Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   93 / 293
(#) krabor válasza kissi hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Koszonom a valaszt, megnezem a parametereit, ha megtalalom.
(#) apóca6 válasza gabika72 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Ezen keresztül záródik egy ionokus áramkör, ami mivel közvetlenül a hőcserélő felett a lángban van, egy idő után beoxidálódik és így úgy érzékeli nem gyújtott be a kazán és kiüti a vezérlést.
A felületét kell csiszolóvászonnal megtisztítani.
Üdv.

(#) Jani__ válasza VIM hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Szia!
Köszi az infót is és Toronak a pdf-et, mindenképpen ellenőrizni fogom ezt a "hőkorlátozót". Habár egyszer régebben ezt már cseréltem rajta, amikor ennek a lába kilazult és kontakthibássá vált. Amikor ez a hőkorlátozó volt kontakthibás, akkor úgy emlékszem, hogy nemcsak a főlángot, hanem az őrlángot is lekapcsolta a kazán. Továbbá akkor javul meg ideiglenesen a kazán, ha a vezérlőáramkör burkolatát leveszem, vagyis ha a vezérlőáramkör környékét mozgatom, vagy ha a vizhőfok beállító potit állítgatom, ezért tippelek inkább arra, hogy a vezérlőáramkör, vagy a poti a hibás. Mivel írtad, hogy ezeknek a típusoknak az áramköre "tünetmentes" szokott lenni, így a potit gyanúsítom majd meg elsőnek, aztán a többi ötlet. Már csak egy kapcsolási rajz lenne jó (esetleg pluszba egy beültetési rajzzal) a kazánomhoz: Bővebben: Link
(#) toro válasza Jani__ hozzászólására (») Nov 19, 2012 / 3
 
A hőkorlátozó stemco kizárólag a gyújtóégőt szakítja meg!
A termoelem által "keltett" 12-20 mV feszültséggel a gázszelepben lévő mágnest ejti el.
Általában a 10-15 éves mágnesek tekercs vége meglazúl a mágnestesten.
(#) Jani__ válasza toro hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Szia! Köszi az infót! Esetleg neked van erről a kazánról kapcsolási rajzod / blokkvázlat szintű rajzod, ami alapján az egész kazán működése megérthető? A vezérlőpaneljéről nincs kapcsolási rajzod? Ha van, akkor elküldenéd nekem ezeket? Köszi előre is. (A kazán típusa az előző hozzászólásomban lévő linkből derül ki.) (Vagy valamilyen doksi kellene , ha nincs a pontos típusnak megfelelő doksi, amely alapján világosan értelmezhető a működés, és segít a hibakeresésben...) köszi!

üdv.:Jani
(#) mahlo hozzászólása Nov 21, 2012 / 1
 
Tisztelt kollégák!
Keresek olyan szakembert aki mikrokontrolleres vezérlő panelek javításában jártas. A konkrét feladat SIT DBC / Made in Italy/ 577 panelek javítása.
Várom válaszotokat!
(#) toro válasza Jani__ hozzászólására (») Nov 21, 2012 / 1
 
Sajna nincs, de nem egy bonyolult típus.
(#) hajcsaka hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
Üdv. a Szakembereknek !

Segítség kellene ! Baxi prime HT 1240 tip kondenz kazán vezérlője ment ki, vagy legalábbis már két kazános szaki ezt valószínüsíti az E-168 hibakódra. Kérdésem az lenne hogy kisebb müszaki ismeretekkel házilag tudom- e egyben a panelt cserélni ? Hol lehet ezt megvenni vagy megrendelni ? Van -e módszer arra hogy pl nyáron kiszedem amikor nem kell elküldöm egy szakinak aki megnézi és megbütyköli ? Az ujat 40_ 50 ezer között mondják.

Jelenleg hol megy a kazán hol nem reszetelés segít rajta és a szerelő elmondása alapján akár egy évig is elvegetál ilyen reszeteléssel.
Köszönöm a tanácsokat és Jó hétvégét mindenkinek !!

Attila
(#) oggy79 hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
Tiszteletem!

Van egy Beretta SMART 24 C.S.I. turbó cirkóm!
Hibajelenség a következő!
El kezdi a fűtést és egy idő után letilt, a led teli zöld világításról átvált pirosra, majd megáll, ezek után megint csak kínlódik és újra próbál melegíteni.
Tehát villogós zöld-->zöld 5 sec-ig---->piros------majd ugyan ez sokszor.
Viszont van amikor egész nap jó.
Nekem elektronika gyanúsnak tűnik a dolog, mert az érzékelőket már megnéztem és, amint lehúzom letilt.
Átváltok nyári üzemmódra és akkor is előjön ez a hiba! :S:S
Néha full pirosan világít a led és csak 10-20 perc áramból kihúzás után kezdi el ugyancsak ezt a működést:
"villogós zöld-->zöld 5 sec-ig---->piros------majd ugyan ez sokszor."
Köszönöm, hogy elolvastatok, várom az ötleteke, mert itt a TÉL , kislányom meg ne fázzon!

üdv Robi
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
(#) molnart válasza mahlo hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Ital és szendvics automaták vezérlő paneljeit szoktam javítani, most került hozzám inka kazán vezérlő is.
Ha több van belőle érdemesebb vele foglalkozni, de egyet is meg lehet nézni van amikor hamar felfedezhető a hiba.
Üdv.
mtronic
(#) kaqkk válasza oggy79 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Az én kazánom teljesen random módon működött , minden érzékelőt megnéztünk sehol nem volt gond . Kiszedtem a komplett elektronikát ,és izopropil alkohollal lemostam és azóta tökéletes (tele volt porral és réz oxiddal !)
(#) oggy79 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 27, 2012 /
 
sima lakkbenzinnel "átmoshatom"???:S

Valaki némi pénz fejében át jönne X kerbe a panelt kimérni esetleg javítani?? :S

A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
(#) Tom52 válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2012 / 1
 
Szia!Csak a majdnem egy hónapig elhuzódó hibajavitásról szeretnélek benneteket tájékoztatni ha valaki belefut ilyen hibába mint az enyém volt az eurotherm 23 al(nimbusz).Legutoljára irtam 2.-án hogy rendbejött a kazánom a saruk érintkezések megtisztítása után.Na ez két napig tartott.Utánna ugyanaz - zöld üzemlámpa világit -se szivattyú nem indul, sem gyujtás nincs sem a hibajelző piros sem világit.Ez általában éjjeli,hoszabb állás után következett be-a HMV sem működött nyári állásban sem.Naivan azt gondoltam hogy a kazánrész ilyenkor elektromos vezérlésről le van szakaszolva-nem szól bele.Igy kicsit hoszabban -két hétig- tartott a hiba megtalálása .Mindent szétszedtem átforrasztottam a gyanus pontokat-semmi.Ekkor a főpanelen erős lámpával átvilágitva alulról-nekiálltam visszafelé menni a perifériák be-kimeneti áramkörein-sorrendben az első csatlakozósoron-fűtési NTC,HMV NTC,modulátor, áramláskapcsolo reed,viznyomáskapcsoló.
Itt jöttem rá hogy a fűtési NTC ,valamint a viznyomáskapcsoló hibája mindent blokkol nyári-téli állásban is.Nosza beépit vissza - a fütési NTC panelbemenete5 kohm fixxel próbaként rövidrezár és a kazán üzemel-természetesen szabályzás nélkül,HMV üzemel rendesen.
Felmerül a kérdés -ugyan miért nem néztem meg a fűtési NTC ellenállását?Sajnos becsapott-ugy ment tönkre hogy alacsony hőfokon normál ellenállásu volt-aztán ahogy melegedett jött egy szakadásos szakasz-majd utánna ismét rendesen változott az ellenállás.Szobahőfokon a 10 ko megvolt de ahogy elindult fűtött a kazán, szakadás lépett fel az NTC nél a melegedés egy bizonyos értékénél majd ha itt továbblépett esetlegesen, akkor továbbment és a melegebb tartományban már jól működött ugy 40 fok felett.Mivel akkor még nem sejtettem hogy a fűtési NTC szakadása,vagy rövidzárja a kazán teljes üzemét letiltja,mág nyári üzemben is,nyugodt voltam ezt illetőleg.
Mivel az alkatrész beszerzése elhuzódott-sőt nem is biztattak-igy vettem 10 kohmos sima NTC érzékelőt-130 ft volt-ezt szilikonpasztával és rézszalaggal a fütéscsőre rögzitettem a rossz NTC fölé-bekötöttem és kiválóan működött-bár mivel a cső külsején volt-a kapcsolási hőfokkülönbség kicsit megnőtt kb 3 fokkal.Jól is működött- már terveztem hogy akkor ezt átépitem a HMV re,és annak az NTC jét meg beteszem a fűtési helyére a biztonság kedvéért-amikor ma hozzájutottam egy gyári hozzávaló NTC hez olcsón és váratlanul.Be is szereltem és ezzel ámen.A félórás munkát majd egy hónap alatt fejeztem be.
Sajnos nehezen lehet boldogulni áramköri rajzok nélkül,és ahogy írtad a perifériák elég kritikusak.Az NTC k pedig ezek szerint eléggé rapszódikusak.
Köszönöm a fórumban olvasott sok jó tanácsot-pld a légüst feltöltése és viztelenitések,stb ezeknek mind nagy hasznát vettem,szükségem volt rájuk.
Tisztelettel
Tomi

(#) toro válasza Tom52 hozzászólására (») Nov 29, 2012 / 1
 
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk!
Sajnos a KH (kontakt hibákat) iszonyatos sokáig tart kibogarászni.
Mégegyszer gratula Neked!
(#) Tom52 válasza toro hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Köszönöm,de Tőletek tanultam.
(#) kérdések hozzászólása Nov 29, 2012 /
 
S.O.S.Sziasztok!Már egyszer írtam,de megteszem ismét,mert a hiba megmaradt.Van egy Savio gázkazánom,kb 14 éves.Az lenne a probléma,hogy ha bekapcsolom a fűtést ,melegszik a víz 80 fokra és akkor kikapcsol és ki is gyullad a piros gomb.Majd hagyom egy kicsit,lemegy 60 fokra akkor bekapcsolom ismét és ugyanaz történik.Az biztosan egy fontos info,hogyha átállítom h nincs fűtés,akkor is van fűtés szóval bekapcsol.Még van egy érdekesség,ha a termosztáton nincs bekapcsolva a fűtés akkor is megy.Na ez mi?Nem hülyéskedek,komolyan ezt csinálja.Lécci írjatok valamit,a szerelő keresést legutoljára,mert már nagyon unom h jön meg megy és végül is nem jó.Holnap jön a hideg....Üdv Judit
(#) VIM válasza kérdések hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Szia! Visszanéztem a hsz.-eket, de nem találtam pontos típus számot. így csak találgatni lehet. Úgy tűnik, hogy a háromutú szelepet nem zárja le a mozgató motor. Fűtés állásban a szelephez közel kell lennie az állapotjelzőnek, HMV állásban pedig kinn, magad felé, a működtető motor teteje felé. Az a probléma, hogy így nincs elegendő keringés a körökben ahhoz. hogy a hőfokmérőként beépített NTC a helyes értékre tudna szabályozni és letilt.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) toro válasza kérdések hozzászólására (») Nov 29, 2012 / 1
 
Kedves Judit!
Tudjuk, hogy nem hülyéskedsz! A Savio Aquapiu kazánben egy Honeywell VC 40XX szelep a váltószelep. Mivel elég szük területen mozog a belseje, a rendszeredben lévő kosz ott (is) lerakódott! A kazánköri hőcserélőd szintén koszos és ezért áll le 80 fok fölött!

Ámbár Imi írását most olvastam, abban is van igazság!
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) kérdések válasza VIM hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Köszönöm!Azt hiszem marad a telefon a szerelőnek holnap.
(#) kérdések válasza toro hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Kedves toro!
A váltószelep hangosabb volt ,most némaA kazánt 2 hónapja levették és elvitték,teljes pucera volt úgy h nem koszosMikor visszahozták nem volt jó,akkor is ez a hiba volt mint ami most.De már azóta kétszer is volt a szerelő.Holnap hívom,nem tehetek mást.De köszönöm!
(#) oggy79 válasza oggy79 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Jó reggelt!

2db NTC-t kellett cserélni a cirkómban és megjavult!

Ebben az a szaomorú, hogy volt kint egy "szaki" és egyből vezérlőpanel cserét ajánlott 38.000ért! Hááát persze, 5kból megúsztam az egészet!

Köszönet érte ennek az embernek: (vat..a oldalról)

Idézet:
„Tisztelt atommaki! Amit leírtál, az 90 % ,hogy érzékelő hiba . Jellemzően ez szokott lenni ,amikor elkezd döglődni valamelyik .Általában először a fűtés NTC főleg , ha kék van benne .Azt javaslom ,hogy cseréld ki mind a kettőt ,mert az a tapasztalatom , hogy kis idő múlva a másik is megdöglik . Remélem tudtam segíteni ,majd egy visszajelzés jól esne . Üdv : - Rattus40”


üdv. Robe
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) kérdések válasza kérdések hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Még annyit szeretnék kérdezni ha meg lenne szüntetve a meleg víz az javítana a fűtésen?Hát a kérdésem felesleges,mert én nem tudom megjavítani.....sajna Judit
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) gyulank hozzászólása Nov 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Az áramlás érzékelő hogy működik? Gondolom, ha az áramlásjelző LED mindig világít, akkor az érzékelő lehet rossz. Javítható házilag?
(#) toro válasza gyulank hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Bocs gyulánk, nem írtad milyen kazánnal szenvedsz!
(#) toro válasza oggy79 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Érdemes időt tölteni a HE fórumon!
(#) toro válasza kérdések hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Egyszerűen megszüntetheted, ha alul elzárod a hidegviz csapot.
(#) gyulank válasza toro hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
FÉGTHERM 24kW-os falra szerelhető, kéményes gázcirkó. Típusa nincs rajta, SC 12 - 40 vezérlőegység van rajta. Ez, talán jelentheti, hogy System Circulating 24 Heating bár van H, és HE, nem tudom, melyik mit jelenthet.
(#) gyulank hozzászólása Nov 30, 2012 /
 
De akárhol kerestem rá a C24-re, ez nem ilyen. Az őrlángot gyufával kell meggyújtani, és nem tudom, mi a lángmoduláció, de itt vagy van, vagy nincs láng. Nincs kisebb-nagyobb láng.
(#) kérdések válasza toro hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Kedves toro!
Nincs meleg vizem,ki lett iktatva,most viszont jó a főtés.Igaz h melegítenem kell ennek-annak vizet,de meleg van.Már csak imáimmal tartom életben ezt a kazánt.13-15 éves ez a Savio,azt mondják h ez már ennél a típusnál szép kor.Szóval így vagyokKöszönöm!
(#) szerviz válasza gyulank hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Hááát..... lehet, hogy azért nem ilyen, mert C24-et kerestél, a tied meg SC24!
Mint ahogy írtad..................

Az áramláskapcsoló egyébként biztonsági elem, arra szolgál, hogy álló szivattyúval vagy víz nélkül ne kapjon lángot a kazán.
Ha állandóan bekapcsolást jelez, akkor vagy állandóan megy a szivattyú, vagy az érzékelő nyelve fennakadt (vagy pontosabban "lennakadt").

Meg lehet próbálni tisztítani, ha az nem segít, akkor csere.
Következő: »»   93 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem