Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   719 / 1685
(#) gaboca323f válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Üdv!

Nekem is van TDA1558q-ból erősítőm, én megvagyok vele nagyon elégedve.
A subszűrőnél a bemeneteknél a 2 kondinak mik az értékei?
(#) norby87 válasza gaboca323f hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

A subszűrő panelon egyelőre 100nF értékűek a kondik, mivel nem volt itthon 150nF .
(#) Ricsi89 válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

A sistergést megszüntetni hangkártya cserével lehet. Ha alaplapi integrált kártyád van, akkor okozhatja ezt.
(#) potenciameter válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ezzel a hangváltóval, jól meglehet oldani, hogy a szub hangszóró csak subhangokat kapjon? Jól leszüri?
(#) norby87 válasza potenciameter hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Tuti nem ér fel egy aktív sub-woofer szűrővel, de jól működik, hallatszik, hogy mély hangok jutnak a sub hangszóróra. Szobába megfelelő hangzást nyújt. Seperc alatt megépíthető, próbáld ki, az a biztos
(#) norby87 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Nincs külső hangkártyám, de találtam megoldás, kíváncsi vagyok véleményetekre. Mivel a gyári kis erősítőm, nem engedte át a sistergést, gondoltam szétszedem és megnézem hogy oldották meg távol-keleten ezt a problémát Persze nagyon egyszerűen, a bemenő jelet átvezetik egy 27k ellenálláson, amin a halk jelek ugye nem jutnak át, így a sistergés sem. Én is megcsináltam ugyanezt, de a sub-szűrő után nem tettem ilyen ellenállást, és így pont megfelelő erővel szól a sub, a sztereo hangfalak alatt
(#) Ricsi89 válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Gondolom az ellenállás után volt ott valami kondi is, amivel aluláteresztő szűrőt alkotott ott. Így kiszűrte a nem kívánatos zajokat.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Ápr 1, 2011 /

30watos TDA2030Hídkapcsolásom , kicsit hosszúk az alkatrész lábak, és az ic-ék is külön panelon kaptak helyet a hűtő bordával . Ezt az erősítőt építettem leg először meg semmilyen tapasztalat nem volt mögöttem csupán a kapcsolási rajzot néztem. Ez még is jól működik és szépen szól . Nyugalmi áram felvétele is rendben van , és nem gerjed . És persze a nyák is 2szer akkora mint kellene Előszörre így láttam jónak

100_0756.jpg

(#) Mybuster válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Grat ! Ettől már csak jobb profibb lehetsz!
elsőre nem rossz
(#) janikukac válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 1 /

Gratulálok!

Nekem sokkal brutálisabb volt az első munkám...
(#) Tibi98 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ez tényleg szép lett elsőre, grat! A hosszúra hagyott alkatrészlábak miértjét nem sikerült megfejtenem, de így legalább később majd könnyebb lesz újrahasznosítani, ha oda kerül a sor.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Köszönöm szépen a biztatásotokat remélem egyszer össze tudok majd hozni egy igazán profi munkát. Persze ehhez idő is kell ami sokszor gondolom nálatok is kevés és el húzódik egy terv megvalósítása. Mivel én villanyszerelő vagyok elég képletesen látom ezeket a dolgokat és a legutóbbi kapcsolásommal is sokat szívtam mire rá jöttem hogy egy 220nf kondi helyére egy 1.5nf kondit tettem be és mindenféle furi hangokat művelt. Ezen azért megtanultam dolgokat és a hangja is most olyan mint amilyennek lenie kel egy erősítőnek. Ez volt a 100wattos hídkapcsolásom (TDA2030+Tranzisztorpár hídban) De a ki vitelezése ennek is hagy kívánni valót A fotóját már fel raktam ide nem rég. És közben volt még egy végfokom aminek a meg építését csak ajánlani tudom mindenkinek mert akár hogy össze rakja az ember ez szépen szól , és megbízható . Ez nem más mint TDA2030+BD250és249tranzisztor pár kiegészítéssel amit sztereóban csináltam meg .

100_0758.jpg

(#) MPi-c hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Szép estét!

GSM átjelző prototípusa fejlesztés közben.
Néhány paraméter: PIC16LF1827 mikrovezérlő, két bemenet, két telefonszám hívása és SMS küldés, hívással vezérelhető relé, érkező SMS továbbküldése, minden funkció SMS-ben programozható.
(#) Attila86 válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Szia!
Ez csodálatos! Ilyet majd én is szeretnék valamikor.
(#) belganarancs válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Ejha..
(#) Tibi98 válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Igazán profi munka, akár "gyárinak" is elmenne!
(#) blackdog hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Sziasztok!

Ez most semmi extra.
Délelőtt összedobtam egy elszívót mert már nagyon unom, hogy forrasztás közben az orcámba száll a füst, gőz stb...
Még saját tápja sincs, külső tápról üzemel. Egy kapcsoló van rajta. Alapból csak a középső ventilátor megy és hozzá lehet kapcsolni a két szélsőt.
Egyszer lehet, hogy csinálok valami komolyabbat.
(#) gg630504 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

A nem használt ventilátorokra tennék valami levegő-diódát ( szelepet ), ami nem engedi visszafelé. Különben amit középen beszív azt kétoldalt visszafújja.
(#) blackdog válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Nem egészen értem, hogy mire gondolsz, de én ezt nem tapasztaltam. Szépen elvisz mindent.
(#) vicsys válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Az már igen! Gratula, szép munka!
(#) zolee1209 hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Üdv!

Készítettem egy SLBLDC motor meghajtót. Egy ilyen motor például a vinyó motorja. Egyes részek kicsit túlméretezettek, más ponton meg alulméretezettnek mondanám, de ezek az alkatrészek voltak itthon, így ebből gazdálkodtam. A szoftvernek nemsokára nekilátok...
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Hoppácska! Te aztán rikán szólsz, de akkor nagyot!
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Igaz! (Ja, csak szerényen... )
:kalap: Köszönöm a hozzászólóknak! Próbálok egy cikket is összeállítani ezzel a kapcsolással egy egyszerűbb, de használható firmware-rel.
(#) Gafly válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Tényleg szép.
Ha cikket irsz pár oldalt szánhatnál szerintem arra is hogy hogyan kell beszélgetni egy GSM modullal mert ez sokaknak komoly gond még akkor ha PIC-ben otthon van az illető...
(#) davidovics válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Valahonnan ismerős
(#) Doncso válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Klassz lesz, Zolikám, és egyébként mire fogod majd használni?
(#) SALáta válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Király, kétfázisú motorhoz nem lenne leírásod? Olyan mint a pc ventillátor motorja, na csak ez kicsit böszmébb darab. Két hall ic is van rajta.
(#) Gyozo92 válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Ez egyszerűen gyönyörű! Te aztán érted a dolgodat! Grat hozzá! Remélem sikeres lesz a fejlesztés végeredménye
(#) zolee1209 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Szia!

Gyakorlatilag nem fogom szerintem használni semmire sem, megpróbálok a propeller clock-os csapatnak készíteni egy olcsó alternatívát HDD motor vezérlésre...
(#) zolee1209 válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Nekem nincs leírásom hozzá, de utánanézhetek, mert rémlik, hogy már láttam rá mikrovezérlős vezérlést...
Következő: »»   719 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem