Fórum témák
» Több friss téma |
Megcsináltam amiket mondtatok,befordítottam Animus módosított programját is,de ha elindítom,csak villog a PORTA1 es lábon lévő led és semmit nem csinál...Mellékelem a módosított nyákot és programot!Úgy csinál mintha egyfolytában nyomogatnám a keypadot.
Azt ugye tudod, hogy az áramkör és a rajz portkiosztása eltérő? Viszont a villogást ez sem magyarázza. Tényleg jó lenne az a nyák rajz! Engem is roppantul érdekel mi lehet a baj.
Megint bütyköltem egy kicsit a programon de a portkiosztást nem igazítottam az áramkörhöz, ezt neked kell megtenned. Azaz igazi baj a hasonló áramkörökkel, hogy a akármilyen behatoló egy mozdulattal letépi a doboz tetejét és belenyomja a bicskáját a relébe. (remélem legalább 230v -os zárat használsz)
Az áramkör és a rajz portkiosztása eltérő??Ezt nem igazán értem.Mostmár belső osc akarok használni.Nekem a műhelyembe kell a vállalkozási papírokat elzárni az alkalmazottak elől,akiket ismerek úgyhogy erre pont megfelel.Ha valaki feltöri tudni fogom ki volt....A portkiosztást úgy csináltam,hgogy matrixmultimedia honlapján lévő keypad lábkiosztását próbáltam megoldani az áramkörben.Mellékelem a nyákrajzot is.
Az eredeti rajz és program:
Port List A0 Led 1 A1 Led 2 A2 Buzzer A3 Locking Az új rajzodon: Port List A0 Locking A1 Led A2 Buzzer A3 Led A zár és a led helyet cserélt! Ha nem kötöd be a keypadot akkor is megvan a hibajelenség? A csipogó is csipog vagy csak a led villog? Ha csak a led villog akkor még mindig belső hiba...
A keypad nem csatis,még nem kötöttem ki.A csipogó nem csipog!
Hello
Arra tud nekem adni valaki választ, hogyan lehet megoldani, hogy egy... Feltételes elágazásban, ha egy változó értéke páros szám, csak akkor térjen az Igen ágba minden más esetben a Nem ágba fusson tovább. Van ilyen belső parancs, hogy páros illetve páratlan számokat meg tudja különböztetni?
Osztod 2-vel. Ha nincs maradék akkor páros.
Szia!
feltétel vizsgálathoz írd be ezt : a = a / 2 * 2 Ahol "a" az amit vizsgálni akarsz.
Talán így megoldható
Igen ez eszembe jutott csak nem emlékeztem melyik a maradék logikai kifejezése. Nem használtam eddig.
köszi...
Igen a MOD kifejezés kellett nekem..
Köszi...
Helló!
A számítógép "nagytakarítása" után újratelepítettem a Flo-t (v4.2.3.58), működik, fordít. A Pic-be égetéssel vannak gondjaim, korábban a Flo-ból tudtam a PICkit2-vel égetni, ez most nem megy. Ha a Chip/Konfigurál menüre kattintok, a PICkit2 kezelője ugrik be, az üzenő ablakban az van, hogy nem találja a PK2Device.dat fájlt, továbbá "Must be in same directory as executable". Akkor melyik könyvtárba tegyem ezt a fájlt? Üdv!
Hello!
Flowecode-dal én sem tudok chipet írni, még sosem sikerült. Korábban egy K-150es égetőm, azzal esélyem se volt. Most egy PicKit3-m van, de azzal sem tudok égetni Flowcode-dal, valami hasonló üzenetet kapok...
Szia!
Pickit3-al nálam minden gond nélkül müxik..
Égetni én se tudok flowból, igaz nekem PicKit2 van.
PICKIT2 V2.61 et használom... törlök és égetek. Nem lenne rossz közvetlen megoldaná ezeket a flow, akkor nem kellene 2 progit használni.
Szia!
Pedig a flowwal lehet pk2-vel is égetni, de persze csak akkor ha beállítod.. A helpben külön le van írva mind a kettőnek a beállítása.
Már egyszer beírtam betűnként, egyszer másoltam a szöveget, akkor sem működött...
Nem bonyolódtam bele jobban.
Helló!
Örömmel jelentem, MŰKÖDIK A FLO-BÓL ÉGETÉS PICkit2-vel! Amikor bajlódtam a beállításokkal, mindenhova a PICkit2-t adtam meg, ez viszont nem jó. De vegyük sorba: Chip\Fordító Opciók\Fordító beállítások: - a Fordító-t és a Linker/Assembler-t hagyjuk úgy, ahogy van. - a Programozót állítsuk az égetőnek megfelelően: de ne másoljunk, ne pötyögjünk, hanem tallózzunk és kattintsunk a c:\Program Files\Matrix Multimedia\Flowcode v4\tools\PICkit2\pk2cmd-re. (A Flow és a PICkit verziója értelemszerűen!) - tegyünk pipát a "Programozó használata konfigurációs opciók használatához" négyzetbe. - a "Programozó használata konfigurációs opciók használatához" tallózzunk és kattintsunk a c:\Program Files\Matrix Multimedia\Flowcode v4\tools\PPP\PPPv3.exe-re. Nálam ez az utolsó beállítás hozta meg a tutit, ettől kezdve már tudok a Flow-ból is égetni. Hogy ezt miért éppen így kéri, azt csak a tőlem okosabbak tudhatják. Továbbá nem tudom, hogy ez a megoldás mennyire globális, de nálam XP-FLO v4.2.3.58-PICkit2 trió tökéletesen működik azóta. Sikeres beállítást mindenkinek! Üdv!
Nekem ezt dobja ki a végén...
Satírozott rész az file útvonal. (Igen be van dugva az USB-be. Igen működik az USB port 2.0 port. Ugyan ebben programozok a másik programmal. Sőt ha nem jut el hozzám fater netbookja, 12m erősítős hosszabbítóval, hogy kiérjen a kocsihoz a programozó az asztali géptől.)
Szia
Nekem a csatolásban szereplő beállításokkal működik a programozás közvetlenül flowcode-ból, szintén pickit2 de 5.4-es flowcode. A paraméter sort a helpből másoltam ki, az eredetivel nekem sem működött, bár nem ilyen hibaüzenetre emlékszem. Bari
Ugyan ez nekem is.
Én is kimásoltam a help-ben, vagy akár a MM fórumán is írva van, meg még sok helyen lévő kapcsolók beállításait. Mind ugyan az, de hátha bénán használom a ctrl+v és a ctrl+c gombokat, így már beírtam betűnként is.. az se jó... A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Megoldottam...
Hiányzott a dat file a tools könyvtárból. Leszedtem a mplab oldalról, be tettem a helyére és működik... Hogy dögöljön meg...
"Hogy dögöljön meg..." Már mint a tudatlanság ugyebár?
Szia!Örömmel tudatom teljesen rendeben van minden.Csak NYÁK hiba volt!Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Valamikor láttam itt egy példa file-t 12f675-el, amiben volt négy led, meg egy nyomógomb, amivel lehetett "shiftelni", az éppen világító ledet. De nem találom akárhogy kerestem rá Valakinek nem rémlik? |
Bejelentkezés
Hirdetés |