Fórum témák
» Több friss téma |
Az adatlap alapján sorba vannak kötve a ledek. És lehetőleg 25mA-nél többet ne engedj rájuk. A feszej meg mehet 33V-ig nyugodtan.
Köszi a segítséget!
Nem működik... Úgy tűnik megszakadt a szál valahol a fólián. Minden LED jó, működik, ha direktben adok nekik feszültséget, akkor is, ha az összesnek egyszerre (egyébként 8 van benne), de a csatlakozón keresztül nem jut el hozzájuk a táp. Kuka, vagy inkább majd hátha jó lesz donornak.
Még mindig odaforraszthatsz egy szálat attól a ponttól, ahol még nem szakadt meg
Mérd ki melyik ág szakadt és egy vékony vezetékkel át lehet hidalni azt. Én reléből bontott vékony zománcozott rézhuzalt használok ilyen célra, az elég vékony és szigetelt is.
Köszi a tippet, amint lesz időm, megpróbálom.
(Én még kijelzőt ennyire nem szedtem szét, kicsit tartok is tőle, hogy utána nem fog működni.)
Ha gondosan jársz el nem lesz baj. Mindenki úgy kezdi, hogy előtte nem csinálta.
Szóval, a tesztelésnél valamit elszúrtam, mert a világítás mégis jó....
Ezek szerint az alaplapon lesz valami. Viszont azt most vettem észre, hogy a töltésjelző led, töltés közben, a megszokottal ellentétben, nem narancssárgán világít, hanem pirosan villog. Eddig is kiverte a szemem a fénye, de el voltam foglalva mással, észre se vettem. Lehet, hogy mégsem sikerült ez a csatlakozócsere teljesen? Átnéztem a kezelésit, nem találok olyan jelet, hogy piros villogó, viszont olyan van, ha sötét marad a kijelző, akkor fel kell tölteni az akkut. Átnézem a csatlakozót, ha eredményre jutok, jelzem.
Sziasztok!
Egy Compaq iPaq elemgondjarol lenne szo. Nem veszi a toltest. Ami furcsabb, hogy a LiPo akksit eroszakosan, kivulrol feltoltve sem reagal utana, az akku mutato allandoan 0-t mutat es tizmasodpercenkent szol, hogy le fog merulni. Es ki is kapcsol. Toltorol megy, de mutatja, hogy tolti a telepet, de folyton 0-n all a toltottsegi mutato. A Li-akksiban megvan a 4.1V. Negy vezeteken kapcsolodik a PDA-hoz, ketto a tap, ketto valami kommunikacio lehet az akksin levo manager-aramkorrel. Ha a tolto rajta log, akkor sem tudok merni sehol 3.73 V-nal nagyobb feszultseget, sem az akksi feltoltott, sem lemeritett allapotaban... A sarga led rendesen villog, amikor toltenie kellene. Sajnos, a benne levo IC-k tobbsegenek a neten nyoma sincs. Talalkozott-e mar valaki ilyen hibaval? A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Nekem egy ASUS R300 típusú PNA-val van töltésgondom. A készülékből kiszakították a miniUSB aljzatot. Kerestem hozzá leírást, de helyette találtam egy alaplapot
Beraktam, működik, először még a töltés is beindult (PC-vel összedugva USB porton). Aztán miután nagy büszkén teljesen összecsavaroztam, kiderült, hogy nem tölt. Szétszedtem ismét, átnéztem teljesen a csatlakozó környékét, oda bejut a +5V, még tovább is megy, de valahol elveszik. Találtam egy SMD alkatrészt, amit nem tudok beazonosítani. Egy szép zöld pici valami, rajta egyetlen J betűvel. Annak az egyik lábán még megvan a +5V, minden más irányba eltűnik az alkatrészek alá. Van valakinek valami tippje?
Ha csak ket laba van, akkor biztositek is lehet...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |