Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ütős lett, gratula hozzá
Bár én tudnék ilyen nyákot készíteni...
Egy jó nagy zsebóra-tokot adhatok hozzá (látva Zoli3 hsz.-ét), de mint mindent: csak Szt,György nap után.
Vagy négyszer fölvasaltam a kézivasalóval mire ilyen lett.
A nyákot meg amint kész volt a maratás megfürdettem kémiai ónozóban, nem egy drága dolog és szinte nem is fogy.
Most már érthető mire is kellettek a retró órák.
Régebben rajzoltam a nyákot, utána lekezeltem kémiai ónozóval. Azóta leragadtam a csöves áramköröknél, oda nem kell nyák
Közben pötyögtettem a pákámmal.
Szia
Naaagyon jó! De most már tovább fejleszthetnéd, hogy 2 számjegyet jelezzen ki, és karóraként legyen használható.... Üdv,Csupasz
NYÁK levilágító, avagy egy szkenner második élete...
Nagyon gusztusos, legszívesebben beleharapnék Remélem nem a régi béna szoftver lesz benne (by John Stanley) annál már a Bruno Gavand féle beállítási mód is jobb lenne (bár nekem a dcf rész nem ment azzal a szoftverrel). Nem pöcögtetni kell, hanem az óra felajánlja a választható beállítást pl. h10: 0-1-2 , h1: 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9, m10: 0-1-2-3-4-5, m1: 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9, addig ismételgeti, amíg nem választasz valamit, ahol megnyomod azt az értéket beírja. Ha figyeli milyen értéket kapott elkerülhető a 29 óra 89 perc szerű beírás.
Szerinted azt építem után? Ha jól megnézed, nincs rajta DCDC konverter és természetesen a szoftvert is igyekszem "bolondbiztosra" írni.
Belepróbáltam a kis 12V-os kapcsitápot is és tettszik a végeredmény.
Mire jók a kukázott, rossz kompakt fénycsőinverterek... Nagyon szép, gondos munka!
Kellene már csinálni egy "Deprez" órát is...
Benne vagyok egy projektbe, csak sajnos azt nekünk kell megcsinálni nulláról, mert a neten nem sok van
Szia. Aki keres az talál.
Bővebben: Link
Egy MAX534-gyel szépen lehetne illeszteni.
Aki javított már életében FH401 távkezelőt, az biztos mondja, hogy száradjon le a keze annak, aki az áramlépcsős vezérlést kitalálta.
Nem akartalak azzal vádolni, hogy a Stanley félét építed után (mondjuk az olasz verzió akár lehetne is, ott is a pic adja a nagyfesz táp meghajtását és sn74141-el kapcsol tranyók helyett ) a hangsúly a beállítás módján volt. Végre egy jó és szép egycsöves lesz , ami már most is tetszik.
HE-n is van Deprez óra. Bővebben: Link
Mint ahogy ígértem, míg panelszinten nem készül valami a tápegységemmel kapcsolatban...
Szóval panel(ke)... Ez egyelőre csak egy tesztpanel. Feladata az lesz, hogy az AVR által kiadott PWM jelet minél szebb egyenfeszültséggé formálja. Negyedfokú aluláteresztő- szűrő névre hallgat. Másodfokú szűrővel is egész jó eredményt értem el, de gondoltam kipróbálom, ezzel hogyan szuperál. Fúrót kellene újítani, tudom...
Nos, azok zsír új inverterek. Bementem egy nagy áruházba, levettem a polcról 4 db. 15W-os KFcsövet, aztán itthon kibeleztem őket. Nálam vagy kisebb, vagy nagyobb teljesítményű fénycsövek vannak üzemben, de még ha passzolnának is, egyrészt a fenének sincs kedve megvárni, míg elromlanak, másrészt meg a jobblétre szenderülés kiváltó oka is többnyire elektronika hiba szokott lenni. A vásárlás előtt végeztem egy kis piackutatást, és 15W-os inverter külön nemigen volt, max. drágán. Persze lehet, hogy a 2x18W-os ill. 4x18W-os példányokkal is működtek volna az UV csövek, de azok se olcsók.
Nekem egy 20 cm átmérővel rendelkező példányom van, 0....150 skálával.
Egy Deprez, 12 órás kivitelben?
Üdvözletem.
Ma végre volt időm és megjavítottam a Szilva féle Pickit2 klónomat.Így két legyet csaptam egy csapásra,mert végre valahára felbőgött a V8-as a Digitális forrasztó állomás 2-ömben. Már csak dobozolni és kalibrálni kell és végre neki állhatok akár SMD-zni is.Attila86 féle panelmérő 2 is csak arra vár,hogy beforrasszam és mehet a menet.
Még egy kicsit tekersz rajt, és kemény-forraszthatsz is. Nagyon pöpec, de én már ezt a műfajt nem tanulom meg. (PIC, SMD)
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Köszönöm.SMD-t a munkámból adódóan szinte nap mint nap csinálok,de a PIC egyenlőre még csak az után-építés szintjén marad.
Bakker! Már vagy egy éve a fejembe az ötlet (cikket is akartam belőle), csak nem volt időm megcsinálni. Erre... már megcsinálták. Bár az én ötletem egy műszeres.
De jó lenne, ha az ember csak a hobbijának élhetne. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Én azért ezt egyszerűbben oldottam meg. A Praktiker bejáratnál, Obi bejáratnál van egy nagy kübli, ráírva, hogy ide dobáld be a használt fénycsöveidet. Elég sokat elvittem ilyen helyekről... 95%-ban a csövek voltak rosszak. Úgyhogy én sosem adnék pénzt ilyesmiért... És a csövek elég toleránsak. Nem sokat számít nekik, hogy egy 15 W-os csövet egy 11, vagy 21 W-os elektronikáról hajtasz meg. Különösen, hogy nem folyamatos üzemben mennek. A legjobbak a Tungsram elektronikák. Némelyikben N és P csatornás FET-ek vannak.
"De jó lenne, ha az ember csak a hobbijának élhetne."
Azonnal megszűnne hobbinak lenni.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |