Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
USB-s bázis tudtommal egy van.
De nem értelek minek kell neked egy USB-s báis ha egy egyszerű órát szeretnél. Akkor kell USB-s ha egy komolyabb rotort építesz ami komunikál a bázissal
Szia!
Akkor símán kihagyhatom? A nyáktervről törölhetem? Erröl a tervröl lenne szó. Bár van eltérés a nyák, és a rajz közt!
Nne tervezd át!
Itt egy SMD ledes. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
Már feltettem! Megint felteszem
Erről beszéltek, vagy nem ? MTD 6501c Fordulatszám szabályozással Ki Be kapcsolással
Nem volt rajta semmi, csak lógott a levegőben. Gondolkodtam rajta, hogy a 2550-es bázist egy kicsit átalakítom, de utána felhagytam fele. Az LM3541 vezérlése ami a pic-től érkezik mehetne simán az MTDxxxxx-re is, mivel a picben futó programot be lehet állítani ugy, hogy az LM engedélyező lábát PWM jellel hajtsa meg. Gondolom ez a jel megfelelne az MTD IC-nek is. Lehet majd a jövőhéten megmérem milyen jelalak van ezen a lábon, ha a PWM engedélyezve van.
Idézet: „És úgy hogy állítottad a fordulatot?” A 2550-es bázison az előbb említett LM3541 kimenete szabályozható egy potival. Tehát beállítható, hogy a motorvezérló mekkora feszültséget kapjon. Nyilván ha kevesebbek kap akkor nem tudja annyira forgatni a motort, mint a teljes tápfeszültségen (esetemben 12VDC). U1 a nyákterven és a kapcsolásin is.
Szia!
Megkaptam a e-mailt, át is néztem nagyjából, de sajnos megint huzamosabb ideig nem lesz időm az égvilágon semmire... Mellékelek egy adatlapot amit látható, hogy a VCC max értéke 14V lehet (min. 2V). FG Motor speed indication output. Motor fordulatszám kijelzéséhez használható kimenet. Idézet: „Az a kérdésem, hogy az R1 hogy van bekötve,” Hát nekem a jelenlegi verzióban konkrétan sehogy, mivel a fordulatszám sehol sincs mérve. Jelenleg nekem a mellékelt felállásban van bekötve az IC. Szerintem csak simán a 8-as lábára várja a PWM jelet, amit ha megkap akkor az alapján forgatja a motort.
My version PCB of the propeller clock 16F628A. Some ideas are borrowed from the pcb Patexati. For LEDs 0805. Due to the small size of the board, the zener diode is eliminated and the capacitor is inserted at a higher voltage. Phototransistor used ordinary, artificial lighting does not affect. The PCB is assembled and tested. The holes serve as a conductor from the coil, when using the hdd motor, you need to come up with another solution.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Nézd meg ezt!
A távirányítóról indítod a motort és állíthatod a fordulatszámot. Egy példány biztosan működik az enyém. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
Kérésre.
Megelőzve 1-2 kérdést. 1. Hex is van, de csak majd a maga idejében. ![]() 2. Bázis nyákja rendben van. A két verzió között az U7 a különbség, mivel sóher vagyok inkább átalakítottam a nyákot anno, ugyan is az SMD tokos RTC olcsóbb volt anno. 3. a rotoron nem szükséges minden részt kialakítani, mivel ez a bázis tud vele kommunikálni a tápot adó tekercsen keresztül. Elhagyható dolgok a rotor paneljáról: elem, RTC a hozzá tartozó finomságokkal együtt, hőmérő, TSOP, infra led, jobb/ bal irányt adó ellenállatott nem kell beültetni. 4. A bázis és a PC közötti kapcsolatot BTM modullal kialakított kapcsolatra kialakított bázis is készült, de az nem tudom felkerült-e ide. 5. Buzzer csak ízlés szerint. Én inkább csináltam hozzá egy elektronikát, mert az enyémbe nem volt benne a kis áramkör ami berezgeti. Ez a kis panel szépen ráillik a 886 nyákjára mindenféle faragás nélkül. Viszont ha olyan a buzzer ami gyárilag tartalmazza ezt a kis elektronikát akkor felesleges az áramkör külön kiépítése. 6. Van egy kapcsolási rajz is, de a nyáktervhez kell ragaszkodni az a biztos ami azon van!! A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
Értem én miért nem találod. Mert nem is azt keresed. Illetve keverednek a dolgok.
KLY mester órájához született egy nyákterv amit patexati tervezett Most akkor te melyik verziót szeretnéd megépíteni?
Szia! Figyelj oda a táppanel beültetésénél én most a képen nem látom de szerintem a tiéd is hibás.
Az MP2303 kimenő feszültségét 2 ellenállással állítod be. Egy 51K és egy 1.3k a panelen párhuzamosan van az ellenállás de sorba kell legyen. Változtattam a Az IC alatt a nyákterven is. Az IC hasa fém lap hogy tudjon hűlni, de van egy vezető sáv alatta amihez nem szabad hozzáérnie ott is átterveztem. Milyen energia átvitelt tervezel? Nekem Wpower ennek megfelelően átterveztem a táppanelt. Mod: Kérjük használj írásjeleket. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Moderátor által szerkesztve
Nekem is van egy ilyen órám. Ugyan ezzel a felállással.
A hexel ne törődj még egyenlőre, majd ha teljesen kikristályosodik mit szeretnél akkor küldök egyet ami megfelel neked. Mellékeltem egy rotor tervet is, továbbá egy táp panelt, amik adatkapcsolatra vannak kialakítva, és egy salyár kis panelt amivel a csipogó áramkörét tudod kialakítani amennyiben olyan csipogód van amiben nincs benne a meghajtó áramkör. Ez a kis panel pont ráfér a bázisra. A rotorról elhagyható dolgok: elem, tsop, rtc, hőmérő, jobb/bal irányt váltó rész és a KP2010P3C phototranyó is. Elsőre ezek jutnak eszembe. Amennyiben ki van építve az adatkapcsolat a rotornak csak a köröket kell számolja a hall jeladóval az összes többi infót a bázis biztosítja neki.
Sziasztok !
Ezt az órát szeretném majd megépiteni. Azt szeretném ha az óra megtartaná az időbeállitásokat akkor a bázison elhagyható az RTC és kell e valamin átalakitást végezni valamelyik panelon? Illetve valakinek megvan e ennek a bázisnak és rotornak a programja? A bázist 2550-el épiteném meg. Köszönöm.
Illetve ehhez a bázishoz is kellene egy rajz.
Köszönöm.
Sziasztok !
Ennek a rotornak keresném a kapcsolási rajzát. Köszönöm.
Itt a terv lay-ban..Én nem értek a Gerber formátumhoz de lehet vele exportálni.. Egyszerű program ez a Sprint layout még telepíteni sem kell,jól lehet csekkolni vele..
Kérésre felteszem akkor már ide a nyáktervemet és beleírtam a paramétereket is.. A feteket régi alaplapból bontottam valószínű sok más fajtával is megy..5V a táp primér/szekunder 1:1 szekunder feszültség üresen 14V 5W szofitával 9V..A tekercs a ferriten van és ez van ráragasztva a nyákra a nyák meg a fej házába lesz ragasztva!
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
MTD 6501C mi a c és g között a különbség
patexati meg tudnád mondani hogy a 67 ledes rotoron mindkét oldalon szerepel egy egy foto tranzisztor?
Az egyik ugye a vagy Hall vagy a tranzisztor ezt értem a másik? Vagy nem is fototranyó? A ledek oldalán van a nyáknak. Másik kérdés az ICSP csatlakozót miből alakítottad ki?
Ezek alapján építettem meg.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Szóval nem működik még mindig a táppanelem. Kicsit bele ástam magam az MP2303 leírásába.
Az alapkapcsolást összevetve a nyáktervel találtam kettő hibát a nyákterven. Az FB (5) láb 52,3K val a kimenetre van kötve a rajzon. A nyákterven egy 1,3K és egy 51K van párhuzamosan és az ugye nem 52,3K A másik hiba ugyan ilyen a COMP (6) láb egy 3,3N kondin kezestül 6,98K val testre van kötve itt is párhuzamosan van a nyákon 180Ω egy 6,8k Szerintem sorba kellene lenniük. Vagy tévedek?? Módosítottam az eredeti nyákot ennek megfelelően A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Szia!
Íme, ezen az USB-vel soros 100K is a helyén van.
Sziasztok!
Még februárban ötleteltem azon,hogy óra panelt teszek egy ventillátorra.Mostanra készült el.Működik csak a beállított időt nem menti el a piros kör ki-be kapcsolása után.Igaz új elemet kapott.Szerintetek jól néz ki?Így rács mögött nem az az igazi.
Sziasztok !
Kész lettem ezzel a bázissal csak az a gondom hogy nem kommunikál a számítógéppel. Tud valaki segíteni?
Sziasztok !
Egy gyors kérdés csak : Új óra építésébe fogtam ami a 16f648A-val és az Rtc-vel felépített óra lenne. Ehhez jó ez a bázis vagy Ti melyiket ajánljátok? A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2015
Valahogy így gondoltad az 1 diódát? Jut eszembe most vettem csak észre, hogy a táp panelon van egy zener, eddig elnéztem diódának
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Kérésre hátha másnak is hasznos lesz!
Nyomtatáskor figyelni, mert trükkös (jelenlegi állapotában nyomtatható)!
Igen, de azt szerencsére az utolsó ellenőrzés során, még a nyák elkészítése előtt észrevettem. R33 alatt oldottam ezt meg, és B megoldásnak raktam átkötésnek pedet, de ez a wide tok miatt már nem fér oda.
Idézet: „. A PCF ic sajnos nem sima SOIC8, hanem SOIC8 wide tokban lakik.” Na a fenti írás erre a mondatra már nem igaz ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |