Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a segítséget!
A kimenetet fogom leosztani a clip számára! Az elektoros pa300-nál volt ic után kivezetve 10kohmal a clip számára egy kivezetés ott ez a HEF40106-os ic vel müködö kapcsolás nagyon precizen működik oszcilloszkóppal/műterheléssel beállitottam és tökéletes A Quad-nál is működik de ha azt mondod akkor a kimenetre kötöm inkább!
Szia!
Egyébként némelyik gyári szériába is volt dióda a kimeneten!Aztán az idő mulásával elhagyták de nem értem én se miért!Egyszer már kérdeztem én is ezt itt!
Sziasztok!
Az Alkotó átrajzolatú quad-405 panelnél a 0R063/ 2W ellenállást már több helyen is néztem, sehol sem találtam. Hol tudnék kapni esetleg hozzá?
Két lehetőséged van. Vagy levágod ellenállás huzalból, melynek ismert a m/ohm értéke, vagy párhuzamosan kötsz egy 0.1ohm 2w és 0.2ohm 2w ellenállást, melyek eredője 0,066ohm.
Sziasztok! építettem egy quad 405-ös kapcsolást, csakhogy van egy kicsike problémám...
+-50v on menne ha menne... ha a 0 és a +50v rajta van akkor nincs gond. DE! ha ráteszem a -50v-ot is akkor a kivezérlésjelző kimegy végállásba és gyorsan felmelegszik az egyik végfok tranyó.. eddig működött de most néma.. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Szia! Lehet pár oka. A kimeneten jelenik meg egyenfeszültség?
Szia!
Okozhatja gerjedés is. Van 1-4,7nF-os kondi a B és C láb között a teljesítménytranzisztornak? Ha nincs, ezt érdemes pótolni. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
Igen kondik fent vannak egyen fesz pedig van a kimeneten...
csináltam pár képet is 47,2V van kimeneten.
https://picasaweb.google.com/106903459632454753140/Quad405 most viszont ott tartok hogy r31 füstöl....
Tranzisztorok és meghajtók jók?
Az 560-ohmot szokása megfeketíteni, de van ott egy másik is aminek nem nagyon kellene feketébek lennie!
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!Szépen működik, kicseréltem a műveletit meg volt egy kötési hiba a nyákon(nem volt fémezés ott ahol kellett volna). B.T.
Keress zárlatot C10-en illetve Tr9-en! A kimeneten mért feszültség testhez pékest pozitív?
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
igen pozitív tr9 totál zárlatos, vipera1997 a meghajtók jók de köszi a tippet
találtam itthon BD249C tranyókat de ST gyártási logó van rajta... A másik pedig (R2) azért fekete, mert régi fajta ellenállás huzallal van körbetekerve de az nem melegszik. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
A zárlatos BUY69-nél csak jobb lehet az a BD
Megeshet... megpróbálom mit kezd vele.. egyébként attól lehetett ez a hiba, hogy a zárlatos BUY69A emittere és bázisa összeért?!
ez csak 4 mp volt kb.. utána észrevettem A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
Az ellenállás melegedés és a némaság minden bizonnyal innen származott.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
de akkor ez ölhette meg a tranyót is mert most is néma sőtt előszeretettel elégeti az 560 ohm-ot
A TR9 bázis és emitter kivezetéseinek összezáródása magára TR9-re veszélytelen. Ilyenkor TR7 kap túlterhelést.
Sajnos picit butus a kapcsolás, mikor a kimenet valamelyik tápra kiül, ez a feszültség megállíthatatlanul eljut a műveleti erősítő invertáló bemenetére. Az meg nem tapsikol az 50V-nak
pedig lehetne némi vendégszeretete iránta! most cserélem a végtranyót..
Végtranzisztor nélkül, terhelés nélkül helyezd áram alá! A kimeneti egyenfeszültségnek be kell állnia 0V közelébe és a végtranyók üres helyén a bázis-emitter feszültség nem haladhatja meg a 0,4V-ot, különben kár is beültetni!
siker a kimenet zéró B-E fesz 0,32V beraktam és elmúlt a torokgyulladása ordítozik tovább köszönöm mindenkinek a segítséget!
ma is tanultam valami újat.. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni nemreg kaptam egy hazilag epitett melyladat. A problemam az lenne vele hogy nagyon hangosan bug ahogy bekapcsolom.Egy ismerosom megnezte azt mondta ert hozza es hogy a vegerosito modullal van baj! Ki is cserelte de a bugas ugyan olyan maradt!! Nem sok hozzaertessel de a segitsegetekkel szeretnem megtudni mi lehet a baj hatha magamnak is meg tudnam javitani. Feltoltok egy kepet hatha segit valamiben.Elore is koszonom a segitseget....
Szia!
Nagy valószínűséggel földhurok okozza a problémádat ami akkor keletkezik, ha a földelések nem egy (csillag) pontba futnak be. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Földhurok is lehet, bár egy ilyen egyszerű kapcsolásnál ezt pillanatok alatt ki lehet szűrni.
(ha csak nem lett hibásan tervezve a panel!) Viszont én azt a trafót elfordítanám 90 fokkal, lehet hogy rászór valamire amire nem kellene.
Koszonom a segitseget de sajnos szinte tenyleg nulla hozzaertesell nem igazan tudom mit is kezdjek ezzel!!
Koszonom neked is a segitseget!kiszedtem a ladabol a cucokkat oszze vissza forgattam a trafot de semmi valtozas nem tortent. Meg mindig nagyon hangosan bug es nem valtozik a hangja. Igazabolazt nem ertem mitolbug ha nincs rakotve semmi!! Sajnos tenyleg egyalltalan nem ertek hozza de megis szeretnem magamnak megjavitani a segitsegetekkel csak nem tudom hogy is kezdjek hozza!! ( meg annyit hogy a srac akitol kaptam annyit mondott hogy egyik pillanatrol a masikra zenehalgatas kozbe kezdett bugni. Hang ugyan ugy van ha osszekotom a hazimozival csak mellete ott van a hangos bugas!!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Akkor foglaljuk össze mit kell ellenőrizzél:
Az erősítő panelje egy ponton csatlakozhat a tápegység negatív vezetékéhez (vagy a földeléshez). (ha középnullás a táp, akkor van +táp, -táp és a közepe a földelés) Megmérni, hogy a tápegység kondenzátorai nincsenek-e kiszáradva. Ha minden jó, akkor a bemenetet rövidre zárva megnézni. Kizárt dolog hogy ne lehessen a hibát megtalálni. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Sziasztok!
Kaptam egy quad 405 öst az vele a problem, hogy a kimeneten folyamatosan a tápfesz van jelen! Tud valaki valami ötletet? Nem vagyok szaki!
Szerintem, ha itt visszaolvasol a fórumon, találsz némi támpontot.
Ha sztereóban van, akkor a jó feléhez lehet hasonlítani egy digitális multiméterrel a rosszat. Elsőnek a végtranzisztorokat nézd, aztán az IC tápját , kimenetét, ott is lehet hiba, de ez se tuti, de mérés nélkül nehezen fog menni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |