Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Féltem, hogy ezt fogod írni. Ezzel mutat némi hasonlóságot az erősítőd. A két 1N4007 + egy trimmer más típusú feteket tételez fel, olyanokat amik audio célra készültek alacsony gate-source feszültség igénnyel.
Az IRFP-knél a gate-k között 2x4=8V potenciál különbség szükséges nyugalmi állapotban, ebből 2x0,7=1,4V stabil a diódákon, a többi a trimmeren átfolyó áram függvénye. Ez nekem így nagyon nem tetszik :wilting:
Sziasztok! a fetesekkel csak a gond van 1 jól meg épitett tranzisztorosnak nincs párja.Ez az én magán véleményem.Remélem ezzel nem bántottam meg senkit.
A fetesekkel tényleg csak a gond van, mindig gondban vagyok hogy honnét akasszunk rá akkora ládát ami elbír vele? Komolyra fordítva: mindenféle tranyóval (FET-tel) láttam már jól és rosszul épített végfokot, ez a tervező és kivitelező érdeme vagy szégyene.
Tökéletesen eggyet értek
Nekem valahogy mindig jobban be jöttek a tranyós erősitők,mint a fetesek.Lehet hogy csak azért mondom mert még nem volt fetessel dolgom.
Ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy én a pizzát jobban szeretem, mint a gyrost, de még nem ettem gyrost. Akkor honnan tudod, hogy nem jobb é?
Jelenleg én ezt használom sztereóba,és nagyon megvagyok elégedve vele. A kép nem a legjobb, de gondolom fel lehet ismerni.Üdv:Zsolt
Vettem a célzást.
Szia! Egy fetes végfok félvezető készlete komoly árelőnyben lehet a bipoláris tranzisztorossal szemben.
A két bal oldali tranyó BD249/250?? (ha az, szerintem hamis)
Akkor mit ajánlasz? Így vette a haver a panelt ezekkel a fetekkel...
Én szívem szerint ez félreraknám aztán a darabjai majd jók lesznek valamire és csinálnék ennek a jómadárnak egy hidalt 7294-et. "Dehát az csak 200W az mi..."
Nekem az van és buliba a meszelt fal behinti a tájat...
Csak szét kell nézni az IRFP-s végek között. A BD139-est a hűtőbordára fogatod és tűrhetően fog viselkedni.
Szia, 4 Ohmos műterhelésen próbáltam +-63V-ról de majdha a saját dobozzában lesz akkor majd bemérem pontosan. Most külső tápról volt meghajtva.
Ne haragudj de nekem ez így magas. Ha esetleg el tudnád magyarázni hogy egy hülye autószerelő is megértse az jó lenne
Ha jól értem a külön álló nagy tranyót kicserélni bd139-re és egy hűtőzászlót neki? Ez az a tranyó aminek a collectorja után van a 2 soros dióda majd a trimer és ennek a tranyónak a collectorjához van még kötve 100 ohmokkal a 240es fet-sor gate-ja Vagy inkább az a nagy tranyóhez megy a poti másik vége és megy a 9240es részhez? Csakmert a bd139 npn ami a soros dióda előtt van az pnp.
A ** em az lesz holnap délellőtt nekiülök a sprint layoutnak és megrajzolom hogy egyszerűbben lássátok a kapcsolást...
Kiveszed a két diódát. A kettő együttes helyére megy a 3,9k ellenállat. Átvágod a poti lábait összekötő vezetősávot. Ezt hidalja át a 470ohm.
Minél rövidebb vezetékkel kösd be a BD139-et a jelölésnek megfelelően. Jelezz vissza érthető-e?
Sziasztok !
Az volna a kérdésem hogy a csatolt fileban szereplő kapcsoláshoz az általam készített nyákrajz megfelelő-e? Üdv alika
Szerintem ha kialudva elolvasom mégeyszer megértem. Elkezdtem layoutba bevinni a panelt bár nemhiszem hogy ma végzek vele.
Hogy veszem ki layoutba a négyzetrácsot? az istenért nem találom...
Szia! A rajzon egymást keresztező vezetékek - ha nincs ott pötty - nem érintkeznek egymással. Nálad összeérnek. A 0,1mm vezetősáv túl keskeny. Ide való a kérdésed.
Jó, a trimmert is el kell forgatni 120°-kal, de ezzel csak akkor terhellek ha átlátod az eddigieket.
Holnap beírom az alkatrészek adatait ma már nincs rá erőm.
Jóéjt mindenkinek.
Sziasztok!
tegnap kaptam tesóméktol egy grundig R4200 mkii erősitőt. Az a baja hogy két bizti ki volt menve bal oldala szol recsegve a jobb meg sehogy. Az erősitö tranzisztoros. A biztiket én vetem ki már. A kijeltő se müködik.
Ez sajnos elég ronda rajz de finomítok még rajta hogy átláthatóbb legyen meg beírom az értékeket
A négyzetrácsot úgy tudod majdnem eltüntetni, hogy ahol állítod a vonalvastagságot közvetlenül felette van egy kis gomb, és a raszterháló méretét a legkisebbre veszed. Ezzel a beállítással szinte bármit meg lehet csinálni
köszi már megvan.
Mindjárt rakom fel a kész rajzot hátha segít...
Adatlap letölt, megnéz. Végtranzisztorok kimérése, skori oldalán találsz leírást, ha nem tudod, hogy kell kimérni. Ha ezek megvannak, szerintem találsz hibát.
Na. Nagy nehezen de elkészültem.
a lay-ba bele vannak írva az alkatrészek adatai.
Szia! Azt nem tudom hogy hamis-e,de kifogástalanul működik az erősitő,akár 4-8 óhmon hajtom.
Szia! Légyszi ird már le a tranzisztorok tipusait.Köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |