Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Két 8 Ohm -os hangszórót sorba kötve az eredő ellenállás 16 Ohm. Arra kb. 25W -ot fog leadni a végfok. A 10W -osokat meg felejtsd el...
Javaslom, hogy előbb az alapokat nézd át, leginkább Ohm törvényét. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Akkor hogy párhuzamosan kössem be a 2 darab 30W-osat kisebb erősitőt kell építenem?
60W-osat?
Igen. Max 70W ig mehetnek rá. Jó lesz ez a 7294 -es végfok is, csak kevesebb tápfeszültség kell neki, kb. 2x20..21 V -os trafó jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Tudnál linkelni nekem olyan erősitőt akkor amire szükségem van nagyon megköszönném
Ez is jó, még írtam az előzőhöz, olvasd vissza.
bocsi már látom csak más trafó kell hozzá amit linkeltél olyan trafó kell hozzá?
Az a trafó ugyan olyan ha 220V-ot adszrá a másik végén 21V-jön ki? és oda mehet az egyenirányitó
Már találtam is nálunk ilyet.
Nem, azt a fórum magától linkelte. 2x 20V -os trafó kell.
Köszönöm a segitséged egy 2x20V trafó átszámolva 10 ezer ft ennyit nem tudok rá költeni
Valami más megoldás nincs kisseb végfok valami olcsóbb trafóval? Idézet: Attól függ, hogy mekkora teljesítményt szeretnél.„kisseb végfok valami olcsóbb trafóval?” Ez már jóval barátságosabb ár, szerintem ez megfelel hozzá. Viszont rá kellene majd kérdezni, mert érdekesen írták ki a feszültségeket. Hálózati trafó, de a többinél máshogy van feltüntetve a feszültség. UI: Van még egy kép alatta, azon ott van a tekercsek feszültsége. Ez megfelel. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Enyiért már megvenném de sajnos nem tudok Magyarországról vásárolni Valamit kitanálok hogyan tudnám megoldani a 2 db 30W-os hangfal erősitőjét
Sziasztok itt van egy Baji Dénes általi fetes végfok átrajzolata. kérlek nézetek rá minden stimmel e mert akkor jön a vasalás . előre is köszi 600w os verzió.
PC tápról 12V-ról váltó áramról nem lehet erősitőt késziteni? vagy PC táp 12V egyenáram lehetséges?
A PC tápról egyen feszültség jön le alapból.
Összevgayok zavarodva Igen van egy PC tápom 250W 12V-on 13A
Van olyan kapcsolásotok amire rákötném a PC tápom és vinné a 2 30W-os hangfalom kilehetne váltani a trafót amit nem tudok sehogy sem beszerezni
A PC táp átalakítása témába nézz át. Nézd meg az erősítőd (IC) adatlapját, alacsonyabb feszültségről is működik, és nem fogja kinyírni a hangszóróid.
TDA7375 25W sztereó erősítő
2x25W ez elég lenne nekem ebből két kimenet hídkapcsolásával érhető el a 2x25W teljesítmény, 14,4V táp és 4 ohmos terhelés mellet az adatlapja szerint. Mivel minden második kimenete invertál, ezért nem kell a bemenettel ügyeskedni. Az erősítő tápfeszültsége 12-18 V lehet, ezért is alkalmas autóban való felhasználásra. 12V-ról hajtanám a 2 darab 8 ohm-os 30W-os hang falomat ugy müködne a dolog? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Sziasztok!
Van egy Grundig V7200 erősitőm és az egyik hangsugárzóm halkaban szól valamivel. Azon az oldalon a nyugalmi áram 300mV és egy idő után azon az oldalon olyan hang jelenik meg mintha a mikrofonba valaki bele fujna. Mit kéne benne átnézni.
8 Ohm-ra ez kevés lesz szerintem. Próbálkozhatsz még a TDA2052-vel is. Igaz annak is szimetrikus táp kell, de 8 Ohm-ra 28W leadására képes +-22VDC mellett. Igaz ebből 2db kell.
Marad a TDA7375. De 8 Ohm -ra csak 12,5W lesz a teljesítményed, még hídban is. Akkor is csak úgy, ha feltornázod a PC tápod kimenetét 14,5V -ra.
Idézet: Úgy bizony, pont ezért lesz 8 Ohmra ennek a fele. „2x25W teljesítmény, 14,4V táp és 4 ohmos terhelés mellet az adatlapja szerint” A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Relopnak köszönöm a válaszát.
Más semmi nem hozható ki a PC tápból?
20V-ot nem lehet kiszedni belőle és akkor megépíteném amit tárgyaltunk. vagy a TDA 2052 csak abból 2-dbot kellene megépíteni de ahoz 22V-kell mit javasolsz mivel járnék jobban?
Apa, nézz szét itt, ahogy granpa már javasolta: Bővebben: Link
Köszönöm hasznos téma ha sikerül 20V-ot kiszedni a tápomból akkor megépithetem amire szükségem van.
Na most én azt akarom hogy Stereoban menjen a 2 hangfalam akkor 2db végfokot kell építeni? 2x100W az már megint csak sok milyet ajánlotok ennek a 2 db hangfalnak összevagyok zavarodval nem tudom hogy mi is lenne jó leirná valaki hogy melyik végfokra lenne szükségem a 2 db 30W-os 8 ohm hangfalom müködéséhez bocs a sok kérdésért ha sikerül megtanálni a nekem valót akkor már tisztába leszek a legzavarosabb dologgal.
Na végül erre lyukadtam ki
Bővebben: Link Ez egy egyszerü LM1875-el müködik 1x30W Sztereoban megépítem akkor pont jó lesz PC táp 12V-ról is lejön 40-50W 8V-tól működőképes ha sikerül kicsavarni a tápból vagy 16 voltot mégjobb lesz akkor ez alkalmas lenne nekem?
Szia! A PC táp 12V-ja ehhez kevés, testhez képest pozitív és negatív tápfeszültségre is szükség van.
12V-ra ilyesmit köthetsz.
Látom, még mindig nem érted...
Kereshetsz akármilyen végfok rajzot, a teljesítményt a feszültség és a hangszóró impedanciája határozza meg. Semmi más. PC tápról, szimpla 12V tápfeszültség esetén 8 Ohmos hangszóróval kb. 6W teljesítményed lesz, hídban pedig kb. 12W. Több nem. (ez már nagyon maximum, inkább kevesebb) Ha több kell, akkor inverter kell, ami nagyobb feszültséget állt elő, vagy meg kell buherálni a PC tápot, vagy veszel egy trafót. Ez fizika. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
Köszi már én is észrevettem meglesnéd az alábbi kütyüt
Bővebben: Link Sajnos most nincs keretem ha jobban fogok álni anyagilak akkor hobbiból megépítek egy normálisat. Amit linkeltem az jó lenne a 2 db 30W-osomhoz olcsó és gyorsan meglenne.
Ne felejtsd el, hogy 8 Ohm -osak a hangszóróid.
Felezd meg a teljesítményeket, amiket az adatlap ír. |
Bejelentkezés
Hirdetés |