Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2432 / 3607
(#) sonny007 hozzászólása Ápr 22, 2015 /

Sziasztok!
Kedves Halasi Hobbisokhoz szólnék. Már ha van ilyen köztetek. Valaki a Kiskunhalasi A-Z-ig Elektronika bolt nyitva tartását letudná nekem írni? Nagyon megköszönném.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 24, 2015 /

Hali!
Budapesten van valakinek esetleg nagyobb méretű kocsija, amivel lehet pakolgatni? Kis teherautó féle lenne a legjobb... Aki ilyenben tudna segíteni, annak megköszönném, ha írna.
(#) Gafly válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Piros, de anyósülésen nem lehet becsatolni az övet én nem az enyém. A többi része passzol
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) Remci válasza sonny007 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Szia!

Holnap az öcsém arra jár, majd megnézetem vele és megírom. De ha kell, akkor a tel.számukat el tudom küldeni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) kassaiba hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Köszönöm szépen
(#) zoly15 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok!
Autó Hidrotőkékben otthon van valaki?
Az én motoromban 1-2 tőke rakoncátlankodik, van hogy szépen jár, aztán picit kopog, aztán kopog akár egy dízel autó. Jövő héten ki lesz szerelve az összes, kitisztítom őket, + ami hibás cserélve lesz.
Hogyan kell őket feltölteni rendesen? Van aki azt mondta hogy olajban kell nyomkodni majd úgy berakni, van aki..... Hogyan kell szakszerűen? Előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nem kell túlbonyolítani a dolgot. Feltölti azt az olajszivattyú, ha tiszta és nincs túlságosan elkopva. Szered ki, számozd meg őket melyik honnan jött ki és ugyanoda kerüljön vissza. Áztasd petróleumba, aztán szedegesd szét őket minden alkatrészt mosogass el aztán szépen rakd össze. Egyenként csináld, hogy az alkatrészek ugyanoda kerüljenek vissza ahol voltak. Ha kézben összeszerelve szabadon rugózik akkor jó. Amelyik akadozik, vagy szorul azt cseréld. De mindezek előtt megpróbálkoznék egy alapos motor belső tisztítással. Vegyél egy Mol motoröblítő olajat. Egy új csak erre a célra használt olajszűrővel járasd vele alapjáraton 15-20 percet. Aztán tegyél bele új olajat és ha nem nagyon beteg meggyógyul. A fáradt olajba öntendő motormosó adalékok kutyafület sem érnek ehhez képest.
(#) zolika60 hozzászólása Ápr 28, 2015 /

Macsek csak nem te jártál arra?
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Köszi a választ!
Ilyen motormosó/öblítő dologról megkérdeztem pár szerelőt, azt mondták nem jó semmire.
Csütörtökön ki lesz véve az összes tőke, ki fogom mosni, meg remélem a bűnöst is megtaláljuk.
Szabálytalanul, van hogy simán jár a motor, aztán egyszer picit kopog, majd kopog mint a veszedelem, a kopogás fordulaton is megmarad, majd egyszer abbamarad. Érdekes eset....
Olajnyomást mértem, hideg motornál alapjáraton 4Bar, majd ahogy fölmelegszik, alapjáraton 1,5Bar, fordulatra kiakad a 4BAr-os nyomásmérő, majd nyit a túlnyomás szelep.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Ezt a fajtát nem használja a legtöbb szerelő, mert már nem is ismeri. Húszon éves tapasztalat birtokában ajánlottam. Nekem sok autón segített. Persze garancia nincs rá, hogy neked is segítene. Szerintem azok a hidrotőkék még menthetők. Ha a mosóolaj nem segít én csak akkor javítanám.
(#) Gránátalma hozzászólása Ápr 28, 2015 /

Sziasztok!
ÁNYK-ban szeretném ügyfélkapun keresztül kitölteni az adóbevallásomat, de fellépett egy kis probléma.
Ebben a javás cuccban a tárgyidőszaknál nem lehet évet átírni.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Esetleg nincs frissebb leszedhető nyomtatvány verzió?
(#) nagym6 válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Lehet, hogy az évnek megfelelő nyomtatványt kell letölteni. A Java keretprogramot is mindig frissíteni kell, meg persze ezt is.
(#) Gránátalma válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

A legújabb van fent. Ma töltöttem le

Ha a 2014 évről kell bevallás, akkor a 1443 számú nyomtatvány kell, nem a 1543.
Legalábbis én így tudom.
(#) SzervízMacska válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szerencsére ma nem is jártam arra, csak a Jegenye utcáig...
(#) Gránátalma válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 / 1

Kezdem nem érteni mit csinálok...
Szóval mitől függ,hogy nekem tavalyi,vagy idei kell? Tavalyit még biztos nem adtam be... De akkor az ideot is most kell megírnom,vagy jövőre kell a mostanit letöltenem?
(#) reloop válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szia! Jelenleg a 2014-es személyi jövedelemadódat kell bevallani /1453 nyomtatvány/.

Hát miért akartad az évet átírni. Egy könyvelőt kell megkérdezni, mert sok-sok féle bevallási variáció stb. létezik. Lehet 2014 évi bevallás, 2015 évi negyedéves, havi, stb. ezer féle.
(#) voodoo hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Sziasztok!

A Tali Bt-nek mi a weblapja? Nem találom googlében sehol.
(#) titi hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Hm 10 év...
Gratulálok és köszönöm, hogy létrejött, sok információt szereztem itt.
Nekem jún.23-án lesz 10 éve, hogy idetaláltam.
(#) kitartás válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Mióta megosztottad velem a receptet, azóta nem vettünk kenyeret. Mivel amúgy is kenyérlisztet használunk mindenhez (egri bl80) a kenyér is ebből készül és szuper! (valami dagasztógépet kéne fabrikálni!)
(#) Gabó hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Nem tudom, hogy egyáltalán illik e ide a forumra, vagy szabályzatba ütközne, de olyan embert keresek, aki tudna pár olyan jogi dologba segíteni, ami nem ilyen "olvastam valahol, vagy hallottam valakitől" eset, hanem ténylegesen megállja a helyét. Tömören összefoglalom miről lenne szó.
Panellakásba lakunk már 5 éve, igaz csak bérlőként, de minden rendbe van a mi oldalunkról, értem itt a szomszédsággal való kapcsolatot, meg egyéb dolgokat. De a fölöttünk lévő lakásba most december végén, január elején (napra pontosan nem tudom mikor költöztek az új lakók, valószínűleg bérlők) és azóta esténként, leginkább éjjelenként, folyamatos hangoskodás van. Ezalatt értem, a hangos mászkálást, valami bútor vagy hasonló tologatását, a padlóhoz való dolgok csapkodását, ajtó csapkodást, és hasonló jelenségeket produkálnak. Hiába beszéltem velük, kb semmit se ért, sőt mikor megelégeltem, kihívtam a rendőröket, még ők voltak felháborodva, hogy merészeltem rájuk hívni, meg nekiálltak fenyegetőzni. A közös képviselőt megkerestük, de ő csak a rendőrök fele mutogat, a rendőrök meg a közös képviselő felé, hogy ez nem az ő hatáskörük, mert ahogy fogalmaztak, ez ellen nem tudnak mit tenni, hisz zaj nincs, (itt felsorolta, hogy hangos zene, fúrás-faragás és hasonlók), csak a lakást hangosan használják, és a közös képviselő dolga intézni. Most vagy a közös képviselőnek van igaza, és a rendőrök nem akarnak ilyenekkel foglalkozni, (plusz papírmunka) vagy a rendőröknek van igaza, és a közös képviselő tojik az egészre. A többi szomszéd akivel beszéltem, mindet zavarja, csak szerintem nem tesznek ellene semmit...
Ebben kellene segítség, hogy pontosan kihez kellene fordulnom, hogy nyugodtak legyenek az éjszakák?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
(#) zolika60 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Szerintem a rendőrök dolga volna. Persze jogász nem vagyok, csak tippelem. Amikor én voltam hasonló helyzetben, akkor felvettem magnóra a váci kotróhajó hangját egy kazettára oda vissza és egy kétszer ötven wattos erősítőn keresztül ezt "hallgattam", ha túl zajos volt a szomszéd. Egy pár alkalom után, ami nem tűnt eredményesnek, bekapcsoltam végtelenítve és elutaztam egy napra. Ez igen hatékony volt. Attól kezdve ha bulizni akartak előre engedélyt kértek. Mondjuk ez több mint harminc éve volt, a mai jogi helyzetet nem ismerem. Most látom csak, hogy gödöllői vagy. Menjek én is reklamálni?
(#) nagym6 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

A többi lakóval össze kellene fogni, együtt fellépni ellene. Az használna, ha tízen együtt beszélnétek vele. Az a baj, hogy amíg csak egy valaki reklamál, azt gondolják nem zavarnak senkit, csak egy valaki ideges.
Nem tudom, de szerintem a lakást bérbe adónak is biztosítania kellene a normális körülményeket, a bérlő mondhatja, hogy fele lakbért fizet, vagy elmegy, mert pokoli világ van.
(#) gernerakos válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Hello!
Béka pl. így oldotta meg: Bővebben: Link
(#) Gabó válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Én is hasonlóra gondoltam, hogy többi lakóval valami gyűlést tartani, vagy aláírni többen egy papírt akit zavar, csak itt megint jönnek az adatvédelmi és egyéb dolgok, és még a végén én kapom a csekket.
Zolika60, Gernerakos: Próbáltam a napközbeni ricsajozásukra hasonlót, nem segített. Bár a napközbeni bömbölő zenéről leszoktak, az áramtalanítás, és a csengő 10 percen át való nyomva tartásával.
(#) voodoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 30, 2015 /

Köszi, de akkor végülis nincs honlapjuk csak egy elérhetőség? Akkor azért nem találtam. Jó volna valami árlista, katalógus ilyesmi.
(#) zolika60 hozzászólása Ápr 30, 2015 /

Sziasztok! Remélem szerencsém lesz és valamelyikőtök véletlenül tudja, hogy hol van Budapesten az a gépműhely, ahol az automataváltók konverter részét javítják. A kugli sajnos nem segít, a váltósok meg titkolják ezt az információt. Érthető okból, mert csak egy ilyen hely van mindegyik odahordja.
(#) mineral válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 30, 2015 /

Nem vagyok szakértője a dolognak. Csak érdekelt és utána olvastam egy kicsit. Hátha tudok segíteni.

"A turbina felújítását szerszámgépek hiányában Ferenc nem vállalja, ezt egy pesti szakember végzi el, jellemzően negyven és százezer forint közti összegért. "

Bővebben: Link

Ebből az már kiderül, hogy Pesten van ez a műhely.
Következő: »»   2432 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem