Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » SAL autós erősítő hiba
Témaindító: Marty McFly, idő: Okt 11, 2008
Témakörök:
Így van.
Próbálj meg bele való alkatrészeket meg szerezni.
Rendben.Köszöntem.
Helló
Van egy SAF2070 tipusú autós erősítő,aminek a hangfalkábeleit rövidre zárták,és azóta tilt a védelme(piros led) Nos a táp fetek középső lábait kikötöttem,és a ld kb 5mp múlva zöldre vált majd ismét pirosra. Hogyan tudom ellenörizni,a tápfeteket,hogy jók-e?? Zárlat az nincs rajtuk,bár nem forrasztottam ki őket. A végfetek azok egyik oldalon totál zárlatosak,de én a táp helyes müködését akarnám ellenőrizni,melyik átkötést vágjam el,hogy a két végfokot leválasszam a tápról?? Bandi
Sziasztok!
Próbálnék életre kelteni egy Pro sal 240 W 2/1 erősítőt (belül ezt találtam: sal saf 3070). Bekapcsolás után 3 - 4 mp múlva zöldre vált a led, a jobb és bal oldal tisztán szól. Igaz, csak 100/150W-os szobai hangfalakkal tudom most próbálni! A basszus csatorna szabályozható, de nagyon halk. Nem látszanak égésnyomok, éppen csak langyos a nyák közepén néhány smd tranzisztor. Nincs kapcsolási rajzom. Merre induljak, mit ellenőrizzek? Köszönöm a tanácsokat! A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Hali! Akkor nagy baj nincsen ha zöldre vált a led.Szerintem ott a potikkal,vagy az át kapcsolókkal lessz a probléma.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Forraszd ki a kis potikat,és az át kapcsolókat,és próbáld befújni kontakt sprével, VD-40,vagy néhány csepp varrógép olaj,műszer olaj.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Van egy Prosal, 4 csatornás, 300 wattos erősítőm, a nyáklapra az van írva, hogy SAF4050. A problémám az, hogy a R11-es ellenállás elfüstölt. Nem látni rajta a színkódot. A Q3 tranzisztorból pedig letört egy darab. Ha valaki meg tudná mondani ezeknek a kütyüknek a paramétereit azt nagyon szépen megköszönném! A mellékelt képen bekarikáztam a helyét mind a két kütyünek! Előre is köszönöm a segítséget!!!! A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Helli! Segítséget kérnék, egy SAL SAF-2070-es hez egy kapcsolási rajzot kérnék! Ha valakinek sikerül találni nagyon szépen megköszönném! Minél hamarabb aktuális lenne! Köszönöm szépen minden segítséget előre is!
Hello! Azt sokan keresik, köztük én is.
Az enyémnek csak olyan hibája van, hogy a jobb oldal nem szól, és a kimérés egyszerűbb lenne ha meglenne a kapcsolási rajza :/
Hali! Ki cserélted a hibás oldalon az irfz44-et? esetleg még nézd meg az előtét el
lenállásokat,a vastag szürkét most nem tudom hogy 0,22.0,33.0,47ohmosok. Nézd át a vezető sávokat amelyek a kimeneti csatihoz vezetnek. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Nem néztem még meg, de Köszönöm! Csak hétfőn tudom megnézni, esedékesen a irfz44-es vezérlő lenne a baja, azt mi lőhette ki? Hidalás lehetséges?
Ha az egyik oldala szól,akkor nem zárlatos semmi,mert akkor a táp nem kapcsolna be,tudod a pirosról zöldre.A kapcsolókat,és a kis potikat át kell nézned,hogy jók-e.Tapasztalatból írom mindezt.Ment pü:
köszönöm
Sziasztok!
van egy Sal wrx 10se/A subládám, ilyen: https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=8541 A gond hogy csak a protect led világít rajta ha be van kötve. Most szétszedtem, egy 12 V-os akksira kötöttem a 12+ és a - csatlakozót. Ha a rem -et a 12 volttal rövidre zárom akkor csak a protect világít. Ha csak a 12+ és - van bekötve akkor értelemszerűen semmi nem világít. Multiméterrel rámértem ide-oda és az az érdkes hogy ha a +12 ágból kiveszem az olvadó biztositékot akkor is van mérhető értékem. Azaz +12V-- multiméter fekete vége a - csatlakozón a piros vége a biztosíték erősítő felöli végén, azaz a +12 V elvileg bele se megy az erősítőbe mégis van rajta 2,68 V! Miért lehet? Ha ugyan így biztosíték nélkül a multiméter piros végét az akksi +12 végére teszem majd a fekete érintkezőt az rca külső érintkezőjéhez akkor is jön a +12 V! Mi lehet a baj?
Sziasztok.
sal 2070? Lenne egy olyan kérdésem, hogy a táp oldalon milyen alkat részek vannak a hűtőbordán mert van nálam egy erősítő de hiányzik 2db alkatrész de nem tudom milyen. (2db MOPEC F12C20A megvan de nem tudom mi van vele szemben). Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdvözlet.
SAL WRX 2090el lenne problémám. Az a bizonyos piros LED folyamatosan világit, pontosabban, ha a REM kábelt lekötöm, akkor elalszik. Áramot kap rendesen. A ládába menő hangszorókábel pozitiv és negativ előfordulhat, hogy összeért. Biztositékkal minden rendben.
Az rca szélén és az akkumulátor között azért van meg a 12 V mert te akkor a negatív oldal felől méred annak ott is kell lenie mert a negatív nincs megszakítva:
Méregesd ki a diódákat azt ajálom de ez csak egy tipp: :d
Hali! hát az egyik oldalon a két db dióda szokott lenni,míg a másik oldalt a táp fetek.2.4.6
Sziasztok ! Hozzám került egy SAL SAF 4050 -es erősítő a következő problémával.A tápja indul (zöld led világít igaz először 1s -et piros utána átvált),de viszont meg sem akar mukkanni. Cseréltem benne egy TL494-es IC-t,és találtam az IC mellett egy szerintem 7V5 voltos Zener diódát ami komplett zárlat oda vissza. Mostmár a zöld led vibrál és hol 300mA-t vesz fel hol felszökik egészen 5-600mA -re a dióda kivétele után. Szeintetek mi lehet még a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Hibásként vettem egy SAL 2070 (240W 2CH) típusú erősítőt azzal a céllal, hogy megjavítom. Beázás nyomai láthatóak rajta. Hibajelenségek: -táp led piros,R26 el van égve,nem tudom az értékét. -kimeneteken ~5,4V egyenfeszültség van -R26 el van égve,nem tudom az értékét. Látszólag minden más jónak tűnik.Végigolvastam a fórumot, tudom hogy nincs kapcsolási rajz sehol. Valaki esetleg meg tudná mondani nekem ennek a 2 ellenállásnak az értékét? Vagy valakinek van további ötlete/javaslata? A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy vettem egy SAL névre hallgató 300watt 4ch -s erősítőt. Viszont a kocsimban egy 240watt -os található. Rákötöttem az új erősítőt és semmi. Konkrétan a led se pirosan sem pedig zölden nem csinál semmit. Ez mitől lehet? Pedig akitől vettem annak tökéletesen üzemelt. Milyen hibát keresek, vagy a kábelezésben lenne a gond mert most már az ennyim sem működik? A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
Meg kellene mérned az erősítő kapcsain a tápfeszültséget és a polaritást leellenőrizni.
Köszönöm szépen.
Most nézem, hogy 2x írtam le az R26-ot. A másik R20 akart lenni. Esetleg ennek is tudod az értékét?
Sziasztok tanácsot kérnék vettem egy használt SAL wrc edition erősítőt mikor bekötöttem először nem működött csak a piros led aztán párszor ki be kapcsoltam a rádiót 3 darab 15 amper-os biztit elvitt hát mondom nem lehet ez bele teszem a 4.-et is be indult szólt a zene 4 sec fehér füst kis láng határozott mozdulattal kirúgtam a kocsiból repült 3 métert minden kábel kiszakadt belőle megint összeraktam rádió bekapcs müködik ! rádió beállít szépen szól csak egy ládát hajtok vele hídba kötve . a kérdés az hogy mi lehett a baj esetleg számíthatok rá hogy megint kigyullad?
bekötésről annyit hogy 2 10 es kábelt húztam az aksiról az erősítőre direktbe (tom hogy ide kéne egy biztosíték csak holnap tudom beszerezni) + 1 kábel "remote"ra a rádióból ez egy 12 voltos kábel amibe csak akkor van fesz ha megy a rádió ez egy vékony kábel . + az rca a rádióról. Minden kábel egy darabból van és rendesen fel van saruzva zsugorcsővezve. Mit basztam el ? szerintetek veszélyezteti ez a kocsimat tűzvédelmi szemmpotból ? Tud úgy égni hogy baj legyen ? nem is mertem fel csavarozni csakk kifeszítettem 4 vastag gyorskötegelővel audi 80 csomiba van a tank mellet válaszokat köszönöm elsősorban a hiba okára lennék kiváncsi vagy a bekötés hibájára ,az is eszembe jutott hogy lehet az hogy olyan poros volt belül az erősítő hogy kigyulladjon?
Szamóca itt vannak a képek remélem elég jó minőségűek hogy meg tudjunk valamit!
No basszus, ilyet se láttam még!
Ez egy amolyan booster lehet ahogy nézem, nem hagyományos autós erősítő. A bemenet transzformátoros, nem feszosztós. Így már más a dolog állása. Tulajdonképpen mit szeretnél ezzel a végfokkal meghajtani monoban?
Egy 100w-os mély ládát pc tápegységről. Csak ugye mint említettem halkan szól.. És most mit tudok csinálni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |