Fórum témák
» Több friss téma |
Ez gyakorlatilag így, ahogy van működött kb 1-2 évet, de most valamiért nem indul el.
D7 lehet, hogy DIAC, polaritás ,meg van jelölve, kb úgy néz ki, mint egy 1N4148 csak kék színű, de tele van nyomva a környéke szilóval, így a típusszám olvashatatlan. A motorindító kondin 63V egyenfesz mérhető és nagyon lassan, de folyamatosan csökken. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Szia.Bocs hogy bele vau.Probáld leválasztani a gy.trafót+ vele együtt a tirisztort meg a diakot.Mérd meg akkor a feszt a kondin(16u).
A diak szimmetrikus elem, nincs polaritása, a jelölés a típusszám helyett van. Csak néhány típus létezik belőle, gyakorlatilag mindegy melyiket használod.
Bővebben: Link
A gyújtótrafót lekötöttem, triak maradt bennt, feltöltődik 70V-ra a kondi és kb 10mp-enként 1V-ot csökken a feszültsége.
Lehet, hogy nem is megy a rezgőkör?
Szia.Valoszinű hogy nem műkődik a rezgőkör.Mêg azért mérd meg azt a két kondit a rezgőkör kimeneteléről.
Melyik kettőt? Nekem ennél a kapcsolásnál az sem világos, hogy melyik rész a rezgőkör, nagyon rég nem foglalkoztam ilyesmivel, ezt is csak baráti szívességből csinálom
Bd243 hidegen mérve jónak tűnik, diódák úgyszintén és a bd 2 bázisellenállása is rendben.
Kapcsold le a kapcsolás második felét a két diodátol.Elvileg ott kell legyen elég nagy feszültség.( terhelés nélkül műkődik).
Az a 70V vajon honnan megy oda? Csak az oszcillátorból mehet, ha meg onnan megy, akkor az jó.
Viszont ha a tirisztor-triac átvezet nem is lesz több...
Hali.Milyen fogyasztása van?hány miliamper?
400mA
Ha minden félvezető,ellenállás és kondenzátor jó a gyújtótrafót is lekötötted,mégsem működik,akkor már csak a kis trafó lehet menetzárlatos az inverterben,mert más már nincsen,esetleg valami forrasztási hiba vagy vezetősáv szakadás.
Üdv, megépítettem ezt a pásztort, egyszerre 3db-ot is és villog a led, működik a fesz és az impulzusidő állítás is mégis ha ráteszem a gy.trafót akkor leseggel az egész. elképzelhető hogy a gy.trafó hibás? ha a vezérlő kimenetére (1-15) ráteszek próbára egy 12 voltos ledszalagot az halványan villog csak.
Szia!
Gondolom a kicsit csináltad meg, legalábbis a leírtak alapján... A kimeneten rövid impulzus van, nem hinném hogy a szalagot megvillantaná. A trafó valószínűleg rossz, mert annak mennie kell. nincs másik trafód?
még nem tudom hogy milyent tegyek bele, kis quad trafót vagy lada trafót. még nem vettem meg gondoltam ez jó ami itthon van. Te melyiket ajánlod? a kis trafó tud annyit mint a nagy?
Megmondom őszintén, én mindig zsigulit rakok bele az összesbe, nem is próbáltam másokat nagyon, de a quad-al kapcsolatban nincs tapasztalatom. Szerintem azzal is megyen, bár ki kell próbálni, azokból is van kismillió fajta.
Annyi kérdésem még lenne hogy zsiguli trafóval kb hány métert tud,és hogy kell-e belső szikraközt tenni?
Azzal kb.: 5-600m-t tud lefedni, de én nem teszek sose belső szikraközt ehhez. Nem volt még velük probléma sose, így nem is láttam szükségét.
Üdv, vettem két féle szamara trafót, egy régebbit és egy újat de egyikkel sem akar megszólalni.Valószínű hogy én vagyok még kezdő ezen a téren. a képek alapján így működni kéne? az impulzus led az villog,csak szikra nem jelenik meg
Jól látom hogy a + -tól vittél egy kábelt és a nagyfesz fölött van? Így soha nem fog menni az tuti! Max 4-5mm az ív, ehhez mérten tedd! Én amúgy a negatívhoz képest szoktam bekötni és úgy hogy a nagyfeszből áll ki egy drót és kb 2-3mm-re a - -tól. Akkor szépen megyen.
Azért raktam a + ra mert az lesz a föld és azt hittem akkor a föld és a nagyfesz között lesz szikra
Lesz, de csak max 4-5mm! Rakd kb 2mm-re és láss csodát.
úgy tűnik működik bár vékonyka a szikra és 2-3mm-nél nem nagyobb, a fesz potmétert tekerve 70% alatt már nincs szikra. lehet ezen még valahogy tuningolni? vagy ez így normális
Annyi kb nekem is általában... ha leveszed a feszt, akkor értelem szerűen csökken az ív is. Azért állítható az erőssége! Ha tuningolni akarsz, akkor másikat építs, ez így jó ahogy van.
Mellékeltem azért egy erősebb változatát ennek, meg az inverteres újabb változatát...
Ó ez jól hangzik, csak sajnos nekem csak sprint 5-öm van, tudnál írni ezekről pár infót (nagyfesz kV, karámhossz stb.) csak nagyvonalakban
|
Bejelentkezés
Hirdetés |