Fórum témák
» Több friss téma |
a cél az, hogy minél kisebb legyen és minél kevesebbet fogyasszon. 50-200uA folyna át csatornánként, legalább 48 csatorna kell.
az áramot pontosan kell beállítani (vfd szegmenseknek), fetnél nem kellene méregetni feszültségesést.
OK. Köszi, utánanézek a routernak mit tudnék kezdeni vele.
Logikai szint konvertálásához jó lehet egy MOSFET meghajtó is.
Szia!!!
4 Mhz a kristály hogy tudom a timer 2 időzítést használni forrás kódja . A nyomó gombot hogy tudom működtetni hogy a program induljon el meg segítséget kérhetnék programilag nem rég kezdtem de szeretném meg tanulni a nyomó gomb még egyszeri meg nyomása ki kellene hogy kapcsolja a programot. Segítségedet előre is köszönöm .
Mosfet driver? tc4468? bár nemtudom, hogy 1,2mA-es kimenetnél hogyan fog viselkedni - fog e kapcsolni.
esetleg nem tud valaki ennél több csatornás mosfet drivert?
Köszönöm a segítséget, de akkor milyen címre küldjem megszakításkor?
Nem tudom a fordító honnét veszi ezt a hosszú címet. A programban én ORG 0x0004-et írtam. Ezért is nem értem. Kiprobáltam org 0x04 és org 0x004-el is, de úgy se fordítja le. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Hello!
Igen, ez a kapcsolas mukodik 5V-24V kozott is. Ez a kapcsolas egy kicsit nyakatekert (foldelt gate), ami azert jo, mert nem invertal. Viszont tudni kell, hogy amikor a kimenet logikai 0 szinten van, akkor a 24V-os oldali fogyaszto arama a PIC-eden is keresztulfolyik. Amikor a kimenet magas szinten van, akkor viszont csak a 10k ellenallason keresztul adja a 24V-ot a kimenetre, azaz nem nagyon terhelheto a fold fele kotott terhelessel. A megfelelo illeszto kitalalasahoz ismerni kellene a pontos parametereket. Mekkora arammal es melyik taphoz kepest lesz terhelve a kimenet. Es pl. ha induktiv terheles lesz rajta (pl. rele), azt is jo lenne tudni elore. Fontos kerdes meg, hogy szamit-e, hogy a kapcsolas invertal vagy nem. Ezek ismereteben nagy valoszinuseggel 1-2 FET-tel megoldhato a dolog. De ha te irod a PIC programot, es mondjuk szukseged van 8 db 24V-ot elviselo, foldet kapcsolo, 100mA-es kimenetre, akkor a legegyszerubb egyetlen TPIC6C595 IC. Ilyen IC-kbol tobbet is ossze lehet fuzni, es akkor 16, 24 akarhany kimeneted is lehet. Az emlitett FET driver 18V-ig mukodik (altalaban a FET-ek gate-je 20V-ot bir ki), nem lesz jo 24V-ra. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
Nem a címre, hanem a szekcióra mondja a hosszat. Jó lenne, ha becsatolnád a projektet, mert így csak a levegőbe beszélünk. Normális körülmények között akkor reklamál így a fordító, ha túl sok kódot akarsz berakni egy programlapra.
A másik probléma, aminek a gyanúja felmerül, ha a relokálható és az abszolút címzés használata keveredik. Mindkettőre van példa az MPLAB MPASM telepítési konyvtárában (Template mappa).
Lehet, hogy csak túl hosszú a megszakítási eljárás. Nem fér el 2K - 8 helyen.
Üdv Mindenkinek
Megoldódott köszönöm. Túl sok minden volt benne az előző progiból. Gond nélkül lefordítja. Köszönöm.
Szia!
Az adatlap sok mindent elárul,de küldtem neked levelet is.A nyomógombot pl. 50mSec időnként lekérdezed,és egy segédjelző állítgatásával máris van on és off állásod.Megoldható az ismétlés kiküszöbölése is egyszerűen. üdv.
Ismeritek? Könyv.
"Németh Zsolt Balázs - Integrált áramkörök programozása (PIC) A PIC mikrokontrollerekről és azok programozásáról (mikroPascal) szóló szakdolgozat. Kezdőknek hasznos olvasmány"
Itt a link is ! !
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem amire keresem a választ, itt ennek a hozzászólásnak a második felében: Bővebben: Link Tudja valaki hogy ez mitől lehet? köszi!
Nem volt egeszen uj a PIC. Orasnyelven: ezt valaki mar piszkalta
Én többször jártam így más beszerzési forrásoknál is.
Én két dologra gondoltam, vagy gyártáskor került bele valami 'szemét' vagy valami gyári teszt során maradt ott.
Nem lehet, hogy a programozó bohóckodik? Nálam a Pickit2 néha a -bekapcsolás utáni- első példánynál ellenőrzésnél hibát ad. Törlés után jó, és minden további példánynál törlés nélkül is jó. Tehát csak bekapcsolás utáni elsőnél, és nem mindig. Ez nyilván programozó hiba.
Hát nagyon remélem ahogy Thowra is mondja, csak gyárilag volt szemetes. Nincs is itthon több PIC-em hogy kísérletezhessek vele. Jelenleg csak egy nyákon összerakott Watt féle WLPT van, még nem volt időm összerakni egy Pickit klónt, pedig majd szeretnék.
Elfelejtettem írni, hogy Pickit2 klón csinálja, készen vettem. Nem tudom, az eredetinél is előfordul-e.
Sziasztok
A propeller clock-ba 16f628p-t írnak, valaki megtudná írni hogy mi az a (p) betű a ott a végén? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
Üdv Mindenkinek!
Kíváncsiságból érdeklődnék, hogy vannak-e olyan cégek vagy személyek akik vállalnak Pic programozást és programfejlesztést. És hogy ezt hozzávetőlegesen milyen árfekvésben, és mennyi idő alatt.
Isten ments, hogy gyártassak! Inkább ha vállalnék akkor esetleg, mennyit lehetne kérni, azért érdekelne. Persze ezek csak kósza gondolatok...
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Valamiért sehogy nem sikerül beégetnem a .hex fájlt... WinPic800-ban a következőt írja ki: KÉP. Az égető Watt Féle WLPT v4. Valami ötlet hogy mi lehet a gond?
Sziasztok!
Egy pic 16f1939-el szeretnék egy lcd kijelzőt vezérelni. Esetleg tudna valaki segíteni egy kicsit, próbáltam eddig keresni bekötési rajzot, de nem nagyon találtam az adatlapjában pláne. Még a kapcsolási rajz tervezését kezdeném.
Ebben a könyvben is lehet nézelődni (B függelék: mintapéldák).
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Adott egy áramkör amiben egy 18f2550 -es pic van. Az adatlapja szerint ugye 5.5V-ig kellene működnie, de az enyém 4.87V fölött lekapcsol, illetve el sem indul. A 7805-ösből összetett stabil 5V-os feszültségen sajnos nem akar elindulni. Ha teszek bele egy feszültség osztót és leviszem 4.80V-ra, akkor tökéletesen működik. Mi lehet a baj? Olvastam az adatlapján, hogy van benne egy magasfeszültség elleni védelem, illetve az ingadozó feszültség ellen is véd, de én azokhoz a beállításokhoz nem nyúltam és sajnos nem tudom, hogy mi lenne az alapbeállításuk. Láttam, hogy ki is lehet kapcsolni a HLVDEN bit törlésével, de persze ezt nem akarom. Ha nagyon nagy butaságot írtam, kérlek ne röhögjetek ki mert még elég kezdő vagyok a pic világában. Üdv, Gábor
Vannak-e kondik a 7805 laban, illetve a RESET labat hogyan alakitottad ki?
Aramkorben programozod vagy kivul?
Sziasztok! Meg építettem EZT a kapcsolást, de sajnos nem akar működni a lenti programmal akartam üzembe helyezni de bármit csinálok, nem működik!. Arra gondoltam hogy van ehhez a rajzhoz egy nagyon hasonló rajz a BSS elektronikán EZ, és meg próbálkoznék annak a meg építésével is, hátha az már el indulna?. A kérdésem az hogy a BSS elektronikás rajz jó volna ehhez a programhoz, vagy sem?, és valaki meg építette már ezt a kapcsolást, és mik a tapasztalatai vele kapcsolatban?.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |