Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
Először is, ez nem szinkronmotor. Szinkron motort nem lehet DC -vel hajtani, de a megnevezése is DC elektromotor.
A meghajtásához mindenképp kell egy tranzisztor, (akár tranzisztor mezőből is) ami 500 mA -nél nagyobb áramot elvisel. Ha nincs különösebben nagy terhelése a motornak, pl. indításnál, akkor egy BC635, BC637, BC639 tranzisztor megfelel.
Bocsi, még kezdő vagyok a témában.
Köszönöm szépen a gyors választ!
Sziasztok!
Tömeget szeretnék mérni gramm nagyságrendben legalább 3-4 grammos pontossággal. Ehhez tudnátok ajánlani valami szenzort (nyomásmérő, erőmérő, nyúlásmérő, bármi), ami Budapesten beszerezhető? A lehető legolcsóbb ilyen megoldásra törekszem. Köszönöm a segítséget előre is
A minap láttam az Ebay-n egy mérleget. 5kg-ig mér 1gr pontossággal, kb. 1500Ft-ért. Annak a belseje kivehető és tetszőlegesen alakítható. Nem tudom mit akarsz mérni így nem ötletelek.
Ez az! A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
Üdv! Step down kontrollerhez kérnék segítséget, pizi tik 04cc az eredeti megjelölése, találtam róla, hogy tps 51218-al helyettesíthető, de ezt sem találok hazai elektronikai üzletekben. Tud valaki helyette valamit, ami itthon kapható?
Sziasztok!
Olyan IC-t keresgélek ami egy Li-Po cella 3-4,2V-os feszültségéből csinál az USB-nek megfelelő 5V kb. 1A-t Találtam olyat hogy LM2700 de húzós az ára,és nincs is mindenütt. Köszi!
Köszi!
Még 3W-os power ledet is meg lehet hajtani vele egy celláról.
Sziasztok!
5V tápfeszültségű PIC -el 1k ellenálláson keresztül kapcsolgattam egy logikai szinttel vezérelhető N FET -et, NTD20N06L-t. Évekig óta tökéletesen működik, de most váltanék 3,3V -os PIC -re. Tartok tőle hogy ez kevés lesz ennek a FET -nek, tudna valaki olyan FET -et ajánlani, ami alacsonyabb G-S feszültségnél is tudja ezt? (~ 20 Amps, 60 Volts Logic Level, N−Channel DPAK) Vagy hogy milyen szavakra keressek?
Természetesen előző hsz. nem szines fórumtársnak akart menni, nem tudom miért a válasz gombra nyomtam.
Ha nagy áramú tranzisztor kell, nézd meg az NXP-től a PH2520U -t.
SMD kivitelben talán a PMV30UN, esetleg a PMR400UN.
Valamilyen FET meghajtó nem is jöhet számításba? Leegyszerűsödne a dolgod legalább azzal, hogy nem kellene seciális FET-et keresned.
A FET meghajtókat szeretném elkerülni.
Találtam ezt, PHD38N02LT, de a 20V kevés, legalább 30V kéne. És magyarországi forgalmazót se találtam még. @ Ktulu: Ezeknek már jó lenne a UGS görbéje, de a fenti paraméterek közelében kellene: (min: 20 Amps, min: 30 Volts Logic Level, N−Channel DPAK)
Sziasztok. Ismer valaki egy vezetéken kommunikáló páratartalom mérőt? Olyasmire gondolok mint a DHT11/22, csak valami megbïzhatóbb, mert ezek pár havonta tönkremennek, már unom cserélgetni őket.
Sziasztok!
150 ohm/20W-os huzalellenállást keresek. Válaszokat előre is köszönöm!
Mi a kérdés? Van egy két webshop, amelyik elektronikai alkatrészekkel foglalkozik.
Sziasztok!
Nagy méretű, csak számokat megjelenítő LCD-t keresnék 5-6 szám kijelzéséhez ( a számok magassága kb. 23-28 mm legyen ). Fontos, hogy háttér világításos kellene, mert éjszaka is láthatónak kell lennie és ki lesz téve az időjárás viszontagságainak ( kb. -20°C - 50 °C ). A DE156-TU jó lenne, de nem találtam hozzá háttérvilágítást ! Előre is köszönöm az ötleteket!
Az ötlet CONRAD, csak többe kerül a "leves mint a hús".
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Aha, ezt nem ismertem csak úgy, hogy ebay-en rendelt kijelzőnek ez volt a háttérvilágítása ( nem külön, hanem "szendvicsben" ! ). A gyenge fény mellett gond, hogy működtető 100V /1 kHz-et nem tudom könnyen előállítani, azok a kijzők is háttérfény nélkül lettek alkalmazva ( tévesen rendeltem, nem vettem észre, hogy nem LED-es a háttér ! ) !
Köszönöm a segítő szándékodat !
sziasztok
Dual portos I2C RAM-ra lenne szükségem, látott már valaki ilyet? >100Byte már elég lenne.(EEPROM nem jó) köszi
Miért kellene dual portos memória. I2C RAM ? PCF8570
Azért kellene a dual portos, mert úgy gondoltam, hogy azzal egyszerűbben (minimális program módosítással) tudnám megoldani a kommunikációt RaspberryPi és egy meglévő PIC-es elektronika között.Mindkét résztvevőnek kellene tudnia adatot küldeni és fogadni a másiknak/másiktól.Arra gondoltam hogy fogok egy RAM-ot, amibe mindkét fél ír/olvas és kész.
Sziasztok!
Olyan PWM ic-t keresek amelynek külső órajelet tudok adni. Létezik ilyen, ha igen tudtok ajánlani valamilyen típust? Köszi!!
Sziasztok. Segítség kellene,tapasztalt emberektől. 2db megbízható jó fajta tranzisztorra van szükségem. Nincs meghatározva az értékük csak a tokozása és a lábkiosztása.
BJT NPN TO92-CBE BJT PNP TO92-EBC Forrasztóállomásba kerül ami 24v-os.
A megadott 'adatok' alapján bármilyen általános felhasználású tranzisztor megfelel. Arra figyelj, hogy áram, feszültség tekintetében stimmeljenek. Bármi más (kis teljesítményű) tokozásút is beletehetsz, ha elfér.
Idézet: És pl. a BC635...640? Ezek már nem általános célú tranzisztorok és TO92 tokozásúak. Lehet nagyobb áramigény is akár abban a forrasztóállomásban, aminek már egy általános célú TO92 tokozású tranzisztor nem felel meg. „..bármilyen általános felhasználású tranzisztor megfelel...” |
Bejelentkezés
Hirdetés |