Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ipari ezüst forraszanyagot könnyen lehet szerezni, csak drága és nem darabra van.
Mivel a Weller pákák hegye eleve bevonatos, nem hiszem hogy ez a dolog működne.
Ezüsttartalmú forrasztóanyaggal dolgozom naponta, esze ágában sincs rátapadni.
Őszintén fogalmam nincs. De elképzelhető csak kérdéses, hogy nem-e valami ötvözet a pálca.
Igen és nem elképzelhetetlen ,hogy ipari ezüst van rajtuk csak iszonyat vékony rétegben , ezért gondoltam ennek a rétegnek a vastagítására , mivel nekem rendre szétkopnak a hegyek. Bár leginkább az a réteg kopik le amire nem tapad az ón.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
Szia a kérdésedhez sokat nem tudok hozzá szólni de segítségként ezt meg mutatom , ilyet használok én nagyon tartós főleg ha normálisan van használva, és valami hasonló elv lehet a titka mint amit te írtál.
Üdv
Ez a 22-es csapdája. A mofém csapokhoz lehet kapni felújjító készletet. De akkor minek raknak "egy" írányú csavart a csapokba ? Igazából ahogy Szamóca írta, fogóval eltávolítható. De nem ez lenne a megoldás.
Azért az a "szó nélkül", szolid megfogalmazás, mikor a kezelhetetlen csavarok, egyebek feladják a leckét a legdörzsöltebbeknek is. Olyankor még a meszelt fal is elpirul a szótlanságomtól.
Szia ! A képből nem kivehető ,hogy bevonatos volna. De már több helyről hallottam ezt a mítikus mesét . Valahogy ki fogom próbálni azt hiszem !
Pedig hidd el hogy van rajta bevonat. Nem ezüst, hanem valami speciális ötvözet.
Ezért nem szabad feszegetni a páka csúcsával - megsérül a bevonat, és lukad a pákahegy.
Nem azt mondtam ,hogy nincs rajta. Hanem ,hogy nem látszik. Nem is feszegetnék semmit 2-3000ft-os weller pákaheggyel.Ámbár valaki nem tudja, hogy azt a réteget mivel lehetne pótolni amire nem tapad fel az ón ?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Emberek!
Hála az égnek végre sikerült Ø1mm-es keményfém csigafúrót venni. Ami a RET-ben és a Conradban kapható Ø3,2mm-es szárral az csak keményített bevonatos szerszámacél azaz gagyi kategória. Ez nem. Ez cnc fúró és teljes vídia azaz keményfém. Nagyon rég kerestem már. Az elérhetősége Bővebben: Link Ma megjött és nem a gagyi kategória. Igaz állványban célszerű használni, de a tartósságát össze sem lehet hasonlítani a fent említettekkel. Sajna 0,8 as átmérőben nenicsen de én eddig is az Ø1-est használtam. Ha eltörik igen jó karctűt lehet csinálni a szárrészből. Rövid a dolgozó rész kevésbé törékeny Üdv Laci Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Sziasztok!
Megtöröm a kis csndet.A mai nap jártam véletlenül az Obiban és megleptem magam egy neve sincs melegragasztópisztollyal.Remélem hasznos kis segéd eszköz lesz szerény kis műhelyemben.
A szigszalag után a második leghasznosabb eszköz. Használd egészséggel. Egyébként a nagyobbal jobban jártál volna szerintem, mert abba olcsóbb és könnyebb szerezni patront. Bár nekem is ilyen van pont.
Köszönöm válaszod,de csak ilyen volt és vettem hozzá patront is van bőven a boltban.
Egy nagyobbnal nem kizarolag a patron lett volna a kulonbseg, hanem a teljesitmenye. 1., hamarabb felfut 2., nagyobb adagot tudsz gyorsan felhasznalni egyszerre.
Ugyan ilyen volt nekem is magyarorszagon, ottani tapasztalatom miatt ajanlottam volna egy nagyobb teljesitmenyut. Ha nem varsz elegendo ideig a felfutessel, es egyszerre nagyobb adagra is van szukseged, konnyen ugy jarhatsz mint en, eltortem az adagolo tengelyet. Nem volt nehez
És oldható is az ezzel történt kötés, pld. forrasztópáka külön erre szolgáló hegyével.
Hőlégfúvóval pedig utólag tovább javítható a ragasztó terülése, ha egyéb részek miatt lehetséges.
A saját pisztolyával nincsen szaga, a forrasztópákára viszont ráég. Pedig van, amikor hozzáférhetetlen helyeken, ahová a saját pisztolyával nem férsz, bizony pákázni kell. Az jó, ha tartasz neki külön pákahegyet, de ha előveszed, akkor úgyis füstölni fog. Én annál lustább vagyok, ha kímélni akarom a Weller hegyet, akkor a pisztolypákával melegítem a ragacsot, annak a hegye úgyis elég, általában nem bírja ki egy napig sem.
Mióta a nedves szivacsról áttértem a száraz farmer darabkára egy weller hegyemen se ment szét a bevonat.
Ezt én is csak megerősíteni tudom, hasonló módon jártam. Nekem a második pákahegynél lett gyanus a dolog.
Nedves szivacsot én sem ajánlom, nekem a solomon hegyekről szedte le a bevonatot. Azóta vagy egy ronggyal, vagy papírzsepivel törlöm le a hegyet, ha kell.
A papírzsepi vált be legjobban nekem is - ráadásul használat után el lehet dobni.
Nem szöszöz, nem hűti vissza a hegyet - szóval igen jó. (ráadásul ha a szivacsot nem desztvízbe áztatod, a pákahegyre rászárad a vízkő ami egyéb problémákat is okozhat)
Ha az a szivacs viszkóza, felesleges nedvesíteni.
Tudom, bemutató topik, de én inkább kérdeznék itt új topik helyett.
Ki milyen márkájú csavarhúzóra teszi le a szavazatát? Próbáltam olcsót, több félét is, viszonylag gyorsan elkoptak. A legutolsó pedig két hónap után egyszerűen eltört (Bahco, lásd kép). Ami most kell: szigetelt PZ2 -es. Nos?
A Bacho szerszámokra van törésgarancia. Vidd vissza, és kapsz újat.
Heh ilyet annó én is csináltam... Azóta sok sima csavarhúzóm van
Csillagból, ami nálam jól bírja, valami noname márka Az előbb beletöri a csavart akármibe, hogy a hegye törne le. Bár igaz, régi darabok.
Beta. (Black point) 10 éve használom őket szinte minden nap. Kopásnak csak minimális jelei vannak.
Nekem ez jött be a legjobban. Nem a legolcsóbb (bár van sokkal drágább is), viszont van belőle síma, mágnesezhető, szigetelt készlet is. Nagyon szívós az anyaga, még egyetlenegy nem törött belőle, a hegyük pedig kemény, nem kopik - nemegyszer a csavar fejét eldaráltam vele (metrós készletnél ez pont fordítva van, a csavar feje marja símára a bithegyet!).
Idézet: Többe kerülne a postaköltség (tőlem messze van a bolt), mint maga a csavarhúzó. Inkább kipróbálnék valami mást.„A Bacho szerszámokra van törésgarancia. Vidd vissza, és kapsz újat.” Idézet: Jónak tűnik, valószínűleg teszek egy próbát.„Beta. (Black point) 10 éve használom őket szinte minden nap. Kopásnak csak minimális jelei vannak.” Idézet: A bőség zavara. Köszönöm, alszom rá egyet és meglátom, ki lesz a nyerő. „Nekem ez jöt tbe a legjobban.” A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |