Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Subwoofer szűrő
Tessék keresőt használni máskor Bővebben: Link
Szia! Köszönöm szépen és ne haragudj!
Sziasztok,
Valaki tudna nekem adni, egy egyszerű sub szűrőt, magas szintű jelhez? Lehetőleg minél egyszerűbbet(csak ideiglenes lenne). Köszönöm
Azt hiszem neked egy felül áteresztő szűrő szükséges. Bővebben: Link
Szia! Ez a mély hangokat engedi át.
Köszönöm, de mégis egy állandó használatra építenék. Konkrétan Topi féle szűrőt néztem most ki magamnak. Milyen módosítást kellene elvégezni-ha lehetséges-, hogy magas szintű jelről üzemeljen?
Köszönöm
Nem kell semmit csinálnod, az R3 jelű potival bármekkora jelet le tudsz osztani.
Kicsit mélyen dolgozik ez a kapcsolás, szoktam ajánlani: C5->200nF; C4->100nF.
Sziasztok egy kis HELP-et kérnék Tőletek
szükségem lenne egy veszteségmentes LCaluláteresztő szűrőre egy SAL BEAST 300-as SUBWOOFER-hez kellene SAL BEAST 300 100HZ alatti jel kellene az üzemeltetéshez remélem tudtok segíteni előre is köszönöm Üdv: Baxy
Értelek! Nem nyelvtan órára jelentkeztem, meg nem is Angliába vágyakozok csak egy kis segítséget kértem!
De kellene a meredekség is, és a megvalósításhoz gondolom ME használnál.
Más fórumokon ilyenért nem szólják meg az EMBERT! Lehet Én vagyok maradi de nem az iskola padban ülünk! Friss vagyok még itt! Idővel hozzászokok!
Köszönöm! Egy kicsit többet tudnál segíteni?
Komplett kapcsolási rajzot szeretnél, egy fix 100Hz-es törésponti frekvenciájú, műveleti erősítőkkel megvalósítandó, aktív alul áteresztő szőrőre, 12dB-es meredekséggel?
Vagy passzív LRC tagokból akarsz egy 6dB-est?
Egy passzív veszteségmentes kimondottan L és C tagokból álló "hangváltó" szerűségre lenne szükségem amelyet egy 300-400W-os erősítő után kötnék a hangszóró elé!
Mivel osztott tekercselésű, tudni kellene, hogy sorosan 8Ohm, vagy párhuzamosan 2Ohm szeretnéd bekötni.
Párhuzamosan kötve (2X4Ohm) két kimenetről hajtva
Ezt a 2 Ohm-ot én átgondolnám....
Ezek optimális esetre kiszámolt értékek, de a hangszóró valós viselkedése miatt korrekcióra szorulnak. Ehhez azonban elengedhetetlen a méréses vizsgálat. Az igen alacsony keresztezési frekvencia miatt, nagy értékű kondi kell az áramkörbe. A tekercsek ellenállása is igen kicsi kell hogy legyen. Jobban járnál egy aktív váltóval szerintem...
Köszi szépen! Akkor azt mondod maradjon egy aktív váltó? Lehet hülyeséget kérdezek de az aktív váltó az erősítő előtt kell legyen ugye?
Nem is olyan rossz ez a szűrő Szerintem összedobom! Egy olyan segítséget kérnék még Tőled hogy a be és kimenetet ha RCA-sra akarom megcsinálni akkor hogy alakítsam ki a kábelezést? Egy egyszerű rajzot tudnál készíteni hozzá? Megköszönném!
Köszi szépen Így gondoltam Én is! Tehát akkor ez egy egy kimenetes mono Amplifierhez készült!? Mivel én két kimenetről hajtanám a SUBWOOFERT nagyobb P érdekében ezen kapcsolás által csak 1 X 400W-on fog szólni
Nyugodtan használhatsz magyar szavakat, nem leszel kevesebb a szemünkben.
Egy kimenetet, párhuzamosan akár meg is duplázhatod, vagy átalakítót is használhatsz a erősítőd két csatornájának meghajtására.
Üdv Mindenkinek!
A lent említett szűrővel kapcsolatban lenne egy kérdésem... a 22k-s pot helyett 25-öst a 47-es helyett pedig csak 50-est kaptam... Jelent-e valamit a működésében? A másik dolog pedig hogy valaki mint ha említette volna hogy a kapcsolási rajzhoz képest nem jól van bekötve a sztereo poti... Erről tud e valaki valamilyen információt nekem adni? Válaszokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |