Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a másik panel tervezőjét említetted, akkor talán a Ludwigost is jó lett volna. De akár tévedhetek is ebben.
Ha vasaltad, lehetett volna alkatrészoldali feliratokat is vasalni, ami általában elég tetszetőssé teszi a panelokat.
készített=készítettem
és természetesen a hiba után nem a régi rossz alkatrészeket raktam vissza...
Tiszteletem
A B.Ludwig altal modositott Quad ha jol van szerelve es az alketreszek rendben vannak elsore indul!! En 1986 ban epitettem az elso Quad-ot es azota epitem oket ,szerintem egy nagyon jo erosito ,de ez szerintem folulmulja mindegyiket! Epitsetek Quad-ot es haljatok meg hogy szol !! Sok sikert
Ne haragudj !
Eddig mindig Alkotóst írtam, csak most nem, pedig pont az IC-táp ágban csináltam a gubancot, amit Te terveztél rá Otlm javaslata szerint. Pár napja olvastam a másik fórumot, ahonnan ez ered. Még nem vagyok otthon ebben a vasalósdiban, és az alkatrészes nyomtatást még nem próbáltam, de egyszer megkísérlem. Az én nyomtatóm haloványan nyomtat, így vagy netcafe-ban, vagy szüleimnél nyomtatok, aztán így macerás egy kicsit. Még egyszer elnézésed kérem !
Igazad van. Az előzőt (Alkotós Ludvig), amikor összeraktam leesett az állam, hogy az hogy megszólal. Azért álltam neki rögtön a következőnek. (Meg azért, mert akkor nem érkezetek meg az MJL-ek és vettem helyette 2sc5200-t. Aztán megjöttek az MJL-ek...)
A Skoris verziót egy ismerősnek csinálnám, neki nem kell nagy teljesítmény, de nagyon tetszett neki a hangja, és nem akarok nagy dobozt csinálni neki.
Tisztelet
En szereltem a Ludwig-os Quad-ot az Alkoto altal tervezett nyak-on minden TO3-as tokozaton ami a kezembe kerult meg kinai hamisitvany tranzisztorokon is es megy meg azokkal is (nem nyuztam oket nagyon tudvan hogy gyengek de nem robbantak el meg),persze normalis kolulmenyek kozott. Minden jot
Szia, akkor a 100w Quadból? 4 ohm nem lehet kihozni a közel 200w-os teljesítményt a védelem miatt?
hogy lehet kicsit, hozzá piszkálni a védelemhez? üdv
De igen,ki lehet belőle hozni,a védelmi 91milliOhmos ellenállások értékét kell csökkenteni.
Még régebben kérdeztem, hogy a régi Quad-om bal oldalán a T10 es B-E közötti 22 Ohmos ellenállás kivezérléskor melegszik (megjegyzem 2 w-os van berakva, ezért nem füstöl). T7,T8,T9,T10 lecserélve, de továbbra is melegszik. Hol lehet a hiba? Füllel kristálytisztán szól, nem is vettem észre egy darabig, csak egyszer fölé hajoltam, és éreztem a szagát. Normál szobai hangerőnél nem lenne vele gond, csak ha meg lenne hajtva.
Ha valakinek van valami ötlete, légyszi írjatok! Előre is köszi!
Nem. A végtranyókat is meg kell kettőzni, különben előbb utóbb füstölni fog.
Üdv! Még ebben az állapotában van? Látszik a fotón az égett ellenállás.
Magyarázatul szolgálhat: a T10 emitterét a negatív táppal összekötő szakaszon (vezeték+nyák) jelentős feszültségesés alakul ki.
Már nem így néz ki, és ez a másik oldalé, és csak úgy kicseréltem, mert akkor már legyen egyforma a két oldal...
Mindenesetre megnézem a hátoldalt is, hátha látok valamit. Köszi a tippet ! Ez világéletében "kivezetékelt" tranzisztorokkal működött, de különösebb hiba nélkül. Látszik, hogy a két piros csíkból a második már fekete lett.
Úgy látom a biztosítéktól bontás nélkül lehetne egy vezetéket vinni T10 emitterére - tovább csökkentve ezzel a szakasz ellenállását. Ha ez mérsékli a 22ohm melegedését, akkor jó az irány.
Na. Most szedtem szét mielőtt áthidaltam volna az említett szakaszt, és a kép magáért beszél. Nem is tudom, hogy nem vettem észre ezt eddig. Az elgondolás jó volt, köszönöm!Feltöltöm ónnal az egész szakaszt. Aztán próba, de szerintem jó lesz.
Köszi a segítséget !
Szívesen, a párjára is érdemes rápillantani.
Párja rendeben van, és ez is jó lett. Meghajtottam ameddig a tápja engedte (+/- 44,6V), és mindenféle melegedés nélkül tökéletesen szólt.
Még egyszer köszi! Most már csak arra kell rájönnöm, hogy a Skori-féle verzióm miért nem megy. A pozitív tápágban füstöl a 10 Ohm előtét. De a negatív miért nem. A nullához nem sok minden van kötve, ami ekkora áramot vehet fel? De nem vagyok szakember, lehet, hogy sok mindent nem látok át. Mi sérülhet, ha a BD242-k kollektora összeért a hűtőn, és a tápágakban volt ellenállás?
A kollektorok összeérése T10 B-E diódájában tehetett kárt. Azért a T7,8,9,10 valamint D7,8 megérdemel egy vizsgálatot. Hivatkozás.
A pozitív tápoldali 10ohm előtét füstölését nem tudom alkatrészhibával összefüggésbe hozni. Panel hibára gyanakszom. A fenti alkatrészek eltávolítása alkalmából hatékonyan kimérhető.
Újra elindítottam, most nem a 10 Ohm-os füstölt, hanem a képen látható 47 Ohm-os ellenállás. Egyre jobb...
Méregettem a tranzisztorokat is, nem mutatnak hibát. Legalábbis a hűtőn levők.
D7,D8?
D7,D8 halott:szakadt.
Ha kicserélem? Van belőle bőven itthon. Egy próbát megér.
Megáll a 47ohm füstölése, akár még működni is fog
Bocsánat!
Nem jót írtam! A küldött rajzon R20 22Ohm-os füstöl.
Ahhoz nyákzárlat kellene.
Köszi !
Itt a nyákzárlat:
Természetesen mindkét oldalon ugyanúgy zárlat volt. Most ellenőrizhetem az összes diódát, meg félvezetőt, és próba.
Köszönöm !
Teljesen jó lett mindkét oldal ! Csak az melegszik, aminek kell. Mindig tanul az ember...
Bocs reloop ! Az előzőt Neked címeztem!
Nem! A végtranzisztorok nem fogják bírni... A tranzisztorokat duplázni kell,és az emittereknek ellenállásokat is kell beiktatni. A Ludwigos tervben ezek mind megvannak oldva. Mondjuk,a gyakorlattanáromnak csak szimplán vannak benne a végtranzisztorok,és az bírja is a kiképzést,200W 8Ohmra.
Helo,azt szeretnem kerdezni hogy honnan lehet kittben venni quad 405-ot,es ezek 125Wosak vagy vannak jobbak en az ebayon lattam kitben de nem tudom ha megrendelnem menyit kellene fizetni a szallitasert,dragab lenne e a leves mint a hus es egyebkent anyira jol szol ez a quad 405?http://www.ebay.com/itm/2pcs-QUAD-405-125W-125W-power-amplifier-kit...9b59b0
|
Bejelentkezés
Hirdetés |