Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró tekercselés

Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 34
(#) Verbrutal hozzászólása Dec 14, 2011 /

Üdv. Érdeklődnék tudna e valaki segíteni nekem abban hogy van egy régebbi Kiso k300 hangfalpárom és az egyikben a mély hangszóró valami okból kifolyólag súrol. na már most ha lehet akkor nem szeretném kompletten felújítani az egész hangszórót hanem ha lehetne orvosolni valahogy úgy hogy ne kelljen az egész belsejét eldobni? Mert ha csak teljes felújítással érhető el akkor mind2 hangszórót fel kéne kompletten újítanom hogy hangzásba ne térjen el a 2 és az sok pénz. Amúgy ezt csak alacsony hangerőnél lehet hallani hogy zörög, súrol , amikor már hajtva van nem hallani a mélyen hogy súrolna, torzítana. Valaki tud nekem valami okosat mondani rá? Eléggé laikus vagyok a hangszóró javításban, felújításban! Megköszönném
(#) hangszoros válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Anélkül, hogy látnák senki nem fogja tudni megmondani
(#) Verbrutal válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Az lehet. De én arra lennék egyáltalán kíváncsi hogy nincs a membrán sérülve, nincs leégve a hangszóró stb csak ezt a hibát produkálja hogy kis hangerőnél hallani. Hogy egyáltalán lehet e magával a hangszóróval valamit kezdeni anélkül hogy teljes felújítást csinálnának rajta.
(#) Kovidivi válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Sok hiba lehet, pl: a csévetest lejött a helyéről, vagy annak csak egy része, ez pedig beleér valamibe, vagy a deformálódott a membrán egy része, stb. Azt meg lehet próbálni, hogy újra központosítod, ha csak az módosult valamiért.
(#) Verbrutal válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Értem, köszönöm, tehát akkor van esély a javítására anélkül hogy teljesen felújíttatnám. Azt még megtudnád mondani esetleg ha így használom milyen következményei lehetnek? Végfok esetleg nem károsodhat? Gondolom a hangszóró idővel tönkremehet így használva. Mert mint írtam a hangszórón terhelt állapotban nem lehet semmi torz hangképet vagy súrolást hallani csak nagyon alacsony hangerőnél vagy ha nyugalmi állapotban a hangszórót megmozgatjuk érezni, hallani ezt a súrolást. Köszi.
(#) Kovidivi válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Nem tudom mire gondolsz azon, hogy teljesen felújítod. Amit mondtam az előző hozzászólásban, az sem két perces meló, a membrán szélét is le kell kapni, egyedül csak a csévetestet nem kell javítani, ami egyébként is csere lenne, szóval nem lesz sokkal egyszerűbb dolga annak, aki javítja. Főleg, hogy akár még a tekercs is károsodhatott, mivel még ez sem derült ki. Használhatod így nyugodtan, sokkal károsabb az, ha nyomogatod a hangszórót, miközben az erősítőbe van dugva, ugyanis így kívülről valamekkora feszültséget engedsz az erősítő kimenetére... Szóval vigyázni kell A hangszóró pedig nem biztos, hogy tönkremegy, maximum kikopik az a rész, ami súrol. De nem vagyok jövőbelátó!
(#) Verbrutal válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Amúgy természetesen nem vagyok hülye és nem bekapcsolt, áram alá helyezett helyzetben néztem hogy enyhe kézi benyomás hatására súrol a mély . Köszönöm a válaszaidat. Amúgy a teljes felújításon azt értettem hogy szinte csak a hangszóró kosarát hagyják meg, és a szakszervízben, mivel és nem értek a javításához sajnos hangszóróként 10000ft -ot kérnek el /reflexnél/ és mivel teljesen új lesz minden, hangban is eltérő lehet utána, mert ezt a hangszórót már nem gyártják csak a kosár marad meg így mind2 fel kellett volna újítani. Üdv.
(#) Kovidivi válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Én nem újítanék fel semmi hangszórót 10eFt-ért, inkább vennék egy teljesen újat. Van választék a piacon bőven, és még lehet, hogy jobban is jársz, mint az eredetivel.
(#) hangmester73 válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Üdv * Törölve !
(#) hangmester73 válasza (») Dec 16, 2011 /

mi a probléma mit irtam ami nem oda valo volt?
(#) Verbrutal válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Ahogy gondolod, de darabra 30-40000ft tól indul egy ilyen hangszóró 15 colos PA merev felfüggesztésű. Nekem már újítottak fel a reflexnél és ugyanolyan szinte mint a bolti új. Most is jelenleg használom, nyúzom. üdv.
(#) Kovidivi válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Azt hittem, valami olcsóbb kategóriájú hangszóróról van szó. Így megértem, hogy inkább javíttatod.
(#) nigger2108 hozzászólása Jan 21, 2012 /

Hello! Segítséget szeretnék kérni. Van vagyis volt nekem egy mnc cd cone 300mm-es hangszóróm 8ohm-os bár 600watt van ráírva (amit kétlek hogy leadna annyit) modelszáma:30412 .Amit az öcsikém egy autos erősítövel meghajtott és leégett a tekercs: Szeretném magam megcsinálni ha lehet, bár már darabokba szedte ,és nincsen meg a tekercs így nem tudom az adatokat.Nem találok a neten semmit a tekercs menet számról, huzal vastagságról, mennyi menetet kell rátekernem.Még kezdő vagyok meg próbálom hátha sikerül. Kérdésemre a válaszokat előre is köszönöm.
(#) kistehenke válasza nigger2108 hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Helló!
Esélytelen hogy megcsináld ! Küld el egy szakemberhez.
Ha már szét is van szerelve nem biztos hogy azt már össze is lehet rakni.
(#) bencikusz hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Sziasztok!

