Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen üzemmódban dolgozik? AHCI, vagy natív IDE? A telepítés után nem változtattad meg az üzemmódot?
Milyen vírusírtót használsz? Nem telepítettél fel előzőleg valami programot? Ill nincs valami hálózati hdd, vagy más eszköz telepítve, ami nincs csatlakoztatva? Nekem utoljára ilyen hálózati meghajtónál volt ilyen probléma. Azt kereste, de mivel nem volt bekapcsolva, ezért betöltésnél teljesen visszafogta a gépet.
Én először rendszer visszaállítással kezdenék, ha az megoldja akkor a frissítésnél volt valami gebasz, ha nem akkor elsőre memóriára gyanakodnék.
Nem változtattam üzemmódot. Avast-ot használok, teljes vizsgálatot futtattam de nem talált semmit. Hálózati eszköz sincs telepítve, a gép tökéletesen ment, kikapcsoltam majd pár óra múlva bekapcsolásnál csak gondolkodott. Utána jól megy minden, de kell neki kb 5 perc mire észhez tér. A hdd kondíció lecsökkent 97%-ra aztán ma 92%-ra. Ezért a merevlemezre gyanakodok, lementettem az adataimat, esetleg megpróbálkozok egy újratelepítéssel.
Mi miatt csökkent 92%-ra a HDD? Nem írta a program?
Nálad be van kapcsolva az automatikus frissítés??? Mert én akkor tapasztaltam ezt amikor a Win update folyamatosan szedte le a frissítéseket, majd azt telepítette vagy csak várt rá! telenyomja a rendszermappákat ezzel azzal, személyszerint amúgy se látom értelmét a winupdate-nak.
Megoldás format c: / Reinstall.. utána biztos jó lesz!
Most 93%, 12 gyenge szektort ír. A vinyó működési ideje 800nap 14 óra. Valószínűleg majd megformázom a vinyót és kap egy új rendszert. A memóriákat néztem másik gépben, azok elvileg jók, elemet cseréltem + cmos reset is volt de nem lett jobb. Most is stabilan megy, megnéztem 2 filmet és játszottam is rajta kb 1,5 órát mindenféle fagyás és lassulás nélkül. Csak a fiók betöltésnél gondolkodik rengeteget.
Sziasztok.
Lehet hogy nem a legjobb helyre irok de megkisérlem a problémámat felvázolni.Arra szeretnék válszt kapni hogy a Facebook cseten legtöbbször csak ugy tudom elolvasni az üzenetet hogy kilépek és visszalépek.A visszalépést követően rögtön ott az üzi.De ha nem lépek ki akkor hiába várok hosszu perceket is nem jön át az üzenet.Ilyenkor ismét kilépés és visszalépés.Nem tudom ez mitől lehet.
Szia
Le van tiltva a telódon az automatikus frissítés. angolul auto refresh keresd meg és állítsd be egy számodra megfelelő időtartamra. Ha nincs meg, akkor kilépés helyett nyomj frissítést.
Sziasztok!
Nekem pc fagyásos problémáim vannak.Egyszer csak beakad a gép és semmi nem történik azon kívül,hogy a hang olyan mint amikor megakad a tű a lemezjátszón és csak szaggat.Először azt hittem a videó kártya a bűnös,de nem.Majd a szektorhibás vinyóra gondoltam,kicseréltem a kábellel együtt,de ugyan úgy meg a hiba,véletlenszerű időpontban megáll az egész.Ezután a ramot és a cpu-t izzasztottam 100-on sokáig,de minden normális volt.Jött a bios reset és a legfrissebb chipset driver,de ezek egyike sem segített. Van-e valakinek valami tippje,hogy mi okozhatja ezt a fagyást?
Mivel szinte mindent teszteltél 2 dolog maradt:
1. A táp 2. földelés hiánya Én az utóbbival szívtam sokat. Rendszertelen fagyások, semmivel sem összefüggően. Földelés kialakítása után megoldódott.
Köszönöm,hogy válaszoltál!A tápot mértem,amikor 100on ment a gép,nem tudom mennyire mérvadó az ilyen,de a feszek hibátlanok voltak akkor.A földelés pedig tuti,hogy jó. 2 éve lett felújítva az egész vezetékelés.Egyébként ez a fagyásos dolog 2-3 hónapja kezdődött kb. Azóta szenvedek vele.
Lehet, hogy már próbáltad, de: húzd ki a konnektorból a gép hálózati kábelét, és elfordítva dugd vissza. Pár éve én is szívtam vele, és ahogy szétszedés -összerakás után a kábelt elfordítva dugtam vissza, megszűnt. Csak, mire rájöttem, mi változott...
Megtörténhet, hogy valami egyéb is változott akkor, de nem jöttem rá, mi.
Szia! Én is jártam így, Semmi baj! Végső elkeseredésemben miután végigzongoráztam minden fentebb említett változatot, sőt még többet is... Megláttam egy OC-lap brossúrájában, hogy vastagabb, és tömör 'pöckei' vannak a lapnak. Sajnos még nem vagyok HardCore Tuningos, (Túl olcsó játék... ) de a tápom HardCore öreg még a jelenlegi 2x3000MHz Pentiumhoz is.
Végre a megoldásra térjek, vedd ki a tápot a gépből, az elosztókkal átalakítókkal hosszabbítókkal együtt, és minden egyes vezetéket nézz végig, mert nem kell "sok"-kontakt egy zárlathoz és azt csak a lapod kedve szabja meg, hogy lefagy vagy restart vagy bármi.. Továbbá amikor be vannak dugva, a csatik, akkor nézd meg, nem-e csúszik hátrébb valamelyik pucu. Továbbá a lényeg, hogy MINDEN sunis csatlakozót hegyes fogóval óvatba úgy nyomj össze, mint a képen... (az összenyomás mértéke arányos az átmérővel a képen.)
Huhhh,jó sok segítőkész ember,amiért hálás vagyok!
Kipróbáltam,hogy fordítva dugom a dugaljba,de 2 óra múlva lefagyott.Most átnézem és összenyomogatom a csatlakozót,aztán majd kiderül.
Üdv!
Milyen idős gépről van szó? Mert ez a hiba tipikus jelensége az elöregedő, púpos, kiszáradt kondenzátoroknak az alaplapon, illetve a tápegységben. Az hogy a feszültségek rendben vannak, még nem jelent semmit, a problémát a kapcsolóüzemű táp keltette zaj okozza, amit az öreg kondik már nem képesek megszűrni.
jó pár óra eltelt,amióta összenyomkodtam a csatlakozókat és semmi probléma nem jelentkezett még eddig.Tesztelgetem,aztán majd írok,hogy mi lett az eredmény.
Fogalmam sincs hány éves a gép,de 5-6 lehet kb az i945-ös chipsetből kiindulva.
Ez tényleg nem egy mai darab. Szerintem nézz körül az alaplapon és a tápban, hogy nincs e valahol felpúposodott kondi.
Sziasztok!
Asus M2N-VM DH alaplapon néhány USB port nem működik, illetve némelyiket csak 1-es USB-nek ismeri fel a gép. Ez vajon mitől lehet és hogyan lehetne orvosolni? Az már sajnos biztos, hogy az alaplap gondja lesz, mert ezt produkálja linuxon és windowson is. Ami biztosítékot találtam az USB portok közelében, azokat mind kimértem és jónak tűnnek. Felpúposodott kondi nincs, s más elfüsölt alkatrészt se látok. Egyáltalán lehetséges ezt házi körülmények között javítani, vagy hagyjam a csudába és megy amíg megy alapon használjam így? Esetleg van rá valami módszer, hogy meg tudjam mérni, vajon mi lehet a gubanc? (A táp részek rendben voltak, legalábbis mindegyik porton ott a GND és az 5V, ahol lennie kell) A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
Legegyszerűbb, ha teszel a gépbe egy PCI-s USB2 kártyát.
Sem szakértelmed, sem megfelelő műszerezettséged nincsen hozzá, hogy akár csak megtaláljad a hiba okát. Ide egy 500Ft-os multiméter nem elég.
Nos örülök neki, hogy így ismeretlenül ledegradálsz. Nem egy alaplap (laptop is) megfordult már a kezem között, amiken megtaláltam a hibát, mert egyértelműbb volt (pl. szétnyílt tranyó, púpos kondi, ...), itt viszont sokkal alattomosabb a dolog, ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy hátha valakinek van már tapasztalata ilyenben és csípőből rávágja merre induljak el a keresésben. Amúgy a legegyszerűbb, ha letojom az egészet és egy elosztót használok a még működők valamelyikén. Viszont ez alapvetően nem oldja meg a problémát.
Ami direkt érdekessé teszi a helyzetet, hogy a dupla párok közül mindig csak az egyik az, amelyik valamilyen szinten dögledezik, a párja nem. (Azaz a tüskesoron az egyik sor jó, a másik nem, illetve a hátsó panelen szintén ez a helyzet.)
Egy chipről fut az összes USB? Egy-e a tápkörük. Csinálj egy terhelést az USBre. Egy kábelre ellenállás, 5V névleg 2Wot vegyél ki belőle 400mA áramot minden nélkül kellene, hogy tudjon adni. Erre 12,5 Ohm kell. Mérj tápot, lehetőleg nézd meg szkóppal is még az alaplapon a csatlakozóhoz legközelebb.
Ha a tápok rendben vannak (írtad, hogy mérted, de nem, hogy terhelted is) és tudod melyik a vezérlőchipje, valószínűleg a déli híd és BGA tokos, de elkezdheted visszakövetni a jelvezetékeket is, mivel párban jó-rossz,van mihez hasonlítanod. A chipről a csatlakozóig egy soros ellenálláson kívül szerintem más nincs.
A lap elég okos, szabályozható rajta ezeregy dolog. Sajnos ezzel a chippel nincs jó tapasztalatom. A lap jelenleg grafikus driver nélkül fut, hogy használható legyen a képe, különben becsíkozza a szélét, véletlenszerűen vagy megtalálja induláskor a HDDt, vagy nem. Más márkájú a lap, de egy teljes átkondizás nem árt, valószínűleg még nem lowESRes kondik vannak rajta, nem hogy a jobb japán solid valami (nem tud kinyíni a teteje, ott van a felirat, és nem az oldalán, jóval hosszabb üzemidővel reklámozták).
Valószínűleg vagy zajos a táp, vagy kiszáradtak az alaplapi kondik. Ha nem ez akkor szerintem nem érdemes foglalkozni vele. Nézd meg, ha nem lényeges jumperolj át minden USBt az üzemi 5Vra (ne készenlétire).
Üdv.
Egy kis helyesbítés. Idézet: „400mA áramot minden nélkül kellene, hogy tudjon adni.” A szabvány szerint nem. Ha 100 mA-nél több kell egy eszköznek, akkor kérnie kell, csak egyeztetés után köteles az alaplap ennél többet biztosítani, de akkor mehet 500-ig.
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy alap esetben az alaplapi hangkártyát nem érzékeli a rendszer, egészen addig, amíg az alaplapot a tápcsatlakozónál és a ház oldallemezét meg nem nyomom egymás irányába, kb 1 mm-t. Ez sajnos nem végleges,csak ha fektetve van a gép akkor van hang, bár néha így is elmegy és ha megmozdul a gép újra elszáll a kapcsolat. Gondolom földelési probléma lehet. A konnektor és az elosztó földeltek. Milyen végleges megoldást tudnátok ajánlani? Nemrég lett összerakva (nem új cuccokból, korábban más konfigban nem volt problémája), első pillanattól kezdve ezt csinálja. Többször szétszedtem és összeraktam. Ránézésre semmi sérülés.Amikor van hang van egy alapzúgás is, valamint néha ráz a ház is, ebből gondolom a földelést.
És ha kéri külön FETel kapcsol? Tudom, hogy nagyobb áramokat kérvényezni kell. Nem hiszem, hogy lenne árammérés beépítve.
Tudtommal mostanában 1A a szabvány, lehet hogy már USB3, de jobb alaplapok 3At is tudnak egy porton. Szóval elég kusza ez. Szerintem egy átlag (olcsókategóriás) lap nem kapcsol semmit és nem is mér. Idézet: „Nem hiszem, hogy lenne árammérés beépítve.” Ez nem hit kérdése. Vagy van, vagy nincs konkrét mérés az adott gépben. Valami áramkorlát mondjuk egészen biztosan van, hogy ha masszív rövidzárat kötsz rá, akkor ne hasaljon le az egész gép a porba, meg ne gyulladjon ki minden. Olyan, hogy Ampereket tudsz kiszedni büntetlenül az USB portokon, olyan tuti nincsen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |