Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Parsic fut e Vista alatt? A választ előre is köszönöm. Pioneer
Nem valószínű (ugyanis elég régi program)
Nekem elindult!
Köszönöm!
Akkor már telepítem is a vistát.
Szivesen!
A Parsic 3.6 os verziója több PIC-et tud programozni mint a 3.56-os?
Miért kérded ? meg tudod szerezni a 3.6 ot?
Egyébbként biztosan többet tud mert , tudomásom szerint az az utólsó verzió . annál újabbat már nem csináltak
Hát, beszéltem valakivel akinek megvan, de sajnos nem telepítő hanem a telepített verzió!
Jó lenne beszerezni, és megosztani azt mindenkivel, feltenni a honlapra is! üdv: aderka
Ha rám hallgatsz, teszel egy telefon töltőt amit esetleg már kidobtál volna, ez ugyebár ingyen van, és legalább le van választva galvanikusan (életbiztosítás)...esetleg egy 5.1V zener, ha az 5V stabilizátoron keresztül kevés feszültséget adna...
Hali! ez nem rossz ötlet van is itthon pár darab.
Sziasztok!
Már többször nekifutottam a PICeknek de ezt nem nekem találták ki. Beleolvastam ebbe a topicba, és megtetszett a Parsic. Próbálgattam is de sajnos nem akar működni. Még a példaprogramok közül a legegyszerűbb sem ad semilyen életjelet. Csak 16F84A van itthon, úgyhogy csak ezt tudtam kipróbálni. A Parsicból a 3.4.3.24 verzió van meg. MPLABból több verzióval is kipróbáltam a fordítást. Ha ASM-be írom meg a programot(pl: led villogtatás, futófény, eddig terjed a tudásom ) akkor működik, teszi a dolgát. De szeretném ennél komolyabb dolgokra is használni a PICeket, és ebben a programban látom a jövőmet. De már két napja próbálgatom eddig nulla eredménnyel, kezdem elveszteni a reményt. Ha tudnátok segíteni nagyon hálás lennék
Hali! az a verzió nekem sem ment! Aderka weboldalán megtalálálod a 3.56 os verziót az menni fog, és ott van hozzá a fordító is.
Igen már próbáltam letölteni.
De az említett oldalon egy „Access denied.” feliraton kívűl semmit nem találtam. Tehát akkor valószínű a Parsic ezen verziójával van a gond?
Szia!
Próbáld INNEN
Nagyon köszönöm
Szívesen!
Már ki is próbáltam és remekül működik.
Örök hálám !
Sajnos az oldalam linkelve nem tölt be! Az okát nemtudom, de ha nyomtál volna egy enterta hibaüzenetkor betöltött volna. Ezt mindenkinek mondom. Nem tudom miért van ez így . csak az atw csinálja ezt.
üdv: aderka
Sziasztok!
Azt nem tudja valaki hogy a one-shot milyen hosszú impulzust generál?
Megmértem, ha esetleg mást is érdekel 4MHz-es kvarc esetén 20us az impulzushossz.
Tudna valaki segíteni?
Hogyan lehet egy kezdeti értéket megadni a fel/le számlálónak a parsicban, hogy utána onnan számoljon tovább fel vagy le?
Tudtommal így közvetlenül sehogy. Egy aritmetikai egységgel kiegészítve viszont lehet. Valahogy így.
Ez nekem így tökéletes köszönöm.
Sziasztok!
A parsic-ban,hogyan lehet használni 16f628-ra a komparátort? Fel tudna tenni valaki egy egyszerü példaprogramot? Hogy adjam meg neki a referenciát,ahol billenjen? Köszönöm a segítséget.
Szívesen.
Már régebben tárgyaltuk itt ezt a kérdést, ha visszaolvasol láthatod, hogy sajna nincs a Parsicban erre lehetőség
Hali! így az analóg bemenet 255 és 0 között mozog én 150 et álítottam a limiter modulban így ott billen de bármit beírhatsz alsó és fölső értéknek is. Remélem ilyesmire gondoltál. Ha nem bocsi az okoskodásért. Bocsi a képért csak barátnőm gépén demóba van a parsic és nem engedi elmenteni a projectet
Igen, de ez csak azoknál a PIC-eknél működik, amik rendelkeznek A/D átalakítóval. A PIC16F628 nál sajna nem működik.
Köszi a példát kipróbálom.
Akkor ezt most úgy képzeljem el,hogy az 1-es logikai szintet felosztja 255-re és arányaiban amilyen értéket oda beállítok neki ott billen?
Igen. Az A/D bemenetet 0-5 voltig figyeli az alapján számol 0-255 ig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |