Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezérlés PDA-val

Témaindító: hacker1990, idő: Nov 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hacker1990 hozzászólása Nov 9, 2008 /

Szép napot kivanok minden fórumozónak.

A középsuliban automatizáció szakra járok.Még kezdő vagyok a témában.A relékkel foglalkozunk mostanában.
Az jutott eszembe,hogy megvalósítható-e az,hogy PDA-val vezéreljem a reléket.Vagy ez hülyeség

Valaki tudna nekem segiteni?
(#) kyrk válasza hacker1990 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Milyen IO-kal rendelkezik a PDA-d?

Vezerleshes elvileg eleg ha csak kimenetek vannak. De okosabb vezerleshez mar bemenet is kelleni fog.

Szabalyozashoz mindenkeppen kelleni fog ki es bemenet is. Itt a kerdes inkabb a gyorsasag lesz. Pl egy PID szalabalyzo rutint mennyi ido alatt tud kiszamolni a PDA, illetve hogy a ki be menetek milyen gyorsak.
(#) gyengus válasza hacker1990 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Hát nem tudom, milyen PDAd van, de enyémen pl nincs se soros, se usb, se infra port.
Szerintem úgy lehetne megoldani, ha beszerzel egy Ethernetes PICet és egy hálóra kötöd a PDAval, ekkor már bárhonnan tudnád vezérleni a reléket.
Szóba jöhet még bluetooth modul és mikrovezérlő párosítás is.
Persze ez nem kezdő projekt

Hat sajnos meg nincs PDAm.Lehet,hogy beszerzek egy hasznaltat a kisérletezéshez.Első kísérletem egy izzó kapcsolása lenne.Aztan mar bonyolultabb aramkörök is.
Akkor miket is kellene a vezerles szempontjabol figyelembe vennem a pda kivalasztasakor?
(#) Norberto válasza hacker1990 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Minimum soros port (RS-232) célszerű lenne. Ezen felül BlueTooth sem árt talán, és esetleg USB is szóba jöhet. USB esetén arra figyelni kell külön, hogy host-ként is tudjon működni a PDA, így önálló vezérléshez is alkalmas. Ezeken felül manapság már elég sok PDA-ban van beépített WiFi is, akár ezt is lehetne használni.

Amit viszont előre megsúgok: azért a PDA lelkivilágát programozni nem piskóta feladat :yes:
(#) pako hozzászólása Nov 9, 2008 /

Üdv!
A téma érdekel engem is. Én egy PDA-ról üzemelő PIC programozót szeretnék csinálni. PDAm I/O-i: IrDA (FIR), BlueT., USB (slave ), WiFi. Gondolom az utolsó kettőt el is felejthetem. Végül is elég lenne az infra is, mert a FIR 4Mb/s-et tud. Az én gondom ott kezdődik, hogy csak Basic nyelvű prgramfejlesztőt találtam hozzá, ami nem támogatja az adatkldést sem
(#) pako válasza Norberto hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Az olyan PDA ami USB hostként is működik, az 200E-től kezdődik. Én arra nem akasztanék izzókat
(#) Norberto válasza pako hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Semmi sem lehetetlen! Ha nagyon mélyre ásol a PDA-d lelkivilágában, akkor el lehet érni mindenféle eredményt. Pl. szétszeded óvatosan, megsasolod, milyen IC-k találhatóak benne, órákat, napokat töltesz külföldi fórumok olvasgatásával, ez az út csakis előre vezethet!

És notebook-kal,hogyan lehetne megoldani?
USB-n hogyan lehet programozni az impulzusok küldését?Amugy lehethogy nagyon hülyeségeket kérdezgetek.De nézzétek el ha igen
(#) norbiv8 válasza pako hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

40eFt-tól lehet kapni olyan PDA-t, amin van USB-host. ( Egye fene az enyémet megveheted 150eFt-ért )Persze USB-soros átalakító driver nincs benne, pedig az lett volna az igazi. Lazarus-hoz van olyan modul, amivel tudsz PDA-ra fordítani, meg a Labwiev-ból is van PDA verzió, szóval egyáltalán nem elérhetetlen dolog a PDA-val való huncutkodás.
(#) pepe33 hozzászólása Nov 9, 2008 /

Szerintem akkor legegyszerübb egy PIC-el csinálni egy USB HID I/O vezérlést , erre van pár mintaprojekt, már én is kipróbáltam PCvel.
Aztán a PC kliensprogramját át kell írni PDA-ra és lehet majd kapcsolgatni a kimeneteket illetve lekérdezni a bementeket.
(#) hacker1990 válasza pepe33 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Akkor ezt kifejthetenéd bővebben?
(#) pako válasza Norberto hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Találtam róla 1-2 infót a belsejéről, ha esetleg érdekel...

1
memória címzések
Nem normális aki ennyire szétszedi...
megtaláltam a kapcsolási rajzát is, csak az 22 mega

RS232-es soros porton, peldaul pc-n, notebookon valamivel egyszerübben meglehet oldani a problemat?
Tud valaki RS232-es port vezérlésű relé panelre kapcsolást?
(#) pako válasza pako hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Ahogy nézegettem a második linket, úgy néz ki, hogy ebben is van USB host. A "memory map" kategóriánál a 3. sorra gondolok. Ezek szerint elvileg mehetne egy USB-soros átalakító is rá. Ezt majd jobban áttanulmányozom...
(#) pako válasza norbiv8 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Ezek szerint nem vagyok eléggé tájékozott.. Majd bepótolom!
(#) pako hozzászólása Nov 9, 2008 /

Egy kis off.
A kapcsolási rajz kiterjesztése .lemon. Nem tudja valaki, hogy ezt mivel lehet megnyitni/kicsomagolni? Google nem dob ki róla semmit...
(#) 925 válasza hacker1990 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Mi kb egy éve csináltunk egy vezérlőrendszert amit PDA-val lehetett irányítani-lekérdezni. A lényege a PDA küldte a jeleket egy szerver gépnek wi-fi-n keresztül a szerveren futott egy progi ami a PDA jeleit vette, és a PDA-nak küldte a jeleket, a szerver meg soros porton küldte ki a jeleket egy PIC-es egységnek ami RF-re külte ki a vezérlőjeleket, és az egységektől vette vissza a jeleket szintén RF-en.
A rendszer lényeg az volt hogy egy lakás telejes felügyeletét vigye (max 1024 eszköz), lámpák, dugaljak, stb. és a rendszer le is tudja kérdezni az eszközök állapotát mivel nem csak RF-en keresztül lehetett vezérleni, hanem helyileg is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem