Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit ! abban kérném az Urak segítségét hogy lenne egy Kodak v570-es gépem aminek be van törve a kijelzője és hát kb. 3óra keresgélés után sem találtam hozzá alkatrészt . Ha valaki tudna mondani egy helyet vagy egy weboldalt ahonnan jó áron vagy legalábbis belehet szerezni . A segítséget előre is köszönöm !
Bővebben: Link Megkérdezem az árát.
Sziasztok
Van egy Canon A410 gépem és bent a házban tökéletes képet lehet csinálni, de kint az udvaron, csak szürke képet lehet vele csinálni. Javítható ez?
Helló fiuk, én is ua a helyzetben vagyok, csíkos a kép.(canon PS A430)szétszedem az biztos, mert mérgesít rendesen, és valóban videó-n nem figurázik.Egy ötlet:én a PC-n kitudtam javítani a rossz képeket.
Esetleg soft újra töltéshez mit szóltok?
Meg ne haragudj érte, de elolvastad, amit fentebb írtam erről a hibáról és jellemző okáról? Ezesetben felteszem a kérdést, hogy szerinted mennyiben realisztikus egy hardveres hibára szoftveres megfejtés?
A hiba sztochasztikus megjelenésű és adatvesztést okoz, ezt utólagosan kb. sehogy sem fogod korrigálni.
Üdv.
Próbáld ki, exponáláskor hallod-e a zár hangját (kattanás). Ha nem, valószínűleg az ragadt be (szereztem ilyen hibával A420-at, annál ez figyelhető meg, a készített állókép vízszintes csíkos és túlexponált). Lásd még a kommentet itt: http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/digitalis_fenykepezogep/3_1_4_me...0.html (az utókor számára: "...helló kopp a fejbe és jó lessz,le esett vissza kell koppintani a fogantyuja felöl...") Én hiába kopogtattam, hátha másnak bejön... A Canon A4xx szériája egyébként már nem tartozik abba a körbe, aminél elismert CCD sorozathibák jelentkeznek.
Kellene egy kis segítség.
Tesóm Pana fényképőjének van egy elég súlyos baja. Ha nincs rajta zoom akkor tökéletesen fókuszál, de ha már egy kis zoomot adok neki akkor megáll a tudomány nála, egyáltalán nem fókuszál semmire. Mi lehet a baja?
Szerintem az optikának van baja...az egyik lencsét nem, vagy rosszul mozgatja.
Üdv mindenkinek.Szerintem is zárhiba,mivel nemrég volt nálam 1 gép szétesett optikával amit sikeresen helyre is raktam és a gépet pedig össze és a fényképezésnél derült ki,hogy a zárszerkezet is szétugrott,így 1 nagyobbacska félhold alakú rés volt az optikán ugyan ezeket a jelenségeket okozta csíkozás stb....,miután összeraktam a zárat hibátlan képeket készített.Most én is 1 d60-al küzdök,hibajelenség az volt,hogy fekete képeket csinált,ccd hibára gyanakodtam,szétszedtem és látom,hogy a blende nincs nyitva,mechanikusan kinyitottam,de így meg a már említett csíkos képeket készíti,mivel a blende állandóan nyitva van,csak mostmár azt nem tudom,hogy maga a zárszerkezet makkant meg,vagy nincs vezérlés,bár inkább zárszerkezet hibára tippelek.Az ütögetős módszer sajna nem segített neki és nincs nagy hangulatom ismét databokra szedni az optikát és a zárszerkezetet.Kellene hozzá 1 jó optika és kiderülne hol a hiba.
Hali,
van egy samsung L310w fényképező gépem. A gondom az vele, hogy bekapcsolom az optika kimegy, ad két pittyegő hangot majd az optika vissza megy. Találkozott valaki már ilyennel? Mi lehet a baja? Aksi ok, fel van töltve. Két hete járt le a garanciája. Kb. 4 hete lépett fel először ez a dolog. Elvittem media markt-hoz, mivel ott vettem, elmagyaráztam a srácnak mi van, ő is nézte és nem ment. Erre azt mondta, hogy nincs feltöltve az aksi... Egy óra aksitöltés után lehet, h nem töltődött teljesen fel, de annyi töltés kellett, hogy legyen benne, hogy a gép rendesen bekapcsoljon. Szóval én ezt a részt kizárnám. A gépen levő gombok segítségével (nem a bekapcs gombbal )a srác belépet a menübe, gondolom leformázta a cuccot meg alaphelyzetbe állitató azt jó lett. Ezt megtettem most én is, de semmi.... Valaki?
Üdv!
Van egy 3 éves ADVENT MP71-es digitális fényképezőgépem. A probléma az, hogy hiába rakok bele új elemet/aksit nem kapcsol be. Egyedül abba a menübe tudok belépni, ahol megnézhetem a képeket, ott azt jelzi, hogy az elem mindjárt lemerül. Nagyon ritkán sikerül elérnem, hogy kijöjjön a "szeme" (az objektív vagy micsoda, sajna ehez nem nagyon értek), de pár másodperc és "lemerült az elem" üzenettel kikapcsol. Tud valaki segíteni?
Szia gemmaker!
A hiba a tipus - advent. Márkátlan nevesincs gép. Nekem régebben volt egy HP gépem, ugyanezt csinálta, mindig gari lejárta előtt vissza kellett vinnem -s a 4.-k cserénél nem a gépet kértem, hanem a pénzemet vissza. Az akkukat vagy nem megfelelően töltöd - speckó töltő, ami lemerít is és formázva tölt. A másik, h u.a. a hiba mint nálam, hogy felment az egekbe a felvett árama a gépnek -ilyenkor sajnos nem tudsz mit csinálni vele. Az akku tipusa milyen? Hátha tudok valamit még ötletelni. Milyen töltővel töltöd? Mekkora töltőárammal? Üdv, Pista
Nincs rajta garancia, nem tudom visszavinni. Akkuval nincs baj, más eszközökben tökéletesen működik. (Egyébként Energizer.) Nem lehet, hogy nem érzékeli az akkut a gép? Valami érintkezési hiba? Megtudom én oldani valahogy magamtól, vagy vigyem valami szervízbe, esetleg hadjam az egészet és vegyek márkás gépet? Mit javasolsz?
Esetleg az erintkezok nem oxidalodtak? (a belsoket is ellenorizd)
Lehet, hogy szemmel nem lathato, en mindenkepp megtakaritanam. (enyhen borecetbe martott fultisztitoval, majd (uj, tiszta) egeszsegugyi szeszessel.)
Sziasztok. Nekem a Canon gépem ugyanezt csinálta,pedig Energizer akksik vannak hozzá a töltőjével együtt.2600MAh-ok,és amint beraktam,pár perc múlva már kiírta,hogy cseréljek aksikat.Azóta csak ,,rendes" ceruza elemet használok,persze Energizer-t,és hónapokig működik vele,és amikor kiírja,hogy cseréljek,még akkor is napokig jó még.Próbáld ki szerintem Üdv!
Canon A720 IS géppel történt a következő esetem a napokban:
Üdülni voltunk, hat napig kiválóan működött 8mint már több éve). A hetedik napon ismét fényképezni akartam, amikor is a kijelzőn egy szétfolyó lilás kontúrú összevissza kép jelent meg (ilyet is fényképezett). többszöri próbálkozás után sem javult a dolog. Szerencsére volt nálunk másik gép, ezt elraktuk. Ma elővettem, meg akartam nézni, hogy hová is is vigyem szervízbe, Kinyitva meglepetten tapasztaltam, hogy a kép a kijelzőn ismét a régi, semmi problémát nem mutat. Mi lehetett?
Az általad leírt tünetet produkálták a régebbi (és itt is többször említett) szériahibás CCD-k. Gondolom esetedben vagy az érzékelőn belül vagy körülötte valahol kontakthiba alakult ki. Próbáld ki, hogy a gép különféle mozgatására előjön-e újra a jelenség. Ha igen, akkor sajnos szervíz...
Hello, nekem is ilyen gépem van, és tegnap romlott el. A jelenség ugyan az amit leítrál. Bent a lakásban vakuval szép képet készít, de kint az udvaron csak fehér az egész kép. Szétszedtem, és meg is lett a hiba oka: A mechanikus zárat működtető kis elektromágneseknek a szalagkábele szakadt el. Szerintem esély nincs rá, hogy ilyet szerezzek, úgyhogy kuka...
Hali, az a problémám merült fel hogy ha bekapcsolom a gépet (hpm407) és fotózni szeretnék csak feketét mutat a kijelző, azon kívűl minden funkció működik. A fórumban olvastam valami olyasmit hogy lehet benne egy mikrokapcsoló ami feketét húz az objektív elé. Lehet hogy ez adta meg magát? Van-e rá gyógymód házilag vagy inkább szervíz?
Sziasztok, a minap kaptam egy samsung digit fényképezőt, azzal a problémával, hogy pofára ejtették, bekapcsolni bekapcsol, de ao optikája nem mozdul, úgy ejtették fejre, hogy kinn volt, tehát lényegébe még fényképezni is lehetne vele csak szerencsétlen nem tud fókuszálni, érdemes vele foglalkozni?
Szia!
Mindenképpen érdemes vele foglalkozni. Nagy valószínűséggel az optika mechanika szorult meg. Szétszedés után a fogaskerekek szétakaszthatók az optika a megfelelő pályára tehető. Mikor szétszeded a vaku kondenzátorát mindenképpen süsd ki egy 1Kohmos ellenállással a későbbi megrázó élmények elkerülése végett. A csavarokat jegyezd meg honnan való, van különbség köztük. Ha fogaskerék törött még az sem baj, lehet csináltatni megfelelőt nem horror összegért. Üdv: Gábor
Köszi a választ, akkor megpróbálom szétszedni, akárminek nekiállok, de ezektől a mikró makró dolgoktól irtózok, de végülis nincs mit veszíteni, este megnézem.
Behoztam mindent ami kellhet, nagyító, csipeszek, de még mielőtt szétszedném, megkérdezem, ez egy samsung S760, a lényeg az, hogy elenleg kinn van az optika, és ha megfogom, akkor ki be lehet tologatni kb 5-6mm-t, ez törés lesz szerinted, vagy nem biztos?
Nem kétlem, hogy igazad van, de csupán elméleti síkon:
- nekem is csíkosodás problámám volt (igaz, másféle csíkok), de a fényképezéskor nem látszottak, csak a rögzített képen. pl. a kép jó része hiányzott és/vagy a kék ég magenta színű volt. - A videjó felbontása mekkora ? (320x240?) ... és a 2-3"-os kijelzőé? ...és a kép felbontása (1600x1200?). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy a hibás pixelsorokból nem is vesz mintátát a videó. Viszont fénykép készítésekor igen. - nekem az 5 vagy 6 éves gépemen ingyé' cserélték a CCD-t.
Hozzászólásom: (#732587)
De korábban is írtam már a hibajelenség megoldásáról. (most nem keresem vissza a levelemet itt a topicban...)
Igazad volt érdemes volt szétszedni, igaz belül nem találtam semmit, de legalább láttam ilyet is, rommá szedtem, de nem jöttem rá mi a baj, aztán összeraktam, aztán bekapcs, észrevettem, hogy nem tudja kikapcsoláskor teljesen behúzni az optikát a gépbe, aztán megláttam a kis rést az optika és az azt takaró kis kör lemeznél, tudod amire ráírják hogy samsung lens, hát mondom ezt le lehet venni, ott volt mögötte az a két lepke, ami bezáráskor védi a lencsét, na azt leszedtem, meg amit tudtam, de itt se találtam semmit, végül észrevettem hogy bekapcsolt állapotba egyszerűen nem jön ki annyira mint régebben, na a nagy ötlet, mondom pofára esett, biztos benyomódott, más nincs húzzúk ki kombinát fogóval, mondom ennek má mindegy, kitéptem mint egy állat, na az kiugrott féloldalasan, , rántottam rajta mégegyet a másik oldalra, mondom egyenesen álljá má fijam, ha hozzád beszélek, és nem hiszed el, visszaugrott a helyére, és tökéletesen működik a kis samsung, na ezen akkorát derültem, de azért gondoltam leírom, hátha valakinek úgyszintén pofára esik, és beszorul az optika. Én meg bekészültem nagy műszerészkedésre, csipeszek, mikro csavarhúzók, nagyítók, stb, nem kell ide finomkodás. :idiota:
Mindenesetr így utólag jót nevettem magamon.
Képet is készít rendesen? Bizonyítékot kérünk!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |