Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   35 / 86
(#) vadaskontakt hozzászólása Nov 22, 2015 /

Helló mindenkinek!
A Grundig PS 1020 lemezjátszómba keresek tűt.
Tonnadel 13465 lenne megfelelő a régi dobozról leolvasva.
Tud valaki tanácsot adni?
(#) CHZ válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Masik fejjel is mukodnie kell, ha minden rendben van, jol van beallitva.
(#) vadaskontakt hozzászólása Nov 22, 2015 /

Esetleg valamilyennel helyettesíthetném?
(#) CHZ válasza vadaskontakt hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Bővebben: Link
Vegyel uj PU-t, nem sokkal dragabb.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Nov 22, 2015 /

Sziasztok!
Azt szeretném tőletek kérdezni hogy a Pioneer PL400 lemezjátszóknaka az eredeti pick-upjának mi a típusa?Válaszokat elörre is köszönöm!
(#) vadaskontakt válasza CHZ hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

kösz, utána nézek.
(#) Kispotter válasza CHZ hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

A kart ami támassza abból kilóg menetes fém rész azt lejebb tekertem fogóval így már leért Azt nem tudom még hogy az normális e hogy nincs ott közte rés szóval hogy hozzáér még a csavar vagy nem szabadna neki
(#) Kispotter hozzászólása Nov 23, 2015 /

[off]És megjött! Pontosan olyan mint a régi! Bár a folyadék illata szerintem más, de kárt tenni vele csak nem fogok a lemezeken [off]

DSC_0733.JPG

(#) Massawa válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Szerintem az eredeti ötlet ( mármint a nedves lejátszo) is elég hibbant volt, mert mitöl szolhat egy lemez jobban, ha a tü a száraz lemezfal helyett egy sárban csuszkál ( mert az lesz a lencoclean meg a por keveréke).
De ezt majd a vájtfülüek mindannyiunk szorakoztatására elmondják....
(#) Kispotter válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Lehet igazad van.. De viszont az a baj, hogy ezek a lemezek ígyvoltak hallgatva és most tapasztaltam tényleg sokkal jobban recseg nélküle.. Valamint vannak lemezek amik nagyon porosak.. Ez jó lehet rá??Vagy esetleg valami egyébb jobb ötlet??

Ha recseg lehet, hogy tul kicsi a tünyomás, sokan esnek abba a tévedésbe, hogy kis nyomással probálják a lemezeket lejátszani (hogy kevesebbet kopjanak ), holott pontosan az ellenkezöje történik. Minden porszemcsén megugrik a tü, majd vissza pottyan a barázdába és abba egy ujabb lyukat üt.
(#) zarandok válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Felejtsd el a nedves lejátszást. A lemezt meg kell pucolni, utána szárazon használni.
(#) Kispotter hozzászólása Nov 23, 2015 /

Rendben köszönöm a jótanácsokat. Ha lehetne kérdezni mit tudnék venni amivel rendesen le lehet tisztítani a lemezeket?? (Esetleg amit fentebb linkeltem??) Valamint kiváncsi lennék miért nem jó a nedves lejátszás?? Nem tudom miért régen apukám erre esküdött mindíg. Az csak tévhit, hogy ami nedvesen volt lejátszva azt utánna csak úgy lehet??

Az antisztatikus kefe biztosan nem árt.
A nedves lejátszás kinját meg már elmondtam. A folyadék megköti a port a felületen, és többnyire odaragad. ( a folyadék biztosan nem távolitja el). Ekkor kitalálták, hogy a sarat minden lejátszás elött ujra kellett gyurni (azaz az idaragadt sarat ujra felhigitani).
Sokkal jobb modszer volt a lemezeket simán de rendesen lemosni, és száradás után lejátszani.
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 25, 2015 / 1

Nekem ÍGY hozta a legjobb eredményt.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Nagyon meggyőző.
(#) Kispotter válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Nem is rossz! Azt szeretném kérdezni mi az a folyadék?? Valamint mivel dörzsöli el a lemezen?? Pl antisztatikus lefe megtenné??
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

A folyadék 1 liternél :10-15%Izopropil alkohol + 8-10 csepp TRITON X100
a többi patikai vagy desztillált víz. Próbáltam hideg zsíroldóval előtte átkenni, az is jó, csak vigyázni kell vele, mert a címke festékét oldhatja. Fecskendővel kb 5ml-ert szoktam oldalanként felvinni, majd eloszlatni. Kefét nem próbáltam mert csak egy van, azt meg csak szárazon használom. Én gumilapkát használok, egy 5-8cm es darab elég hozzá. Kb 2-3-perc után el kell kezdeni leszívatni, mert el kezd párologni, főleg nyáron.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) Kispotter válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

És jól kiveszi a barázdákból a nem oda való dolgokat?? Észrevehető a különbség??
(#) (Felhasználó 46585) válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Meg kellene hallgatnod azt a hangmintát, amit feltett tegnap... neked címezte...

Van amelyiken sokat segít, van amelyiken kevésbé. A videón is hallható a különbség. Nemrég vettem egy olyan lemezt ami rettentően sercegett, megtisztítottam és szinte semmi pattogás sincs benne. Arra gyanakszom, hogy ez a lemez Lenco cleanel lehetett lejátszva, az tartotta meg ilyen jó állapotban. Viszont van olyan lemezem ami kevésbé serceg, azon szinte semmit nem venni észre tisztítás után.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) Kispotter hozzászólása Nov 26, 2015 /

Hang nélkül néztem a videót nem figyeltem. Tényleg nagy különbség van! Mindenképpen ki fogom próbálni, csak nem tudom hol szerzem be az Izopropil alkoholt, mert már lejárt hirdetés valahogy megoldom!

EZ! a saját honlapja az eladónak. A főoldalon lehet neki üzenetet írni.
(#) Kispotter hozzászólása Nov 30, 2015 /

Sziasztok! Megjött a tű beállító sablonom és a tűmérleg is. A mérleggel még boldogulok, de a sablont nem teljesen értem. Gondolom a két nagyobb pont azt jelöli hogy a tűnek mind a két esetben a ponton kell lennie. Melette a csíkoknak pedig futnia kell a hangszedővel (elől, hátul, oldalt). De a 2 kisebb ábra mi a sablon jobb oldalán?? Valaki leírná szájbarágósan a sablon használatát megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015

DSC_0772.JPG

(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Valaki??
(#) Moszkvai válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Tökéletesen nem fogod tudni derékszögbe állítani egyszerre mind a két ábránál. Erre csak a tangenciális hangkarok képesek. Én nem szoktam ilyen sablont használni, mert sok macera van vele és a végén ha jól be van állítva, akkor az pont az ideális túlnyúlás értékének felel meg, amit viszont sokkal egyszerűbb beállítani. Ez a sablon max. az ellenőrzéshez jó. A végén úgy is a fül dönt!
Még egy kis segítség: Bővebben: Link Bővebben: Link2
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
(#) Pityu9 válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Üdv!
Én is ezt használom, nagyon jó kis sablon Az a lényeg, hogy először a külső keresztnél állítod be a hangszedőt merőlegesre (ha balra fordul a hangszedő akkor növelni kell a túlnyúlást, a jobbra, akkor meg csökkenteni). Még nem húzzuk meg teljesen a rögzítő csavarokat, mert még a belső barázdákhoz tartozó részen is be kell állítani, és itt kell véglegesíteni, mert így lesz minimális a belső barázda torzítás. Néhány karnál megoldható, hogy ebben a két pontban tényleg minimális lesz a szöghiba, de találkoztam olyan karral, ahol vagy csak az egyik pontban vagy csak a másikban sikerült minimalizálni a szöghibát, játszani kell vele, többször meg kell nézni az 1. és a 2. pontban a hangszedőt és "izlés kérdése", hogy ha nem sikerül beállítani, akkor egy kompromisszumos köztes megoldásra állítod be, hogy itt is lesz, meg ott is lesz egy kis szöghiba, vagy a belső barázdákra minimalizálod a szöghibát. Ajánlom figyelmedbe a témávbővebben: Linkal kapcsolatban
(#) Kispotter válasza Pityu9 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Ma kipróbáltam a sablont rátettem és szerintem alapból tökéletes. Egybe futnak mindkét ponton a hangszedő oldalaival.. Igaz ez még egy régebbi ortofon hangszedő ez csak ideiglenes amíg bele nem tanulok, meg amíg megnem jön a lemez tisztításhoz szükséges szer. Mellékelek képet szerintem pont jó.
(#) Kispotter hozzászólása Dec 7, 2015 /

Sziasztok! Visszatérve a lemeztisztításhoz izopropil alkohol spray-ben csak simán a lemezre fújva nem lehet hasznos?? Esetleg ha szerzek folyadékban és a triton-t kihagynám belőle az nagy gond lenne?? Mert sehol nem találok Magyarországon.!!
(#) Pityu9 válasza Kispotter hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

Tényleg jónak tűnik.A karkábel miért lóg úgy, csak nem légvezetékezés?
Következő: »»   35 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem