Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hi
ezt a peroxidot nem ismerem, gondolom hidrogénperoxid a teljes neve, ezt is elektronikai szaküzletbe lehet kapni? A szüleimnél találtam egy csomó egyforma edényt, asszem teccsós darálthús volt benne, ennek pont ideális a mérete. jut eszembe ti hogy szoktátok maratni a 2 oldalas panelokat? én úgy csináltam, hogy rávasalás után kifúrtam 1-es fúróval a 4 sarkát, ahova amúgy is a csavarrögzítés kerülne, és ráforrasztok mindegyikre fél-fél centi rézdrótot, így tartom távol a panel alsó felét az edény aljától, így kb 1x-re maratódik le az alsó és felső oldala a panelnak. üdv
Ez jó módszer, de valószínűleg kissé telített lehet már az oldatod, azért ennyire "lassú" a maratás. Ne csak sósavat önts hozzá, hanem lógass bele egy sima, 100-as vasszöget is! Ezzel - elvileg - fel lehet újítani a maratót! (Nem lesz olyan, mint a vadonat új, de jobb, mint volt.)
Idézet: „ezt a peroxidot nem ismerem, gondolom hidrogénperoxid a teljes neve, ezt is elektronikai szaküzletbe lehet kapni?” Igen, hidrogén peroxid a böcsületes neve neki, és fodrászkellékeseknél kapható. (Jó a gyógyszertári, tablettás is, csak drága.) Idézet: „A szüleimnél találtam egy csomó egyforma edényt, asszem teccsós darálthús volt benne, ennek pont ideális a mérete.” Az tökéletesen megfelel a célnak, csak a hőmérsékletre ügyelj, mert hőre lágyuló, mélyhúzott műanyag, ami - ha felmelegítik eléggé - képes "visszaalakulni" az eredeti fazonjára, azaz kilapul, elveszti a mélységét, illetve megolvadhat.
Hát persze, ez csak a festéket sötétíti
Szia!
kétoldalas panelt még nem marattam, de a tapasztalatom szerint teljesen mindegy, hogy az edény alján van fóliával lefelé, vagy fóliával felfelé, max néhány másodperc eltéréssel egyszerre maratódik le a réz a lemezekről. Van hogy egyszerre több nyákot is maratok, és van hogy egymás hegyén-hátán van két-három nyák, és úgyis kb egyszerre lesz kész mind. A lényeg, hogy áramoltatni kell a folyadékot a nyákokon. üdv.: Zoli
Hi
erre is gondoltam,.. a saválló edénybe vizet rakok (hőközlés) aztán ebbe helyezem (pont beleillik) a műanyag edényt. a savállót melegítem alórról egy rossz toshiba fénymásoló fixáló égőjével, ami 800w os lenne de én csak 24V ot adok neki, így kb 30-40 fokosra melegíti a vizet. asszem összedobok egy ablaktörlő mocival egy lötyiztető berendezést. Lehet, hogy saját találmány, ha igen akkor levédem . Igy gyorsabb és egyenletesebb lesz a maratás (szerintem) üdv
Helyes, hajrá!
Bocsi az OFF-ért.
Tudja valaki, hogy ez a rajz melyik progival készült és honnan lehetne letölteni ?
Sztok!
Mondok mindenkinek 1 marási segítséget mert a vasclorig nemváltbe nálam. Tehát:sósav,hidrogénperokszi,víz 1 az 1 ben arányba kell: tökéletes marást csinál jobb mint a vasclorid próbáljátok ki. Nem bánjátok meg: üdv mindenkinek:Sirál
1. Ezt a lehetőséget már kb. 1.348.537 alkalommal ismertettük, ebben a fórumban, sőt, ebben a topicban is. Ha egy iciri-picirit is visszaolvasnál, látnád.
2. Ha szeretnél a fórumban írni, légy szíves, és a legelemibb helyesírási szabályokat tartsd be. Ilyenek: a szóköz használata (nem véletlenül olyan szép, hosszú a billentyűzeten), a vessző, a pont, a kérdőjel, és a felkiáltójel megfelelő használata (talán nem minden hátsó szándék nélkül kerültek egy csoportba a billentyűzeten).
Helosztok
Szerintetek milyen minőségűek a Fahrenheit cuccok? Kapatam (enyhe túlzás) egy ajánlatot, miszerint Fahrenheit forrasztóállomást vehetnék 5000Huf -ért -Kerámia fűtőbetétes forrasztópákával -Forrasztópáka 24V 50W 150-450° -Páka tartóval egyben a szabályzó Szerintetek megéri? köszi
Ennyiért nekem is jól jönne
Van egy kollégám, évek óta nyűvi a sajátját, nem volt még vele baja, heti egy-két kisebb panelt elkészítve (kb. 100 forrasztás).
Akkor jó
Csak azt nem tudom hogy milyen hegy való bele, hogy ugye lehet-e szerezni,ezt majd még meg kell kérdeznem. De akkor megnyugodtam, és mondom neki hogy kell.
Üdv! Én is kiváncsi lennék hol lehet hozzá beszerezni hegyet, nem tudja valaki?
Valóban, ez a NYÁK készítés topic, tehát az OFF-olást kéretik beszűntetni!
De hogy ne csak bíráljak: Nekem is Fahrenheit állomásom van, nagyon megbízható, hegy is kapható hozzá az InComp-nál, és ennyiért igazán baráti.
Udv!
Talan jobban illik ez a kerdes ebbe a topikba mint mashova .... Nem tudja vki hol lehet vekony (kb. 1-2mm vastag) bakelit lapokat venni? NYAK funkciojat toltene be, pontosabban csak az alkatreszeket hordozná, tehat nem kell hogy rezfolia legyen rajta. Kosz az infot!
Egy próbát szerinted megérne? vagyis hogy vegyek egy ilyet, kipróbálni?
SMD alkatrészekhez és kiforrasztáshoz (bontás) szninte nélkülözhetetlen. Egyébként sem árt, ha van, de nem létszükséglet.
Vennék műnyomót de nincs 90 g vagy közelítő csak jóval vastagabb. Probléma lehet a vastagság vagy elég ha több ideig vasalom/áztatom?
Üdv! Ha ki tudod szépen nyomtatni nagy gond nem lehet. Vastagabbat kicsit tovább kell vasalni, meg persze áztatni. A felülete a lényeg, hogy fényeset vegyél, ne mattot.
Igazából még nem láttam műnyomót, 2 fénymásolósnál voltam, ők se ismerték ilyen néven. Mindkét helyen mutattak egyet, hogy szerintük ez az. Viszonylag sima volt de passz. Grammot mondott, megörültem hátha, aztán jön a kipróbálás. Ott helyben rányomtatják. Meglátjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |