Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem van többféle, olyan is, ami "belülről" úgy néz ki, mint a tied (REV_0300), viszont ezek mennek XP alatt is, Win7 alatt is ezzel a driverrel, bár én alapvetően Linux alatt használom.
Erről beszéltem. hamis a baba (vagyis a chip)..
nem tudom hol lehet chipet(ic-t) venni mo-n. de jó lenne. egyébként ha XP alatt a gyártó chipteszterét lefuttatod vele: mit mond?
Miért mondható ki erről a képről egyértelműen, hogy hamis a chip? Azért kérdezem, mert a Profilic-nek van/volt hivatalosan is 0300-as revíziójú chip-je, hiszen driver-t is adott ki hozzá. Szóval hogy deríthető fel a hamisság egyértelműen?
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
Úgy hogy XP alatt működik W7 alatt nem, és sárga háromszög 10-es hibakód.
Ó, hát akkor ez nem is olyan egyértelmű.
Win7 alá másféle driver szükséges, mint XP alá. Sőt, ha 400-as revíziójú chip-hez tartozó drivert telepít fel 300-as chip-pel szerelt eszközhöz, ugyanez lesz a jelenség, mint a képen látható: sárga felkiáltójel.
Sziasztok!
Adott egy hivatalosan, a gyártótól vásárolt USB kulcs. Ha csatlkoztatom egy géphez, amihez még soha nem volt csatlakoztatva, majd feltelepítem a drivert - nem működik, sárga háromszög... Ha előbb telepítem fel a drivert, aztán csatlakoztatom, akkor minden rendben, nincs háromszög. Ha nem abba a portba teszem, amiben felinstalláltam, megincsak nem működik, sőt a menet közbeni port csere sem megoldás, hanem le kell állítamon a gépet, attenni az installáláskor használt portba, aztán újraindítani a gépet - minden rendben lesz. Lehet, hogy ez is hamisitvány? Egyenesen a gyártótól? Vagy inkább egy kis hanyagság a driver fejlesztésében? Én az utóbbira szavazok. Más: A Windows rendszerek "megtanulják" melyik eszközhöz milyen soros vonali sorszámot adtak, ha egy újabb eszközt csatlakoztatsz, akkor (az épen nem csatlakoztatottakat is figyelembe véve) új sorszámot használnak fel. Módosítani, törölni csak a csatlakoztatottat lehet. Egyes programok csak bizonyos számig (4 illetve 9) képesek kezelni a pot sorszámot. Bővebben: Link
A 0300-as és a 0400-as revíziójú chipek drivere megegyezik, mivel a gyártó egy drivert ad ki, az kezeli mindegyiket (a még régebbieket is).
A Linuxos driver sem revízió szerint tesz különbséget a chipek között, nekem pl. az összes 0300-as és 0400-as chippel ellátott adapteremet "HX" kategóriába teszi. A hamisítványokhoz: nekem van olyan chipem, ami olyan feliratokkal rendelkezik, amilyet a gyártó sosem gyártott, olyan kombinációja a revíziónak és a külső perifériáknak, amilyen a gyártónál sosem volt. Viszont tökéletesen működik bármilyen op.rendszer alatt.
Akkor várom hogy megoldjad 'erobi82' problémáját hogy Heuréka élménye legyen Win7 (esetleg Win8) alatt is. HA sikerül: neked volt igazad, és én tévedtem..
Ez mókás
Azt írja hogy No PL2303 chip Pedig az aktuális portot beállítottam a teszt progin. Eszközkezelőbe változtattam másik port számra, majd a teszt progiban is, és ott is ugyanazt írta.Tehát észreveszi hogy van valami....Mert ha egy olyan portot teszelnék amin nincs rajta akkor a következő a szöveg.OPEN COM PORT FAILED Vegyek egy MOXA-t????? Abba remélhetőleg FTDI232 van A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
Én ilyet ajánlanék: Bővebben: Link
"Nem PL2303 chip" ez azért sokmindent megmagyaráz..
esetleg Norberto szemmelverése javíthat rajta. Nem tudom mi a Moxa. Valami szivarterápia? én ezt vettem volt. (csak a HXD kompatibilis Win8-al); de árgépen van pár egyébb..
Az ebben a csomagban lévő driver-eket esetleg kipróbálhatnád, mielőtt nyugdíjazod az átakakítót. Úgy lenne célszerű, hogy a legmagasabb verziótól indulsz visszafelé a "próbákban".
Bővebben: Link
Sziasztok!
Ezt (Bővebben: Link) az egyszerű USB-RS232 konvertert csak driverrel és terminálprogrammal lehet. használni. Kérdés: van arra egyszerű megoldás, hogy a soros adatokat egy tetszőleges windows-os alkalmazásnak (excel, jegyzettömb, stb.) adjuk át úgy, mintha azok közvetlenül a billentyűzetről érkeznének? (Mintha az HID lenne.) Vagy ennek Royalty-val kapcsolatos akadályai vannak? A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Először is, az nem USB-RS232 konverter, hanem USB-soros konverter. A kettő között az a különbség, hogy az RS232 más jelszintekkel dolgozik, ez a konverter ugyanis TTL jelszinteket használ (5V vagy 3.3V, modelltől függően - mivel pont ettől az ürgétől rendeltem már, ezért elárulhatom, hogy ő 3.3V-osat küldött).
Másrészt, létezik megoldás a problémádra. Az egyik, hogy írhatsz egy Windows-os programot, ami megnyitja a COM portot, és az ott érkező karaktereket bedobálja a billentyűzetpufferbe - ehhez mondjuk kell tudni írni ilyen programot... A másik megoldás, hogy nem ilyen USB-soros konvertert veszel, hanem olyat, ami HID device-ként látszik. Ha nem találsz, akkor építhetsz is ilyet: veszel valami USB interfésszel ellátott mikrokontrollert, aminek van soros interfésze is, és írsz bele egy programot, ami HID device-t játszik. Ha nem csal az emlékezetem, akkor pl. a Microchip mintakódok között mintha lenne valami ilyesmi, úgyhogy egy egyszerűbb USB-s PIC akár jó megoldás is lehet. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Őszintén szólva se a Prolific se a FTDI chip adatlapján nem találom hogy tudná az RS-232 szabvány ±15V feszültségét kiadni magából.
A PL2303HXD adatlapján az van megemlítve hogy a 120kbps-nél lasabb tipusok esetén ±9V-ot állítanak elő (gondolom az ennél gyorsabb sebességű tipusoknál csak ±5V jut). Terhelhetőségről (?mA) nem esik szó ezen 9V-os lábakon. Tehát azért nem egyenértékűek ezen "USB-soros port konverterek" egy alaplapi soros portal, ahol eleve rendelkezésre áll a 12V tápfesz, lehet terhelni a soros kimenetet is.
Van valahol egy LowPinCount-os fejlesztő panelem, abban van HID-et megvalósító demó. De egy ilyen konverter és egy soros porton megjelenő adathalmaz itt van a kezem ügyében és gondoltam, hogy a megoldás mindössze annyi, hogy felrakok egy drivert / port konvertert.
A moxa ilyen ipari switcheket, RS232-485 konvertereket csinál izolált meg izolálatlan kivitelbe. Tehát röviden egy gyártó
Soros portot régóta használok TTL-el gond nélkül, igaz csak max. 19600 bd sebességgel, 1-2 m távolságig. A polaritást 1 tranzisztorral megfordítva.
én a DB9 csatin +7.27V és -6.45V -ot mértem. Eszerint van benne egy MAX232 is?
Aztmondod, hogy ez tuti műxik win7-en is??
Egyébként kipróbáltam a sok prolifices drivert de sajna nem jártam sikerrel.
Igen, pár hónapja ilyen van a táskámban és néhányszor használtam is - sikerrel.
Mondjuk ennek az árából is látszik( nembeszélve az adatlapjáról) hogy biztató, nagyobb az esély a sikerre.Már vettem vagy 3-4 gagyit és mindegyikkel volt valami gebasz. Azoknak az árából vehettem volna jót is.
Holnap rendeltetek is egyet boltos ismerősömmel. Ő szokott az SOS-ből rendelni majdnem minden héten
Biztos lehetsz benne. Az USB-n csak 5V jön, manapság lassan már inkább csak 3.3V-ot tudnak az integrált áramkörök (pl. a PL2303HX* széria egyáltalán nem támogatja már az 5V-ot se, van benne egy LDO, és minden arról a 3.3V-ról megy), ezekből pedig nem lehet varázslás nélkül RS232-kompatibilis jelszinteket előállítani. Természetesen nem lehetetlen, hogy valaki az MAX232 funkcionalitását beépítse egy ilyen USB-soros chipjébe, de ennek nem túl sok értelme lenne, mivel ezekben az USB-soros chipeknek számottevő részét eleve nem ilyen kábelekbe gyártják, hanem valamilyen TTL jelszintű, soros interfészű áramkörhöz csinálnak vele USB felületet. Oda meg ugye minek kétszer szintet illeszteni...
Idézet: „Egyébként kipróbáltam a sok prolifices drivert de sajna nem jártam sikerrel” Tehát nekem volt igazam... egy olcsó hamisítvány chip volt.
Ma megérkezett a Norberto által ajánlott usb-soros átalakító az SOS-ből. Egy szál zacskóba. Se telepítő, se semmi. Bedug,műxik, örül
És azt írja az infoba hogy FTDI. Nemcsoda, hogy egyből működik, nem is volt annyira olcsó. Ugyanitt hamis,prolifices XP-alatt működő átalakító eladó
Én mostanában hoztam vele össze kapcsolatot - egyszerűen és sikeresen - egy közel 30 éves AEG PLC-vel. Azonnal ment a kommunkáció, minden hiba és fennakadás nélkül. Ez a konverter kiválónak minősül a szememben.
Először is a PL2303 nem biztos, hogy szerencsés választás. Hamisítják, ami miatt nem tudod, hogy mit vettél, s nagyon nem mindegy, hogy milyen drivert használsz hozzá.
Ami pedig az XP-vel való kommunikációt illeti: a Microchip Applications Library (microchip.com/MAL USB szekciójában, a Device - CDC - Basic Demo mappában van egy "plug and play" kommunikációs program, ami VID/PID alapon automatikusan kapcsolódik, illetve automatikusan lezárja a virtuális COM portot, ha nincs kapcsolat. Visual C++ 2008-hoz van, érdemes megnézni. Nem mondom, hogy nem lehet kiakasztani, de USB-UART kapcsolatoknál eddig még ez tűnik a legrobusztusabb programnak. Idézet: Pedig a leírtak alapján erre lehetne gyanakodni. Nekem a Bluetooth-os egérrel csinálta ugyanezt a Windows7, amíg le nem tiltottam az automatikus lekapcsolását. „USB táp lekapcsolás energiaspórolás nincs bekapcsolva az eszközkezelőben.”
Üdv Mindenkinek!
Olyan jellegű kérdésem volna, hogy kellene nekem egy átalakító USB-ről Soros portra. A laptopon van az USB, a PLC-n meg a Soros Port van és ezt a PLC-t kellene programozni a laptopról. Sokféle megoldást láttam, de nem tudok dönteni melyik volna jó, meg nem is vagyok benne ebbe a témába, hogy önállóan döntsek, így ebben szeretném kérni a segítségeteket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |