Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   347 / 2208
(#) bourbonstreet hozzászólása Dec 30, 2008
Sziasztok!
Még kezdő vagyok csöves témában, ezért kérnék egy kis segítséget.
12AU7/ECC82 helyett mennyire használható az orosz 6N8SZ (cirill 6H8C), eltekintve attól, hogy oktál fejű? Különösen az érdekelne, hogy kis anódfesszel is képes hasonlóan működni, mint a 12AU7? Egyenlőre kisérletezgetni szeretnék velük (gitárhoz előfok, booster, torzító, stb) és ilyen tipust lehet, hogy tudnék jutányos áron keríteni.
A válaszokat csak lassan, érthetően kérném, hogy én is megértsem...
(#) djhans válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 30, 2008
A két csőnek nagyon hasonlóak az adatai úgy mint, erősítés, meredekség, anódáram. Azt nem tudom hogy kisebb feszről is hajlandó-e az orosz dolgozni. Ezeket a csöveket nem annyira előfokban használják, ott inkább az ECC83-mat mert nagyobb az erősítése. Hanem meghajtónak és fázisfordítónak a végcsövek elé.
(#) besi99 válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 30, 2008
Egy őslény ( 1955 )könyvemben szerepel a csöved, amihez legjobban hasonlít, az ECC40, ami igen barátságos cső. Régen sokszor használtam. Tulajdonképpen az ECC82 - höz nem áll messze. Az, hogy sziveskedik e alacsony anódfeszen jól működni, arról már nincs adatom, ki kell próbálni.
(#) korgs2 hozzászólása Dec 30, 2008
A következő kapcsolást hogy lehetne úgy átalakítani hogy ne kelljen külön tekecs az előfesznek?
(#) kocos válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 30, 2008
Egy ellenállás osztóval leosztod az anódfeszből, és azt egyenirányítod! Marshallék is használták ezt a megoldást.
(#) kocos hozzászólása Dec 30, 2008
Olyan kérdésem lenne, főleg a tapasztaltabb kollégák felé, hogy mit jelent az pl egy EI vasmagnál, hogy "négyszázas", vagy "háromötvenes". csak hallottam erre arra ilyesmit, és én sajnos nem tudom
(#) korgs2 válasza kocos hozzászólására (») Dec 30, 2008
Úgy jó ahogy a mellékletben van? az ellenállások értékei is megfelelőek?
(#) kocos válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 30, 2008
Ha jól okoskodok, akkor így kb 190 V DC lesz a dioda után, amit pl 100 V-os pufferek nem bírnak. 120 K helyett lehetne mondjuk a duplája. A Marshall így oldotta meg!
(#) sturbi válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 30, 2008
Mivel greatz hidas az anódfeszed egyenirányítása, sajnos nem tudod onnan megcsinálni a rácselőfeszt, mert ugye hol lesz az előfesz testje (vagy egyutas egyenir. kellene az anódnak vagy duplatekerccsel kétutas). A fűtőfesz sokszorozása lehet megoldás.
Arra valaki (talán Jani) múlt héten tett is be egy jó kapcsolást.
(#) korgs2 válasza sturbi hozzászólására (») Dec 30, 2008
Kicsit mégjobban átdolgoztam és remélem így már jó lesz.
Így már jó természetesen.
De egy balansz nem ártana.
Köszi Sikerült közben találnom egy remek hálótrafót házzá. Vagy 2 éve menekítettem ki egy roncs eag erősítőből. Sajna az előfesz tekercse leégett rövidzár miatt de szerencsére az anódfesz és a fűtés még jó. A kimenőtrafót az Eag057 es műhelyrajza alapján fogom megtekerni a viszacsatoló tekercsek nélkül. Az előfokcső meg ecc808 lesz mert abból van ithon bőven. Ha kész leszek akkor majd küldök képeket
(#) Müszi hozzászólása Dec 30, 2008
Sziasztok!

Nincs véletlenül 1 db működő 6p3sz csövetek?
Elcserélném, 1 db kellene.

üdv
-Én csak simán, csövenként egy- egy potit szoktam berakni a szűrt negatív rácselőfeszre (akkor persze nem kell balansz), közepével a rácslevezetőre. Keveslem a 10+10 µF-ot szűrésnek.
A szúrés úgyis nagyobb lesz minenűt az előfesznél minimum 2x 50uF. Nem elég így hogy mindkét cső előfeszét együtt álítóm? Muszáj beállítani csövenként külön külön? A hangzáson javít valamit hogyha külön balanszolom a csöveket?
(#) vandorbot válasza Müszi hozzászólására (») Dec 31, 2008
Mire ?
(#) vandorbot válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 31, 2008
Mennyire legyen csiki az az anódfesz ?
Hirtelen ilyeneket találtam a fiókban:
6N3P kettőstriod 150V
6N6P kettőstriod 120V, 11mA/V meredekség !
6ZS1P, 6ZS2P 1X pentod 120V kis zajú
6N15P kettőstriod 100V
28D7 kettős sugártetrod 28V !
És persze ott vannak a szubmini csövek, amik nálam 12V-ról pengenek.

(#) vandorbot válasza sturbi hozzászólására (») Dec 31, 2008
Köszi a választ.
Magasszintű mozgótekercses, kb. annyi feszt produkál, mint egy normál dinamikus.
(#) sturbi válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 31, 2008
Közben már én is utánanéztem, csak megzavart az MC-khez képest roppant alacsony ár.
(#) vandorbot válasza Müszi hozzászólására (») Dec 31, 2008
Nullkilométeres E jelzésűek.
Melyik legyen?

6P3SZ.jpg

(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 31, 2008
Hali! Megjöttek a cuccok, köszönm szépen még egyszer! Tegnapelőtt feladtam a kondikat, megérkeztek?
(#) kocos hozzászólása Dec 31, 2008
Mindenkinek csövekben, trafókban, és kondikban gazdag boldog Újévet kívánok!!!!!
(#) Imi65 hozzászólása Dec 31, 2008
Csövekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok topiklakó barátaim.
(#) kocos hozzászólása Dec 31, 2008
Szia Imi! Tudsz nekem erre válaszolni?
(#) imre andras hozzászólása Dec 31, 2008
Sziasztok
kellene nekem egy segitség
egy 10w-os erösitöt készitéséhez kellene egy olyan panelt csinálni hogy 9v-rol vagy menjen.
hogy tudnátok-e segiteni nekem.
elöre kösz.
b.u.é.k.
mindenkinek.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Dec 31, 2008
Nem tudom, csak sejtésem van (de azért leírom).
A szilícium ötvözésű vasak általában 2,5-4,2 % szilíciumtartalmúak, esetleg arra utalhat.
(#) sturbi válasza imre andras hozzászólására (») Dec 31, 2008
Szerintem kapcsitápos topikban kéne nézelődnöd, itt nem hinném, hogy valaki 9 V ról akarna 300 V-nyi anódfeszt előállítani (100-200 W közötti teljesítményfelvétellel). Ha kész az erősítő, akkor 9V dc.-ből 230 V 50Hz (színusz) ac. előállítására alkalmas transzverter kellhet (de 9V-ról 15-25 A közötti ármfelvétel lesz). Nagyon távoli a csöves technikától az ilyen megoldás.
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Dec 31, 2008
Gyanítom, hogy Sturbi válasza a helyénvaló, régi könyvekben kellene utánanézni. De erre az idén már nem lesz lehetőségem.
(#) Müszi válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 31, 2008
Ha már ilyen szép ducik vannak, akkor már 2-t kérek , mert nekem nem ilyen dagadt 6p3sz van.
De szerintem ezek 6P3SZ-E csövek.
PCL86-t tudok adni, 6e5p nagy meredekségű tetródát (2db, sturbi kedvenc csöve)

Melyiket választod?

üdv: Müszi
(#) imre andras válasza sturbi hozzászólására (») Dec 31, 2008

már egyet találtam és csak annyi hogy egy ic-kel és hütés
amivel elő tudok hozni 50w-nyí teljesítményt.
de köszi ezen is gondolkodom
köszi
helló
b.u.é.k
Következő: »»   347 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem