Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Ha a zománc eltávolítására gondolsz, akkor arra a tapétavágónál jobbat még nem találtam. A RO55-öt a sósav helyett ajánlottam, mint a legjobb oxid eltávolító és folyasztó szert. Olyan kábeleket is meg lehet forrasztani vele, amiben a rézsodrat teljesen fekete. Mártogatni kell, RO majd ón, Ro majd ón és egyszer csak szépen befutja.
Fazékmagot még nem próbáltam, de légrés nélküli kell. Az M2TNC anyag az biztos hogy jó. Sajnos a lomex és a hestore kínálatában nem nagyon van megfelelő gyűrű, amiket láttam azok mind zavarszűrőbe valók, írja is az adatlapjuk ha van mellékelve hozzá.
A PC táp EE meghajtótrafója is jó, csak elég kicsi, nem nagyon férni el rajta. Ami méretben a legmegfelelőbb az az EF25 vagy a 22-25mm átmérőjű gyűrű. De nekem legelőször pl. a PC táp EI33-as vasára volt megcsinálva.
Itt van E41 (3C85 anyag), cséve is van hozzá. Ez mire való? Az ára is elég baráti a méretéhez képest. De ha nem lesz más, akkor rááldozom az egyik nagy M2TN-C magomat...
Ne agyalj már fel.Gét meghajtónak,E41?E20.Már írtam.Nem kell itt több kilovattot átvinni.Még ez is sok,kevesebb is elég.
Ahogy 'Dara' is írta EE 20-as! (légrés nélkül!) Az irodalomban többször szerepelt.
Kapcsold ki azt a (@%#$#+%%!) winfos szolgáltatást, ami a kiterjesztést elrejti. Hogy a rángógörcs hempergesse a kaktuszföldön azt, aki kitalálta. A mappák tulajdonságaiban találod, a vezérlőpultban.
Jó is, ha kikapcsolod ezt az ügyefogyott elrejtési beállítást, hogy lásd az adott file kiterjesztését, mert könnyen csapdába lehet csalni, ha nem látod.
Az E41 méretben is elég nagy, és bár a listában nem írja de szerintem légréses. Az E20 ott jó lenne, de ahhoz meg nincs cséve.
Ezért nem szoktam ezeken a helyeken ferritet venni. Igazából fogalmam sincs hogy milyen értékesítési filozófiát követnek ezek a cégek. Olyan mintha bemennél egy autószalonba autót venni, és azt mondanák hogy hát erre a járgányra a 15 colos felninél nem lehet kisebbet feltenni, de nekünk most csak 14-es van, így nem tudsz elmenni vele.
Ami gyűrűt ajánlottam, azt szintén innen a fórumról ajánlották, nekem bevált. Az anyaga 3E25, mellékelem az adatlapját. A Lomexnél különben tényleg alig van használható ferrit, sztem valami visszamaradt készletet vettek meg.
Én ott vettem E 20 magot is, bár csévetest nincs nekik - azt máshonnan vettem - de még mindig olcsóbb volt, mintha együtt veszem meg (RET, TME). Így is a csévetest 3* annyi volt, mint a mag. Az E20-on a 3 tekercses meghajtó elfér, de az 5 tekercses már necces.
Igen sajnos ez a helyzet. Tudsz valamit a Tali Bt.-ről? Léteznek még? Van elérhetőségük?
A közeljövőben hangtechnikai hálózati zavarszűrőkhöz is szükségem lesz egy rakás spéci vasra, de hogy honnan szerzem be az még rejtély...
A téma képei, 30., 42. oldalon ott van (türelem kell hozzájuk). Nem ördöngösség csévét készíteni; nyákból, bakelitból.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
Léteznek, én másfél hónapja vettem tőlük a főtrafóhoz magot.
Pedig az sem arra való, persze attól még mehet vele. Erre a feladatra a teljesítményátvitelre készült ferritek a legmegfelelőbbek (N27,87,97, TDK PC40, M2TNB, TNC, stb.).
Van telefonszámuk (vezetékes), máshogy egyébként sem nagyon lehet kommunikálni velük. Célszerű előtte leírni egy fecnire hogy mit akarsz, és akkor be tudsz vásárolni hónapokra (évekre) előre, nem pedig az 1db E mag/posta megoldással.
Onnan csak M2TNC vagy M2TNB anyagot vegyél, gyűrű 10mm-től 60mm-ig biztos hogy van, de talán még nagyobb is, E mag is van sokféle.
Köszi az infót. Közben privátban is kaptam útbaigazítást, mindenképpen onnét fogok rendelni.
A 60mm-es M2TN-C már hegesztőhöz is jó ,így lehet hogy nem is rakom össze az U-magokkal a cuccot
Sikerült folytatni a váltakozó áramú awi hegesztőt, kész a hídmeghajtó áramkör, az igbt modul is be van kötve, szénrúdon fogtam vele ívet, az ívnek nagyon állat hangja volt, a frekvenciát 20-300Hz között tudom szabályozni, kitöltést 10% lépésben.
Sajnos a processzor gyakran lefagy, pedig már agyon van zavar szűrve.
Bocsi,hogy belekotyogok,próbáltál a proci tápágába betenni sorosan egy diódát, és utána egy puffer 10nF társaságában? Esetleg egy LC szűrővel kombinálni.
Mivel hozzáférek pár (autó)ipari termék kapcsolási rajzához van honnan ötleteket meríteni. Természetesen ezek megvannak, a portokra ami vezetékre mennek vannak kis értékű smd induktivitások (1kohm/100MHz), a soros dióda megvan, a táp pineken smd 100nF kondi, szupresszor dióda, minden optocsatolóval leválasztva, az Y kondenzátorok is mindenhová beépítettem ahogyan a gyári készülékekben, a tekercs még hiányzik a tápról, illetve a közös módusú tekercs is jó lenne, meg ferrit gyűrű a vezetékekre, meg a panel alá trafólemez+rézfólia árnyékolás, a 7805 is kicserélem valami autóipari agyonüthetetlen impulzus védettre meg még nem minden vezeték árnyékolt.
Előzőleg viszonylag jó volt a fatalpon most át lett szerelve vas lemezre meg a híd is beépítve lett azóta ilyen, igaz DC ben is lefagy. Mi lesz akkor ha a szikragyújtás is be lesz kapcsolva?
Az IRG4PF50W igbt jó lesz szerinted? Rendelek azt is 4-et mert nem tudok normális nyákot tervezni a 8db IRFP 460-hoz.
Jó, az enyémben is azok vannak. Csak ne felejtsd el hogy abban nincs belső dióda, ezért kívülről kell rájuk tenni.
Nem tudom milyen nyákot akarsz tervezni, de oda nem nagyon kell nyák. Nézd meg a képeket amiket az enyémről csatoltam régebben. Egy gyufásdoboznyi méretű nyák kell csak oda, de az is csak azért hogy ne az IGBT-k lábai tartsák a gate trafót. Annál jobb megoldás nincs, még akkor sem ha nem éppen esztétikus. Ha sorba állítod őket és több cm-es vonalak lesznek a gate-ek előtt és mindenhol máshol is, az előbb vagy utóbb meg fogja bosszulni magát. Ha már van egy olyan megoldás ami nagyon jó és még egyszerű is megcsinálni, akkor nem nagyon értem hogy miért kell annál bonyolultabb, ami ráadásul probléma forrása is lehet.
Sziasztok. A maci project ismét folytatódott. Most kellene megcsinálnom a gate trafót. EE25-ös magra tekerném, de kell bele 0,5mm légrés. Az lenne a kérdésem, hogy a légrés csak a középső száron kell, vagy mindhárom száron?
Üdv.: Zoli
Diódából SF18G, SF28G, UF4007, S1J, van otthon. Az S1J elég neki?
Tudnád linkelni azt a képet? Bocs de ma mobilról nyomom és kissé nehézkes így.
Szia!
Végre látni egy igényes tervezésű hegesztőt. De jól átgondoltad a szekunder egyenirányító hűtését? Több hő lesz rajta mint a primer körön!
Szia. Sajnos egyenlőre ilyet tudtam rendelni csak ami panelra szerelhető. Viszont van egy másik ami ennek a tetejére kerül majd és a fojtó főlé nyúlik. Még nem tudom hogyan kötöm össze a kettőt, de lehet hegesztéssel Egyébkét ezen kívül még 3db ventilátor kerül a dobozba.
EE magba nem kell légrés,már százszor leírtuk.
Igen, de inkább kétszer kérdezz mint egyszer csinálsz valamit ami rossz lesz és IGBT temetővé válik. Egyébként meg olyan sok infó van a fórumon, hogy sokszor már elkeveredek a sok információban. Pedig már párszor átolvastam az egészet. Egyébként köszönöm a segítségedet.
Nem. Nem tudom pontosan mekkora áram folyik rajtuk, de az 1A-es dióda az kevés. Nekem a 3A-essel már ment, de végül HER608 került bele. Itt a komplett vezérlés még egyszer az IGBT-kkel együtt, a diódák nem látszanak mert a nyák alsó felén vannak beforrasztva Bővebben: Link
Ez tényleg egy nagyon jó megoldás! Ez a panel a "Maci"-hoz készült? Ha igen nem tudnád megosztani velünk?
Nem, nem a macihoz készült. A hidas gépemről már megosztottam mindent amit tudtam évekkel ezelőtt, a nyákrajzom az már nincs meg mert még egy ősrégi programmal készült, és sajnos azzal együtt távozott is. De a kapcsolási rajz és a fotók alapján pár perc megrajzolni...
Oké, köszi, ha a macihoz lett volna akkor érdekelt volna, mert ez egy egész ötletes elrendezés!
Szia! Megjött a lomexes rendelésem a 3E25-ös piros gyűrűkkel.
Neked milyen huzalkeresztmetszettel és menetszámokkal vált be ez a vasmag? |
Bejelentkezés
Hirdetés |