Átirányítottak ide a kérdésemmel, miszerint szeretnék többet megtudni az izzós hangszóró védelemről.
Tudom hogy ha felizzik a szál akkor nő az ellenállás és megvédi a szórót.
Szóval az érdekelne engem, hogy mitől függ milyen izzót kell bekötni a rendszerbe hogy hatásosan védjen.

Előre is köszönöm
Bencikusz
(#) msteve válasza bekesizo hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Meg tudom tekerni,de csak körkeresztmetszetű huzallal.
A fazonhuzallal való tekercselés nem kivitelezhető spéci gép nélkül.
Sok drivert hoznak,de még senki nem panaszkodott hogy halkabban szólna...
(#) reloop válasza bencikusz hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

A gugli mutatott erre a topic-ra
Azért találtam valami mást is. Bővebben: Link
A magassugárzó védelem 5. típusaként ír az izzóról, mint általános megoldásról.
A lényegét kiemelve: közepes teljesítménynél induljon meg az izzószál melegedése. Az izzó a névleges áramánál képes legyen a magassugárzót károsító teljesítményt elnyelésére. Tartós túlterhelés esetén az izzószál biztosítékként szakadjon meg. Könnyen hozzáférhető helyre legyen beépítve.
(#) bencikusz válasza reloop hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Köszönöm szépen!
Na majd utána nézek ennek én is.
Elolvasom az oldalt is amit linkeltél.
Közben én is találtam egy érdekeset.
Bővebben: Link
Ez a beag egyik oszlopának a védelme.
Tetszik ez a relés megoldás. Itt is egy izzó "figyeli" a terhelést.

Minden jót
B
(#) snigebagoly hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Aki tud segítsen már,hogy hogy lehet egy kis 8 Ohm-os(kb 5-8cm átmérőjű) hangszórót átalakítani nagy ellenállásúvá pl:4-5000 Ohm-ra.Fizikailag ez lehetséges egyáltalán? Vagy hogy lehet nagy ellenállású hangszórót tekercselni?
(#) erbe válasza snigebagoly hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Hangszórót nem szokás nagy ellenállásúra tekerni. Fizikailag sem túl célszerű, az ára miatt meg különösen nem. Ezt a méretet manapság ezrével lehet találni lomtalanításkor, elektronikai hulladékban. Illesztőtrafóval bármilyen értékű illeszthető az erősítőhöz.
(#) snigebagoly hozzászólása Ápr 13, 2012 /

nem ezt kérdeztem
(#) pacal76 válasza snigebagoly hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Csak nem csöves erősítőhöz lesz?
(#) snigebagoly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

olvasd el,és akkor megérted
(#) kistehenke válasza snigebagoly hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Hy!
Gondolom csöves erősítőhöz kellene. Volt már rá sok próbálkozás reménytelen. Olyan kicsi hangszóróba aligha férne el a tekercs. A felső póluslemezt leütöd és kiesztergáltatod a kívánt méretre akkor talán ,de jó nem lesz. Kicsi a mágnes is a légrés indukció meg....sok sikert!
(#) snigebagoly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Értem,de hát ennyit kérdeztem,hogy fizikailag lehetséges-e,de ha csak annyit írtatok volna hogy butaság,azt is megértettem volna.
(#) Haliapu hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Sziasztok, kérnék egy kis segítséget, jó pár oldalt el olvastam már minden felé, fórumokon és sajnos hiába keresem sehol nem írják le annak a ragasztónak a pontos nevét amivel a tekercset ragasszák a csévetesthez aki ismeri ezt a titkot legyen szíves ossza meg velem akár privátban is. Esküszöm én sem fogom meg osztani senkivel ne, hogy elvegyem valakinek a kenyerét. Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) hugi00 válasza Haliapu hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Elmeletileg barmilyen hoallo ketkomponensu ragasztot hasznalhatsz.

Budaorson az Alvin-Plasztnal 20 gram 5000 Ft +afa.

Ha jol emlekszem.
(#) Haliapu válasza hugi00 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Köszi, de a pontos nevét nemtudod véletlen?
(#) kamaro hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Pioneer 3utas hangszóróm, és ebből a mélyrészt szeretném újratekerni. Gond nélkül szétjött, menetek megszámolva. A kérdésem az hogy ha valamivel vastagabb huzallal tekerem újra, így kissebb menetszámál is meglesz a 4ohm és esetleg nagyobb lesz a terhelhgetőség?
(#) calibra válasza kamaro hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Kevesebb lesz 4 ohm-nál az impedanciája, még akkor is ha ugyan annyi menetet tekernél vissza , kisebb menetszámmal meg pláne .
Következő: »»   26 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem