Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az OTP pl. ingyen küldi. De persze OTP-nél is van pár tökéletesen balfék megoldás, kitárgyaltuk a külföldrôl rendelős topikban. A katasztrofális új internetbankjukról nem is beszélve.
Szerintem ez oda vezet ahová senki sem akar önszántából tartani (listázások politikai vagy világnézeti, stb. alapon). Megfigyelések-megfélemlítések. A végén akár olyan tetteket is a kezébe adhatnak bárkinek, amihez semmi közük (pl. ujjlenyomatod helyeznek oda ahol sose jártál.) Elgondolkodtató példa erre az a srác, akinek a nyakába varrták a körúti robbantást, nem számít a sok térfigyelő kamera felvétele amiken láthatóan vagy 20cm-el alacsonyabb személy szerepel, de a hatóság szerint a (tök irreális elhelyezkedéssel) talált DNS minta (valamint egy boltos vallomása, aki kínai RF távirányító adó-vevőt adott el neki, ami szinte minden barkácsoló polcán hever) perdöntőbb mint a szemmel látható eltérések.
Van Kínában x db gyártó amelyik szkópot gyárt, ebből van y db amelyiknek neve is van, a többinek nincs, azoknak az ad majd nevet aki forgalomba hozza (mintha ő gyártaná), gondolom ezért nincs rajta név, mert lehet azon Hantek név is, Voltcraft név is meg akármi.
Van több olyan "márkanév" alatt futó szkóp is aminek teljesen megegyezik a bele. Egyébként, nem használok freemail fiókot már évek óta. Volt olyanom is, de sikerült kizárnom belőle magam. Én nem olvastam ott olyat, hogy vám és áfa terhelne ott bármiféle terméket, szerintem pont az a lényege hogy nem terheli, mert akkor semmi előnye nem lenne egy kínai rendeléshez képest, sőt. Az ország az eu-ban van, onnan vásárolsz, ott a termék vételára. Én belementem minap egy próbavásárlásba, és már kérte volna a paypal-os fizetést de azt hiába kéri mert nekem nincs, és ott volt az összeg, nem terhelte semmi egyéb.
Hmmm...azóta hogy a temun vásároltam, úgy tűnik "piszkálgatják" a paypalomat!
Este érkezik a mobilomra a hitelesítő kód, pedig nem is "paypaloztam". Az meg eleve gyanús, hogy ilyet csak a jelszó beírása után küld a paypal... Meg az is érdekes, hogy mikor a rendeléshez hozzácsaptam később még egy terméket, az "egykattintásos" fizetéssel ki tudtam fizetni...mindenféle paypalos bejelentkezés, azonosítás nélkül. Pár napja meg egy temus ismerősömnek akartak 440 ezret lekapni a paypal-áról. Neki a bankkártyája van hozzárendelve a a számlához. Szerencséjére húszezerrel kevesebb volt a számláján, így a tranzakció el lett utasítva... Én külön utalgatom a vásárlás előtt a paypalomra az elköltendő szummákat. Igaz ez lassú (2 nap átfutási idő) - drága az utalási költség. Most, -vásárlás után- max. 710 Ft-ot tudnának lenyúlni. Óvintézkedésképpen a paypalban emailcímet cseréltem, a temunak nem szóltam...remélem több kéretlen hitelesítő kód nem érkezik... Mindenki állítja magáról, hogy így-úgy hiper biztonságosak. A paypalnak elhiszem, de a temunak már nem. Amint megérkeznek a kacatok, törlöm náluk a kontómat! ÓVAKODJUNK a törpétől! ...vagy a nagy temutól. Híresztelnek ezt-azt a temuról, főleg a telefonos appjukról...talán van benne valami. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2024
Megveheted ugyanazt a LED KIT-et E-Bayről is jóval drágábban + ÁFA + a paypal + a Posta jutaléka, ha az már eléggé biztonságosan drága.
Én már rendeltem Aliról laptophoz, TV-hez és monitorhoz is LED KIT-eket és egyikkel sem volt gondom.
Friss esetemet osztom meg veletek.
Egy külföldi weboldalon akartam "örök tagságot" vásárolni, fizetési lehetőségek paypal és valami kripto fizetés (NowPayments) voltak, tehát fizetés paypal rendszerrel, amit választhatunk. Tovább léptünk, telefonszámon keresztül akarta a paypal rendszer ellenőrizni a személyazonosságot. Rányomtunk, hogy küldjön a rendszer SMS-ben kódot. Ilyen SMS egyáltalán nem érkezett, pedig párszor rányomtunk, hogy újraküldés. Eltelt negyed óra, kezdtünk egyre tanácstalanabbak lenni, hogy miért nem jön SMS. Végül elszántuk magunkat és inkább rányomtunk arra, hogy telefonhívás által történjen a személyazonosítás. A képernyőre kiírt egy 4 számjegyű kódot, végre a hívást sikerült fogadni, a telefon számbillentyűzetén kellett megadni a kódot a képernyőről, mikor az angol nyelvű "gépkisasszony" megkért arra. Így végre nehézkesen sikerült a fizetést lebonyolítani. Ezzel csak arra szeretnék rámutatni, hogy ha valamiért nem jön SMS, akkor nem kell egyből kétségbe esni, mert lehetséges, hogy a másik metódus működhet, ami jelen esetben működött is. De hogy miért nem működött nekünk az SMS, az rejtély...
Üdv!
paypal-hoz tud valaki olyan elérhetőséget e-mail címet amire nagy eséllyel érkezik válasz? Jelszavamat nem tudom több évig nem használtam, most szerettem volna, de van valami security question amire nem tudom a válasz és mindenképpen bejelentkezés után tudnák csak érdemben intézkedni. Hivatalos oldalon található elérhetőségeket már próbáltam semmi reakciót nem kaptam, csak egy elégedettségi kérdőivet
Sziasztok!
A paypal-nál szeretnék egy kifizetést automatikussá tenni, de nem találok erre lehetőséget. Próbáltam felvenni velük a kapcsolatot, de a felkínált, néhány lehetőség miatt ez nem sikerül. Mit rontok el?
Tudod, az én e-mail címem is elmúlt 20 éves. A szerződésben még az volt, hogy a szolgáltató (invitel) biztosítja az e-mail szolgáltatást, arra nem emlékszem, hogy csak 5, vagy 10 címre, de ez nem is lényeg. Majd a digi mikor átvette az invitelt, akkor változatlan feltételek mellett vette át (kötötte újra) a szerződést, s pár hónap kellett nekik, mire sikerült kisajtolni belőlük a papírokat. A mostani "tájékoztatásuk" pedig pont olyan, ahogy leírtam az előző hozzászólásomban. A számla mellékleteként kellene írniuk szöveged persze úgy van, kellene, de nem voltak képesek erre se. Se e-mail, se levél, se számlamelléklet, se füstjelek nem szóltak erről a húzásukról.
Emiatt is indítottam el a figyelmeztetést, hogy hátha van itt a fórumon még, akit érint, s hátha így értesülhet róla. Az egyéb dolgok mind huszadrangú kérdések. A megváltoztatáshoz meg csak annyit, hogy persze én is olyanra cserélem mindenhol, amiért külön fizetek évente, de ez se olyan biztos ám, mint szeretnéd, hogy legyen. Bármikor csődbe mehet bármelyik szolgáltató, s szinte bármelyik kedvére változtathatja meg a feltételeket. A megváltoztatás módszere se mindenhol egyszerű... Némelyik helyen csak ügyfélszolgálaton keresztül (pl. Lomex e-mailben az este elküldött levelemre másnap munkaidőben még reggel válaszolt és megcsinálták, de vatera még nem reagált). Van, ahol az e-mail a felhasználóneved ÉS nem is engedi változtatni - na itt még várok az ügyfélszoli válaszára (jófogás). Van, ahol a régivel belépsz, majd többször megismételt azonosítás után magad is megváltoztathatod (pl. eBay, paypal). Van, amelyiknek a leveleit megfogja a SPAM szűrő és el se jut hozzám (pl. aliexpress, itt gugli címre változtattam végül). Van, amelyiknél mobilra küldött SMS kód kellett a változtatáshoz (pl. Amazon). Persze van, ahol egyszerű volt, pár kattintás (pl. hobbielektronika). Kollégám meg úgy járt, hogy a netflix változtatásához mehet be az OTP-hez, mert olyan bankkártyához van kötve, amilyenje nincs, a banki kivonaton megjelenik, hogy levonják az összeget, de sehol nem talál olyan számot, amilyet a netflix kér Persze telefonos megerősítési lehetőség nincs, s mert az e-mailt akarja változtatni, ezért az e-mail megerősítés se jó neki. Tiszta szívből kívánom, hogy neked ne kelljen ilyennel szembesülnöd és sose vesszen el a fizetős e-mail címed.
Tegnap kaptam volna tőlük 110 000-et (Ft)...ha 10 percen belül 4 különféle árut megvásárolok.
De mivel csak paypal jáccik nálam (amin most nem volt elég summa)...így hanyagoltam. De azért kíváncsi lettem volna hogyan működik ez, vagy kamu (vagy úgy igaz, ha 990 ezres vásárlásba beszámítanak 110-et) Te kártyával fizettél?
A paypal-hoz elméletileg telefonszám és/vagy email cím van hozzárendelve. Melyikhez férsz hozzá? Elméletileg biztonsági kérdés nélkül is megy a dolog, ha kérsz biztonsági SMS-t vagy levelet.
Itt van egy-két opció (angol nyelven): paypal Contact Us.
Üdv!
Van nekem egy paypal fiókom, de mar nagyon régen használtam. Így a jelszót illetve a biztonsági kérdésre adott válazt már nem tudom elő kotorni. Biztonsági kérdés nélkül nem lehetséges új jelszót beállítani? Ugyanis ami help video erről szol ott a biztonsági kérdést nem hozza elő Gondolom frissitettet.
Mivel nálam csakis a paypal "jáccik", így már az alit hanyagolom. Ebből az országból már nem lehet náluk azzal fizetni...régebben még lehetett.
Német weboldaluk is van...és paypal fizetés: https://www.vevor.de/ 1 hetes szállítás ide...
De elég. Hogy utána is kell-e egy azt nem tudom, de a leírásában benne van. Én ezt akartam venni mert ott sokkal olcsóbb volt de a paypal nem engedett utalni nekik, gondolom tudják hogy milyen a cég.
Sziasztok! Egy adásvétellel kapcsolatban támadtak kétségeim. Hirdettem egy terméket a jófogáson. Jelentkezett egy vevő. Találkoztunk, a terméket kipróbálta. Ezután közölte, hogy csak revolutról tud utalni. A tranzakció nem ment végbe, azt írta a telefonja, hogy holnap érkezik az utalás. Erre én azt mondtam, hogy akkor holnap - ha már a pénz a számlámon van -, viheti az árut. Kérdésem az lenne, hogy a revolutnál van-e olyan, hogy a pénzt utólag önkényesen visszakérik, mint a paypal esetében tudtommal van erre lehetőség. Például olyan ürüggyel, hogy nem érkezett meg a termék, vagy sérült. A másik, hogy nem nagyon láttam hajlandóságot adásvételi szerződés készítésére, pedig szerintem ez fontos, mivel egy drónról van szó…
Az alipay ugyanolyan biztonságos, mint a paypal
Igen, én is a virtuális kártyát akartam javasolni, mert nekem is az van arra az esetre, ha nincs paypal.
Kicsit olvass vissza!
Egyes eladóknál lehet fizetni paypal szolgáltatással is. De ezen kívül némelyiknél a Google Pay is működik. Valamelyiknél meg láttam már még egy félét is... Én közvetlen kártyáról fizetek a termékekért, eddig ebből nem volt még gond az évek során.
Sziasztok!
Alin ugye nem lehet paypall fizetni, akkor milyen más megoldás lehet ami hasonló biztonságot ad, nem szívesen fizetnék egyböl kártyával. Köszönöm.
Ugyan régen rendeltem már, de szerintem bankkártyával is lehet fizetni, nem feltétlen kell paypal.
Letekersz a főoldalon, ott van bal alsó sarokban a "Payment metods" és VISA logo. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
Lehet, hogy neki sincs ilyen paypal izéje.
Mint írtam, eladó válogatja. Van olyan eladó, amelyik elfogadja a paypal fizetést, van amelyik nem. Eddig szerencséd volt és olyanokat kaptál ki, amelyiknél lehetett, most olyat, amelyiknél nem lehet.
Jobban jársz ha regisztrálsz paypal fiókot, nem kerül semmibe, és beállítod oda a bankkártyád is, akkor onnan vonja. JLC-nél egy rendelésnél a második féle nyák már többe kerül, majdnem kifutja a postát. Meg ha valaki megrendeli neked a sajátjával, a magyar átpostázás többe kerül. Ha Kispest nincs messze esetleg segíthetek...
Sziasztok!
Csak kérdezném, hogy tud-e valaki segíteni, ha kéne nekem nyák, mondjuk jlc-től. Nincs paypal-om, bankkártyám. Előreutalnám az árát.
Szia!
Így már én is jártam. Mint kiderült, böngésző hiba volt. Tűzrókának volt valami baja. Chrome-al simán ment. De én hozzárendeltem a kártyát a paypal fiókhoz, így nem kell előre utalgatni és mindíg a pontos összeget (+kezelési költség) vonja le a paypal a számlámról.
paypal keresztül is fizethetsz kártyával.
A JLCPCB - t hogyan szoktátok fizetni ?
paypallal gondoltam de amit utaltam a paypal számlámra sajna nem járt sikerrel igy most ott parkol a paypal gyűjtőszámlán és nem sikerül nekik v.miért rárakni a paypalomra . Merjem kifizetni normál ,nem virtuális kártyával ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |