Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   464 / 1387
(#) atya1 hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sajnálom de én csak Amatör vagyok és Segitséget
Szeretnék töletek kérni a Nyáktervezésben!
A segitségeteket elöre köszönöm!
(#) roland0327 válasza atya1 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Egy normális érthető mondatot letudsz írni? Mert én ebből nem értem, hogy mit akarsz
(#) J-O-E válasza atya1 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Jól írta Roland fogalmazd meg érthetőbben a kérdést "kérést" Nyák tervezésben vagy Nyák gyártásban szeretnél segítséget kérni?
(#) Abukodonozo hozzászólása Jún 5, 2010 /

Erre a hozzászólára azért válaszolok itt, hogy ne offoljak.

David.zsombor!

Egy egyszerű MILAN CD-MARKER-t használtam, de szerintem akármelyik jobb minőségű alkoholos filctoll megteszi. Az egyik trükk az, hogy helyesen tartod a tollat, de ezt gondolom Te is tudod. Én azt csinálom, hogy meghúzom a vonalat egyszer, megvárom, hogy megszáradjon, és csak akkor húzom meg újra. Ha azonnal rárajzolsz a már meghúzott vonalra, akkor nem megerősíted, hanem gyengíted, letörlöd azt. Illetve, rajzolás közben néha ''pihentetem'' a tollat, ami azt jelenti, hogy egy kis időre megállok, és a hegyével lefelé fordítom, néha egyet-kettőt rázok is rajta. Ezt mind azért csinálom, hogy mindig rendesen írjon; nemegyszer csinálják azt a tollak, hogy egy idő után nem írnak rendesen. Ez nem azért van mert kifogytak vagy kiszáradtak volna, hanem mert nem jut elég tinta a hegybe, amit így lehet orvosolni. Körülbelül ennyi, ami most hirtelen eszembe jutott
(#) zombee hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok!

Eagle-vel szerkesztettem áramkörtervet, és ezt PDF-be mentettem ki. Ez a PDF közvetlenül nyomtatható a műnyomóra.

Szeretném a PDF-ben ezt a képet többszörözni, hogy ne kelljen egy picurka kép miatt egy egész műnyomót felhasználni.
Szó sem lehet a vagdosásról, ragasztásról, én a PDF-ben akarom megoldani!

Nitro PDF - el próbálkoztam. Kijelöltem az egészet, majd másol-beilleszt. A bal oldali rész az eredeti, és a másolás eredményét a kép jobb oldalán láthatjátok...

segítsetek!
(#) roland0327 válasza zombee hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Szia.
Az Eagle 5.8-al már kitudok nyomtatni egy lapra többször is. Melyiket használod?
(#) zombee válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

5.9.0 demóverzió

Hogyan többszörözöd?

Az felejtős hogy kapcsolási rajz többszörözés, mert a demóverzió miatt csak 2 panel férne el...
(#) J-O-E válasza zombee hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Használj PDF szerkesztésre Foxit PDF Editor-t
az ingyenes Foxit Reader csak olvas PDF-et.

FOXIT programok
(#) roland0327 válasza zombee hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Ne haragudj tévedtem! A képen látható kalibrálásra azt hittem, hogy ez a többszörözés, bár még nem próbáltam mi az. Bocsi.

névtelen.JPG

(#) David.zsombor válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Köszi
(#) gulasoft válasza zombee hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Foxit pdf editor a te barátod, vagy az eagle nem demó verziója, és akkor a boardot elmented más néven megnyitod, és annyit és úgy másolsz ahogy akarsz.
Persze ugyan azt csak akkor szoktam eagleben egymás mellé másolni, ha kérnek valamiből 6-ot és elfér egy a4-en.
Ha nagyobb mint fél a4, akkor egy maszk készül, és azt többször világítom le.
Vasalásnál ilyen lehetőség sajnos nincs, mert minden vasalás elrontja a nyomtatványt, viszont ugyan kevesebbet tud, de gyorsabb, és ha megvan a nyomtató akkor olcsóbb.
(#) gulasoft hozzászólása Jún 5, 2010 /

Na meglötstoppoltam. Hát nem volt egyszerű már mikor felvittem a fóliát láttam egy csíkot hogy rossz lett, de nem volt kritikus helyen. Utána mikor a lötcsíkokat kellet illeszteni az komolyabb kihívás volt, de fentvan egyenlőre még csak napozott, gondolkodom kell e neki sütögetés de lehet hogy inkább nekiesek a forrasztásnak.

uj1_019.jpg

(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Micsoda trehány munka!
Csak vicceltem nem semmi ezt lefóliázni gépsor nélkül!
Így azért könnyebb forrasztani, ha bármi újjat csinálsz tedd közzé jó látni mit lehet otthon is elkészíteni ha valaki ügyes.
(#) Abukodonozo válasza David.zsombor hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Nincsmit, remélem tudtam segíteni!
(#) Nagykucsi válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Szép lesz
(#) Nagykucsi hozzászólása Jún 6, 2010 /

Levilágításhoz kvarcüveget akartam beszerezni, több helyről halottam hogy scannerből kell az üveg. Erre ma írja egy srác hogy ő vett egyett de abban sima üveg van. Mert hogy valamilyen leddel leellenőrizte... Kérdés lehet valahogy mérni hogy jó-e az üveg? Szűri-e az UV-t vagy sem?
(#) Sir-Nyeteg válasza Nagykucsi hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hobbicélra felesleges kvarcüveget beszerezni. Én is jártam már így. Azt hiszem, azt mondták, hogy a sima üveg oldalról nézve zöld, de már nem vagyok benne biztos.
Nem lesz nagy különbség a levilágításban, sőt, szerintem észre sem fogod venni. Emiatt ne aggódj, használj olcsó sima üveget, és ha majd évek multán még mindig érdekelni fog és a kezedbe akad egy kvarcüveg, akkor esetleg kicserélheted. De addig nem kell parázni
(#) zombee válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Köszönöm szépen, foxit megoldotta, már le is marattam a mai adagot.
A másik szerkesztő a furatokat nem vitte át. Úgyis fehér, miért is vigye?
(#) zombee hozzászólása Jún 6, 2010 /

TQFP-44 - es tokozású IC-hez kellett maratnom.

Már elkészült a maratás, de amíg oda jutottam, kész rémálom volt.
Vagy nem tapadt meg a festék a rézlemezen a vasalás alatt, vagy a PAD-ek értek össze.

A tapadás főként a széleken ment el, ezért a szélein mindig húztam még párat. Illetve a vasaló hőmérsékletet is emelni kellett kb. 190 fokra.
A TQFP-44 lábainál viszont a PAD-ek folyton összeértek. 600dpi-vel nyomtattam végig egy Kyocera lézeressel. 1200dpi-nél néha elégeti a műnyomót, de amikor végre sikerült kinyomtatni, annál már nem értek össze a PAD-ek vasalás után.
miért?
(#) J-O-E válasza zombee hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Gondoltam hogy az segít (#727474) Foxit legalább nem vírusos mint az Adobe terékek.
(#) emmzolee hozzászólása Jún 6, 2010 /

Csütörtökön, és pénteken voltunk dolgozni az Europrint cégnél Eger mellett. Amikor mondták, hogy oda megyünk még nem is esett le, hogy milyen cég az. Mikor oda értünk, akkor láttam, hogy nyákgyártó cég. Kaptam tőlük egy repi kulcstartót. persze nyáklap volt az is. Az a baj, hogy nem volt időnk gyárlátogatásra, mert sietni kellett, pedig meg is engedték. Amit láttam, az így is zsír volt. Köbméterszámra kidobált aranyozott technológiai keretek, nyákfúrás alátétek. A gyár körül Lötstopp lakk szag terjengett.

Na mindegy, ha legközelebb arra járunk, biztos megoldom, hogy be jussunk megnézni, mit, hogy csinálnak.
Be szkenneltem a kulcstartót, mert az egy referencia munka. 50X25 mm a nyáklap. 1200DPI-vel szkenneltem.
Milyen?
(#) dbase hozzászólása Jún 6, 2010 /

Drágábbik Tascos, gyári fűtés vezérlőbe 8kohm helyett bekötöttem 2-kohmot, és akkor is max 130fokig füt, majd lekapcsolja. Másnak is volt ilyen?
(#) zombee hozzászólása Jún 6, 2010 /

Ha esetleg valakit érdekel, megosztom első (és a második) saját vasalású áramköröm képeit, TQFP-44 - es IC felforrasztásával.

A legelső forrasztásánál(ahol nincsen bekötve az USB vezeték) sajna -2 láb, mert a zárlatot másképp nem lehetett hárítani. Szerencsére az egyik nem használt, a másik egy tápláb volt, ez utóbbiól persze van tartalék.

Csak 1200dpi nyomtatás mellett sikerült elérni, hogy a PAD-ek és a kontroller alatti elvezetések ne érjenek össze úgy, hogy a minta se maradjon a műnyomón.

Lötstop és folyasztószer nélkül a forrasztás sem volt egyszerű, hajszálvékony ón kell, a páka hegye is tűhegyes kell hogy legyen. A pákával a PAD-et kellett melegíteni, és kicsit hozzáérinteni a lábhoz.
Az ónt a láb tetejére kellett tenni, és amikor olvadt, a pákát kicsit elhúzni párhuzamosan a lábbal. Ekkor az ón felfut a PAD-re is, és végleg összekapcsolódik.
Majd minden láb után a nedves forasztószivacsos tisztítás sem árt a pákahegyre.

A tervezés is az én "bűnöm", azt is lehet szidni. Képeket csatolom, nem sértődöm meg ha valaki azt írja hogy trehány munka.
(#) Attila86 válasza zombee hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Tényleg minden elismerésem... folyasztószer és hőlégfúvó nélkül egy TQFP-t beforrasztani tényleg nem egyszerű.
(#) snapscan válasza zombee hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Apró észrevétel: valahogy nagyon nem jó a PAD-ek és a fúró átmérőjének aránya..
(#) gydanee válasza snapscan hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Ebből gondolom én, hogy Eagle-vel készült a terv!
(#) zombee válasza gydanee hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

...és nem volt 0.8-as fúróm.
(#) petemazi hozzászólása Jún 8, 2010 /

Sziasztok!

Én most vaskloriddal marok, még van vagy fél liternyi belőle, friss. Megéri áttérni nátrium-perszulfátra? Mennyivel drágább? Rosszabb/jobb? Alámarás téren hogy áll?
(#) zombee válasza petemazi hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Ha még friss akkor előbb azt használd el egészséggel.
(#) emmzolee válasza zombee hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Nekem is tök bejön a vasklorid. Bár elkezdtem játszania gondolattal, hogy csinálni kéne egy buborékos maratót.
Következő: »»   464 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem