára de nincs más választás, újat kellett venni.
(#) Chipmunk1960 válasza Leraz hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Szia, Akkor jót tett neki a takarítás. Hát az eredeti valóban igen drága, de vannak jó minőségű "utángyártottak". Én magam is jó pár százat megtöltöttem, de mikor már nagyon kopott volt a belseje, tehát fényhengert és lehúzólapot is cserélni kellett volna hozzá cserélni, akkor már jobban megérte egy "gyári" /kisipari/ bele. 06A kb 3000 Ft köröl van. De ha most újat vettél, akkor még 2-3x meg tudod tölteni, 700Ft körül van egy flakon por, ami kb. 2500-3000 oldalra elég. Ha érdekel a töltés menete írj, s elmondom a fortélyait.
Üdv:Mike
(#) Leraz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Szia. Most nem aktuális a töltés de érdekel. Kereslek privát.Próbáltam megfejteni az SM alapján a másik, rossz tonert is,hogy miként lehet szétnyitni de sem pöcköt ,sem csavart nem találtam.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 7, 2013 /

Sziasztok
HP laserjet 126A kazettákat lehet tölteni?
Ha kell valakinek ingyen elviheti, 2 garnitúra
Üdv
(#) Pyte válasza Leraz hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Tessék itt megtudod nézni, hogy kell szétszedni. A HP tonerek 90% - ban van stift amit néha igen nehéz kivenni.
Következő: »»   69 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem