Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » FOK-GYEM TR9178 tápegység
Sziasztok! A multkor kaptam egy fok-gyem tr9178 40V/2A-es tápegységet, de csak az egyik fele müködik.
Amásik oldalából hiányzik az mc1466-os ic. Ezt az ic-t már sajnos nem gyártják. Lehet ezt az ic-t pótolni valahogyan, mert nincs szívem ezt a konstrukciót átépíteni. Ha valaki tudna segíteni nekem, nagyon megköszönném. Köszi: Levi18
http://kep.tar.hu/mdmot3019/50152975
Ezt a megoldást már próbáltam, de nem egyértelmű hogy a rajzon hová való az a 100ohmos ellenállás. Vannak tapasztalataitok erről a megoldásról?
A másik fórumot nem olvastam végig de sztem sorosan a stab IC-vel mert 1 kicsit sokat fűtene el. (22V->12V)
Köszi. A napokban még vizsgáim vannak, de még a héten megépítem és majd írok a fejleményekről. Mégegyszer köszi.
Sziasztok! Megépítettem az áramkört és beépítettem, de csak a nyers tápfeszültség van a kimeneten (65V).
A 2N3055-ösöket megnéztem, mindkettő jó, ha a feszt és az áramot 0-ra veszem, akkor a kimeneten 0V van, tehát a szabályzásnak jónak kell lennie. Mi lehet a probléma?
Meg tudná mondani valaki, hogy a CV és CC LED-ek mikor világítanak?
Köszi szépen! Kár, hogy nem tanultam soha angolul, de majd utánajárok, hogy mit is jelentenek.. Sejtésem szerint nem lesz nehéz!
Nincsen véletlenül valakinek TR9193/A-hoz kapcsolási rajta? Mert nem akar működni az egyik oldala! Viszont az lehetséges, hogy ebben nincs mc1466 IC? Én csak LM324 IC-ket találtam benne. Az a gondja, hogy a fesz. potmétert állítom bármelyiket, a feszültség csak 0, vagy 40V, amúgy csak 0-30Vig lehet szabályozni.
CV akkor világít,ha feszültséggenerátoros üzemmódban van a tápegység,(ez a normál üzem),a CC pedig akkor,ha átvált áramgenerátoros üzemmódra,mert a kimenőáram elérte a beállított értéket.Ekkor a beállított értéknél lekorlátoz a táp,azaz nem enged a kimenetre nagyobb áramot.
üdv
Sziasztok!
Honnan lehetne megszerezni az emlegetett TR-9178 -asnak a rajzát?
hello Nekem meg van. fel is teszem.. használd egészséggel!
Sziasztok, az lenne a kérdésem, h ezen a tápon van ugye az előlapon egy csati a + és - mellett, ami elvben testelve van. tehát gyakorlatilag 1 földelés. a kérdés pedig az, h ha erre és vmelyik kimeneti csatira rámérek, akkor ott 50-60V-okat lehet mérni!! és ez független a feszültség- és áramértékek beállításától. Szerintetek ez mitől van? Amúgy most került hozzám a cucc, és ezt leszámítva minden rendesen működik, de a fent említett jelenség mindkét oldalon fennáll.
5let vkinek esetleg?
Igazából nem nagyon zavar a dolog, de mégis jó lenne tudni, h ez most normális-e. /feltételezem h nem az.../
Probléma megoldva. csak gondolkozni kellett volna...
sziasztok!nekem a fok gyem tr 9175/a tipushoz kéne leirás!
Azért egy köszönömöt elereszthettél volna...
Sziasztok!
Szükségem lenne az MC1466-nak a helyettesítésére mert itt http://kep.tar.hu/mdmot3019/50152975 nem tudom hol van. Akinek lenne kapcsrajza azt megköszönném! Egyébként TR-9178/2 nevezetű táp kellene.
Lábkompatibilis helyettesitőt nemigen találsz..
Szia!
Ha minden igaz, akkor a csatolmányban lévő rajzot keresed, ami alkalmas a 1466 'kiváltására'. Az általad linkelt oldalról valóban lekerült a kép, de szerencsére még régebben lementettem
Nincs mit, örülök hogy segíthettem...
Egyébként működik, vagy még nem próbáltad ki?
Igen működik az áramkör már két tápban is ez az áramkör üzemel. Esetleg nincs meg neked véletlenül a TR-9177 táp rajza?
Előre is köszönöm!
Ahhoz sajnos nincsen rajzom... De mindenesetre utánanézek, hátha találok hozzá valamit.
Hello!
Van nekünk egy TR9178 tipusú tápegységünk. Bekapcsolás után a trafón mérhetőek a kifelé jövő feszültségek ahogy a kapcsolsi rajzon olvasható. Viszont a tápegység előlapján a kimeneteken nem mérhető feszültség egyik oldalon sem, és a műszerek sem mutatnak semmit. A problémám az lenne, hogy nemtudom honnan is kellene kezdeni a keresgélést hogy mi lehet a gond. Valakinek esetleg ötlet? A válaszokat előre is köszönöm!
Jobb később mint soha Igazán nincs mit, remélem segítettem vele!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |