Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   85 / 375
(#) Watson hozzászólása Júl 23, 2009 /
 
Helló!
BASF D6615 típusú (30 éves)erősítő kapcsolási rajzát keresném.Sajnos az egyik felét tönkre tették és az eredeti ic,de még a helyettesítője sem kapható már,emiatt át kell alakítanom a panelt.
Ha valaki tud,kérem segítsen!
Üdv
(#) szarka.p válasza VRubenX hozzászólására (») Júl 23, 2009 /
 
Az ok, de letöltve ennyi.
(#) VRubenX válasza szarka.p hozzászólására (») Júl 23, 2009 /
 
Bocs, azt nem is figyeltem akkor nem tudom. Talán itt próbáld meg.
(#) szarka.p válasza VRubenX hozzászólására (») Júl 23, 2009 /
 
Szia. Más ötlet,mert ott csak 330-ashoz van!
(#) VRubenX válasza szarka.p hozzászólására (») Júl 23, 2009 /
 
Sajnos akkor kifogytam.
(#) mizsei.robi hozzászólása Júl 25, 2009 /
 
Szasztok!
Tudna adni nekem valaki uPC1230h2 -höz kapcsolási rajzot?
Üdv!
(#) hapro válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 25, 2009 / 2
 
Figyelj csak!
A google második találatként adja a kapcsolási rajzot...
(de lehet az első is az, csak nem arra kattintottam)
Keresd meg!
(#) mizsei.robi válasza hapro hozzászólására (») Júl 25, 2009 /
 
Kösz
Én másként kerestem ugy nem találtam meg.
Köszi mégegyszer
Üdv!
(#) misike hozzászólása Júl 27, 2009 /
 
Hali ebben nem tud segiteni senki?
Samsung SyncMaster 151BM TFT monitor 15"
Már annyit sikerült elérnem hogy a lcd vezérlöje a hibás.
De nem tudom mi lehet a rossz.
(#) fbela1990 hozzászólása Júl 27, 2009 /
 
Üdv!

Van valakinek a SABA T51SC42 típusú TV-hez kapcsolási rajza?

Előre is kösz!!
(#) dollerakos hozzászólása Júl 31, 2009 /
 
Üdvözlet Mindenkinek! van egy TEL-MES TT-1301 csöves szelektív mérő-vevőm, keresek hozzá kapcsolási rajzot, ehhez kérek szépen segítséget. A neten nem találtam semmit. A segítséget előre is köszönöm.
(#) Bari- válasza Doncso hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
Szia

kérdésem lenne a feltöltött kapcsolási rajzal kapcsolatban amit itt találtam.

Dugdodós próbapanelon összeépítettem, de érdekesen működik, ha a bemenetett a testre teszem, kigyulad a zöld led, de ha a levegőben lóg a piros világít így szerintem nem jelzi rendesen ha egy adott kapu pl nem meghatározható állapotban van, a 4011-es biztosan jó, 3-at is kipróbáltam és a kapui is rendesen működnek. Írtad hogy te megépítetted, nálad is így működik?

Bari
(#) Doncso válasza Bari- hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
Nálam úgy működik, hogy rendesen , ha alacsonyat kap akkor az egyik led, ha magasat akkor a másik, ha pulzáló jelet akkor a harmadik led, ha akarod készítek egy videót is róla bár szerintem felesleges, tényleg jól működik nálam, jah igen még annyi, hogy ha mondjuk valamilyen jelet adok neki, majd elveszem a mérőfejet akkor megtartja a kijelzett állapotot mindaddig amíg újjal nem érintem (nullázom) az érintkezőjét. Nekem elsőre indult minden gond nélkül,nem lehet ,hogy valamit elkötöttél a panelon? Bár tudom ilyenkor a statisztika azt mondja , hogy "minden jó, átnéztem és mégse megy" majd később " rájöttem mi volt a gond". Nézd át szerintem a kötéseket, lehet egy ellenállás is a probléma, vagy egy rossz kondi.
(#) soos csaba hozzászólása Júl 31, 2009 /
 
Szevasztok.Ha valakinek megvan a SIVA 1200-es erositonek a kapcsolasi rajza azt nagyon megkoszonem,ugyani gondok akadtak vele,es tobet tudnek ha volna hoza rajzom.Segitsegeteket elore is koszonom!
(#) Bari- válasza Doncso hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
A kapcsolási rajz alapján huzaloztam össze a próbapanelon bent melóhelyen, a rajzon az R11-es van jelölve hogy táp helyett testre kell kötni, de a nyákterv szerint meg az R7-es ellenállást kellene, kipróbáltam mind a 2 féle képen.
Ha a testhez érintem az érzékelőt, akkor világít a zöld led, de mihelyst elveszem és csak lóg a levegőben a piros világít, a kapcsolás másik felét még nem huzaloztam össze, de nem hiszem hogy ez az oka a rendellenes működésnek.
Most idehaza az EWB-be rajzoltam be, de a megadott ellenállás értékekkel semmilyen állapotban nem világítanak a ledek. Átnézem újra hátha elkötöttem valamit, az ellenállások újak, a 4011-et megnéztem egy másik logikai teszterrel, a kapuk jó működnek. A C1,C2-nek 150piko-s kondit vettem, mivel nem volt mellette semmilyen jelölés.

Bari
(#) Doncso válasza Bari- hozzászólására (») Aug 1, 2009 /
 
Idézet:
„a kapcsolás másik felét még nem huzaloztam össze, de nem hiszem hogy ez az oka a rendellenes működésnek.”


Mit jelent nálad a másik fele?

A nyák terv alapján nekem működik. Az hogy nálad nem megy, mert próbapanelen dugtad össze a kapcsolás felét vagy EWB-ben szimulálva, nos nem tudok rá okosat mondani. Nem olyan nagy kapcsolás, készítsd el a nyák tervet és rakd össze, jónak kell lennie. De egy dolgot azért ne felejtsünk el, ennek az áramkörnek a nullázója brumm alapú, namost ha dugdosós panelen van, akkor lehet hogy össze van gerjedve mint atom , és ezért világít veszettül a piros, de ha vársz holnapig előásom az enyémet és felfrissitem a memóriámat a működéséről.
Üdv.
(#) Bari- válasza Doncso hozzászólására (») Aug 1, 2009 /
 
Szia

Köszi hogy foglalkozol a kérdésemmel.
Első körben ezeket az alkatrészeket kötöttem össze:
IC1a,IC1b,R1,R2,R3,R4,R5,R6,R11,C1,C2,D1,D2,D3,D4,D5,
R2 értékének próbáltam 2,2M és 5M ellenállást is.
A próbapanelen azért dugdostam össze az alkatrészt mert amikor eagle-ben rajzoltam be a kapcsolási rajzot a nyákterv készítéséhez feltűnt, hogy nem egyeznek.
A kapcsolási rajzon az R11 van megjelölve, hogy táp helyett testre kötendő, de a nyákterven az R7-es ellenállás van táp helyett testre kötve.
A világító piros LED a D5, ez akkor is világít amikor az érzékelőtüske a levegőben lóg, ha a testhez érintem elalszik és a D4-es zöld világít. Ha nálad is így működik akkor nem keresem az okát.
Köszönöm a segítséget
Bari

(#) Sebi válasza Bari- hozzászólására (») Aug 2, 2009 / 1
 
Amit leírtál, az a kapcsolási rajz szerinti normál működés.
Nézzük:
IC1a - inverter, bemenete tápra húzva, tehát a kimenete - levegőben lógó R1 esetében - nulla, D4 sötét. Ha R1-et testre érinted,, a kimenet állapotot vált és a D4 zöld világít (LOG 0-nál).
Mivel IC1b szintén inverter - és bemenete az IC1a kimenetére csatlakozik - a működése hasonló az előbb leírtakkal. Tehát a D5 MINDIG világít, ha az R1 levegőben van. (ennél az egyszerű megoldásnál a LOG 1 és a nyitott bemenet (R1 a levegőben) nem különböztethető meg!)
R11-nek a tápon a helye, mivel az IC1c (8) bemenetére két dióda katód csatlakozik, tehát innen csak "lefelé" lehet húzni. Amikor a bemeneten (R1) állapotváltás van, a két 150pF-en - le -és felfutó él esetén egy-egy tüske érkezik. R7 helye valóban a testen van, mert IC1d kimenetét nullában kell tartani, hogy IC1c NAND kapu bemenete is nullán legyen (alapban). Ezért a (8) bementre érkező negatív tüskék a kimenetén invertálva megjelennek és IC2d inverteren keresztül villantják D7-et. A rövid impulzusok láthatóvá tételét C3 biztosítja. (IC1c és d monostabil flip-flopot alkot)
IC2a és b egy RS-tárolót alkot, tehát az első beérkezett impulzus után D6 aktív marad a "memória nullázó" pont érintéséig vagy testre történő zárásáig.

Ennél rövidebben nem tudtam leírni, remélem érthető voltam. (rajz javítva)

logtester.jpg
    
(#) sector99 hozzászólása Aug 2, 2009 /
 
Sziasztok !

Az EMG-1644 /TR-5260/ nixie csöves frekimérő rajzát keresném.
Nagyon köszönöm előre is !
(#) fujicu hozzászólása Aug 2, 2009 /
 
Olyan kerékpár LED-es villogó rajzot keresek, amit ha a kererékre rögzítek, a kerék forgása kapcsol be és ha a kerék nem forog, a villogó lekapcsol. /Persze nem a rajzot akarom a kerékre rögzíteni./
(#) VIM válasza fujicu hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Telefon relé érintkezőkből be kell építeni a villogóba egy centrifugál kapcsolót, amit ragasztópisztolyjal kell rögzíteni nyitott állapotban. A mozgó érintkezőre tegyél egy nagy óncseppet, hogy határozottan nyomódjanak össze az érintkezők.
VIM
(#) fujicu válasza VIM hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Ötletnek nem rossz, köszönöm. Egyébként létezik gyárilag is ílyesmi készülék, de hogyabban hogy oldják meg nem tudom.
(#) VRubenX válasza fujicu hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Szia!
Talán lehetne reed relével és ha mondjuk 2 mp-en belül nem kap újab jelet akkor kikapcsol szerintem egy mezei időzítő 555-sel.
Üdv!

(#) Bari- válasza Sebi hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Köszönöm szépen a kimerítő leírást, és a javított rajzot.

Bari
(#) Doncso válasza Bari- hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Látom megoldódott a probléma. Azért leírom mit tapasztaltam. A négy led közül az első kettő a H és L ledek, ha emelem a bemenő feszt, akkor kb 2,7V nál átvált L ről H ra. A hátsó piros led folyamatosan világít. A hátsó zöld led akkor ha megtörtént egy mérés, tehát, mérek egyet, kivillan és mindaddig égve marad, amig érintéssel le nem nullázom. Gondolom ez azért jó, mert ha szemmel nem látható egyetlen impulzus is megjelenik a bemenetén, akkor indikálja, hogy valami történt.
Remélem segítettem.
Üdv.
(#) Bari- válasza Doncso hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Szia

Köszönöm, hogy megnézted Te is nálad hogy működik.
Sajnos nem teljessen erre számítottam, így megépíteni nem fogom, időközben egy kedves barátomtól megkaptam a keresett kapcsolás rajzát, a kettőt megpóbálom házasítani, mármint a csatolt rajhoz hozzárajzolni, 2db RS tárolót ami a rövid L és a H impulzusokat megjegyzi.

Bari
(#) Doncso válasza Bari- hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Ez is jó kis kapcsolás. De ha már komolyabb műszer, akkor ajánlom figyelmedbe EZT a 17 funkciós műszert. Igaz nem professzionális, tehát nem egy rode&swartz viszont minden funkciója működik. Ezt is megépítettem már. Teljesen jól használható amatőr kis műszer.
Üdv.
(#) Bari- válasza Doncso hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Köszönöm a linket, sajnos egyelőre a PIC-es kapcsolásokat nem tudom életre kelteni, de elmentettem magamnak, később biztosan meg fogom ezt is építeni. Amit az előző hozzászólásomba csatoltam azt már egyszer (kb 17 éve) már megépítettem, jól is működik csak kissé rossz állapotban van a doboza és a nyák is oxidáódott már, ezért kerestem a rajzát hogy újra tervezzem a panelt és újból megépítsem. A tárolós funkcióval kibővítve nagyon jó kis műszer lesz belőle, de anélkülis használható.

Bari
(#) Doncso válasza Bari- hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Jólvan, ha majd egyszer meg akarod építeni, szólj, segítek, csak fel kell programozni a pic-et és indul is.
Üdv és sok sikert.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Ez tényleg nagyon jó kis műszernek tűnik!
Köszönjük a linket!
Következő: »»   85 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem