Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!, a programot le töltöttem, mind a kettőt, ezeken a programokon hol lehet ki választani azt hogy pontosan melyik típusú PIC-et akarjuk éppen meg írni?. Vagy automatikusan fel ismeri a PIC-et hogy milyen fajta?.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
Sziasztok, meg építettem EZT a kapcsolást, de valamiért nem akarja fel programozni a PIC-et próbából egy PIC16F628A típusúval próbálkoztam, egy LED futófénynek a programját akartam bele égetni a PIC-be, és a program ki is írja hogy a be töltés sikerült, mikor meg ki próbálom nem működik, holott a WILLEM programozómmal ha ugyan ezt a programot be töltöm ugyan ebbe a PIC-be akkor a futófény működik!. A panelen a zöld led egyfolytában világit, ha meg le kapcsolom a soros portról a csatlakozót, akkor a piros led is világítani kezd, szerintetek hol van a hiba?. Van a rajzon egy pár jelzés amit nem értek, és jó volna ha valaki el magyarázná nekem hogy mit is jelentenek. A rajzon mit jelent az LVP jelzés azt hova kell kötni?, akkor ott vannak a Pin4(D2), Pin5(D3), Pin3(D1), Pin10(S6 vagy S8-nem tudom ki olvasni), Pin2(D0). A zárójelben lévő betűk és számok mit jelentenek?. A panelt muszáj volt kézzel meg rajzoljam, mert a lézer nyomtatom sajnos nem működik.
Szia!
Máshol lesz a hiba..
Szia, és szerinted hol?, a két PIC egyezik szerinted?, egyiket lehet helyettesíteni a másikkal?.
Azok a betűk és számok a párhuzamos port adatvonalait jelentik.
Te azt írtad, hogy a soros portra kötötted! Ott nem fog működni.
Szia bocsánat igazad van!, Párhuzamos portra kötöttem, ahogy a képen is látszik ilyen van az én gépemen is!. Mi lehet a gond akkor hogy nem működik az égető?.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
ITT ennél a hozászolásomnál nem PIC-et akartam írni hanem IC-t bocsánat!
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Urak egy kis segítséget kérnék!
Készítettem egy modellvasúti fényjelzőt ami PIC alapú (PACO) és a LED-ek meghajtását egy ULN2803A végzi, természetesen ellenálláson keresztül, ami jelen esetben 330R! Na most ennek a meghajtónak a kimenetére a szabad jelzésekkel egy lábra szeretnék egy 167R-es 5V-os relét is rákötni. Ennek a relének 30mA az áramfelvétele. Megtehetem-e, hogy a LED-ek ellenállása előtt kiveszem ezt a vezérlőjelet és rákötöm a relére, minden további tranzisztor vagy egyéb egység nélkül? Mire kell figyelnem ezzel kapcsolatban? Azt tudom, hogy a relé lábai közé egy védődiódát kell kapcsolni. Van-e még valami szabály, amire figyelnem kell? Köszönöm szépen.
Szia!
Elvileg jó lesz, viszont az ULN kimenetén esik kb. 0.5-0.6V (tehát a relé csak kb. 4.4V-ot kap!). Meg kell nézni, hogy mennyire stabilan húz be így a relé. Ha a "COM" lábat bekötöd az 5V-ra, akkor elvileg nem kell a reléhez külső dióda, mert ahogy a rajzon is látni, benne van egy dióda az IC-ben (a "Pin10" felé néz). A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Szia!
A konfigurációt is el kell végezni.: (Hardware Settings) 1. nomál vdd 2.normal vpp 3. invert clock 4. invert data out 5. invert data input Még azt is, hogy a párhuzamos porton melyik láb adja ki az adott jelet, és hova...
Heló Amennyire tudom a 7406 helyett alkalmasabb a 7407 (de javítson ki valaki) ha tévednék. LVP = LowvoltageProgramming a Pic- megfelelő lábára kell kötni Pin2,Pin3,Pin4,Pin5,Pin10 a paralell port lábainak a száma google a barátod nekedis. Ez az égető a megfelelő beállítások és hardveres kiépítés miatt nagyon nehezen fogható harcba
Annyi köztük a különbség, hogy az egyik negált kimenetű. Üzembe helyezni nehéz? Kb. 5 perc.
Nem az üzembe helyezésre gondoltam, voltak vele problémáim és feladtam bár minden stimmelt és mégsem működött valamiért de mostmár van Pickit2 amivel egyszerűbb és biztos a siker.
Szia zenetom,
az adatlap szerint: Idézet: „Must operate voltage 75% max. of rated voltage” Ez pedig 5VDC esetén 3.75VDC tehát akkor nyertem! Igen a dióda ott van, de mintha olvastam volna valahol korábban, hogy ne erőltesse az ember fia, ezt inkább legyen egy külső dióda. Ez megtévesztett, bár akkor sem értettem mi a baj ezzel a belsővel! A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
sziasztok,
Hogyan lehet c18-ban egy függvényen belül változót definiálni?
Persze, sose baj, ha ott van a dióda.
Szia, ezekre a beállításokra gondoltál, amik a képen is láthatok?.
igen.
Sziasztok!, észre vette már valaki hogy EZ a kapcsolás egyáltalán nem egyezik meg a panel tervel!?. Valószínűleg ezért nem működik ez az égető!. Figyeljétek meg alaposan a rajzot, és a panel tervet, mert nem a rajzhoz illeszkedik az biztos!.
Ha ezt a nyákot megcsinálod és beülteted, működni fog.
Szia, meg is csináltam, de nem egyezik a rajzzal, ennek a panel tervnek melyik akkor a rajza, mert hogy EZ nem az biztos!.
Már régen csináltam, de mindjárt körülnézek.
Oké várom.
Erről a rajzról készült. Hol látsz eltérést?
Az első képen az én égetőm beállítása Watt programjában. A másik képen a 7406 esetén. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Szóval hogy értsd, figyeld meg a panel tervet, és a rajzot, nem egyeznek!. Nem a programmal van bajom!.
Késő van. Egész nap festettem (lakást). Reggel friss fejjel megnézem.
Oké, nézd már át légy szíves, mert nem jól van az egész. Köszönöm!
Szia!
Szerintem van ennek megfelelő topic ! Egyébként ugyanúgy, mint kívül, csak így lokális lesz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |