Fórum témák
» Több friss téma |
Tetszetős darab. 4 x 100W és 2 x 200W ? Remélem révbe érek az enyémmel is. Nehéz lesz a külsejét is megfelelően kiviteleznem... A potméter köré világítást tervezek, de még megfelelő gombokat sem találtam... Az enyémmel az a probléma hogy szűkös a hely... Viszont nem cserélem le a házat, mert "örökség"...
Az mennyire járható út, ha egy külön kis panelre tervezem meg a segédáramkörök biztosítékait? A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Annyira azért nem tolom. A toroidra 2x18V 8A-t hajtottam fel, 2.1 lesz belőle. A 80W-os szub csatorna szobai körülmények között tetemes hangnyomást biztosít, jó ha majd a felét kihasználom.
A segédáramkörök nem szoktak biztosítékot igényelni.
Jó napot. Akkor a segédáramkörök nem kapnak biztosítékot
Igyekeztem minden szükséges információt feltüntetni. A rendezett kialakítás rád marad
Szerk.: a védelem pozitív stabilizátorát hűteni kell! A ventilátorét sem árt. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Sziasztok!
Kapcsolóüzemű tápot lehet használni TDA7294-hez. Valami ilyesmit?Bővebben: Link Gondolom rendesen meg kell szűrni CRC-vel.
Én nem tenném. A kapcsolóüzemű táp kimenete zajos. Gondolom nem akarsz nagyfrekis zajt a zene mellé.
A szűrő nem "CRC", hanem "RC", de ide inkább "LC" szűrőt tennék, ha már ezt az utat választod.
Sziasztok! Tudnátok adni tanácsot itt a TDA 7294 nél vannak a 47 uf 50 v és a 10 uf 50 v csak olyan van ami 250v azt belehet tenni helyette?
Ha nagyobb feszültségtűrésű egy kondi mint a rajz szerinti, abból soha nincs probléma. Nyugodtan berakhatod, ha a nyákon elfér.
Köszi a választ! Azt kérdezném még ,hogy a 100 uf 50v helyett lehet 1000 uf tenni?
Hol is van az a 100 µF ? Ha tápszűrésben, akkor lehet 1000 µF is.
Sziasztok!
Volna egy TDA 7294 sztereó erősitőm de csak az egyik csatorna van le terhelve. De a másik ic is kap jelet de az nincs terhelve lesz e baja az ic nek ha nincs tehelve. De mind a 2 ic áram alat van. Meg 2X27V AC trafó van benne 5-5 Amper. 8 Ohm 250W hangsugárzót hajt.
Üdv mindenkinek!
Építek 1 tápos hidalt verziót. Kérdésem lenne. Át hidalást hagyhatom így ahogy a képen van? Érdemes lenne valahol erősíteni esetleg? Cinnel végig futtatom a panelt (jobb vezetés érdelében) nem-e idéz elő gerjedést vagy torzítást? Válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM!
Jó lesz így. Ónozás után a gyantát, folyatószert érdemes lemosni.
Rendben Köszönöm a segítséget! Táp részénél ránézésre valami hiba lehet? Természetesen a gyantát lefogom mosni Élesztve még nem volt! 1x46V AC fogja táplálni.
Ez a táp hogy jön a hídkapcsoláshoz? Bővebben: Link
Hát akkor jól elszúrtam
Csinálni akarok két 1 IC-s-t is. Fel használom szimmetrikus tápnak. Szekunder oldalon lévő biztosítékot kiveszem majd. 2x26V trafó panelján rajta van mind a két oldalon. Készítek egy másik panelt Engem szerintem az egytápos 1 IC-s zavart meg. Persze más a kettő működése. 1db 8A/420V dióda híddal ki lehet váltani a 10A/400V greatz? Ez van itthon 2A az eltérés lehet? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Az egyenfeszültség oldali biztosítéknál kezdtem el nagyon gondolkozni mi is akarna ez lenni.
A kondenzátor csomagod a híd szempontjából egyetlen 10000µF kondenzátorral ér fel, kár ennyi drága alkatrészért. Egy csatornához elég a kisebb egyenirányító.
Köszönöm. Most jöttem rá én is 8db 63V 10.000µF kondenzátort vettem régebben nem drága pénzért. Van még 4db belőle, de ezt nem használom fel az egytápos verzióhoz az tényleg pazarlás lenne
Sziasztok! Az első TDA7294-ből összeállított 2.1-esem
Végül, de nem utolsó sorban a mélynyomó.
A gyártás során merült még fel tökéletesíteni való, dolgozom rajta. E_2 néven keresd majd a végfokot, úgy mint a prototipusát.
A potis panel itt látható. A szubszűrőt a témájába fogom felrakni. A védelem sincs még fent (hű mennyit kell még rajzolnom) az a Kopp_4-es névre hallgat. A Clip-et gondolom nem kell bemutatni
Ugyan nem a ki mit építettbe tetted fel, de egy pár amatőr vélemény:
- Tetszik a kompaktság/"tömörség" (megépíteni/javítani nem lehetett egyszerű) - Tetszik hogy egységes az áttetsző elő/hátlap - Tetszik a nagy jack hangszóró-csatlakozás - Tetszik hogy ahol nem kell ott nincs árnyékolt kábel...
Szia. Nagyon szép munka. Mennyibe fájt ez igy neked?
Szia! Pár kondit vettem, a többi műhelysöprés - tudom műhelye válogatja. Kimondottan egyszerű és olcsó alkatrészekből állítottam össze, egy sztereó híd árának felel meg.
Pár szó az E_2 ről.
Az egyszerű TDA7294-et abból a megfontolásból készítettem, hogy minimális alkatrészszámból, kis méretben, az IC lábaival is elégségesen rögzíthető (önhordó) panelt hozzak létre, kedvezve a kezdőknek és a beszerezhetetlen végfok IC-t pótolni szándékozóknak. Bővebben: Link Az építési gyakorlat azt mutatta, összetett készülékekben búgás lép fel, ami a közös tápegységes sztereó erősítőknél óhatatlanul kialakuló földhurokra vezethető vissza. Ennek feloldására a jelföld (SGND) és a teljesítményföld (PGND) szétválasztása volt a kézenfekvő megoldás. A mellékelt huzalozási rajzon látható a bejövő jel testpontja nem áll közvetlen kapcsolatban a tápegységgel. A panel némítható a MUTE kimenet testre kapcsolásával. Két, vagy többcsatornás erősítő esetén az R6, C4-et elég egy panelen beültetni, a (kisbetűs!) mute csatlakozó segítségével tovább fűzhető. Ez a kialakítás biztosítja a némítás szinkronizálását a csatornák között. A csatornák számának arányában az R6-ot csökkenteni a C4-et növelni kell, tehát sztereó erősítőnél 100k és 22µF ültetendő be. A fentiek igazak a készenléti állapotra is. Ide nem tettem kondenzátort mert nem használjuk ezt a funkciót. Az R5 ellenállás értékét itt is csatornaarányosan kell csökkenteni. A remélhetőleg nem is olyan távoli jövőben bemutatásra kerülő Arduino-val vezérelt TDA7294-en alapuló erősítőmben már komolyabb szerephez fog jutni, majdani követőim így lépéselőnyben lesznek. Műszaki ember rajzból ért, nem is szaporítom a szót, inkább csatolok pár mellékletet. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |