Fórum témák
» Több friss téma |
Kicsit sokáig világítottad, de alakul ez.
Nekem a legutóbbi NYÁK-om csak harmadikra jött össze. Először 6 percig világítottam és túlexponálódott. A második 5 percig volt világítva. Ezen akadtam ki a legjobban. Betettem az előhívóba, szépen elkezdett lejönni a fölös, majd egyik pillanatról a másikra eltűnt a nem exponált rész is. A harmadik végül jó lett, pedig azt is 5 percig világítottam.
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy egy 70W-os nátrium lámpával lehetne e levilágítani és ha lehet akkor kb hány percet venne igénybe?
Köszönöm a válaszod, még annyit szeretnék kérdezni hogy szereztem egy ilyen uv izzót és csak annyi van ráírva hogy tungsram és 160W.Ez megfelelne a levilágiításhoz?Meg még azt akarom kérdezni hogy ha ezt az izzót becsavarom simán egy kerámiafoglalatba akkor kb 5 percig normálisan megy utánna meg kikapcsol és csak ha lehűl utánna lehet újra használni.Nem tudja valaki hogy mitől lehet ez?Ez elé nem kell semmi, elég ha simán becsavarom a foglalatba és kész?
Még azt elfelejtettem leíni hogy az izzón belül látható egy normál izzószál meg egy üvegcső amiben mintha egy ív cikázna plusz még mint ha valami ellenállás szerű dolog is lenne benne de nem igazán lehet belelátni.Arra gondoltam még ha ennek letöröm az üvegét akkor használható lenne kvarclámpaként?Bocsánat ha hülyeséget írok vagy kérdezek de ebben a témába nem igazán vagyok jártas.
Ötlet??
Ha van benne izzószál, akkor még véletlenül se törd le az üvegét róla! Ugyanis az az izzószál a fojtó a cső előtt, így első bekapcsolásra elhalálozna.
Szerintem megfelelő így ahogy van, csak ki kell kísérletezni a megvilágítási időt.
Sziasztok most vettem a vatera oldalán egy működő képtelen scenner, és ebből lévilágítót készítenék nyákokra! Sok tippet ötletet láttam itt csak azt nem tudom melyiket érdemes megcsinálnom belőle, mivel van led lévilágítót és uv csöves lévilágítót szerintetek melyiket építsem meg belőle? mit javasoltok? Valószínűleg az uv csöveset építem meg de a ti javaslatokat is szeretném elkérni!
Előre köszönöm a segítséget!
Szia!
Én a fénycsöves megoldást javasolnám, több okból is. Először is a fény intenzitása jobb, mint a ledesé, másrészt pedig a fény eloszlása is jobb. A gyári levilágítókban is fénycsövet alkalmaznak. Üdv!
Ha scennerbe építed csak a fénycső jöhet szóba ! a ledeknek olyan kicsi a fény szórás szöge hogy 5x5 cm re
rakva egymástól min 8 cm magasság kell hogy egyenletes legyen a levilágítás , én pont ezért vettem a praktikerben "alu " koffert (most 2500ft ) akcióban , ha minden jól megy nemsokára képek is lesznek róla .
Ezt készítettem el én:
Bővebben: Link Nekem bevált. kb. 5 perces levilágítási idő házilag lakkozott NYÁK esetén, pauszra nyomtatott rajzzal.
A BL csöveknek némileg jobb a hatásfokuk. ezek azok, melyek a szoláriumban is vannak. Ellentétben a diszkós BLB csövekkel. A BLB csövek lila színűek és rosszab a hatásfokuk. De, mind két cső alkalmas levilágításhoz.
Az én ledesem így áll most ,már csak a bekötés és a
készre szerelés van hátra
Gratulálok, nagyon jól sikerült a levilágítód.
Én négy BLB fénycsővel,szkennerbe építettem az enyém, már csak az időzítőn nem tudok túl jutni. A Te időzítődről tudnál valami útbaigazítást adni? Üdv. Kila
Szia!
Jó lessz! Az a fényes izé a ledek alatt jól gondolom hogy az öntapadós fólia (tapéta szerűség)?
Sziasztok!
Hétvégén megjártam, mert általában 10perc kell a nyákjaimhoz és leültem a TV elé... persze mázlim volt mert a nyák elég jól sikerült. (Gyári lakkos nyák, a maszk 2szer lett kinyomtatva majd egymásra ragasztva, fóliából, amire tintasugaras nyomtatóval nyomtattam.) A nagy ijedségre eldöntöttem hogy építek egy időzítő áramkört elé. Ebben kérném a segítségeteket, mivel ti itt gyári minőségben készítitek a levilágítókat, és ha valakinek van valami kiforrott, bevált, és egyszerű kapcsolása megoszthatná velem. Nem kell nagyon kacsalábon forgó, elég egy egyszerűbb is, de ha kicsit komolyabb se ijedek meg. (remélem ) Segítséget előre is köszönöm!
Most látom hogy pár hozzászólással ezelőtt érdeklődtek éppen az időzítőről.
Ráadásul a szomszéd faluból.
Nekem van egy elég korrekt, egyszerű és pontos időzítő kapcsolás, amit használok a levilágítómban, még sose tévedett. Nem is igen fog, mivel olyan egyszerű, de hatásos. Íme:
Üdv!
Az nagyon jó lenne! Köszi!
Ez tényleg elég egyszerű
Köszönöm hogy megosztottad velem!
Íme az én levilágítóm. 10*16cm-es nyákokra lehet használni maximum, gyári lakkos nyákot 8 perc alatt világítok vele. Egyszerű és nagyszerű. Bekapcsoláskor beállítható az idő rajta, illetve gombnyomásra indítható a levilágítás. Folyamatosan kijelzi a hátralevő időt. Az idő leteltekor lekapcsolja a ledeket, szakaszosan sípol a zümmer a hátulján. és villog, hogy kész
Tápnak mekkora feszültséget kapcsoljak?
Jah és milyen relét használjak hozzá? Tudnál egyet ajánlani a HEStore-ból? Tudnál pár mondatot mondani hogy az ellenállások értékeinek változtatásával milyen arányban változik az időtartam? NYÁK tervet megpróbálok készíteni, de ha van feltöltheted segítségnek. Köszi!
Nagyon szívesen. Ez úgy működik, hogy ha tápot adsz az áramkörre, akkor a relé a potméterekkel beállított idő letelte után behúz, (a relét úgy kell bekötni, hogy a lámpa a nyugalmi érintkezőn legyen). Azért így oldottam meg, mert ezzel nem terhelem se a tranyót, se a relét, csak rövid ideig. Mert ha behúz a relé, kikapcsol a lámpa. aztán már le is kapcsolom a levilágítót. Természetesen egy inverterrel megfordítható a logika, ha úgy jobban tetszik.
Szerk: A táp mondjuk 12V. A relé bármilyen típus lehet, a lényeg, hogy ha 12V ról hajtod az áramkört, akkor 12V-os relé kell és ami még fontos, hogy elbírja a lámpa teljesítményét. A 470K poti a dúrva, a 100K poti a finom állítást teszi lehetővé. Lehet akár 1mp-30perc is. Fokozat mentesen be lehet állítani. És ha helikális potit alkalmazol, akkor negyon pontosan be tudod állítani a kívánt időt.
Sprint Layout-al terveztem a NYÁK-ot.
Francba most látom hogy ezek a scannerek fém házasak nekem meg erős műanyagból van a scanner amit a vatera oldalon vettem most mit tegyek!?
Építkezz ebbe! Ha LED-es, vagy fénycsöves típus, akkor semmi gond. Ezek alig adnak le hőt.
Azért 4 vagy több fénycső már elég meleget tud csinálni. Én raktam be egy kis ventillátort.
Csak az a baj hogy az uv megeszi a műanyagot régen egy szaküzletben mondták hogy műanyag tartozékot ne vegyek mert megeszi a műanyagot vagyis egyre vékonyabbá teszi a műanyagot! hát nem tudom hogy mit csináljak most? A másik dolog ami érdekelne hogy mekkora uv csövet kell berakjak a scannerbe mivel a 60 cm uv nem tér bele sehogy se a scanner dobozomba kisebb uv-ről meg nem tudom hogy létezik e vagy megvásárolható!?
Az időzítő pic 16f628 al és 2x24 es lcd vel működik
a program és a nyákterv is teljesen saját "fejlesztés " a programot parsic -ban írtam de ha igény lenne rá szívesen felteszem az asm -és hex filéket és a nyákterveket is ide az oldalra vagy akár privátban is elküldöm ha kéred
igen az "tükör fólia " ledek alatt nem sok értelme van de
nagyon jól mutat ! A régi blb csöves levilágítóm után maradt még egy darabka belőle és ezért került bele az új műszerbe |
Bejelentkezés
Hirdetés |