Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   144 / 1388
(#) zsoltee0001 válasza hapro hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Hi
ezt a peroxidot nem ismerem, gondolom hidrogénperoxid a teljes neve, ezt is elektronikai szaküzletbe lehet kapni? A szüleimnél találtam egy csomó egyforma edényt, asszem teccsós darálthús volt benne, ennek pont ideális a mérete.
jut eszembe ti hogy szoktátok maratni a 2 oldalas panelokat? én úgy csináltam, hogy rávasalás után kifúrtam 1-es fúróval a 4 sarkát, ahova amúgy is a csavarrögzítés kerülne, és ráforrasztok mindegyikre fél-fél centi rézdrótot, így tartom távol a panel alsó felét az edény aljától, így kb 1x-re maratódik le az alsó és felső oldala a panelnak.
üdv
(#) Frankye válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Ez jó módszer, de valószínűleg kissé telített lehet már az oldatod, azért ennyire "lassú" a maratás. Ne csak sósavat önts hozzá, hanem lógass bele egy sima, 100-as vasszöget is! Ezzel - elvileg - fel lehet újítani a maratót! (Nem lesz olyan, mint a vadonat új, de jobb, mint volt.)
(#) Frankye válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Idézet:
„ezt a peroxidot nem ismerem, gondolom hidrogénperoxid a teljes neve, ezt is elektronikai szaküzletbe lehet kapni?”

Igen, hidrogén peroxid a böcsületes neve neki, és fodrászkellékeseknél kapható. (Jó a gyógyszertári, tablettás is, csak drága.)
Idézet:
„A szüleimnél találtam egy csomó egyforma edényt, asszem teccsós darálthús volt benne, ennek pont ideális a mérete.”

Az tökéletesen megfelel a célnak, csak a hőmérsékletre ügyelj, mert hőre lágyuló, mélyhúzott műanyag, ami - ha felmelegítik eléggé - képes "visszaalakulni" az eredeti fazonjára, azaz kilapul, elveszti a mélységét, illetve megolvadhat.
(#) karesz49 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Hát persze, ez csak a festéket sötétíti
(#) hapro válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 9, 2008 /

Szia!

kétoldalas panelt még nem marattam, de a tapasztalatom szerint teljesen mindegy, hogy az edény alján van fóliával lefelé, vagy fóliával felfelé, max néhány másodperc eltéréssel egyszerre maratódik le a réz a lemezekről.
Van hogy egyszerre több nyákot is maratok, és van hogy egymás hegyén-hátán van két-három nyák, és úgyis kb egyszerre lesz kész mind. A lényeg, hogy áramoltatni kell a folyadékot a nyákokon.

üdv.:

Zoli
(#) zsoltee0001 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Hi
erre is gondoltam,.. a saválló edénybe vizet rakok (hőközlés) aztán ebbe helyezem (pont beleillik) a műanyag edényt. a savállót melegítem alórról egy rossz toshiba fénymásoló fixáló égőjével, ami 800w os lenne de én csak 24V ot adok neki, így kb 30-40 fokosra melegíti a vizet. asszem összedobok egy ablaktörlő mocival egy lötyiztető berendezést. Lehet, hogy saját találmány, ha igen akkor levédem . Igy gyorsabb és egyenletesebb lesz a maratás (szerintem)
üdv
(#) Frankye válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Helyes, hajrá!
(#) Fery hozzászólása Ápr 10, 2008 /

Bocsi az OFF-ért.
Tudja valaki, hogy ez a rajz melyik progival készült és honnan lehetne letölteni ?

progi.gif

(#) siraly hozzászólása Ápr 11, 2008 /

Sztok!
Mondok mindenkinek 1 marási segítséget mert a vasclorig nemváltbe nálam.
Tehát:sósav,hidrogénperokszi,víz 1 az 1 ben arányba kell: tökéletes marást csinál jobb mint a vasclorid próbáljátok ki.

Nem bánjátok meg: üdv mindenkinek:Sirál

(#) lidi válasza Fery hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

Protel vmelyik változata.
(#) Moderátor hozzászólása siraly hozzászólására (») Ápr 11, 2008

1. Ezt a lehetőséget már kb. 1.348.537 alkalommal ismertettük, ebben a fórumban, sőt, ebben a topicban is. Ha egy iciri-picirit is visszaolvasnál, látnád.
2. Ha szeretnél a fórumban írni, légy szíves, és a legelemibb helyesírási szabályokat tartsd be. Ilyenek: a szóköz használata (nem véletlenül olyan szép, hosszú a billentyűzeten), a vessző, a pont, a kérdőjel, és a felkiáltójel megfelelő használata (talán nem minden hátsó szándék nélkül kerültek egy csoportba a billentyűzeten).
(#) sprofan hozzászólása Ápr 11, 2008 /

Helosztok
Szerintetek milyen minőségűek a Fahrenheit cuccok?
Kapatam (enyhe túlzás) egy ajánlatot, miszerint Fahrenheit forrasztóállomást vehetnék 5000Huf -ért
-Kerámia fűtőbetétes forrasztópákával
-Forrasztópáka 24V • 50W • 150-450°
-Páka tartóval egyben a szabályzó
Szerintetek megéri?
köszi
(#) Fery válasza lidi hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

Köszi.
Fery
(#) kobold válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

Ennyiért nekem is jól jönne
Van egy kollégám, évek óta nyűvi a sajátját, nem volt még vele baja, heti egy-két kisebb panelt elkészítve (kb. 100 forrasztás).
(#) sprofan válasza kobold hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

Akkor jó
Csak azt nem tudom hogy milyen hegy való bele, hogy ugye lehet-e szerezni,ezt majd még meg kell kérdeznem. De akkor megnyugodtam, és mondom neki hogy kell.
(#) imbra válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

Üdv! Én is kiváncsi lennék hol lehet hozzá beszerezni hegyet, nem tudja valaki?
(#) kaqkk válasza imbra hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

Most ez a nyákkészítés kérdések??
(#) Moderátor hozzászólása sprofan hozzászólására (») Ápr 14, 2008

Valóban, ez a NYÁK készítés topic, tehát az OFF-olást kéretik beszűntetni!
De hogy ne csak bíráljak: Nekem is Fahrenheit állomásom van, nagyon megbízható, hegy is kapható hozzá az InComp-nál, és ennyiért igazán baráti.
(#) szabi83 válasza (») Ápr 14, 2008 /

Idézet:
„InComp-nál”

Konkrétan ITT

Üdv
(#) lamalas hozzászólása Ápr 14, 2008 /

Udv!

Talan jobban illik ez a kerdes ebbe a topikba mint mashova .... Nem tudja vki hol lehet vekony (kb. 1-2mm vastag) bakelit lapokat venni? NYAK funkciojat toltene be, pontosabban csak az alkatreszeket hordozná, tehat nem kell hogy rezfolia legyen rajta. Kosz az infot!
(#) mex válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Nézd meg itt.
(#) sprofan válasza (») Ápr 14, 2008 /

Rendben
Már megvettem, tényleg nagyon jó!
(#) jdani hozzászólása Ápr 14, 2008 /

helló.
ez mire jó a forrasztásban?
(#) tbence3 válasza jdani hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

A felesleges ont tudod vele "felvenni"
(#) jdani válasza tbence3 hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Egy próbát szerinted megérne? vagyis hogy vegyek egy ilyet, kipróbálni?
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

SMD alkatrészekhez és kiforrasztáshoz (bontás) szninte nélkülözhetetlen. Egyébként sem árt, ha van, de nem létszükséglet.
(#) Frankye válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Használd egészséggel!
(#) skoda555 hozzászólása Ápr 15, 2008 /

Vennék műnyomót de nincs 90 g vagy közelítő csak jóval vastagabb. Probléma lehet a vastagság vagy elég ha több ideig vasalom/áztatom?
(#) imbra válasza skoda555 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Üdv! Ha ki tudod szépen nyomtatni nagy gond nem lehet. Vastagabbat kicsit tovább kell vasalni, meg persze áztatni. A felülete a lényeg, hogy fényeset vegyél, ne mattot.
(#) skoda555 válasza imbra hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Igazából még nem láttam műnyomót, 2 fénymásolósnál voltam, ők se ismerték ilyen néven. Mindkét helyen mutattak egyet, hogy szerintük ez az. Viszonylag sima volt de passz. Grammot mondott, megörültem hátha, aztán jön a kipróbálás. Ott helyben rányomtatják. Meglátjuk.
Következő: »»   144 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem