Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   146 / 244
(#) Milcsi-bé hozzászólása Nov 10, 2012 /

Heló!

Ez működhet-e dinamikus mikrofonnal?

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) reloop válasza Milcsi-bé hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia! Neked még van Spectrumod? Nem mondod, hogy arról mentesz programokat?
(#) Milcsi-bé válasza reloop hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Rosszul fogalmaztam meg a kérdést!

Ez csak spectrummal működik?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012

Igen, és egyes magnetofonok esetén van rá szükség. Dinamikus mikrofonhoz semmi köze.
(#) Milcsi-bé válasza reloop hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Na, akkor megint hülyét csináltam magamból!

Még erre is van külön téma. Valami egyszerűt szeretnél?
(#) Milcsi-bé válasza reloop hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Az elektronikai tudásomhoz mérten valami rendkívül egyszerűt és nem is szeretnék rákölteni több 10.000 forintot!
(#) Sycore hozzászólása Nov 22, 2012 /

Sziasztok!

Még új vagyok az oldalon. Sokat keresgéltem, olvasgattam, de sajnos nem találtam választ a kérdésemre, így remélem nem baj, ha új témát nyitok. Ha még is van valahol válasz a kérdésemre, akkor elnézést, és kérném a téma törlését.

Jelenleg rendelkezek egy Jazz J9940 5.1-es hangrendszerrel. Kicsit már öreg, zúg, búg stb... de legfőbb baja, hogy csak RCA bemenet van rajta. Szeretném kicsit korszerűsíteni a házimozi rendszeremet, ezért arra gondoltam, hogy vennék egy AV erősítőt, pl.: Pioneer VSX-520 (ebben az árszintben gondolkodok), és arra kötném rá a hangfalakat.

Jazz hangfalak paraméterei:

Sajnos, nem vagyok nagy guru a hangtechnikában, ezért az alábbi kérdéseim volnának:
1.) Rá tudom-e kötni a Jazz hangfalakat, és ha igen az nem fog-e károsodást okozni bennük, mivel nagyobb az erősítő kimeneti teljesítménye?
2.) Hogyan tudom a centert és a mélysugárzót rákötni, mivel azok nem külön álló egységek, hanem egybe vannak építve az erősítővel? Csak egy "kábelt" kell rájuk kötni?

Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Üdv: Sycore
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) bankimajki válasza Sycore hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia!
Impedanciában stimmel a dolog, tehát az erősítő jó a hangsugárzókhoz. Én az első és a hátsó két hangszórót rákötném az erősítő hangszóró kimenetére és a "mélynyomót" pedig csak alacsony szintű jellel hajtanám, mivel az erősítőn van alacsony szintű sub kimenet. (subwoofer pre out) A center bekötése már macerásabb, mivel annak nincs alacsony szintű kimenete az erősítőn, tehát azt vagy a magasszintű jelből egy passzív osztóval kellene előállítani vagy a mélysugárzónál kellene kivezetni a hangszóró kimenetét. De a legkorrektebb lehet az lenne ha vennél külön egy megfelelő centert. (Egyébként ennek az összeállításnak lesz egy nagy hátránya, méghozzá a villanyszámla. Igaz ez relatív.) A hangsugárzók tönkretétele jogos dolog. Ez ellen 2 féleképpen védekezhetsz, nem tekered oda annyira a hangerőt vagy minden csatornán beállítasz valamekkora csillapítást. (Általában -12dB-ig lehet minden csatornán, ami szerintem elegendő is.) Első körben ezt gondolom, de ha tennél fel képet az 5.1-es rendszered csatlakozóiról, azzal lehetne még pontosítani, mivel arról nem találtam képet.

Üdv.: Miki
(#) _vl_ válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Idézet:
„A hangsugárzók tönkretétele jogos dolog. Ez ellen 2 féleképpen védekezhetsz, nem tekered oda annyira a hangerőt vagy minden csatornán beállítasz valamekkora csillapítást.”

Van egy harmadik, tuti módszer: akkora erősítőre kötjük a hangszórót, amiből nem tud nagyobb teljesítmény kijönni a hangszóró felé, mint amit a hangszóró elbír.

Kicsit hasonlatos megoldás ez ahhoz, mint hogy gyerek kezébe nem adunk kést meg ollót...
(#) bankimajki válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Igen, igazad van, de ő már megadta hogy ez van neki és ilyen erősítőt szeretne venni. Egyébként én is a te által felvázolt dolgot részesítem előnyben. Mivel már 2 jó hangsugárzóm megjárta így egyszer.

(#) bankimajki válasza Sycore hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Jó lenne még azt is tudni hogy mi a cél! Igényes zenehallgatás vagy filmnézés? Mert elég nehéz olyan rendszert készíteni, ami mindkettőt jó minőségben kiszolgálja. Ha zenehallgatás a cél, akkor én inkább 2.0-ás vagy 2.1-es rendszert javasolnék. És a szoba akusztikáját is figyelembe venném. (De ez is egy elég bonyolult és komplex dolog.) És az igazat megvallva nagyon nem is értek hozzá, tapasztalatból tudok pár tanácsot adni, de a többi úgyis szubjektív.

(#) Sycore válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Köszönöm a válaszokat. A rendszert főleg filmnézésre és játékra szolgálna. A zene az harmadlagos szempont.
Ezekkel a hangsugárzókkal szeretném a rendszert megoldani, legfeljebb a centert cserélném, ha tudtok ajánlani valamit. A csillapítást, hogy tudom beállítani?
Mire gondoltál a nagy villanyszámla alatt? Mitől olyan nagy így a felvétele?

Rakok fel egy pár képet is. A rendszer úgy épül fel, hogy a center kapja meg a bemenetet, ott a kezelő felület is, az erősítő rész pedig a mélynyomóban van, illetve itt vannak a kimenetek is.

Üdv.: Sycore
(#) tibi1219 hozzászólása Dec 5, 2012 /

sziasztok
tanácsot kérnék a rutinosabb társaktól.
végfokot szeretnék vásárolni de nem ibizsa meg omnitrutyit hanem valami minőségesebbet.
erre lenne nekem max 40 ezrem mit ajánlotok ennyiért?
nem koncertezés a célom de nem szeretnék csalódni sem
(#) Szabi1 válasza tibi1219 hozzászólására (») Dec 5, 2012 / 1

Vegyél the.ampot elég jó ár/minőségbe
(#) tibi1219 válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Köszönöm a tanácsot.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
(#) DJ_Tacee hozzászólása Dec 8, 2012 /

Üdv! Régen jelentkeztem. A pár dB Arena SW15 mellé megrendelésre került a két Arena 12 top is, még idén megérkeznek, akkor teszek fel fotót a komplett rendszerről Sikerült összerakni a rack-et is, a hátuljáról majd a csatlakozótálca befejezése után mutatok képet. Remélem tetszik.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 16, 2012 /

Helló!
Szeretnék 2 db térmikrofont vásárolni boltból. Javaslatot szeretnék kérni a tapasztalatok alapján. 30-40 Ft/db-ra céloztam. Ebben a kategóriában tud e valaki elfogadható minőséget javasolni. Köszönöm.
(#) Gafly válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 16, 2012 1 /

30...40 Ft-ért jobbféle kiflit kapsz a péknél, már bocsánat....
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Válassz új péket...
(#) mraulajos válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

További javaslat? Hol kezdődik?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
(#) ECL82 válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Milyen felhasználásra szánod? Pl.: dobokhoz, néptánchoz?
(#) mraulajos válasza ECL82 hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Pld. Citerazenekar, kórus, egyéb színpadi előadások.

Nézd, nem dolgoztam még vele, de árban belefér, s jókat hallottam erről a brandről. Rode M3.
(#) ECL82 válasza ECL82 hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Most vizsgálom jobban, hogy ebbe az árkategóriákba rengeteg jó mikrofon belefér. Beyerdimanic, AKG, Shure, említett Rode. Ezek közül ha bármelyiket megveszed szerintem nem fog csalódás érni.
Ha típust kéne mondanom, az AKG C1000s-t többször olvastam riderben is.

Ehhez külön kell venni vevőt?

Ez mind kábeles... Neked kábel nélküli kell?

Nekem kábeles kell, de az általad javasolt típust be írom a keresőbe, kábel nélkülit hoz. Rode M3. Bővebben: Link
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Bocsi, megtévesztett, mivel kondenzátor mikrofon, elem minden hogy kell bele.

Mivel kondenzátor mikrofon kell neki feszültség az előfeszítés végett. Ezt elemmel vagy keverőből kapcsolható fantomtáppal lehet elérni.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Következő: »»   146 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem