Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   229 / 229
(#) nagy hoho válasza llaczo hozzászólására (») Okt 8, 2024 /

Ha a motor 3 fázisa és a + bemenet között 51 voltot mérek és a negatív és a 3 kábel között 0 ohmot, akkor nagy a baj?
(#) uniman válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 9, 2024 /

Talán a kiszedett/kikötött (feszültségmentesített) "csupasz" vezérlőn kéne méricskélned azt, amit llaczo javasolt...az akku ne legyen rajta, a motor vezetékei ne legyenek bekötve (ha így mérted, akkor baj van)
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2024
(#) nagy hoho válasza uniman hozzászólására (») Okt 10, 2024 /

A pozitívot le vettem az akkuról, a 3 fázison a + hoz képest ~ 17 mohmot mérek.
A negatívhoz képest a 3 fázison 0 Ohm. Ha a motor úgy működik, hogy megkapja a + és a negatívot a mosfetek kapcsolgatják akkor zárlat van. A motor kábeleket nem merem szétszedni, mert ahhoz szét kellene húzni a csatlakókat, és tartok tőle, hogy el szakadnak a vékony kábelek.
A vezérlőből vastag kábelek jönnek aztán a csatlakozó után vékonnyal folytatódik.
Mi a hiba szerintetek?
(#) uniman válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 10, 2024 / 1

Ha elszakadnak...összecinezed újra őket. 3 pár FET van a vezérlőben (P és N). Ha motor nélkül ugyanez mérnéd, akkor a a 3 negatív feszt kapcsolgató tranyó zárlatos....de bekötött motorral lehet csak 1-2 FET rossz. Bekötött kábelekkel nehéz lesz javítani...
(#) nagy hoho válasza uniman hozzászólására (») Okt 11, 2024 /

A hiba 1 db K4145 Mosfet zárlatos , 9 helyen néztem, sehol nincs.Van valami forrás?
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 11, 2024 /

(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 11, 2024 / 1

Ilyen butaságokat ne csinálj!

Ez egy "közvetítő" "cég". Megrendelik helyetted Aliexpress-ről, eBay-ről stb. a cuccot, némi felárért cserébe, de legalább nincs ügyfélszolgálatuk, hiába is próbálnál reklamálni. Arról nem is beszélve, hogy ennyiért tuti valamilyen átnevezett (magyarul gagyi) FET-et fog kapni, már ha egyáltalán kap valamit. A netes infók alapján még erre sem lehet számítani nagyon.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2024
(#) majkimester válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 11, 2024 /

Például itt van: Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza majkimester hozzászólására (») Okt 11, 2024 /

Köszönöm, érdekes, hogy az összes nagy céget megnéztem - RET, Conrád,Hestore,TEM, és még 5 és sehol nem volt.
(#) uniman válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 11, 2024 /

Lehet én mind a három 2SK4145-öst kicserélném újra. Legyenek egyformák! A párjának mi a típusa?
(#) Biro F. válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 12, 2024 /

Üdv.
Ezekben a vezérlőkben 6 db N csatornás MOSFET-ek vannak. Nem érdemes a benne lévő típushoz ragaszkodni. Cseréld ki mindet STP75NF75 MOSFET-re, Hestore-ban és a HQ-ban is kapható. Én is ezeket alkalmazom évek óta.
(#) nagy hoho válasza Biro F. hozzászólására (») Okt 12, 2024 /

Köszönöm, már meg rendeltem a K4145-öt
(#) nagy hoho válasza uniman hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

A rossz fetet kicseréltem A vezérlőt vissza kábeleztem de maradt 3 csatlakozó ami a vezérlőből
jön ki és nincs hova dugni. Lehetséges,hogy nem is volt csatlakoztatva sehova? Csak nem figyeltem amikor a többit szét húztam? A bringából jön egy kábel aminek nincs párja . Ez a középső képen látszik. Ettől eltekintve meg próbálhatom, hogy a motor forog-e?
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
(#) Biro F. válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Üdv.
A piros színű hármas csatlakozóba való a fehér csatlakozó. A többit, aminek nincs párja, hagyd szabadon. Ha nem találtál más hibát akkor kipróbálhatod a motort.
(#) uniman válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Passzolom! Itt le is fotóztad...
Nekem más vezérlőm van...
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
(#) uniman válasza Biro F. hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Mihez való az a csatlakozó? 3 / 2 vezeték?
(#) Biro F. válasza uniman hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

A gázkar mellett van egy 3 állású kapcsoló, oda csatlakoznak a vezetékek. A kapcsoló a három sebesség fokozatot kapcsolja. Remélem, hogy tudtam segíteni.
(#) uniman válasza Biro F. hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Köszi, 2 vezetéken 3 állású kapcsoló...ez fura nekem.
(#) nagy hoho válasza Biro F. hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Sajnos a motor továbbra sem működik, a fék, kürt, világítás igen. A Hall jeladók rendben. Van valami módja a motor ellenőrzésére? Három fázisú.
(#) Biro F. válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Mérd ki, hogy a gázkarnál megvan az 5 volt. Fékarok legyenek alap helyzetben.
(#) uniman válasza Biro F. hozzászólására (») Okt 19, 2024 /

Még egy "homályoszlató" kérdés : A fékkarok mikrokapcsolói "alaphelyzetben" ON, behúzva OFF, ha jól tudom...vagy nem? Tehát, ha megszakadt a fékkarok vezetéke, nem indul el a motor...
(#) Biro F. válasza uniman hozzászólására (») Okt 19, 2024 /

A fékkar mikrokapcsoló alaphelyzetben nyit, behúzva zár. Letiltja a vezérlőt, hogy a motor ne tudjon elindulni.
(#) asch hozzászólása Vas, 12:52 /

20 colos elektromos kerékpár

20 colos gyerek MTB bicikliből szeretnék építeni elektromosat. Ötletelés fázisban vagyok. Jól tudom, hogy ilyet nem lehet készen kapni, csak építeni lehet? Úgy tudom, hogy készen kaphatóból a 24-es a legkisebb.

Mindenképpen nyomatékszenzorost szeretnék, és hátsó kerék hajtást. Plusz lekorlátoznám úgy, hogy a gyereknek biztonságos legyen, de tudjon haladni meredekebb emelkedőn is.

Arra gondoltam, hogy hátsó agymotorost kellene építeni, mert gondolom, hogy a középmotor nem férne el, és talán egyszerűbb is. Van két 20-as gyerek MTB biciklim (a nagyok most növik ki ezt a méretet, és a kisebb gyereké lenne 1-2 év múlva), ezek valamelyikét szeretném elektromosítani.

Létezik olyan hátsó agymotor, amibe bele van építve nyomaték szenzor? Ha lenne ilyen, azt lenne a legegyszerűbb megépíteni, mert a főtengelyhez nem kellene nyúlni. Elvileg létezhet ilyen, ami a hajtás nyomatékát itt érzékeli, nem pedig a pedálon. De eddig nem találtam ilyen terméket. Talán ez volna a legegyszerűbb, fűzetnék vele egy kereket, rátenném a váltó fogaskoszorúját, plusz akksi, vezérlő és már működhet is.

Milyen megoldást javasolnátok erre a problémára?
Következő: »»   229 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem