Fórum témák
» Több friss téma |
Az egész bemeneti kör emiatt lett átépítve. Tökéletes TTL jelszintet csak megközelíteni lehet. A 20V-os bemeneti jelszintet anno úgy éreztem nem nagyon lehet átlépni otthoni körülmények között. (én elsősorban rádiótechnikai és HF mérésekre terveztem). Lehetséges, hogy modern (IC-s) előosztó sokat dobna a mérési pontosságon is, hiszen elég érzékeny lenne és formálná a jelet is.
Így a legkorrektebb, ha te informálsz minket róla, én csak mivel egy funkció generátorba megy méregettem egy kicsit a MAX038 21Mhz kihajtható, és tesztelgettem a drágát. Végül is én arra voltam kíváncsi, hogy mekkora ellenállást tudok betenni a frekimérő és a generátor közé, hogy minnél kevésbé terhelje!
Ja látom te nem erre reagáltál hanem a max bemeneti feszültségre! Az osztóval orvosolható, csak egy hegesztőgépnél minden előfordulhat, én azért javasoltam a sokszoros védelmet!
Hát TTL jeleket nem sűrűn fogok vizsgálni,bár ki tudja mit hoz a jövő (3 évvel ezelőtt sem gondoltam a hegesztőkre ).Nekem az a lényeg,hogy szinte bármilyen formájú jelet egy adott minimum fesz szinten (akár 1 vagy 2V is lehet),ami már biztonságos szint,tudjon frekvenciát mérni.
Állitható osztó és parallel diódák (vagy esetleg szupresszor) így akár meddig lehet menni. Én csak arra kívántam rávilágítani, hogy elég egy 100V-os tűimpulzus és vége a bemenetnek. Tehát mivel te ipari körülmények között akarod használni, úgy is alakitsd ki a bemenetét! (bár én még mindig a két bemenetes verzióra voksolok!)
Ja és a 100mV-os jelet simán megméri legyen az bármi! Az osztó méretezése kapcsán írtam amit írtam! Kicsit mindig nagyobb legyen a fesz, akkor pontosan fog mérni. A határ közelében bizonytalan lesz, és ez még a frekvenciától függ! Bár ti relatíve alacsony frekvencián dolgoztok! Ott érzékenyebb! Idézet: „elsősorban rádiótechnikai és HF mérésekre terveztem” Szerintem akkor én tudom használni a készüléket.Olyan 30-80kHz frekvencián és kb. 12-15V jelszinten kellene méréseket végeznem egyenlőre,ha ennél sokkal alacsonyabb jelszinten is biztonságosa jól mér (mert mért ne mérne jól),akkor még jobb.
Ezek a technikai adatok!
Érzékenység (előerősítővel) kb. 50mVcs-cs (500KHz-en) és 200mV (50MHz-en) És Kb 18V-ig mehet a jöhet!
Szia lhanzi!
Itt off ugyan, de ha már szóbahoztad talán segíthetek ezzel a frekimérőhöz alkalmazható L mérő leírással, kissé öreg de jó!/valamire.../ Bővebben: Link
Köszi az adatokat!
Ma összeszedtem minden alkatrész a vicsys alkotta frekimérőhöz,mindent a rajz szerint.Alkottam egy panel variációt is az Ő kapcsolása alapján,bár kicsit átvariáltam,mert más típusú ,de kompatibilis kijelzőt fogok használni,ennek egy oldalon 2x7 kivezetése van.Arra is gondoltam,hogy próbapanelon rakom össze,van nekem olyan amin csak forszemek vannak,ehhez is alkottam egy elhelyezési elképzelést,figyelembe véve az ic-ket,hogy minden láb mellett maradjon 1-1 szabad hely.Sasold meg és szívesen veszem Tőled vagy bárkitől az észrevételeket!
Szia
Nagyon szét van húzva és sok az átkötés. A nagyfrekis részeknél (meg úgy általában) a lehető legrövidebb utat kell választani. Törekedni kell az átkötések minimalizálásála és amúgy is, alkatrész alatt/fölött nem viszünk át átkötést. Meglátásom szerint, tudsz Te ennél jobbat is kreálni!
Én csak annyit írnék, hogy fontold meg vicsys tanácsait! És szerintem használag az ő tervét és csak a kivezetéseket (kijelző ) variáld hozzá! És ezt is nehéz volt leírjam mert mindketten a HE prímjéhez tartoztok! Az én meglátásom, nem kell mindig a saját nyáktervet erőltetni! És ne haragudj rám Erdgab!
Szia! Ha lehet old meg amit kértem és cseréltesd le a nyáktervet a cikkben! Köszönettel Lhanzi
Egészen addig, amíg nincs legalább két sikeres utánaépítő vagy másik (kiforrottabb-szebb) nyákterv, nem akarok belenyúlni. Azt hittem nagyobb lesz a "buzgalom".
Én már szívesen lennék "sikeres utánépítő", csak még fel kell programozni a PIC-et. Ez nemes feladat pedig lhanzi fórumtársra vár, aki szíves felajánlásával hozzájárul - reményeim szerint - a sikeres projekthez!
Apropos! Ha már sikeres projektnél tartunk: Van valamilyen korlát (felső/alsó) a bemeneti szint feszültségére? Ha van, akkor van-e védelem a túlfesz. ellen? (Attól tartok, hogy ezzel sikerült "kivégeznem" az eddigiekben az áramkört...)
Én mit buzgolkodjam, két és fél éve építettem a terveid (rajz) alapján! Ha valaki gyárt hozzá nyákot az új terv alapján kettőre vevő vagyok!
593406-os hozzászólás tőlem! Nincs a fetek belső védelmét használja, az eredetiben két antiparallel dióda szolgált erre.
1000 bocs (meg két anyamedve) mindkettőtöktől!
Úgy tűnik, ez az évkezdés teljesen "ellámított", már arra sem emlékszem, amit 2-3 napja olvastam... Igazatok van, én vagyok a :lama: Megyek is, és :bummafejbe:
Ha valaki tud csinálni hozzá nyákot (én nem vegyszerezem két éve rákos lettem azóta írtozom a vegyszerektől) én azonnal összerakom és csinálok egy komlett tesztet is hozzá 100V-os jellel vizsgálva! (pl) És egyébb gyötrések! Nem kell se kifúrni se semmi csak kimaratni! A postát és az alapanyagot fizetem!
Nem probléma, ha megvan a NYÁK terv (javításokkal), akkor legyártom én, és elküldöm.
Sajnálom, hogy megbetegedtél! Ha valamiben tudok segíteni, csak szólj!
Mi is annak a gyógyszernek a neve amit a nefelejcsből készítenek...? Ja, cavington! :hehe: Emmán a korral jár öreg barátom!
Emmán igaz. De ki az az "Emma", akin igaz?!
Mivel vicsys nem cserél felteszem ide újra, ez a jó nyákterv! Erről kellene csinálni!
Csak viseld el a hülyeségeimet, elégé megviselte a dolog az idegeim!
Rendben! Legyártom, és elküldöm. (Lehet, hogy csak a hétvégén lesz annyi időm, hogy megcsináljam, de igyekszem.)
Nekem nem sürgős, de akkor helyére tudjuk tenni ezt a dolgot (És lesz mégegy frekimérőm )!
OK!
Idézet: „És lesz mégegy frekimérőm” Amit meg majd jó pénzért továbbadsz, amiből megint építesz egy frekimérőt...
Uraim,köszönöm az észrevételeket!
Nincs miért haragudnom,inkább szívesen tanulok mint morogjak,tanulással többre megyek!
Műszert nem adunk el én vagyok a "Régi Magyar Műszerek", és még sosem adtam el műszert! Nem kér az enni adni! Majd ha megnyitom a boltot, úgy is végigkunyerálom az oldalt, a jó projektekhez szeretnék árulni panelt!
Nekem háll istennek nem kell boltba menjek anyagért (Mondjuk amit kértem tőled az pont nincs) de egy boltra való alkatrészem van! Így csak a nyák a gond, lyukacsos van itthon, csak azzal nem lehet ezt a nyákot tesztelni! A beszállitómat meg nem akarom egy db legyártásával idegesiteni! Ő a 10db per minimumot szereti!
Akkor biztos, ha már mindenkinek sikerül elsőre és itt nem Frankye barátomra gondoltam csak és kizárólag.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |