Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   80 / 123
(#) Georgee válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Milyen tipusú a gyújtótrafó?
(#) havranarpi válasza Georgee hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

a kondiról beszélek.
a gyújtó az ZTR200
(#) zenetom válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Ha kondinak nincs polaritása, az nem baj.
(#) havranarpi válasza zenetom hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

okés köszi , akkor csak az a kérdésem hogy a vékony huzal ami kimegy
a trafóról a másik végével mi legyen a huzalnak?
Viszacsatoljam vagy csak hagyjam úgy.
milyen messzire lehet az vakucső a kapcsolástól?
(#) zenetom válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Ezt nem értem. Főleg ezt a visszacsatolásos kérdésed.
Kifejtenéd bővebben?
(#) havranarpi válasza zenetom hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

ha a vékony huzatl amit köré kell tekernem.
akkor a végét szabadon hagyjam vagy vissza a kiindulási pontba? azaz a csatlakozóba.?
(#) zenetom válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 15, 2011 1 /

Passz. :gumicsirke:
(#) Georgee válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Az is jó ha csak végig megy rajta (lásd XOP-15)
(#) havranarpi hozzászólása Jún 29, 2011 /

Sziasztok!
Készen van : Bővebben: Link
1.-re indult. Itt a második kérdésem. a glim lámpa ugye ellenállásall 230V-ot bír. levegyem róla az elleállást és úgy
forrasszam be vagy azzal együtt?
3.kérdés: Ha a potit leveszem és egy nyomógombot teszek a helyére (pilot gomb) akkor használhatom fényképezni vakuként?
(#) havranarpi válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Ha valaki olvassa kérem írjon.
(#) kicsicsira válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 9, 2011 / 1

a glimmet ellenálás nélkül nyugodtan berakhatod. a poti helyére szerintem nemjó ha berakod a kapcsolót.
(#) havranarpi válasza kicsicsira hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

okés köszi.
(#) Csami5 hozzászólása Júl 12, 2011 /

Sziasztok.
Benzines autóhoz való gyujtás beállító stroboszkóppal,diesel előtöltést szeretnék mérni.Ezt gyárilag,a nyomócsőre kőtőtt piezo jeladóval oldják meg.Tudnátok erre valami pénztárca kímélő megoldást?Ja és eléggé gyermek cipőben jár az elektronikai ismereteim.Előre is köszönöm.
(#) dannu hozzászólása Júl 13, 2011 /

Hellosztok nemrégiben találtam itthon egy relés lapot ami minden be van forrasztva gyárilag van rajta egy Ilyen relé van rajta kettő ilyen Amplifter Egy 10k ohm ellenállás , 22K ohm ellenállás, és még egy 10k ohm ellenállás.ÉS van rajta egy dióda de csak arról egy 02 tudok le olvasni.Csináltam egy képet hogy vannak rajta a dolgok , és ebből szeretnék egy potméterrel szabályozható stroboszkópot , mit kell benn át alakítani , elég egy potmétert beforrasztani az egyik ellenállás helyére a testre a - ,a pirosra a + és a b1,b2 a kimenetek ?

SP_A0356.jpg

(#) dB_Thunder válasza dannu hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Bocs, de nálad teljes a sötétség ! Sajnos a dolgok nem ilyen egyszerűek, mint ahogy nem lehet autóból, utasszállító repülőt, vagy lánctalpas dózert építeni, pedig mindhármat motor hajtja.
Sajnos annyira kevés a tudásod, hogy hirtelen azt sem tudom, hogy hol kezd az elektronikát, mint hobbit művelni.
Segítség nélkül talán a detektoros rádió...
De erősen javallott olyasvalakivel felvenni a kapcsolatot, aki személyesen tud segíteni neked.

Csami5 !
Javasolnám neked a következő topicot:
Stroboszkóp gyújtáshoz
Első pont csinálni egy jeladót, ez főleg mechanika (lakatos munka), ennek a jelét meg kellene nézni szkóppal, és azután lehet gondolkodni az illesztő áramkörön. Azt gyanítom hogy a cső apró tágulását érzékelik...
(#) Csami5 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Köszi az ötletet.Végig olvastam.Egy szerencsétlen próbálkozót találtam diesel ügyben,aki kioktatáson kívül mást nem kapott.Stroboszkóp van,a piezo jeladó megépíthetősége érdekelt volna.De azért köszi.
(#) gyuszuSS válasza Csami5 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Sajnos db Thunder jól írta le az esetet,de legalább leírta,így az érintett(ek) tudják,hogy mihez,mibe akarnak hozzáfogni.

Persze mindenkit a segítőkészség vezérel,de nem minden határon túl.

dannu beírása szinte értelmezhetetlen.

Csami5 pedig nagyon hamar sértésnek vette,pedig az sem egy egyszerű feladat,még felkészült embereknek sem.
Mindenesetre annál bonyolultab,hogy itt ne egy regény kerekedjen belőle,mert semmit nem lehet tudni:csak annyit,hogy (szinte) ingyen legyen,és szakértelem sem látszik (szinte) semmihez.

Az aki már csinált valamit (bármit) az tudja,hogy mindenért-még a legegyszerűbb feladat befejetéséig,amikor felelősen kijelentheti a készítője,hogy KÉSZ-nagyon következetesen és kitaróan meg kell küzdeni.
Dumálni lehet sok mindenről és sokáig,de amikor meg kell csinálni valamit akkor szembesül az ember azzal,hogy a duma semmit sem ér.
Itt nincs javító billentyűzet,hogy majd kitörlöm és újbol beírom.Itt ha az ember valamit eltol saját maga kell újra megcsinálnia.

gyuszuSS
(#) Csami5 válasza gyuszuSS hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Elnézésedet kérem.Ha sértve érezném magam,nem olvastam volnnna végig 8oldalnyi értekezést a stroboszkóprol(mint az elején irtam van)Én a jószándékot,segitőkészséget láttam bennne.Sajnálom.
(#) gyuszuSS válasza Csami5 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Nem kell elnézést kérned és sajnálnod ,meglehet félreérthettem a válaszodat.Én is csak egy beírogató vagyok.

gyuszuSS
(#) sarkanyos hozzászólása Júl 23, 2011 /

Sziasztok!

Az elektronikához keveset (hozzátok képest semmit ) értőként a következő problémában kérném a segítségeteket. Repülő eszközre (motoros sárkány) építenék (építtetnék) villanófényt. Percenként 40-60 körül kellene villannia fehér színben és különösen erősnek, (az észlelhetőséget segíti elő, a gyári cuccok min. 3000 Lm-et adnak meg) valamint 360°-ban láthatónak kell lennie. 12v-os a fedélzeti elektronika.

A kérdések:

- Milyen típusú fényforrással lehet ezt a fényerőt "hatékonyan" előállítani? (LED, valamilyen ívkisüléses cucc)

- Egy ilyen eszköznek mennyi lehet az alkatrészára? (A gyári árnál olcsóbb megoldást keresek, de könnyen lehet, hogy végül a gyári mellett kell döntenem)

- Van valaki, aki vállal ilyen építést?

Előre is köszönöm, szép hétvégét!
(#) gyuszuSS válasza sarkanyos hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Ha érdekel,van nekem ilyen az Ele.... gyártott ilyet régen.De sajnos csak sárga,kék és piros búra van hozzá.
Fehér nincs.

Egyébként ez vakucsővel van,12 V-os,és 1,5 Hz a villanási frekvencia.

Magán üzenetben folytassuk,ha úgy gondolod.

gyuszuSS
(#) kwatt hozzászólása Aug 4, 2011 /

Szisztok nekem van egy regbi fényképezorolegy vaku es ebbol szeretnek straboszkopot csinalni talatam is egy oldalt de nem nagyon tudom elolvasni ezert szeretnek segitséget kérni hogy milyen alkatrészek kellenek !! kösz elöre !
http://obrazki.elektroda.net/74_1172161261.GIF
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic613070.html
(#) havranarpi hozzászólása Aug 19, 2011 1 /

Sziasztok!
Én megépítettem a kapcsolások között lévő stroboszkópot
úgy ahogy le van írva mindennel.
A gyújtást úgy oldottam meg hogy arra a részre ami össze
tartja a 2 csőrészt arra forrasztottam a gyújtólábat úgy jó???
és elakadtam a ZTR200-as gyújtó bekötésével
(#) proli007 válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Hello!
Miért nem tettél fel egy linket? Most mindenki találja ki melyik volt amit megépítettél? Fénykép - valami..
üdv! proli007
(#) levaitamas válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Hello! Itt van:

ztr.jpg

(#) proli007 válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Hello!
Oké, ez a gyújtó trafó. De melyik kapcsolást építetted meg?
És mi a gondod? Nem jó a trafó? Mert a lábai egyértelműen oda vannak írva..
üdv! proli007
(#) Plague hozzászólása Szept 12, 2011 /

Sziasztok. Én megcsináltam aderka stroboszkópját és nekem valami miatt nem működik. Csak a glimm lámpa világit folyamatosan. Ha valaki tudna nekem segiteni azt nagyon megköszönném. Mondjuk én még csak kezdő vagyok.
(#) Plague hozzászólása Szept 12, 2011 /

(#) proli007 válasza Plague hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Hello!
Ha a Glimm folyamatosan ég, akkor vélhetően a tirisztor nem gyújt be. Vagy rossz, vagy rosszul kötötted be, vagy R4 körében valahol zárlat van, vagy a C1 kondi és tekercs körében szakadás van.
A kapcsolás úgy működik, hogx a 320V feszültségből, a P1/R2 és trafón keresztül. a C1 el kezd töltődni. Mikor a C1 feszültsége meghaladja a Glimm gyújtófeszültségét, a gáztöltésű cső begyújt, és így Gate áramot ad a tirisztornak. Ettől a tirisztor begyújt, és C1 kondit kisüti a tekercsen keresztül. Ekkor villan a cső. De közben a C1 feszültség letörésére a Glimm kialszik. Így C1 kondi ismét töltődni kezd..
Azért írtam le, hogy ez alapján értelmezheted a működést, vagy is hogy mi nem működik megfelelően.
üdv! proli007
(#) Plague hozzászólása Szept 15, 2011 /

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy tudna-e nekem valaki segiteni. Megépitettem az aderka féle stroboszkópot és nekem nem működik. Csak a Glimm lámpa világit folyamatosan.
Következő: »»   80 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem