Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hall elem működése (Hall effektus)
Lapozás: OK   3 / 9
(#) nyemi válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

UA741 is láb kompatibilis csak nem fet bemenetű. Egy próbát azért meg ér. Avval a potenciométerrel a kimeneti 0 Voltot állítod 0 mágneses térnél. A kimeneten egy feszültség fog megjelenni ,szóval nem fog kelleni felhúzó ellenállás.
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Nem gond kiszedni az érzékelőt, csak mondom, hogy egyikre ez van írva:276.216f , a másik :276701Gf.
Ha ez is jó, akkor nincs gond, csak én nem tudom hogy kössem be ezeket, mert semmi int nem találok róluk.

Ha három lábúak +_- meg a nyitott kollektoros kimenet. A ventilátor kapcsolásából visszafejhető hogy ki kivel van.
.
(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

csakhogy ezek 4lábúak.

Akkor is van egy + majd - láb. A másik kettő az kimenet. Ha nincs mágnes a Hall előtt akkor az egyiken alacsony szint a másikon magas szint lesz. Ha meg mágneses térbe kerül ezek a szintek felcserélődnek.

Akkor jók lesznek ezek is? Ez az unipoláris?

Igen valószínű hogy unipoláris mert ventilátorból még olyat termeltem csak ki. De javaslom hogy adjál neki tápfeszültséget és ellenőrizd le a kimenetek jel szintjeit.Üdv nyemi.

Haveromnak van ventijébe, holnap elhozom, és akkor megmérem. Én meg megrendeltem 2 szenzort, biztosan jó lesz. Egyébként ez a kmz10c, milyen távról venné a jelet? jó lenne beinzinszintmérőnek?

Köszönöm simpi. Azért teljességhez hozzá tartozik hogy ezek komplementeres kimenetek amelyek ellen fázisban működnek.Szóval felfutó vagy lefutó élű bemenethez is illeszthetőek.Gyors rajzoltam is egy kicsit .

Jdani: Szerintem ilyesmire nem alkalmas .

És ha megvan a szenzor, kap feszültséget, és a kimenetet egyenesen lehet a PIC lábára kötni?

Ha 5 voltról járatod a Hallt akkor igen. Csak a két kimenet közül majd ki kell választani a megfelelőt, a PIC programjának megfelelően (lefutó vagy felfutó él vezérlés).
(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Megvannak az szenzorok. csak azt nem tudom hogy működnek-e. Hova + hova - és a kimenet?
(#) nyemi válasza jdani hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Simpi az előző hozászolásába már leírta .
Balról jobbra.
1láb: Tápfeszültség +
2láb: Kimenet
3láb: Kimenet
4láb: Tápfeszültség - (test)
Megtaláltam az adatlapját, két nyitott kollektoros kimenete van. Így a PIC bemenetére egy felhúzó ellenállásra szükség lesz (persze csak ha belsők nincsenek bekapcsolva).
Üdv nyemi.

216826_1.pdf

(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Köszönöm segítséged! Csak azért nem akartam magamtól próbálgatni, mert egyet így kipróbáltam, és kinyomta magából a füstöt
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Én ezt tudom, csakhogy nehéz úgy, ha csak szenzor van, és a nyáklapka nincs

Azt vettem észre, hogy a szenzor, amit használni akarok majd sebességmérésre hogy: Van egy négyzet alakú mágnes. Elhúzom előtte, a LED bekapcsol, amikor nincs előtte kikapcsol. Viszont ha azt a mágnest megfordítom, tehát másik oldalával próbálom, akkor amikor mellette vana mágnes, akkor van bekapcsolva, amikor előtte van, akkor kikapcsolva, és amikor megint mellette van, akkor kapcsol be. Ez unipoláris szenzorra jellemző?

hehe. Csakhogy már a kerékre vasragasszal fel van téve a mágnes

Azt figyeltem meg, ha lappal a szenzor előtt húzom el a mágnest így és úgy, akkor van különbség. De ha a szenzor nem lapja előtt húzom a mágnest hanem az élénél, akkor bárhogy fordítom a mágnest, 1 jelet ad csak. Holnap elmegyek, kipróbálom, hogy szuperál a kereken.
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

Hát igen. Ott írja melyik oldal érzékeny az északi és a déli oldalra....
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

Ezek a szenzorok nem működnek, valószínűleg leégett ventiből lett guberálva. Tehát marad a KMZ10C. Ott is meg van adva melyik oldal milyen pólusra érzékeny, vagy ott mindegy?
(#) jdani hozzászólása Okt 8, 2010 /

Megcsináltam az alábbi kapcsolást, UA741CN IC-vel, és úgy is működik. ...(ha valakit érdekel)
(#) jdani hozzászólása Okt 10, 2010 /

Ma felraktama szenztort a motorba a fordulatszámmérőhöz, és a kerékhez is. A Kerék fél másodperc alatt max 142 jelet adhat (többet nem megy a moci) a KMZ10C képes leadni ennyi jelet ugye? És a PIC képes fogadni ennyi időn belül ennyi jelet ugye? A fordulatszámmérőnél máshogy van. Ott max fordulatnál félmásodperc alatt 800 jelet ad. Ennyit képes leadni a szenzor? (adatlapban azt olvastam hogy 1000000 Hz-ig képes mérni. Nekem csak 1600Hz-re van szükség, tehát a szenzor szerintem leadná, de nem vagyok biztos a dolgomban, azért kérdem) És a PIC képes lenne ennyi jelet befogadni, kiértékelni félmásodperc alatt?
(#) nyemi válasza jdani hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Szia jdani. Igen ha a PIC programja úgy van írva. De most mi lenne ez, fordulatszám vagy sebesség mérő? Mutass már egy kapcsolást, amihez illeszteni akarod.
(#) jdani válasza nyemi hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Hali.
Ez fordulatszám, és sebességmérő-külön. Kapcsolásom nincs, a Parsic-ban tervezem hozzá a rajzot.

A fordulatszám jelet mi adja hogy olyan nagy a frekvencia? Már úgy értem hogy hány mágnessel érzékeled, vagy hogy jön ki ez az érték.

A moci tekercsei közé rejtettem el a szenzort. 360fok megtétele után 8 jelet rögzít, tehát 8 mágnes van. 12000 fordulatnál félmásodperc alatt 800jel.

Ha 8 mágnes van annak csak felét kéne érzékelnie mert az egyik négy, északi a másik déli. Vagy tizenhat mágnes van a lendkerékbe?

Na azt nem tudom. A lendkerékben ha nézem, mintha egybe lenne az egész, nem látni hol vannak a mágnesek. Csavarhúzó hegyét 8 hely vonzotta, így 8 jelet is ad körbefordulásnál.

És milyen az a jel , négyszög, háromszög ,szinusz?? Na csak azért kérdem, mert a PIC-ket felfutó vagy lefutó éllel kell vezérelni és négyszöggel jellel.

Na ez a gond, hogy nem 4szögjel. Amikor nincs elotte mágnes, akkor gyengén világít a led, amikor van elotte, akkor rendesen erősen világít. Azt kellene (lehet?) megoldani hogy vagy adjon a kimeneten jelet, vagy ne?
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem