Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   70 / 257
(#) Koree hozzászólása Dec 31, 2014 /

Szervusztok.

Akadt egy kis problémám a Paypal és a OTP Webkártya összeboronálásával.Annak rendje és módja szerint jártam el ahogy kell kártyaszám, lejárati idő, és CVC megadás megvolt.
Majd másnapra a feltöltött 5000FT-ból le is vonták a 400FT próba vásárlási összeget meg a 262FT kártya összerendelés díját (ahogy olvasom itt a fórumon). De ez a számla történetnél egyáltalán nem látszik, csak a számla részletes adatainál a zárolások kilistázása alatt.A gondom az,hogy a közlemény rovatban valami ilyesminek kellene látszódni mint ahogy PP oldalán is mutatja a példa kép: "PP*1234CODE". Ugye az "1234" helyén szereplő számot kell(ene) megadni a véglegesítéshez,de csak ennyi látszik a közlemény oszlopban, hogy:"Előjegyzett Tranzakció". Ezzel marha sokra megyek. Vagy a Csekkszámnál szereplő 9 darab 0 utáni 4 számot kell megadnom?Kérem aki már csinált ilyet ossza meg a tapasztalatát.

Köszönöm.
B.U.É.K
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) kadarist válasza Koree hozzászólására (») Dec 31, 2014 /

Szia!
Én nem foglalkoztam a webkártyával, hanem a fizikai Maestro-kártyámat rendeltem hozzá, amivel semmi gond sem volt.
(#) Bakman válasza Koree hozzászólására (») Dec 31, 2014 /

Ha exportálod Excel formátumba, akkor sem látszik? Elméletileg a közlemény mezőben kellene szerepelnie annak a kódnak, amit a PayPal kér/küldött.
(#) Beila válasza Koree hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Szia!
Amikor lekönyvelik, akkor lesz a közlemények rovatban a kód. Ez néhány napba is telhet.
(#) Koree válasza Beila hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Üdv.
Rendben köszönöm.Várok péntekig hátha ...
Még egyszer B.U.É.K mindenkinek .
(#) Digitalpimp válasza Koree hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Inkább hétfőig vagy keddig várj, mert most végig szünnap lesz. BUÉK!
(#) Koree válasza Digitalpimp hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Üdv.

Megjelent a tranzakcióknál a 400Ft terhelés és vele együtt a kód is.
Konfirmáció sikeres volt "Status: Verified".
Viszont ezt látom a PP fő oldalon:
Idézet:
„Please confirm your debit or credit card to complete verification and remove the pre-set limits on your account.
Confirm your card”

Most akkor, hogy is van ez.
A "Notifications"-nél már nem szerepel a "Confirm your debit or credit card".
Mégegyszer meg kell adnom a kártya adatokat, mert ez az elöző eljárás csak engem igazolt,hogy valós személy vagyok stb...?
Pedig a "Link your debit or credit card"-ra kattintva csináltam.A másik dolog,hogy a 400Ft-ot nem a web kártyára írta jóvá, hanem a PP accountomhoz.
(#) Koree válasza Koree hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Elhamarkodtam a dolgot.
Kiléptem majd ismét be és eltünt a "„Please confirm your debit or credit card to complete verification and remove the pre-set limits on your account.
Confirm your card”"
Viszont a 400Ft a PP Accounthoz írta jóvá továbbra is.Nem döl össze a világ ettől, csak furcsálom.
Még egy kérdésem lenne.
Vásárláskor innentől kezdve már a webkártyát fogja terhelni vagy le lehet fogyasztani a még az accounton lévő pénzt valahogy?
(#) Digitalpimp hozzászólása Jan 2, 2015 /

Szia!

Én úgy emlékszem, ha van a PP-n pénz, akkor előbb onnan veszi le, csak aztán a kártyáról. A kapott kódot végül megadtad? Mert csak akkor vált a kártya "verified"-re.
(#) Koree válasza Digitalpimp hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Igen megadtam.
Mondom, újbóli belépésnél már eltűnt a figyelmeztető szöveg és "verified" lett a státusz.
A kártyáknál is látszik rendesen a hozzárendelt kártya adatai.
Akkor majd a köv. vásárlásnál kiderül,hogy lefogyasztja e a fent lévő összeget.
Köszönöm.
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 3, 2015 /

Két hónapja dekkol a csomagom a vámon egy darab PC egérrel, amit a gyereknek karácsonyra akartam megvenni. Mi lehet az az ok, ami miatt ennyit kell állnia egy csomagnak? A csomagkövetésen szépen lehet látni, hogy áll egy helyben. A Texastól rendeltem minta IC-ket. másnapra a kezembe nyomták.
(#) Csupasz válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Semmi! Csak az van a láda alján, és öntik rá a friss árut.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Nem tudom pontosan hogyan működik a dolog, de állítólag be kell fáradnod a kinyomtatott számlával és adózni helyeben, ha a számla értéke a határ felett van. Állítólag akkor tartják vissza a csomagot ha úgy becsülik meg, VÁM és/vagy ÁFA köteles a cucc. Egy dolgot viszont határozottan állítottak többen is, a VÁM-ról nem fognak értesíteni, hogy csomagod jött, neked kell keresni őket. Egy-két telefont megér a dolog.
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Hasonló a jelenség, ha a cím sérült, olvashatatlan. Első nekifutásra a Posta ügyfélszolgálatát emilben érdemes megkeresni.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Érdeklődj a postánál, ha áfa köteles, azt emailben le lehet rendezni.
(#) 06smici hozzászólása Jan 13, 2015 /

Sziasztok! Rendelt már valaki németből ebayen? Körülbelül mennyire jönne ki a posta ha onnét rendelek? Mindig ki szokta írni ebay a várható posta árát, de most valamiért nem akarja. A termék áránál többett meg azért nem szivesen adnék szállításra...

Ezen az oldalon nézelődtem már utána, de egy szót en mértek németül és így elég nehéz megtalálni bármit is
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
(#) Csupasz válasza 06smici hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Egyeztetni kell az eladóval. Ő megadja az árat.
(#) Ricsi89 válasza 06smici hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Múltkor rendeltem, levélként jött, vagy 5euro volt a postaköltség. De ide is ért egy hét alatt.
(#) niedziela válasza 06smici hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Ebay-n a postaköltség ki van írva. Legfeljebb nem postáz az eladó minden országba.
(#) proba válasza niedziela hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Eddig három félével találkoztam:
1 Ki van írva a szállítási költség
2 Egyeztetni kell az eladóval
3 nem szállít hazánkba.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) Folditomi4487 hozzászólása Jan 14, 2015 /

Nem tudom hogy vagytok vele, de én nagyon sok hirdetésnél ezt látom kiírva:
"Shipping: FREE Economy Int'l Shipping | See details
International items may be subject to customs processing and additional charges.

Item location:
Hong Kong, Hong Kong

Ships to:
Worldwide See exclusions"

Szóval ingyenes nemzetközi posta, Hong Kong-ból postáznak Világszerte
És ha a "See exclusions"-ra kattolsz, meglátod Magyarba mennyi idő múlva ér ki, és kb. mikorra napra pontosan.

Free shipping
Hungary
Economy Int'l Shipping
Estimated between Thu. Jan. 29 and Thu. Feb. 19
Seller ships within 1 day after receiving cleared payment - opens in a new window or tab.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) 06smici válasza proba hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Köszönöm a válaszokat. Itt a második lehetőség játszik. Csak az vezetett meg, hogy mikor rámegyek a szállítási információknál a contact seller-re, akkor átirányít egy másik oldalra, ahol a How much does it cost to ship to my country? kérdés válaszában lévő hivatkozás visszadob az előző oldalra. Érthetetlen....
De már megtaláltam, hogy lehet ezen kívüli kérdéseket feltenni az eladónak.
(#) kadarist válasza Folditomi4487 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Szia!
Mi a kérdésed? A "See exclusions"-nél azok az országok vannak felsorolva, ahová nem szállít az eladó.
(#) niedziela válasza 06smici hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Ha mondjuk megosztanád egy linkel a szóbanforgó hirdetést, valószínűleg előbbre tartanál.
(#) jutka1989 hozzászólása Jan 15, 2015 /

Sziasztok!
Szeretnék tőletek segítséget kérni. E-bay-ről (Kína) szeretnék rendelni egy tabletet, ami kb. 6 ezer Ft-ba kerül, ingyen szállítás van. Vámot vagy valamit kell fizetni? Ha igen, mennyit? Hallottam hogy van termékdíj, környezetvédelmi díj stb. Ez hogy működik pontosan?
Erről a termékről lenne szó:
http://www.ebay.com/itm/16gb10-1-Google-Android-4-4-Quad-Core-Table...10e20d
(#) vicsys válasza jutka1989 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Átváltottam euroba és csupán 18.166 € lett. 22€ a limit.
(#) proba válasza jutka1989 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Azért én mikor csak női ruhát ledet eladott/értékelt (egyébként is 300db!!!) emberkétől vásároltam olcsón, az Ebay fogyasztóvédelménél kötöttem ki....
(#) uniman válasza jutka1989 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Hello.
Ez gyanús és a többi ugyanilyen típusú áruhoz képest feltűnően olcsó árú áru...lehet nem lesz vele gond a vámon, mert nem érkezik semmi...van néhány csaló is ott, de ez csak később derül ki róluk...
Sőt jelenleg, csak 7 féle cucca van eladó, s mind gyanúsan olcsón...vajon miért?
(Sokan még mindig hiszünk a mesékben)
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Pont úgy történt, ahogy az várható volt (...és ahogyan azt Uniman "megérezte"):
Ez a FÉRGET ugyan most sikeresen kiirtották, de jobb lesz vigyázni, a következők "bábja" már repedezik, hamarosam előbújnak és megteszik csábító ajánlatukat !!!
Reméljük Jutka nem rendelte meg és fizette ki a tabletjét...
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) (Felhasználó 34510) hozzászólása Jan 16, 2015 /

Miért törlik?
Következő: »»   70 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem