Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   150 / 308
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Szám szerint nem tudom meg mondani melyiket hányszor használtam de a fűrésztárcsa nagyon hasznos dolog,. műanyag vágás nem fogja elkoptatni. Nekem egy nyákon kisméretű ablakot kellett vágnom és az tett be neki.Arra emlékszem, hogy a gömb maró nagyon hamar elkopott. Viszont van benne egy tű hegyes kúpos maró az nagyon jól bírja. A fejembe vettem, hogy készítek egy makró felvételt egy 486-os processzor belsejéről, a csipről.És tegnap este ezzel a maróval szedtem le a forrasztást a csipfedélről.Most csináltam egy képet róla-ez még nem a makró, arra fel kell még készülni.Csak a telére tettem egy maróelőtétet. Off vége. uff

csip 087.jpg
    
(#) nagy hoho válasza zenetom hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
A készletben amiből sok van az a csiszolópapír Filc polir korong Kis flex korong stb. A fűrésztárcsából.a gyémánt korongból és a klf marókból csak egy van.
(#) lidi hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Kéne vennem valami pontos műszert. Tudtok esetleg ilyen tudású multimétert olcsóbban: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=123296 ?
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Ha nem sürgős, akkor javaslom a Vaterán való napi böngészgetést, néha szoktak feltenni jó áron pontos műszereket. Én például ezt lőttem magamnak:

DSCF2570.JPG
    
(#) lidi válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Mennyiért sikerült ?
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Már két-három éve vettem, ha jól rémlik akkor 30000Ft-ért. De lehet hogy 35000Ft volt, már nem teljesen emlékszem.
(#) vzoole hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
Jelenleg az ebédlőt foglaltam el műhelynek a család nagy "örömére", és csak 2015 március 17.-én lesz saját műhelyem... legalábbis szamóca megígérte, addig is itt egy kép.

ui.: Attila86 te mázlista.

DSC_0563.JPG
    
(#) janikukac válasza vzoole hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Sokan szomorkodtok, hogy nem annyira rossz a helyetek, stb... Nekem nincs még egy Pentium 2-es gép sem a műhelyben, így ha forrasztok akkor mindig egy emeletet le - fel kell rohangálnom, hogy lássam a státuszt.
(#) sastas01 hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
Valaki meg tudja-e mondani, hogyan lehet egy "mezei" esztergával pontos méretű lyukat fúrni? Számszerint 7,9 mm-es belső üreg kéne és nincs ilyen méretű fúróm (marógép pedig nincs elérhető közelségben).
(#) BarnaPili válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Furatkéssel kimunkálni? Vagy dörzsárazni.
(#) Gafly hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
Akciós az Aldiban a bitkészlet, ha érdekel valakit...
(#) elektrorudi válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Én biztosan nem szórakoznék vele. Vennék egy 7,7; 7,8; 7,9 mm-es fúrót. Az egyik csak jó lesz...
(#) sastas01 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Holnap utánajárok, ma már nem megyek a gép közelébe.
(#) tonya válasza lidi hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia !
Attila86nak igaza van, ha nem sürgős a vaterán lehet venni akár újat is olcsón. Én tavaly ezt 18000 Ft-ért vettem minden tartozékával újan, igaz gari nélkül, de azóta is tökéletesen működik. http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=123298
(#) Inhouse válasza zenetom hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Kicsit elcsúsztam a mostani műhely helyzet képeivel, DE!
FIGYELEM, CSAK SZÜLŐI FELÜGYELETTEL!
(Nem követendő példa!)

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
A maradék kép, az első kivételével kint készült, itt is vannak lomok, meg szerszámok...

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Jó kis kuckó. Legalább látszik, hogy dolgozol benne. Az enyémről nem teszek fel képet, mert az már a horror kategória volna. :yes:
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
De,de! Ne kéresd magad! Azt hittem az enyémet nehéz felülmúlni...vagy inkább alul!

Üdv
Inhouse
(#) Doncso válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Engem is érdekel!! Ilyenkor mondjuk mindig kirohanok és összerámolok a műhelybe.
(#) Doncso válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Abszolut nem rosszból kérdem, de nem kevered össze a műhelyt a raktár és hulladékfeldolgozó üzemmel? :hide:
Mondjuk régen én még rosszabb voltam, de egy idő után elegem lett, hogy tároltam 30 rossz CD-t, meg rossz ATX tápokat, stb, fogtam a tápokból kiszedtem ami kell, aztán minden ment a kukába! Egy nagy teherautónyi szemetet hajigáltam ki, nem beszélve a vashulladékról, aminek örültek a környékbeli szotyisok.
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Lehet, hogy a hétvégén lefotózom, de ezt még jól meg kell gondolnom. Ami ott az már sajnos túl megy minden határon. Mivel ez egy garázs, ahol régebben autót szereltem, de mostanában csak a sajátom javítom ha muszáj. Ezért a rohamszerű szerelések után a rendcsinálás elmarad már évek óta. Az elektronikai dolgoknak is csak mindig túrok egy sarkot a satupadon, amin egyre nagyobb a halom. Minden szerelés keresgéléssel kezdődik és a halom növelésével fejeződik be már vagy hat éve. Tavaszonta szoktam egy kis takarítást csinálni "ott ahol a papok táncolnak". Ezért aztán nem igen példaértékű az ifjúság számára. :no:
(#) Inhouse válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Igazad van. Jól látod. Ha felköltözök, megjavulok!
A kinti összes bontott cumót nem is fényképeztem le...
Lehetne kifogásként felhoznom, hogy apám ,apósom és a (szerencsére nem kevés számú) barátaim, kollégáim mindig megtalálnak valamivel, és csak hozzák a cuccokat, nekem meg már kezd túlmenni a dolog minden határon, a "megcsinálom neked", "mivel tartozok?, "semmivel", mert barátom, kollégám, rokonom vagy, én meg szeretek bütykölni; hogy már nemhogy arra nincs időm, hogy leüljek a TV elé, hanem pakolni sem...igazából sok is a cucc a rendelkezésre álló helyhez képest. A padlás meg nem volt használva eddig igazán, mert macerás a létrázás (lehúzható feljáró lesz), és a paticsolás miatt nagyon poros volt (dobogós lett, azon járok majd). Jól körbe fogom polcozni, az biztos!

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Én is azért raktam fel, mert abból is tanulnak, hogy mit nem szabad...

Üdv
Inhouse
(#) BarnaPili válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Én így tanultam anno:Ez természetesen csak a műhelyre igaz... : " Nagy tisztaság,nagy szegénység".
István
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Lehet, hogy felteszem elrettentésül. A padlás viszont jó ötlet. Lehet, hogy én is építek oda egy kisebb műhelyt az elektronikához. Régi tapasztott padlás az is, viszont jó magas és tágas Talán építhetnék bele egy nagyobb dobozt műhelynek.
(#) Doncso válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Hát, igen, ezzel ez a baj, ezt jól ismerem: "Megcsinálod? Ugyis értesz hozzá....Persze, hozzad" Aztán csak gyűlik a cumó, mert mindenki ingyen akar mindent, mert olyan rendes fickók vagyunk, ezzel csak az volt a problemám, hogy amikor meg én mentem sosem kaptam segítséget... Na itt mondtam hogy álj! Megcsinálom? Persze , jelképes összegért, mivel az időm pénz, olcsóbban mint a szerviz, de ha nem értik meg, akkor sorry. Rettentő sok holmit kidobáltam, szó szerint vérzett a szivem, de megkönnyebbülés , hogy gyönyörűen beférek a műhelybe, pedig nem nagy, és mindennek van helye, sokkal tisztább szárazabb érzés.
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Szerintem nem rossz egymáson segíteni. Nálunk falun ez még teljesen kölcsönös. Vedd szó szerint, nem tudok semmibe belefogni úgy az udvaron, hogy a szomszéd át ne jönne, hogy mit segíthet. Természetesen én is segítek amit tudok. Ha meg megkérdezi, vagy megkérdezem mivel tartozom, Többnyire két sör egy neked egy nekem.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Utolsó javításra emlékszem, 30 forintnyi cucc volt benne rossz, mit kérjek érte? Szívességet, majd. Bemenni az alkatrészboltig nekem 1500, megérte 30 forintért 2-3 ilyen útnak a letudása.

Amikor költöztem 5 TV-t adtam haveromnak ebből 3 működött 2 nagy hibás volt, de a kikötés hogy azt a kettőt is elviszi. Mostani műhelyem meg olyan hogy nem fér le TV meg nagyobb cucc...
(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Nálam ez már a suliban elkezdődött, mindig nekem kellett gyakorlaton a tévéket megjavítani. Ez addig tartott míg egyet direkt elrontottam. Azóta nagyjából békén hagynak.
(#) zenetom válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Szerintem nem is olyan szörnyű. Ha egy fokkal rosszabb lenne, akkor már szörnyű lenne.
Én meg szereztem egy szuper famelezt, arra gondotam hogy berakok 3-4 tiplit a falba, aztán csavarokkal fölfogatom a síkjával a fal felé a deszkát, és lehet rá akasztgatni szerszámokat.
Következő: »»   150 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem