Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
A leírásából ki kell, hogy derüljön (kapcsolási rajz).
Itt van egy kép is. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Sziasztok!
Vállal valaki olyat, hogy p16f873a-ra íródott programot átír p16f883-ra? Köszi Tamás
Biztosan van valaki, de nem jó helyen keresed! (apróhírdetés)...
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség,Lancom boxokat építgettem elég sokat, van benne egy 18F1320 as Pic arra van egy Hex file a programozáshoz egyáltalán nem értek csak beletudom égetni a Pic be a filet.Az égetés után generál egy Id -t és ezt kellett elküldenem az Orosz faszinak, aki írta ezt a progit és ő adott hozzá egy kulcsot,utána lehetett szoftolni,De sajnos eltűnt az illető így nem tudok már építeni.Az lenne a kérdésem hogy valahogy kilehet e kapcsolni ezt az ID generálást? Ha valaki meg tudná nekem csinálni azt nagyon megköszönném persze ha lehetséges! Mellékelem a Hexet. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
Számomra elég érthetetlen a kérdés, mert fogalmam sincs, hogy mi az a Lancom box, vagy hogy mi azt a "szoftolás". Azt sem értem, hogyha 100 PIC mikrovezérlőbe beégetsz egy programot, akkor mitől lesz százféle ID. Ami érthető: adva van egy HEX, amit "meg kellene fejteni". Ez elvileg nem lehetetlen, de elég reménytelen eset. Különösen akkor, ha az embernek fogalma sincs róla, hogy mi a szerepe a PIC-nek az egészben...
PIC disassembler szavakra keresbe találsz visszafordítókat, de ezek nem értelmezik, csak assembly utasításokra visszafordítják a HEX álományt. Megtanulod a PIC assembly programozást (ez elhanyagolható erőfeszítést kíván a többihez képest!), utána neki lehet állni silabizálni a kódot. Nem lesz könnyű feladat, s ne is várd, hogy egy hobbi fórumon valaki megcsinálja helyetted! Ha kérdezel, a PIC assembly tanulásban ezen a fórumon biztosan tudunk segíteni.
A Lancombox az egy *
*Törölve! Szerintünk meg nem legális, így a He. nem adja hozzá a nevét! A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Szia! Sajnos a PIC programjához ismerni kellene azt az áramköri környezetet ahol az dolgozik. PL: Lábak funkciója. Bementek és kimenetek feladata. STB.... Persze a hardverból vagy szoftverből vissza lehet következtetni az fő működési elvre, de egy tényleg működőképes módosításhoz, mindkettőt ismerni kell. Hmm, a részletek nem érdekelnek, hogy ténylegesen mi is a feladata az áramkörnek. De valószínűleg a LAN vagy hálózatvezérlők ( valóban egyedi ) azonosítója kell a rendes működéshez és ez kell valahogy a PIC-nek. Én ebben az irányban keresném a megoldást. S mint ahogy előttem is írva lett: " Megtanulod a PIC assembly programozást (ez elhanyagolható erőfeszítést kíván a többihez képest!), utána neki lehet állni silabizálni a kódot." Udv.: _JANI_
Miért segítesz egy illegális tevékenységben itt a He felületén?
Sziasztok!
Kérdés ![]() klónozni,átírni? Köszönettel:Sándor
Szia!
Lehet, a konfigurációs bitek megfelelő ( protected ) beállításával !
Nekem itt azt mondták megfelelő felszereléseel akkor is ki lehet olvasni. Akkor most melyik az igaz?
Mind a két kijelentés igaz. Csak más megközelítésben...
Egy kis irodalom
Sziasztok!
Én most próbálgatok egy régi ICD 2-es debuggerel és a hozzá tartozó fd1-es próbapanellel picet programozgatni, tanulgatni, megérteni. "már" ott tartok, hogy a probapenelen lévő mátrix billentyűkból 4-et használva iratok ki egy 7 szegmenses kijelzőre számot ha nincs semmi lenyomva 0 ha 1 akkor 1.... Nem tudom esetleg ki ismeri a panelt,én rb0-rb3at használom bemenetként a picen. A felhúzó ellenállásokat aktiválva, a lábakat 0ra húzva történik a változás a programban. Az mplab- ban ha megnézem a portb értékeit, akkor csak a xxxx 0111. Pedig xxxx 1111 nek kéne lenni a felhúzó ellenálások miatt nem? De gondoltam, mivel a debugger használja ezt a lábat, emiatt lehet a gond. A problémám ugyanis az, hogy az rb3-ashoz tartozó gombot lenyomom, semmi sem történik. Mintha nem érzékelné a pic. Minden szépen működik, a 4 bemenetre kötött 4 gomb bináris értékeiből 7seg-et csinál, illetve kiválasztja a táblából a hozzá tartozót, azt kirakja a d portra. Igen ám de mikor eljutunk a 8hoz, ott semmi nem történik. Ami viszont érdekes, ha megyek tovább a 9hez tartozó értéket szépen kiirja....csak önmagában a 8-t nem. Esetleg elképzelés miért is? Előre is köszi a segítseget p
Egyértelmű, hogy ha a debugger használja, akkor ott mást látsz, sőt, akkor nem illik egy gombbal testre noszogatni, mert a végén még megsértődik! Milyen PIC-ről van szó egyébként?
Sziasztok!
Ha megépítem ezt az égetőt Bővebben: Link PIC12F675, PIC12F629-hez akkor ICprog nevű programmal megnyitom a hexafájlt és ráküldöm a kiválasztott soros portra? Üdv
Azt azért vedd figyelembe, hogy ezek a JDM égetők nem túl megbízhatóak. USB-soros átalakító esetén meg eleve felejtsd el.
Idézet: „és ráküldöm a kiválasztott soros portra?” Feltéve, hogy abból a soros portból kijön >12V. Ilyet kb. a 8-10 évnél régebbi asztali gépek beépített soros portjából van esélyed kicsikarni. Laptopból nekem utoljára egy 2000-es évjáratú Toshiba tudta. Az USB-s átalakítók meg egyáltalán nem jók. Szóval a fő gond ezzel az, hogy honnan szerzel hozzá megfelelő soros porttal ellátott gépet. Létezett erre a koncepcióra olyan verzió, ami külső dugasztápot igényelt, és arról ment a táplálás. Annak több esélye van működni, mert nem érzékeny a soros port feszültségére, de USB-s átalakítóval az se fog menni, csak beépített soros porttal.
Köszönöm a felvilágosítást.
Nekem új alaplapom van van rajta 1DB belső soros de akkor biztosan nincs 10 volt ahogy mondjátok. Van valami könnyű kapcsolás akkor a fennt említett IC programozásához? Üdv. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
Van néhány, nézz fel az oldalamra és a hivatkozásaim között is találsz jókat, vagy ha csak soros portod van, arra is, ha keresgélsz olyat is, ami egyszerűbb, csak nincs hozzá még leírás és nyákterv, de ez nem lehet probléma egy amatörnek.
Üdv Mindenkinek!
Nem teljesen ide vág szerintem de meg tudná nekem valaki mondani mivel, hogyan tudom ezt programozni. http://dangerousprototypes.com/2012/10/03/ti-debuts-stellaris-lm4f1...9-usd/ Van egy ilyenem és szeretnék kísérletezni tanulni vele. Előre is köszönöm a segítséget.
A leírásból kimásoltam :
Idézet: Ha valamit nem tudsz miért nem próbálkozol a gugli fordítóval ? „ATMEL. AVR Studio and their AVR Dragon,” A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
Idézet: „...meg tudná nekem valaki mondani mivel, hogyan tudom ezt programozni?” 1. Texas Instruments Code Composer Studio 2. Energia IDE (Arduino mintájára) Lásd: - Tényleg nincs királyi út? I. rész - Getting Started with the Stellaris EK-LM4F120XL LaunchPad Workshop További kérdésekhez és diszkusszióhoz az "ARM miértek, hogyanok" c. topikot javaslom!
Szerintem kezdetnek ne valasszal egy komplex termeket.
Viszont "watt", ez is PIC csak eppen dsPIC, ami a PIC tovabbfejlesztett valtozata. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |